Jump to content
Naimisiin.info

Itsetehty meikki vai ammattilaisen tekemä?


Recommended Posts

Menettekö hääpäivänänne ammattilaisen meikkaamaksi vai teettekö meikin itse? Itselleni tuo kysymys ainakin aiheuttaa päänvaivaa ja sen kerran kun olen ammattilaisen meikattavana ollut, ei tulos ollut oikein itseni näköinen. :o

Olen tottunut meikkaaja ja omasta mielestäni ainakin hallitsen hommat ja olenkin ajatellut, että tekisin häämeikkini itse. Ainoa pulma vaan on se, että saanko meikkini kestämään tarpeeksi hyvin, uskon että ammattilaisella kuitenkin on kestävyyteen oman jipponsa ja tuotteetkin ehkä laadukkaampia kuin omani.

Entä valokuvaus, vaatiiko studiokuva meikiltä jotain erityistä?

En haluaisi joutua hääpäivänäni toteamaan, että omatekemä meikki ei sittenkään ollut paras ratkaisu ja silloihan ei ammattilaisapua enää mistään saa... :-/Vinkkejä ja kokemuksia siis kaivataan!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 858
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest kaamos

Ehdottomasti ammattilaiselle. Osaan kyllä itse tehdä tavallisen arkimeikin, mutta esim. luomiväriä EN osaa laittaa näyttämättä pelleltä.  :-[ Haluan meikistäni voimakkaan ja aika tumman, ja itse en sellaista osaisi tehdä millään. Ihan mielelläni maksan ammattilaiselle siitä, että näytän kerrankin hyvältä!  :D

Link to comment
Share on other sites

Tein itse. Niinkuin aina. Ja hyvin kesti, huulipuna kyllä kärsi, vaikka olikin Lipfinity, ja sitä en ihan loppuvaiheessa enää jaksanut korjailla.

Mun käyttämät meikkituotteet löytyy hääpäiväkirjamme loppumetreiltä tuolta arkistosta. Mulla on kanssa sekaiho. Se käyttämäni pohjustus on kertakaikkisen yliveto tökötti!

Link to comment
Share on other sites

Guest wanharouva

Aina, kun mulla on "joku erikoisempi juttu" (häihin en meikannut, mutta esim. vuosi sitten oli yo-juhlat), menen ammattilaiselle, koska meikistä tulee kestävämpi, siistimpi, "ohuempi" ja samalla tulee kokeiltua uusia värejä ym. Ja jos kädet sattuis jännityksestä tärisemään niin... ::)

Kosmetologi (joka on meikit minulle yleensä tehnyt) laittaa pohjalle mattavoidetta (Mattifier / gel matifiant, The Body Shop) ja ostin sitä itsellenikin. Iho ei siis ala kiillellä niin helposti tmv. :D

Link to comment
Share on other sites

Mikäli olet tottunut meikkaamaan itse itsesi ja luotat taitoihisi, voit varmasti tehdä itse meikkisi hääpäivänäkin. Minä aikanani mennessäni ensimmäistä kertaa naimisiin kävin meikkaajalla ja harjoitusmeikki oli ihan kamala. Meikkaajakin tajusi, että se ei ollut hyvä ja teki hääpäivänä aivan erilaisen. Se onnistui hyvin, mutta oli niin "kesy" ja vaalea, että näytti lähes siltä kuin en olisi ollut lainkaan meikattu ja toisaalta samaan olisin kyllä pystynyt itsekin. Meikki pysyi hyvin, mutta mikäs sillä oli pysyessä, kun sitä oli niin vähän ja vaimeasti. (Ei esim tarvinnut pelätä luomivärien valumista tms koska niitä ei oikeastaan ollut ollenkaan.)

Eräänä kertana morsianystäväni oli häissään kalliilla meikkaajalla hyvin tunnetussa ja kehutussa paikassa, jossa oli käynyt ennenkin ja minä kaasona tein meikkini itse. Kummankin meikki pysyi aivan yhtä hyvin ja ainoa ero on siinä, että minä sain tummat silmänaluseni piiloon, morsiamen meikkaaja ei. Minun meikkiäni kehuttiin myös eli ei se ollut hyvä vain minun mielestäni. Eräs ystävä ja häävieras kävi myös meikissä morsiamen kanssa samalla meikkaajalla ja hän korjaili meikkiään jälkikäteen, koska se ei ollut mieleinen.

Tämä vuodatus siis pyrkii siihen, että jos olet taitava meikkaamaan, tee meikkisi itse - en usko, että saavuttaisit mitään ekstraa sillä, että menisit meikkaajalle.

Link to comment
Share on other sites

Mä tein itse ja mitään en menettänyt. Harjoittelin meikkiä useamman kerran, kun oli juhlat tiedossa, joten häissä ei yllätyksiä tullut. Mä meikkaan myös miltei joka päivä ja kyllähän tämänkin lajin tekemällä oppii. Olen nuorempana käynyt myös meikkikurssilla. Kestävän meikin teko ei ole lähelläkään ydinfysiikkaa. Lisäksi mulla on sattunut huono tuuri aiemmin; mut on kaksi kertaa meikattu ja kummallakaan kerralla en ole ollut tyytyväinen. Meikki on aina tuntunut liian valjulta.

Kestävyyden avaimena on pohjustus. Mä laitoin pohjaksi Biothermin tuhkimotipan, sen päälle Lumenen heleytysvoidetta (vai mikä sen nimi nyt onkaan...) ja sitten värivoiteena Seamlessia Max Factorilta. Valokynää ja irtopuuteria käytin. Varjostukset tein vahvoina, mikä oli hyvä juttu. Värianalyysissä on tullut käytyä ja luomivärini ovat tämän mukaisia. Ripsarini oli myös Max Factorilta eikä valunut tippaakaan. Ja vielä MF:n osastolta Lipfinity, joka on suosikkimeikkituotteitani. Hyvin pelasi. Kuvissa ihoni ei kiillä, vaikken puuteria illalla lisäillytkään (oisko siksi, ettei mulla ollut kosteusvoiteita meikin alla?). Huulipunan tarkistin kerran.

Uskon, että onnistumisen takasi se, että kaikki tuotteet olivat  tuttuja ja hyväksi havaitsemiani. Harjoittelun perusteella tiesin, mitä olin tekemässä, eikä meikin teko jännittänyt.  Mutta jos homma jännittää, on varmaan parempi mennä ammattilaisen juttusille. Se ei ole suositeltavaa, että puolet hääpäivän alusta menee tärisevien käsien kanssa kiroillessa.

Link to comment
Share on other sites

Mäkin olen ollut useita kertoja ammattilaisen meikattavana ja lisäksi tottunut meikkaaja, joten ajattelin aluksi tehdä meikin itse. Kaasoni oli kuitenkin sitä mieltä, että olisi kiva mennä yhdessä ammattilaisen laitettavaksi, se olisi ikään kuin rentouttava rituaali ja auttaisi valmistautumaan juhlaan. Kieltämättä olen samaa mieltä, ja niinpä varasimme yhteisen ajan hiusten ja meikkien laittoon. Mukavampaa istua toisen laitettavana rauhassa kuin väkertää itse tärisevillä käsillä viime tipassa...

Link to comment
Share on other sites

Meillä meikkaukset hoitaa kaaso. Itse en ole niin taitava meikkaaja, että tekisin meikkini. Kaaso sen sijaan on käynyt jotain kursseja ja on taitava meikkaaja. Mutta jos näin ei olisi, menisin ammattilaiselle. Sanoisin, että jos olet taitava  meikkaaja ja koet pystyväsi siihe tärinöistä yms huolimatta, meikkaa vaan itse.

Link to comment
Share on other sites

Guest iloinen_morsian

Hei Hiawatha!

Kirjoitit näin:

Mun käyttämät meikkituotteet löytyy hääpäiväkirjamme loppumetreiltä tuolta arkistosta. Mulla on kanssa sekaiho. Se käyttämäni pohjustus on kertakaikkisen yliveto tökötti

En löytänyt päiväkirjaasi! Miten se löytyy? Vai viitsitkö vain kertoa tähän ne käyttämäsi aineet?

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen

Mä menin meikkaajalle ja hetkeäkään en katunut. Koemeikin tarkoituksenahan on kokeilla värejä ja etsiä sitä tyyliä, joka sopii morsiamelle ja jonka morsian tuntee omakseen ja meillä syttyi heti yhteinen sävel meikkaajan kanssa ja meikki oli heti mun oloinen. Ja hyvin kesti koko illan ja jopa seuraavan päivän eikä kertaakaan tarvinnut hermoilla kestävyyden tms. kanssa.

Suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minäkin meikkaan lähes jokapäivä, ja olen mielestäni kohtalaisen taitava siinä. Kuitenkin olen aikamoinen jännittäjä, ja käteni tärisevät pienemmästäkin kuin omasta hääpäivästä ;), joten valitsin ammattilaisen meikkaamaan. Huomenna on koemeikki, joten saas nähdä  :)

On varmasti hyvä kertoa, millaisesta meikistä ja mistä väreistä pitää, jotta saa varmasti toivomansa tuloksen!

Link to comment
Share on other sites

Vaikka meikkaan itse päivittäin ja olen mielestäni siinä kohtalainen, niin hääpäivän meikin annan ammattilaisen tehtäväksi. Minä kun todennäköisesti hermoilen niin että sohaisisin ripsarilla silmääni.  ;)

Mutta suurin syy taitaa olla se että musta kiva kun joku pipertää jotain, istuin sitten kampaajan tuolissa, manikyyrissä tai meikattavana.  :)

Link to comment
Share on other sites

Minä menen meikattavaksi. Olen todella tohelo meikkaamisen suhteen.

Mietin ensin, että pyydän jotain kaveria apuun tässä asiassa mutta on se sitten hääaamuna yhtä saikkaamista muutenkin. Nyt saan meikin ja kampauksen samasta paikasta. Kampaus maksaa

100 euroa ja meikki 60 euroa. Koemeikki ja -kampaus sisältyvät hintoihin. Hintaan lisätään 20 euroa, jos haluaa koemeikki ja -kampaus päivänä käydä valokuvauksessa. Taidan maksaa extraa ja käydä jo ennen hääpäivää valokuvassa. Ei tarvitsisi sitten hääpäivänä mennä kuvaan.

Mutta jos olisin kokenut meikkaaja niin voisin tehdä meikin itsekin.

Link to comment
Share on other sites

Guest wanharouva
Nyt saan meikin ja kampauksen samasta paikasta. Kampaus maksaa

100 euroa ja meikki 60 euroa. Koemeikki ja -kampaus sisältyvät hintoihin. Hintaan lisätään 20 euroa, jos haluaa koemeikki ja -kampaus päivänä käydä valokuvauksessa.

Ihan uteliaisuudesta kysyn, että miksi?? En ymmärrä "asiayhteyttä". ???

Link to comment
Share on other sites

Hintaan lisätään 20 euroa, jos haluaa koemeikki ja -kampaus päivänä käydä valokuvauksessa. Taidan maksaa extraa ja käydä jo ennen hääpäivää valokuvassa.

No mutta pitääkö se sille meikkaajalle/kampaajalle kertoa, että on menossa hääkuvaan? Minä en ainankaan kertoisi..  ;D

Link to comment
Share on other sites

Siinä paikassa, jossa olin kampauksessa ja meikissä, ei tehty varsinaista koekampausta eikä -meikkiä, vaan SUUNNITELTIIN ne. Käytännössä siis kampaaja ei tehnyt mitään, paitsi vähän käänteli tukkaani käsillään ja katseltiin kuvia. Kosmarin kanssa katsottiin meikin värit läpi sekä se, miten vahvan/kevyen meikin haluan. Itse meikkejä naamaani sain vain sen verran, että testattiin, ettei tule mitään allergiareaktiota (normaalisti tuossa kyseisessä paikassa ei edes sitä kokeilla kuulemma). Olin ollut kevättalvella nimittäin meikkiopastuksessa, jonka seurauksena mulla oli silmät kirkkaan punaiset ja todella kutiavat!! Niin että vois kannattaa ainakin sen verran niitä meikkejä testata.

Eli jos olisimme käyneet kuvassa muuna kuin hääpäivänä, olisin joutunut maksamaan tupla(?)hinnan.

katti

Link to comment
Share on other sites

Guest Vaimoke

Mä menen kyllä myös meikattavaksi. Jos tutuistani joku olisi ammattilainen menisin hänelle, mutta kun ei ole niin mietin nyt kahdesta vaihtoehdosta. Kampaaja, jolla aina käyn tekee myös hääkampaukseni ja hänen työkaveri tekee myös meikkejä (en ole ikinä kokeillut). Toinen vaihtoehto on kalliimpi meikkaaja, jolla kyllä olen käynyt usein meikissä ja aina olen ollut super tyytyväinen, mutta kun häissä näitä rahareikiä riittää...Taidan kyllä taipua tähän kalliimpaan, josta minulla on kokemusta. Kyllä  minäkin arki meikistä selviän mutta häämeikissäni haluan a:olla hemmoteltavana b:valot ja varjot paikoilleen c:parhaat puoleni korostettuina. Jos kuitenkin olisin itse alan ammattilainen tai muuten varma meikistäni tekisin sen itse-ehkä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ihan uteliaisuudesta kysyn, että miksi?? En ymmärrä "asiayhteyttä". ???

No, en ymmärrä minäkään. Sellainen tuli mieleen, että jotkut meikkaajat tekevät koemeikin niin, että esim. toiselle luomelle testataan ruskean sävyisiä ja toiselle vaikka sinisen sävyisiä meikkejä (molemmat tehdään siis kunnolla loppuun asti, mutta eri väreillä). Voi sitten vertailla ja kysyä mielipidettä vaikka muiltakin, mutta valokuvaan ei eriparisilmillä ole asiaa... Voisiko liittyä jotenkin tuohon? ???

Link to comment
Share on other sites

Minäkin kipitän ammattilaiselle ihan vain siitäkin riemusta, että kerrankin raaskii.. Mutta siksikin, että vaikka osaan perusmeikin melko hyvin ja vähän juhlavampaakin, esim. kasvojen muotoilu ja se oikeiden kohtien korostaminen on mulla vähän niin ja näin.. Lisäksi mulla ei itselläni ole niin hyvälaatuisia meikkejä kotona, vaan epämääräinen kokoelma miljoonasta eri sarjasta..

Hmm. Onhan tuo valokuvauslisä aika hassu, mutta ehkä tilanne on just niin, että ilman kuvausta meikki tehdään vähän kokeilevammin.. Mä sain mun meikkaajalta sen käsityksen, ettei koekierroksella meikkiä tehdä ihan kokonaan, vaan enemmänkin testaillaan, tai ainakaan sitä ei tehdä niin kestävää kuin tositilanteessa. Hassua muuten sikäli, että tästä testailusta sitten kuitenkin veloitetaan ihan reippaasti ("häämeikki" rutkasti kalliimpi kuin "juhlameikki"). Kai se on se hää- etuliite, mikä siinäkin maksaa :P

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Guest yvojohn1

Minä tosiaan valitsin ammattitaitoinen meikkaaja sillä myönnettävä on että en osaa meikata itseäni juhlakuntoon ...olen kerran ollu meikattavaksi ja päädyin siihen että minut saa meikata aina jos on joku juhlatilaisuus..ja nyt on se aika... ;)

mulla meikkaus maksaa 35€ (sis. koe meikkaus ja varsinainen meikkaus)

sekä kampaus tietty 70€(sis. koe kamapus ja varsinainen kampaus)... :-*

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...