Guest MarannaII

G: Lemmikit häissä, kuvassa vai hoidossa?

155 posts in this topic

Hääkuvagalleriassa on ollut kuvia, joissa myös perheen lemmikit ovat mukana.

Olisikin kiinnostavaa kuulla, miten lemmikkejä omistavat naikkarit aikovat menetellä lemmikkiensä kanssa hääpäivänä.

Tuleeko siis lemmikkinne jollain tavalla mukaan hääjuhlaan tai vain valokuvaukseen? Vai meneekö lemmikki kokonaan hoitoon häiden ajaksi? Jos menee, niin minne, kun kaikki ystävät ja sukulaiset ovat juhlimassa häitänne?

Olen suunnitellut, että meillä Sylvi-neiti (basenji 9 kk) menee koirahoitolaan paria päivää ennen häitä ja tulee kotiin häämatkamme jälkeen. Tuntuu kyllä jo nyt kauhealta tuo yli viikon hoitolakeikka, joten saa nyt nähdä, miten käy.... Ehkä lähdemme häämatkalle jonnekin, jonne voi ottaa koiran mukaan  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän koira menee hääviikonlopuksi koirahoitolaan. Todella kurjalta tuntuu jättää se sinne, kun se kärsii eroahdistuksesta, mutta muita vaihtoehtoja ei ole  :-/ Onneksi mun vanhemmat voivat sentään ottaa Nekun häämatkan ajaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häitä vietämme eri paikkakunnalla kuin missä asumme ja dilemmana olikin aluksi että mitäs kisut?! Vanhemmilleni? Mutta heilläkin on yksi kolli jo talossa ja kuten meidän kisut, ei sekään ole ennen tavannut vieraita kisuja...ja toinen meidän omista on myös kolli. Eli tappelu valmis? Toinen ongelma oli se että meidän kollinpoika pelkää matkustamista aivan järjettömän paljon, tyttö ei pahemmin noteeraa. Lopulta ratkaisimme asian niin että kisut jäävät kotiin.

Häät on sunnuntaina ja sulho tulee lauantai-iltana Kotkaan, näin ollen hän antaa kisuille iltamuonan. Sunnuntai aamuna ruokkii sulhon sisko kisut ennen lähtöä Kotkaan...hän myös joutuu tulemaan samana iltana jo kotiin eli hän myös vastaa sunnuntai-ilta ja maanantai aamu ruoasta. Luulemme että tämä on paras ratkaisu siitäkin huolimatta että ikävä tulee takuu varmasti puolin ja toisin. :'(

Huh, tulipa pitkä tarina! ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Henkilökohtaisesti painiskelen juuri samanlaisen dilemman kanssa; tarkkaan ottaen on kolme suurehkoa koiraa sijoituspaikkaa vailla meidän hääpäiväksi... vaihtoehdot ovat dogsitteri 4H - yhdistykseltä (pitää olla melkoisen kokenut, vaikka koirat onkin kilttejä) meille kotiin ko. päiväksi ja mahdollisesti seuraavaksikin tai hoitolaan koko remmi viikonlopuksi..... mietinnässä vielä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä, vanhemmillamme ja sulhon siskolla on koiria hoitoa vailla yhteensä viisi. Jos saamme hääpaikaksi sen jonka haluamme, sinne voi viedä koirat ja laittaa kaikki yhteen tai kahteen huoneeseen. Siellä olisi sitten koiratarha lapsille  :D  ja ulkoiluttaminen häiden ohessa ei olisi vaikeaa. Toinen vaihtoehto on, että koirat pysyvät päivän kotona ja niitä käydään ulkoiluttamassa neljältä ja kahdeksalta, kuten tavallisestikin. Ikävähän niille tulee, mutta yksi päivä ei tapa. Häämatkan ajaksi meidän koira pääsee jomman kumman vanhempien luo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kissit (2 kpl) ja kanit (myös 2) menee häiden ja häämatkan ajaksi mun vanhemmille hoitoon. Siellä tosin on jo kaks kissaa ennestään, mutta hyvin nuo on toimeen tulleet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enpä ole vielä koiran hoito-ongelmaa ratkaissut. Häät ravintolassa, joten mukaan koiraa ei voi ottaa niinkuin alunperin ajattelin. Kuviin haluan kuitenkin lurppakorvamme mukaan... Hoitola ei tule kyseeseen, mulla on muuten huono omatunto koko päivän. Jospa sen jättäisi äidille ja sitten ei tarvitse kun keksiä joku ulkoiluttamaan. Tutussa paikassa on kuitenkin varmasti viihtyisintä olla. Kyllä on hankalaa, eihän sitä nyt voi rakasta perheenjäsentä mihin tahansa pistää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kans koira (asustelee porukoilla). En yhtään tiä mitä sille tehään, mut mihkään koirahoitolaan en voi kuvitellakaan sitä vieväni :(. Voihan noi koirahoitolat olla ihan ok paikkoja, mut ei meiän pikku kultaa voi sellaseen viedä... Yks paikka on tietty kasvattaja, mut asuu Lahdessa ja sillä on asunto täynnä narttuja (meiän siis uros), mut jos ei muuta keksitä, niin sit se tulee häihin mukaan! Lapset varmaan ainakin tykkäis :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa - joku muukin pohtii mitä rakkaille tehdä !

Meillä asetelma seuraavanlainen; kotona kaksi vanhaa kissapoikaa ja me viettämässä häitä ihan eri paikkakunnalla ! Matkaa meidän hääpaikkakunnalle on 250 km...

Minä tulen olemaan kaukana poissa jo koko viikon ennen häitämme, sulhokin lähtee kotoa pari, kolme päivää ennen h-hetkeä. Häiden jälkeen menee päivä tai kaksi ennen kuin olemme taas kotona.

Eli - suuri kissojenhoitopaniikki ! Pojat ovat, kuten mainitsin, vanhoja ja vielä stressaavaa sorttia (syntyneet viilikissoiksi). Eli eivät pidä kuljetuksista eivätkä viihdy vieraissa paikoissa. Eli emme ota mukaan, emmekä vie hoitolaan. Kaikki ystävämme, jotka yleensä ovat poikia hoitaneet, ovat toivottavasti juhlimassa häitämme...  ::)

Minä siis toivon että joku voisi, pientä maksua varten, käydä meillä kotona hoitamassa poikiamme kolmen, neljän päivän ajan.

Joten - olisiko tässä ja nyt mahdollista rakentaa jonkinmoinen hoitajapankki ? Minä voisin ilomielin auttaa muita hädässä - käy suurin piirtein kaikki eläimet jyrsijöistä hevosiin - jos jollain on hoitajan puutetta nyt keväällä tai kesällä, miksei myöhemminkin ?

Asun Helsingin keskustassa, auto on silloin tällöin käytössä, joten Helsinki ja lähistö käyvät hyvin minulle.

...ja olen tietenkin luotettava ja tulen ihmisten sekä eläimien kanssa hyvin toimeen.

Mitä olette mieltä ? Jos tämä saa tuulta alleen niin pystytetään oma topikki tälle asialle !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä koira jää kotiin odottelemaan..Häämme on kotipaikkakunnalla ja todennäköisesti emme mene hääyöksi hotelliin vaan tulemme kotiin.

todennäköisesti anoppi voi käyttää koiraa ulkona jos saapuu meitä ennen kotiin ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

m.e.m! Koska teillä olikaan häät? Ajattelin vain että asustelemme mekin Hesassa ja ainahan on mahdollista (mikäli aikataulut käyvät yksiin) harkita että käväsen katsomassa poikia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kyllä koiruus menee miun isukin luokse päiväks, vanhukset kun kuitenkin lähtee juhliin vasta just ennen kirkkoa, eli koirat jaksaa olla hyvin sen illan keskenään..niin siis siellä on jo valmiiks kaks koiruutta, eli ei tarttee meidän maastonakin ihan yksikseen iltaa viettää.. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häät on entisellä kotipaikkakunnallani, jossa vanhempani asuvat. Koiruli menee varmaan vanhempien luo ja on siellä häiden ajan. Joku ehtii sitä kyllä ulkoiluttamaan ja se osaa muutenkin olla työpäivän verran itsekseen.

Juhliin sitä ei voi ottaa, kun se on sen verran sosiaalinen tapaus, että varastaisi koko shown.  ;) Enkä taida ottaa sitä kuviinkaan. Se tykkää kyllä olla kuvattavana ja poseeraa aina kun näkee kameran...  ;D

Häämatkalle lähdemme vasta häiden jälkeisenä syksynä, joten sen ajan koirahoitoa ehtii miettiä sitten joskus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä koirat menevät hoitolaan häitä edeltävänä päivänä ja ovat siellä täyshoidossa 12 päivää. Juhannus oli paikkoja varatessani jo täynnä, joten vanhempani hakevat koirat meille kotiin ennen juhannusta ja äitini asuu meillä ne 4 päivää kunnes tulemme kotiin.

Haikeahan ne on hoitolaan jättää, mutta pärjännevät kahdestaan hyvin, ja hoitolaan luotan 100 %.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille nyt käypi niin että meidän "lapsukainen" joutuu jonnekkin hoitoon  :(, sillä meidän uusi hääpaikka tarjoaa ilmaista hääyötä jos häät on heillä, joten todennäköisesti mennään sinne saas kattoo nyt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä tuo meidän koiraherra lähtee jonnekin hoitolaan hääpäiväksi ja -yöksi. Ei siitä mitään tulisi jos se sähläisi kaikkien jaloissa juhlapaikalla. Ja se väsyisi siihen ihan hirveästi itsekin, tosin eipä se nauti olostaan myöskään missään hoitolassa, mutta parempi kuitenkin niin. Häämatkan ajaksi se menee todennäköisesti sukulaisen hyvään huomaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ratkaistiin juuri hoitopulma. Tehdään kesätöitä tiiviisti, opiskelijoita kun ollaan ja ollaan sulhasen kanssa töissä arkisin noin 7.00-16.00, eli pitkä päivä meidän Maisa-neidille. Laitettiin lehteen ilmoitus, jossa haettiin ulkoiluseuraa Maisalle puolenpäivän aikoihin arkisin (1h/pvä). Maksetaan 5 euroa kerralta. Ilmoittautujia oli peräti 10! Valitsin juuri äsken Antti-pojan, joka äitinsä avustuksella hoitaa ulkoiluttajan pestiä toukokuun alusta elokuun loppuun. Tarvittaessa Maisa voi olla hoidossa heillä yli yönkin ja nimenomaan häitten aikaan. Tosi hieno juttu ja vaikuttivat luotettavilta. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja Maisa saa hyvän kaverin  :)Antista.  :) :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsokaapa hääfoorumilta lemmikkien hoitajapankkia :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän aiheen vierestä, mutta yksi kaverini mietti, että opettaisi koiransa tuomaan sormukset, kun niiden pujottamisen aika olisi. Onhan koira kuitenkin kummankin paras ystävä. Homma kaatui kuitenkin kirkkohäihin. Jollakin olisi voinut olla sanomista koiran jolkotteluun kirkon käytävällä... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee päiväksi 4H dogsitter ja yöksi koiramme menee "mummolaan" eli minun vanhempieni luokse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koirien (staffi ja grey) on tarkoitus tulla mukaan hääkuviin. Kuvaaja on valittu niin, että hän hallitsee nimenomaan eläinkuvauksen. Ihmisiähän nyt osaa kuka tahansa kuvata!  8)

Koirat eivät tule hääjuhlaan, se nyt ei olisi lainkirjaimenkaan mukaan sopivaa. Vanhempi ei myöskään missään nimessä nauttisi väenpaljoudesta - nuorempi puolestaan aiheuttaisi aikamoisen kaaoksen...  ;D

Koirille tulee hoitaja kotiin hääpäivän ja yön ajaksi. Hoitolaan en veisi missään nimessä, jättäisin vaikka sitten häät pitämättä. Niin huonoja kokemuksia minulla niistä on!   Häämatka sen sijaan on valittu niin, että koirat voivat tulla mukaan ja myös nauttivat lomastaan vähintään yhtä paljon kuin mekin. Teemme kotimaanmatkan luonnonpuistoon ja asumme syrjäisessä, hienossa mökissä, jossa on paljon tilaa ja oma rantakin!  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pari tuttua hoitajaa, joista toivottavasti jompi kumpi pystyy ottamaan koiran hoitoon hääpäiväksi. Häiden jälkeen menemme muutamaksi päiväksi mökille, jonne koira tulee mukaan. Varsinainen häämatka on joskus myöhemmin, ja koira menee varmaan jomman kumman vanhemmille hoitoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vauvamme, 2,5v westie on tulossa häihimme ihan kunniavieraanamme ;D. Kaikka tuttavamme ja sukumme tietää, miten Nella on meidän vauva, joka saa kaiken huomiomme. Olen ajatellut, että pikkuveljeni saa "koiravahdin" homman. Juhlat on sellaisessa paikassa, että Nellan saa välillä rauhalliseen paikkaan lepäilemään. Kuvauksesta emme ole vielä päättäneet otammeko mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan vaan se lauantain päivä poissa, joten meidän kisumisu pärjää ihan mukavasti yksistään. Vettä ja ruokaa vaan jätetään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä kissat pärjää ku jättää talliin ruokaa ja juomaa 8) koiruudet menee sulkin vanhemmille hoitoon ja heppa taas on laitumel sillo hoitaja tyttö käy sen hoitamas  :-X :-X hyvin sai hoidot järkättyä ku rupes kyselee  ;D ainoo asia joka mua mietityttää olis se et haluisin musta ja hepasta kuvan jossa hääpuku olis yllä mutta se taitaa olla aika mahdoton idea  :-[ :-[

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now