miaea1981

Häämatkalle Uuteen-Seelantiin!

44 posts in this topic

Sulhoni sisko asuu Uudessa-Seelannissa, joten aika luonnollisesti matkaamme sinne. Olimme lomalla Aucklandissa viime talvena 5 viikkoa ja se oli aivan mahtava paikka! Olen itse matkustellut paljon ja ollut matkaoppaanakin, mutta en edes voinut kuvitella, että jossain on noin upeaa! Häämatkalla haluaisimme tehdä risteilyn Fiji-saarille Aucklandista. Ne eivät sieltä ole kovin kalliita. Kuala Lumpur kiinnostaisi myös stop over-paikkana.  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei mihin aikaa vuodesta kannattaa mennä Uuteen Seelantiin? Onko siellä helmikuussa jo kovin syksyistä??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hei mihin aikaa vuodesta kannattaa mennä Uuteen Seelantiin? Onko siellä helmikuussa jo kovin syksyistä??

Ei suinkaan! Helmikuu on varmaan paras aika lähteä Seelantiin! Siellähän vuodenajat menee aivan päinvastoin kuin Suomessa. Kun meillä on kesä, viettävät he "talvea" (vettä sataa, lämpöasteet lähellä nollaa, ei pakkasta) ja kun me hytistään tammi-helmikuun pakkasessa, niin Seelannissa levitetään aurinkorasvaa ;D

Oltiin tammi-helmikuun vaihteessa 5 viikkoa Aucklandissa ja osa ajasta pohjoisessa Kari-Kari Peninsulalla ja oli aivan loistava matka!! Halutaan pian uudestaan!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paras aika matkustaa tosiaan on joulusta jonnekin huhtikuulle jos kesaa haluaa. Jos taas haluaa lasketella vuoristoissa, niin sitten talvikuukausina, eli joskus elokuussa ehka. Mutta pohjoisessa talvellakin sataa vaan vetta, etta Etelasaarelle sitten pitais menna., ja sinnehan pitaa menna joka tapauksessa, tuli milloin tahansa.

Maa on todella kaunis, varsinki kun paasee Aucklandista pois! Viimeksi juuri paasiaisena oltiin kiertelemassa Coromandelia ja tietysti nahka karvahti kun ei ajoissa (aamukymmenelta) muistettu laittaa arskarasvaa, eli aika lamminta viela on maaliskuun lopussa!

Ketju tietenkin on jo vanha, mutta jos jotain (kivia? :P ) kiinnostaa. Niin ja taalla reilun puolitoista vuotta asuneena mielellani vastailen kaikenlaisiin kysymyksiin :) Terveisia vaan Aucklandista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme menossa häämatkalle Australiaan ja Uuteen-Seelantiin :-X

Osaatteko sanoa, millainen sää Uudessa-Seelannissa on lokakuun alkupuolella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lokakuun alku on kevatta. Lampimat kesakelit alkaa tosin vasta yleensa joulukuun paikkeilla, mutta heittelehtii tama saa taalla ihan ympari vuoden, etta keskella talveakin saattaa olla pari tosi lamminta paivaa, jengi terasseilla pikkutopit paalla ja sitten seuraavana paivana kaulahuivit kaivetaan taas kylmyytta vastaan taistelemaan.

Lokakuu on ihan hyva kuukausi tulla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ollaan myös oltu jo piiiiiiiitkään kiinnostuneita Ausseista ja Uudesta-Seelannista! :) Meillä olisi tarkoitus lähteä heti häiden jälkeen reissuun eli heinäkuun puolivälissä ja siellä päin on silloin "talvi", joten miten kylmä siellä päin käytännössä on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan mietitty että lähdettäisiin Uuteen Seelantiin marras-joulukuussa 2009 viettämään häämatkaa, luultavasti noin 3 viikoksi. Olisiko jollain kertoa kommentteja/tarinoita Seelannista?? Kuinka lämmintä yleensä Uuden Seelannin kesä on, kannattaako pakata bikinit ja aurinkorasvat mukaan?

Kummalle saarelle kannattaa ennemmin suunnata, Pohjois vai Etelä??

Mielenkiinnolla kuulisin kommentteja!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ronjuska, edelleen taalla kiiwilandiassa majaillaan, kolme vuotta alkaa tulla tayteen... Etta jotain osaan kommentoida. Saa kysya privanakin.

fQ, sori en oo vahaan aikaan kayny kattomassa, en tieda auttaako naa vinkit enaa.

Marras-joulukuu on hyva aika tulla. Se on kesan alkua, mutta ilma saattaa vaihdella helteesta pipokeliin, riippuen sijainnista. Pohjoisessa on aina lampimampaa ja etelassa vastaavasti kylmempaa. Matkaan kannattaa pakata mukaan vaatetta kaikkea kelia varten, silla paivasta toiseen voi todella olla suurtakin vaihtelua, varsinkin tuohon aikaan vuodesta. Joskus tammi-helmikuussa voisi olla parempi lupaus kuumasta kesasta. Eli bikinit ja pipot mukaan! Se aurinkorasvakin kannattaa taalta ostaa, taino saa kai Suomessakin hyvakertoimista litkua? Taalla perusrasva alkaa 30+ suojakertoimesta. Ja sita kannattaa laittaa ihan ympari vuoden jos auringossa oleskelee, ettei nahka karvenny. Vastauksena kuinka lammin Seelannin kesa on: ehdottomasti lampimampi kuin Suomessa. Normikesalampotila on jotain 28-32 astetta, eika se ole viela "helle".

Suomen kesaaikaan, eli heinakuussa on aika surkeaa saiden puolesta. Kylmaa, tuulista, ja VETISTA. Pimeaa ja vetta vaan tulee. Kunnon myrskyjakin oli viime vuonna. Mutta ainakaan ei ole paljoa muita turisteja ymparilla :) Kunhan on varautunut tahan ilmaan, niin mikas siina. Lampotila Pohjoissaarella on 0-10 astetta ja Etelasaarella mennaan jo miinuksen puolelle hiukan.

3 viikkoa on ihan hyva aika, jossa ehtii reissata maan kuumimmat kohteet lapi. Mutta liikaa ei saa ahnehtia. Yleensa jengi ottaa lennot Aucklandiin, siita auto alle, 1,5 viikkoa Pohjoissaarella ja 1,5 Etelasaarella (lautalla yli, kannattaa varata joulukuulle hyvissa ajoin, eli jo kesa-heinakuussa!!! kuumin sesonkiaika ja tayteen buukattu jo kuukausia etukateen www.interislander.co.nz).

Kun aikataulua suunnittelee, niin kannattaa muistaa, etta taalla tiet (paria patkaa Aucklandin ymparistossa lukuunottamatta) EI ole moottoriteita. Varsinkin Etelasaarella tiet on pienia ja MUTKAISIA vuoristoteita, eli aikaa menee. Kannattaa netista tsekata etukateen travel times, niista saa aika hyvan kuvan ajomatkojen kestosta paikasta toiseen.

Mielenkiintoisia paikkoja:

1. Northland, eli Aucklandin pohjoispuoli. Kaunista saaristoaluetta, sademetsaa, mustahiekkaisia biitseja

2. Rotorua, turistirysa, mutta kokemisen arvoinen, rikin katkussa kayda katsomassa mutalahteita ja geysireja

3. Wellington, Seelannin paras kaupunki, kulttuuria, toimintaa, ihanaa tunnelmaa

4. Abel Tasman, Nelsonin kupeessa kaunista luontoa, trekkaamista ja kajakointia

5. Mt Cook, trekkausta, vuoria, jaatikoita (skippaisin Fox ja Franz Josef Glazierit, turistipaikkoja ja suomalainen nyt on lunta ja jaata ennekin nahnyt)

6. Queenstown/Milford Sound, vuonoja ja Queenstownissa aikuisten huvipuisto (benjihyppya, koskenlaskua, vaijeriliukuja, supernopeita jetboateja... mita vaan, mutta hintaakin loytyy)

Eli tasaisesti ympari maan on kaikkea kivaa ja nahtavaa, pitaa vaan ajan puitteissa napata ne itselle mielenkiintoisimmat eika tosiaan ahnehtia liikaa. Pari paivaa per paikka on minimi, muuten istutte koko loman autossa. Alussa kannattaa pari paivaa varata ihan vaan Aucklandiin, ei kaupungin takia, vaan siksi, etta vasy voi olla aika kova. On tullut ystavien vierailtua todettua, etta pari kolme paivaa menee jetlagin palauttamiseen. Siina nukkumisen lomassa ehtii sitten Aucklandissa nahda se mita nahtavaa on, eli not much. Waiheken saarella kannattaa kayda. Vahan niinkuin Suomenlinna Helsingissa, mutta isompi, hippihenkisempi ja paljon hyvaa viinia :)

Siina nyt vinkkeja taas vaihteeksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen taru sormusten herrasta-fani, kuten kihlattuni ja olemme miettineet juuri sen vuoksi uutta-seelantia. Onko siellä esimerkiksi jotain museota tms. paikkaa, jossa tähän leffa-trilogiaan voisi tutustua tarkemmin?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Itse olen taru sormusten herrasta-fani, kuten kihlattuni ja olemme miettineet juuri sen vuoksi uutta-seelantia. Onko siellä esimerkiksi jotain museota tms. paikkaa, jossa tähän leffa-trilogiaan voisi tutustua tarkemmin?

Ainakin ympäri Uutta-Seelantia löytyy elokuvien kuvauspaikkoja, joihin voi mennä käymään. Mata matan kylän alueella sijaitsee Hobitti-kylä (tosin paikalla ei kai enää ole juurikaan muuta kuin aukkoja rinteissä hobittien asuntojen kohdilla, tuttuja maisemia silti). Ja ainakin myös Queenstownista järjestetään retkiä kuvauspaikoille. Omalla reissullani Uuteen-Seelantiin kävimme mm. hyppäämässä uimaan 11 metrisestä vesiputouksesta, paikalla oli kuvattu kohtaus jossa Klonkku pyydystää kalaa joesta. Lisäksi Mt Doom on helppo bongata pohjoissaarella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mieheni oli käymässä Uudessa-Seelannissa muutama vuosi taaksepäin ja haluaisi nähdä paikan vielä uudelleen. Ajatuksissa olisi lähteä neljäksi viikoksi häiden jälkeen kiertämään maata. Suurin syy on varmaan se, että yritämme raskautua jo ennen häitä ja tämä voi olla vähään aikaan viimeinen mahdollisuus tehdä näin, vaikkakaan rahaa ei oikein ole ;) Mihin hintaan olette saaneet lippuja Aucklandiin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos pohjois-saarelle matkaa sanoisin etta valttakaa Rotorua taysi turisti rysa. Hinnat taivaissa ja kaikesta veloitetaan hirvittavasti. Orake Korakossa on samat lahteet, mudat yms, mutta ihmisia hyppysellinen verrattuna Roatoruaan, sinne mennaan pikku paatilla. Hot Springseihin voi pulahtaa monessa paikassa, mutta esim.Morere Hot Springs on ihana Gisbornesta etelaan. Napier kannattaa ehdottomasti katsastaa. Uskomattoman kaunis art deco kaupunki ja viinitiloja.

Jos on vaelluksesta kiinnostunut Tongariro Crossing is out of this world =) Ai niin ja Coromandel Peninsula ja siella Hahei aivan uskomattomat maisemat varsinkin kavely Cathedral Covelle.

Etela-saarelta onkin melkeinpa kaikki hyvat paikat mainittu ehkapa Akaroa joka on ihanan ajomatkan paassa Christchurchista. Ranskalaisvaikutteinen kyla todella kaunis ja ajo sinne taivaallinen. Myoskin mainitsisin Dunedin ja siella varsinkin Otago peninsula. Seka Queenstownin lahella Arrowtown villin lannen meininkia kiweissa. Lake Tekapo ihania trekkeja varsinkin ylos Mt John.

Maa on mieleton ja tuhottomasti nakemista, jos enemman tietoa haluaa joku tai tasta kotimaastani Aussilandiasta, joka onkin tama kiwejen mainland (aussi vitsi=) ottakaahan yhteytta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen haaveillut pääsystä Uuteen-Seelantiin jo kauan, nyt pitäisi vielä saada myytyä asia miehelle. :) Onko jotain vinkkejä miten maasta saa kaiken parhaiten irti? Näillä näkymin loma ei saa kestää kovin montaa viikkoa. Mistä kannattaisi lähteä etsimään erilaisia järjestettäviä reissuja vai onko kaikki vain oman suunnittelun varassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riippuu miten paljon teilla on aikaa ja haluatteko nahda yhden saaren, jolloin ehdottomasti suosittelen Etela saarta. Kaksi viikkoa minimi aika nahda ok saarta kolme viikkoa olisi ihanne. Jos molemmat saaret suunnitelmissa, nelja viikkoa minimi. Suosittelen lentoa Christchurchiin ja sielta auton vuokra. Ajaminen helppoa, jos menette muulloin kuin talvi aikaan joka siis kesa-elokuu, silloin voi olla vuorila mielenkiintoista lumessa ja jaassa ajelu "vaaralla puolella tieta". Syksy on kivaa aikaa shoulder season (maalis-toukokuu) ei liikaa turisteja, hinnat halvempia majoituksen suhteen ja upeat syysvarit. Jos haluat enemman vinkkeja pista viestia ja enemman kuin happy to help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisko joku sanoa, että missä hintahaarukassa olis kahden viikon matka kahdelle hengelle Seelantiin siinä joulun jälkeen? :) Riippuu tietty suuresti missä yöpyy ja minne tarkemmin ottaen menee, mutta noin suunnilleen. Lennot taitaa ainakin olla aika hintavia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun tulee aina niin ikävä Uuteen Seelantiin kun edes näen maan nimen jossain. Nytkin oli pakko lukea näitä viestejä.

Olin itse 6 viikkoa Pohjois-saarella kesällä 1999 (siis NZ-talvella) ja menetin sydämeni maalle ihan täysin.

Lupasin tuolloin yhdelle isäntäperheistäni, että tulen takaisin viimeistään häämatkalleni. Nyt sitten kuitenkin näyttää siltä, että vietämme häämatkamme muualla. :girl_sad:

Toivon edelleen, että pääsisin takaisin Uuteen Seelantiin kuitenkin joku kerta -- etenkin kiertämään etelämpään.

Bellamore -- kannattaa vertailla ja kokeilla eri lentovaihtoehtoja. Tuntuu, että halvimmillaankin tuohon aikaan lennot maksaa melkein 2000e/hlö.. Itse ainakin yleensä kokeilen lentoja travellink.fi -osoitteen kautta haaveillessani NZ-matkoista ja kokeilen just eri lähtö- ja paluupäivillä, kun niiden välillä voi olla isojakin eroja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytiin miehen kanssa Uudessa- Seelannissa maaliskuussa 2011. Todella kaunis ja vihreä maa, harmi vain että ehdittiin hypähtää reissun aikana vain pohjoissaarella. Uuden-Seelannin pohjoissaarelta voisin ykkösnähtävyydeksi nimetä Hobittonin, joka sijaitsee Matamatassa (parin tunnin ajomatka Aucklandista). Hobittonissa on kuvattu Taru Sormusten Herrasta -elokuvan kontu-kohtaukset. Mielenkiintoinen kohde, vaikkei sen kummempi TSH-fani olisikaan ^_^ opas oli todella loistava, ja hän oli myös itse ollut rakentamassa lavasteita elokuvaa varten.

Samalla reissulla pyörähdettiin myös Rotoruassa, joka on tunnettu geotermiastaan. Joku täällä dissasi Rotoruaa, mutta jos shoppailu ei ole matkailun päätarkoitus, niin ehdottomasti Uudessa-Seelannissa kannattaa pyörähtää Rotoruassa, ja kokea ainakin Hell's Gaten kuumat lähteet sekä maorikylän illallinen. Turisteja ei kuumilla lähteillä ollut nimeksikään, ainakaan silloin kun itse kävimme, ja mutakylvynkin sai ottaa kaikessa rauhassa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olemme myös suunnittelemassa häämatkaa Uuteen-Seelantiin. Täältähän saa hyviä vinkkejä! :) Koska olemme molemmat TSH-faneja, on ainakin Hobitton ehdottomasti matkasuunnitelmissa, Basseyn hehkutus varmisti asian. :) Ajattelimme olla paikanpäällä kaksi viikkoa, mutta se alkaa tuntua aivan liian lyhyeltä ajalta, kun näitä juttuja lukee. Ehtiiköhän siinä nähdä mitään? Miten te muut olette järjestäneet majoittumisenne? Varasitteko yöpymispaikat etukäteen vai vasta paikanpäältä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vieläkön Opalia ja London pyörivät foorumilla? Tai onko uusia Kiiwejä? Entäpä muita matkan tehneitä tai kiinnostuneita?

Itsellä on ollut aina haaveena päästä Australiaan eläinten ja luonnon puolesta, mutta nyt on alkanut tuntua, että meille sopisi paremmin Uusi-Seelanti, sademetsät ja trekkaus :give_heart:

On se vaan kallista tuo toiselle puolen maailmaa matkustaminen.. Kokeilin tammikuulle lentoja HKI-Auckland: 1300-1500e /hlö.

Löytyykö hyviä linkkejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen lämpimästi Uutta-Seelantia. Ihana maa. Luonto on monimuotoinen, sademetsistä jäätiköihin, turistit otettu hyvin huomioon (Koko maasta ei reissun aikana löytynyt niin pientä kylää, ettei siellä olisi ollut I-site-turisti-infoa, josta sai varattua majoituksen ja ohjelmaa sekä napattua mukaan ilmaisen kartan) ja ihmiset todella ystävällisiä. Matka kannattaa ajoittaa paikalliseen kesään (joulu-helmikuulle), sillä talvi voi olla sateinen.

Majoitusta etsiessä kannattaa vilkaista Bed & Breakfast associationin nettisivuja: http://bandbassociation.co.nz/.

Hintataso oli aikalailla Suomen luokkaa (olimme Uudessa-Seelannissa vuodenvaihteessa 2011-2012), mutta ravintolat olivat selvästi halvempia. Monissa paikoissa sai vähintäänkin lounasta 10 dollarilla (6-7€). Kaupungit ovat aika laaja-alaisia, ja ihmiset asuvat väljästi, joten auton vuokraaminen on hyvä vaihtoehto (Paikalliset eivät muuten montaa kilometriä kävele; meitä ihmeteltiin kovasti, kun kävelimme laukkuinemme muutaman kilometrin matkan majapaikkaamme). Ruokakaupatkin ovat usein ydinkeskustan ulkopuolella.

Hedelmät myydään ihastuttavan kypsinä, ja tienvarsilla on usein tilamyymälöitä, joista saa alueen hedelmiä ja vihanneksia. Pohjois-Saarella saimme taivallisia avocadoja ja mangoja, etelässä kirsikoita. Hygienia on Pohjoismaisella tasolla, joten ruoka on turvallista, ja yleiset vessatkin siistejä.

Eniten tätä suomalaista kaupunkiasukkia hämmensi ihmisten luottamus toisten vilpittömyyteen: kysellessämme matkatavarasäilytystä majapaikoistamme, järjestyi yleensä joku valvomaton ja lukitsematon sateensuoja. Me suhtauduimme tähän vähän ihmetellen, mutta paikallisten asenne tuntui olevan, että eihän kukaan nyt herranjestas toisten matkataroita rupea nyysimään. Yhdessäkin ihanassa B&B-paikassa tavaramme kannettiin huoneeseemme ja avaimet jätettiin kätevästi oveen, kun isännät lähtivät kotoa. Mitään tietenkään ollut hävinnyt. Ja paikalliset tuttavamme säilyttävät kakkosautoaan pihallaan avaimet virtalukossa :girl_impossible: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nostelen tätä aihetta nyt, kun häämatkakohteeksi tuo Uusi-Seelanti näyttäisi tulevan  :girl_dance: Ajankohta olisi tosin vähän off-season eli loka-marraskuu kenties. Auto kyllä vuokrataan! Surffailin tänään jo pitkän listan paikoista ja vaihtoehdoista ja tästä ketjusta paljon hyviä vinkkejä..

 

Pohjoissaarella on paljon tulivuoria & aktiiviurheilua tarjolla

 • Auckland, Waiheken saari/Coromandel Peninsula

 • Bay of Islands 

 • Roturua (maorit, tuliperäinen) > turistirysä? > Orake Korakossa/Morere Hot Springs

 • Tongariro, tarjoaa upeita ja vaihtelevia vuoristomaisemia sekä hienoja vaellusreittejä (tulivuoria, vaellusta, parhaimmillaan tammi-helmikuussa)

 • Waitomon kalkkikiviluolat sijaitsevat noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Aucklandista ja vajaan parinkymmenen kilometrin päässä Otorohangan kylästä

 • Taupo, Napier sekä Hawke’s Bay, joka on viinialuetta

 • Wellington, gondoli > lauttayhteys Pictoniin

 

Eteläsaarella enemmän lumihuippuisia vuoria&jäätiköitä

 • Merellinen kansallispuisto, Abel Tasman sijaitsee Eteläsaaren pohjoisosassa.

 • Milford Soundin vuonot, vaellus > Helikopterilento Queenstownista Milford Soundin luonnonpuistoon, josta risteily henkeäsalpaavalle vuonoristeilylle.

 • Queenstown: Kaupungissa ei matkailijalle ole kummoisia nähtävyyksiä, mutta kaupunki on tunnettu viini- ja ruokakulttuuristaan

 • Kaikoura: delfiinisafarit, valaat ym.

 • The Trans-Alpine Railway-junarata kulkee Christchurchin ja Greymouthin välissä

 • Jäätikkövaellus Arthurs Passissa

 • Franz Josef glacier - ei kannata? Mt Cook?

 • Ashburtonin kaunis järvialue laaksoineen

 • Dunedin

 • Fiordlandin kansallispuisto Eteläisten alppien keskellä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omia kokemuksia Uudesta-Seelannista muutaman reissun (vain etelä saarelle) pohjalta. Loka-marraskuussa voi olla vielä melkoisen viileää varsinkin etelä-saarella, joten varautukaa sellaiseen hyvin varhaiseen Suomen kevääseen, joulukuussakin oli etelässä vielä melko viileätä tuolla alppialueella varsinkin, joskin Dunedinissä oli helle, kun sinne laskeuduimme. Dunedin ei kaupunkina ole häävi, kuten eivät nyt kaupungit eteläsaarella muutenkaan, mutta sen edustalla on ihana Otagon-niemimaa, jossa käyminen kannattaa, jos haluaa merellistä maisemaa ihailla. Queenstown ja sen ympräistö on ihana, vaikka onkin turistipaikka, ajo Lake Wakatipun vartta myöten pohjukkaan Glenorchyyn on uskomattoman kaunis ja Glenorchy itsessään pienenä paikkana jännä, Paradisessa joen rannalla samoilu on ihanaa. Muutenkin joet ovat niin uskomattoman kauniita ja vuolaita, puhtaita. Tuosta junamatkasta Christchurchin ja Greymountin välistä olen kuullut, ettei olisi kovinkaan mielenkiintoinen. Mutta länsirannikolla on toki karua ja kaunista, ajo Wanakasta Haastiin oli kiva ja Wanaka on kyllä alueena ehdottomasti käymisen arvoinen, mielestäni. Ajo Queenstownista Wanakaan ylängön läpi on hieno. Wanaka on kuin Queenstown pienoiskoossa ja sieltä kun lähtee ajelemaan hiihtokeskuksiin päin matkalle tulee kaunista maisemaa ja vesiputouksia. Mutta niitä nyt on tietysti maa täynnä. Mt. Cook on upeaa seutua. Vuoren laaksossa sijaitseva kylä, jossa on oikeastaan vain majoitusta matkailijoille vie tietyllä tavalla menneeseen aikaan. Sir Hilary Edmundin museo on mielenkiintoinen. Todella jännä tunnelma koko paikassa. Ajo Milford Soundiin ja mielettömän upea ja kannattaa pysähdellä sinne vievän tien varrella oleville vaellusreiteille. Uskomattoman puhdasta ja upeaa luontoa metsiä ja jokia. Milford Soundille mahdollinen vaihtoehto on Doubtful sound, jonne matkailijat menevät harvemmin mutta lienee yhtä upea. itse samoilimme sillä suunnalla metsissä ja rentouduimme joen varrella. jos emme olisi olleet reissussa kolmen pienehkön muksun kera, olisimme varmaankin ottaneet Doubtful soundille yönyli kestävän risteilyn.

 

Uusi-Seelanti on mielettömän upea maa.

Edited by miiru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tipzilla, suosittelisin enemmin ajamaan Queenstownista Milfordiin, jo itse ajomatka on huikea, ja tekemään kunnon puolipäivä-melonnan vuonossa. Risteily oli pieni pintaraapaisu vuonon upeudesta, vaikka hieno kokemus sekin.

 

Ja tosiaan, Glenorchy on upea! Me yövyttiin siellä jossain rannalla freedom camping-meiningillä yks yö. Mulla on blogissa juttua meidän NZ-reissusta tän vuoden alusta, jos kiinnostaa (noonis.blogspot.com). Oli huikea reissu, vaikka ajomatkat oli ajallisesti välillä pitkiä.

 

Wellington on ihana, Auckland sen sijaan varsin ankea city. Ylipäätään rakastuin Eteläsaareen paljon enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now