Guest Susie

Talvihäiden teema

211 viestiä aiheessa

Askarteluliikkeistä saa lasimaalia, joka kuivuttuaan näyttää ihan huurteiselta. Sillähän voisi käsitellä tuikkukuppeja (niinkuin meillä, kuvia päikyssä), pöytänumerokehykset (jos niissä on lasi päällä), hääparin lasit (kestävyys kannattaa tarkistaa) jne.

Kristalleja ehdotan myös. :)

Lasilevyt ja peilit voisivat mennä teemaan myös.

Kakun voisi kai saada näyttämään jäiseltä tai ainakin lumiselta jonkin kuorrutuksen avulla... Luulisi pitopalvelun osaavan kehittää jotain. :)

Muut keksimäni jutut ovatkin sitten niin erikoisaineilla tehtäviä, etten viitsi niitä edes sanoa. :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ideoin viime talvena ystävättäreni häihin jääteemaa, mutta ne jäivätkin käyttämättä kun ruusut tulivat tilalle.

- osta piirtoheitinkalvoa, kirjoita siihen valkoisella tussilla tekstit ja laita sininen pohjapahvi alle. käy esim. pöytänumeroiksi, pöytäkarttaan, kiitoskorttiin, kutsukorttiin, nimikyltteihin, menuihin ym.

- ulos paljon jäälyhtyjä, erikokoisia.

- lasiastiat toimivat myös jään näköisinä. laita siihen sisään tuota sellofaania ja väliin vaikka kukkia tai värillisiä lasi/muovikiviä

- pöydille sininen liina ja siihen lasilevy tms muovikalvo/liina ja siihen vaikka lasikiviä, sinisiä ja valkoisia hieman sekaan.

- booliin jääpaloja joihin sisään vaikka kukkia tai sinistä väriainetta

- sokeria tai suolaa tuikkukippoihin ja sinne se tuikku.

- sokerilla saat kuorrutettua myös lasin reunat drinkkeihin

- hääkakuksi kiilteellä (sinistä väriainetta tms) koristeltu päällinen kuten esim juustokakussa.

- puutarhakangasta joiden alle jouluvaloja

- vaaleita huurrepuita joihin jouluvaloja

- jne

jos tarvitset, voin ideoida lisää....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viikonloppuna kerättiin kuivia kelo-oksia. Todella kauniin harmaita (lähes hopean värisiä osa) + käppyräisiä ja ajateltiin ne asetella pöydille esim. kankaan kanssa. Lisäksi näin markkinoilla spiraalin muotoisia pajuja, jotka voisi spraymaalata valkeaksi/hopeaksi ja laittaa maljakoihin. Jos ei spiraalipajuja niin sitten maalattuja koivun tms. oksia. Ja tietysti kynttilöitä PALJON! (Paloturvallisuus mietityttää!)

Pitää kokeilla tätä ideaa käytännössä kunhan käydään hääpaikalla...

Kukkia tuskin tuohon enää tarvitsee ja omaa kimppua olen miettinyt, että voisiko oksia käyttää esim. tulppaanien kanssa?

Mites kirkon koristelu; riittääkö eteen tai alttarille jotain pientä "oksaa"?  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee tämän verran "jäätä" juhlapaikan pöytiin:

coupe%20champagne1.jpgjaahilevariton.jpggreen_c.jpg

Kuhunkin coctaillasiin tulee siis hieman vettä, akryylijääpaloja (kelluvat kuten oikeatkin jääpalat) ja yksittäinen kymbidin kello. Näiden jää-orkidea-asetelmien lisäksi pöytiin tulee huurrekoristeltuja valkoisia tuikkulaseja:

tuikkulasi.jpg

Meillä ei siis ole varsinaisesti mitään teemaa mietittynä, mitä nyt haluan ehdottomasti lempikukkiani orkideoita sekä koristeluun että kimppuuni ja jollain tavalla tuoda esille myös juhlien ajankohdan eli talven. Tällä tavalla kumpikin elementti on mukana, mutta yhdistelmä toivottavasti pysyy vielä hyvän maun rajoissa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suomalaisen Decorahousessa 300 kappaleen (1,7 x 1,3 x 1,3 cm/kpl) jäähileet pakkaus maksaa 29 euroa ja postituskulut ovat 3,50 tai 8 euroa. Itse tilasin jäähileet saksalaisesta GiftMaker.de-verkkokaupasta. GiftMakerissa noin 400 kappaleen (1,4 x 1,0 x 1,0 cm/kpl) pakkaus maksaa 6,90 euroa ja postituskulut Suomeen (alle 1,5 kg:n paketti) ovat 14,50 euroa.

Decorahousen myymät jäähileet ovat siis hieman suurempia kuin GiftMakerin, mutta GiftMakerin pakkauksessa on noin sata enemmän ja ovat hinnaltaan paljon edullisempia - maksoin viidestä pakkauksesta postituskuluineen noin 50 euroa.

---

Ostamissani pakkauksissa on siis jäähileitä noin 4 desilitraa ja yhteen desilitraan niitä menee noin sata. Tämä ehkä hieman auttaa niiden määrän ja koon hahmottamisessa. :-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän talvihäiden teemaväreinä roosa, valkoinen ja hopea, ja ihan ripaus vihreää. Pöydille tulee roosat pöytäliinat ja valkoiset tapettikaistaleet kaitaliinoiksi. Ja niiden päälle kirkkaita Iittalan Kivi-tuikkuja ja pienet kukka-asetelmat jalallisiin laseihin, joihin tulee ainakin murattia ja joku vaaleanpunainen kukka.  :-X

Ei ehkä ihan perinteiset talvihäiden värit, mutta halutaan söpöt ja meidän väriset häät, ja tuoda vähän valoa talven keskelle :) ja itse olen hieman kyllästynyt lumihiutale- tai jääteemaan -toki toivon että ihan luonnostaan olisi sitä teemaa ulkona ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli aluksi teemavaihtoehtoina lumihiutaleet ym. jää/lumi-jutut. Toisin kuitenkin päätettiin, nyt tulee suklaan ruskeaa, vaniljaa ja ripaus vaalenpunaista mausteeksi, eleganttia ja romattista. Talvista tunnelmaa tuovat  helmikuussa pakkanen/pimeus/toivottavasti lumi maassa ja lukuisat kynttilät juhlapaikalla. En halua sen liiaksi vaikuttaa koristeluihin että on talvi kun menemme naimisiin, vaan että häissä on lämmin tunnelma ja teemana on jotain meidän näköistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toivoisin lisäideoita ja mahdollisesti kuvia erilaisista talvihääideoista. Häämme pidetään helmikuussa ja teemana ovat jää ja lumi - tosin kynttilöiden valossa.

Alustavasti tarkoituksena on ollut tehdä ulos paljon jäälyhtyjä säävarauksella joko ämpäreissä ulkona tai maitotölkeissä pakastimessa, jotka näkyvät ikkunoiden takaa sisälle juhlatilaan ja reunustavat sisään tultaessa kartanon portaita.

Sisälle olisi tarkoitus käyttää runsaasti valkoisia kynttilöitä sekä tuikkuja, läpinäkyviä koristekiviä sekä pieniä kristalleja, jotka muistuttavat muodoltaan jääpuikkoja.

Myös kutsukortit, paikkakortit, menut jne. ovat vielä askartelematta, joten niihinkin talvisia ideoita saisimme mielellämme...

Yst.terv. Johanna  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Googlen kuvahaku on myös kaveri :)

winter%20wonder%20collection.jpg

cleveland-marriot-wed1.jpg

28_sm.jpg

Myös meillä on häät helmikuussa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee pöytään koivun oksia, jotka on maalattu hopeaspraylla hopeiksi. Sinne sekaan tulee paljon tuikkuja (tietysti niin ettei satu mitään räjähtävää tulipaloa) ja täältä sain idean laittaa sekaan vielä joitain "kristalleja". Siis Tiimariin! Onko kenelläkään ideaa, mistä saisi halvalla vanua, mikä toimisi lumena sisätiloissa? Töistä saan jonkun verran joulukoristeita lainaksi, mitä siellä on jouluna käytetty. Ikkunoihin meille tulee styroksipalloista kasattuja verhoja. Siis siimaan pujotellaan styroksipalloja ikään kuin lumipalloiksi/-hiutaleiksi. Tila on aika iso ja pallot pieniä että niitä voi ajatella kummaksi vaan. Siinä onkin askarteleminen, kun tilattuna on 500 styroksipalloa ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle vinkattiin, että lunta saa helposti hallaharsosta, jolla on halpa metrihinta vissiin vähän joka paikassa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ulos saa kivoja koristeita piparimuoteilla: pellille vettä, siihen piparimuotit ja pihalle tai pakastimeen jäähtymään. Jäätyneet koristeet irrotetaan varovasti ja niihin tökätään kuumalla tikulla reikä ripustusnarua varten. Noista voi sitten koostaa erilaisia kokonaisuuksia, mobileja ja sen sellaisia. Mun mielestä tuolla tavalla tulee ihanan maanläheisiä koristeita, kun en kamalasti perusta mistään ylikoristeellisista krumeluureista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Joko jollain olisi kuvi talvihäistään? Itsellä on marraskuussa 08 ja olisi kiva saada ideoita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän teemana tulee olemaan lumikukka, sillä hääkoruni ovat kalevalakorun samannimisestä sarjasta. Väreinä tulee olemaan valkoinen, vanha roosa ja hopea :) Paljon kynttilöitä ja yksinkertaisia pöytäkoristeita (Valkoisia oksia ja ruusu maljakossa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen suunnitellut häitä kevääksi,mutta tätä lukiessa alan kallistua talvihäihin kun olen ihan mahdoton jouluihminen(eli joululaulut soi jo lokakuussa).

Teemana voisi olla kuningas ja kuningatar eli sinistä,hopeaa(ja mahdollisesti valkoinen). kruunuja,timantteja,jouluvaloja,joulumusiikkia(mitä mieltä,mahdotonta?),runsas noutopäytä,karkkeja,suklaatia.

Vielä jos pääsis kärryillä(jos ei ole lunta) kirkosta hääpaikalle joka olisi koristeltu kelo-oksin,vaaleilla kukilla....

minkäslainen hääpuku sitä pitää talvella olla? Normaalisti kuljen 3kerrosta vaatteita päällä+villasukat....Varmaan joku viitta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häiden värimaailma on mustavalkoinen. Vähän punaista ja hopeaa ja lumihiutaleita B) paljon kynttilöitä ja ihanan hämärää.Toivottavasti tammikuussa 2009 ois jo lunta ja ihana pieni kirpsakka pakkanen ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyviä vinkkejä olen saanut tästä ketjusta talvihäihimme :) Ulos tulee meillekin sään salliessa jäälyhtyjä tai lauhalla säällä ulkotulia. Väreinä käytetään valkoista ja sinistä ja ehkäpä ripaus hopeaa.

Kertokaas te, jotka olette laittaneet organzakankaan tai muun vastaavan kankaan sisään valosarjoja, kuumeneeko lamput liikaa eli onko paloturvallinen valinta? Vai oletteko saaneet kankaan niin "ilmavasti" ettei valot koske suoraan kangasta? Mitä kangasta suosittelisitte valosarjan "ympärille"?

Muuten aion koristella juhlatilan runsain kynttilöin ja valkoisin ja kirkkain koristekivin. Kukkia ei pöydille tule lainkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
En halua sen liiaksi vaikuttaa koristeluihin että on talvi kun menemme naimisiin, vaan että häissä on lämmin tunnelma ja teemana on jotain meidän näköistä.

Sama juttu, eli suunnitellaan häiden teemaa sen mukaan, mikä meitä ylipäätään miellyttää, oli sitten talvi tai kesä :) No, täytyy myöntää, että värit ja sitä myöten moni muu asia lähti ihan vahingosta, kun löydettiin sattumalta kauniit kutsukorttiaihiot Pariisista :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan mahtavia talvihääkuvia löytyi googlella, jos vain olisi varaa niin jompi kumpi näistä olisi ehdoton. Ehkä jotain tämän suuntaista tulee meillekin, ken ties :)

p48-winter-theme.jpg

Ja sitten hieman taianomaisempi koristelu, pidän ennen kaikkea noista valoista :)

p48-magical.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
En halua sen liiaksi vaikuttaa koristeluihin että on talvi kun menemme naimisiin, vaan että häissä on lämmin tunnelma ja teemana on jotain meidän näköistä.

Sama juttu, eli suunnitellaan häiden teemaa sen mukaan, mikä meitä ylipäätään miellyttää, oli sitten talvi tai kesä :) No, täytyy myöntää, että värit ja sitä myöten moni muu asia lähti ihan vahingosta, kun löydettiin sattumalta kauniit kutsukorttiaihiot Pariisista :lol:

Juuri näin meilläkin. Värit varmaankin olisivat nämä samat, vaikka menisimmekin naimisiin kesällä.

Elikkäs: Mustavalkoista teemaa tulossa, piristeeksi kylmän sävyistä vaaleanpunaista. Mustavalkoista: valkoiset pöytäliinat mustilla / musta-tummanharmaakuvioiduilla kaitaliinoilla, valkoisia ja tumman savunharmaita tuikkuja. Kukat (+ ehkä servietit) tulevat vaaleanpunaisina, jottei värimaailmasta tule liian ankaraa. Kynttilöitä tulee paljon, lisäksi juhlapaikalla on takka joka on myös ollut täytettynä erikokoisilla kynttilöillä; juhlapaikan väen mukaan tuuletuksen pitäisi pelata niin hyvin, ettei kynttilöistä huolimatta tule tukalaa.

soy_candles.jpg

Koristekukiksi olen alustavasti suunnitellut joko

tulppaania

tulip%20bridal%20bouquet.jpg

jaloleinikkiä

nothing_but_ranunculus_008.jpg

tai minikallaa

calla-lilies-40-pink.jpg

Kutsuihin ja menuihin yms. paperiosastolle on hakusessa vintage-henkeä noissa yllä mainituissa väreissä.

38345.jpg

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä värimaailma on puna-musta-hopea. Ihan vahingossa satuin löytämään sellaista kaitaliinakangasta, jossa on lumihiutaleita. Myös serveteissä on mustalla pohjalla hopeisia lumihiutaleita. Sopi juurikin talvihäihin, vaikken sellaisia aluksi suunnitellutkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee olemaan teemana ainakin helmet. Häät ovat tammikuussa. Väreistä en tiedä vielä sen enempää kuin että jotakin kontrastia saisi väreissä olla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään