Guest Susie

Talvihäiden teema

211 posts in this topic

Talvimorsiamet, minkälaisia talvihäiden teemoja olette kehitelleet?

Joulu ja lumihiutaleet tulevat heti ensimmäisenä mieleen, onko kenelläkään erikoisempia tai parempia ideoita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä ei varsinaista teemaa ole, mutta kynttilöitä tulee ja paljon... kattauksessa ja koristelussa käytetänn sinistä ja hopen väriä, mutta kaikki sydämet tulee punaiseksi... :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee koristeiksi kuusen havuja.

Seinille havuköynnöksiä, -palloja ja -kransseja, pöydille asetelmat havuista sekä rappujen eteen "havumatto". Ulos jätkänkynttilöitä, ulkotulia ja ehkä jäälyhtyjä. Sisälle kynttilöitä pulloissa ja sinisiä "ulkovaloja" takan reunalle. Takkaan tuli...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän joulukuisiin häihin ei ole valittu lumihiutale/jääkuningatarteemaa sen enempää kuin jouluisia/talvisia värejä (tumman punaista, sinistä vihreää, kultaa, hopeaa)... Ei sillä, että ne olisivat ollenkaan huonoja valintoja.

Meille tulee iloisia ja lämpimiä värisävyjä ja paljon kynttilöitä eli valoa ja väriä pimeään... Koristeideat ja muutamat ruuat tulevat latinalaisesta amerikasta, jonne matkaamme hanimuunille. Lisäksi meidän kutsukorteissamme ollut amorin kuva toistuu juhlapaikalle muutamissa koristeissa. Ei sen kummempaa teemaa kyllä.

Minun mielestäni vuodenaika ei ole ainoa asia, joka "määrää" värit tai teeman. Tosin en kyllä osaa kuvitella pastellisävyisiä häitä talvella...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei varsinaista teemaa ollut mietittynä, mutta tällä hetkellä näyttää tältä:

Halusin oranssia väriä sekä kukkien muodossa että muutenkin, sillä häämme tulemme pitämään Suomessa, mutta oranssi on tämänhetkisen asuinmaamme (ja siis sulhoni kotimaan) kansallisväri. On sitten hänellekin jotain tuttua ja turvallista. :)

Meillä tulee olemaan myös pari tyyppiä latinalaistansseja esittämässä, joten teema on kai tällä hetkellä vähän 'latinalainen'. ;D Ruoka on kylläkin suht perinteistä, mutta koristelun, kukkien, mahdollisesti morsiamen hiuksien ;D, musiikin ja ohjelman myötä pitäisi tulla rento, lämmin, latino-henkinen tunnelma. :) Toivottavasti onnistuu. :) Runsas määrä kynttilöitä tuo myös kivasti lämpöä sekä sanan kuvainnollisessa että varsinaisessa merkityksessä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvihäissä olis ihanaa kun löytäis paikan jossa on takka. Häät vois olla mielellään iltäpäivällä että alkaisi olla jo sellanen tunnelmallinen hämärä. Hopea ja sininen väreinä.. ja ehkäpä jotakin oljen tapaista. Koristelussa käytettäisiin tietenkin paljon kynttilöitä!

Vihkiminen olisi upea, jos sen voisi suorittaa takkatulen loimussa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvihäihin kuuluvat mielestäni ehdottomasti ulkotulet ja jätkänkynttilät sekä sisätiloihin PALJON kynttilöitä. Ei nyt kuitenkaan tulipaloksi asti... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minua harmittaa, kun juhlapaikassamme ei saa polttaa kynttilöitä.  :( Ymmärtäähän sen kyllä, kun kyseessä on 100-vuotias puurakennus, mutta silti. Mitään sähkökynttilöitäkään en haluaisi. (Meillä alkukodissa käytetään joulukuusessakin vielä ihan aitoja kynttilöitä!)

Muuten juhlan väreiksi on muodostumassa vihreä ja vaaleanruskea (tai mikä beessi nyt lieneekään oikea ilmaisu). Meillä on kevättalvihäät, joten ajateltiin että vihreä on ihan jees väri vaikka silloin on kyllä vielä lunta maassa. Ainakin toivottavasti!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä väreinä ovat sininen, valkoinen ja hopea. Paljon, paljon kynttilöitä ja ulos ulkotulet yms. Ja jos vierasmäärä antaa periksi, niin ruoka tarjoillaan salissa jossa takka roihuaa.  :D Hipaus löytyy myös punaista, mutta vain pikkuriikkisen, hääkarkeista ja yöpyvien vaieraiden tyynynpäälle laitetuista suklaista.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kans paljon kynttilöitä sekä ulos, että sisälle.  :) Ulos lähinnä jätkänkynttilöitä ja isoja tervasoihtuja. Hääpaikka on kyllä meilläkin 100 vuotta vanha puutalo, mutta juhlapaikan puolesta tulee jo todella upeat messinkiset noin 40 cm korkeet kynttilänjalat. Niihin vaan valkeat kynttilät ja kyllä on tunnelmaa  :) Muuten väreinä on tummansininen ja kulta, joita tulee ainakin paikkakortteihin, menuihin, ohjelmiin ja hääkarkitkin jatkaa samaa teemaa. Mutta silleen ei mitään varsinaista teemaa ole, sillä noihin väreihin oli vähän vaikee mitään rakentaa. Eka piti kylläkin olla tummaasinistä ja hopeaa, mutta se muuttui ku hääpaikka on tosiaan enemmän ku vähän kultasävytteinen.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Runotyttö, eikös sininen ja kulta ole perinteiset kuninkaallisten värit? Kuninkaallisia ja häitä yhdistää tietysti  --  kruunut!

Ei sen puoleen että mitään teemaa olisi pakko olla. Perinteisiä talviaiheita ovat joulu, lumihiutaleet, tähdet ja havut (Kiitos kaikille ideoijille!). Pitäisiköhän pistää vaihteeksi vaikka Intialainen Bollywood pystyyn talven keskelle lämmittämään?  8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo sehän tietty kuulus asiaan Susie, mutta ku ei oikeen kuitenkaan ole meijän tyyliä.... lue ei mitään Saija Palin kruunuja kiitos  ;D

Ei ku oikeesti, unohdin tuossa aikasemmin kirjoittaa, että tuleehan meille pienenä teemana sormukset. Kutsuissa on käytetty Sinooperin ( ei maksettu mainos) kullanväristä kaksi sormusta -tarraa ja saman tyyppinen koristus tulee hääpaikalle "pääpöytään".  Muutoin ajattelin nakella tarjoilupöytään sellasia kultaisia hippuja mitä nyt esim. Anttila myy näin joulun alla.   :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No meillä on käytössä luonnonvalkoinen, kulta ja lisänä sininen. Jos nyt "teeman" haluaa, niin meillä seikkailee kutsuissa ja monessa muussa paikassa nuo keiju ja peikko kuin mun logossakin vasemmalla (kuva löytyy suurempana päiväkirjasta).

Koristelut tehdään mahdollisimman pitkälle luonnosta kerätystä matskusta, oksista, sammalesta ja jäkälästä, havuista, lisänä varmaan murattia ja jokin kukka, en tiedä vielä mikä, jokin syklaamin näköinen/tyylinen kukka olis nätti.

Tietysti paljon tulta, kynttilöitä ja ulkoroihuja, illan kohokohdaksi tulee ystäviemme tulishow, joka sisältää tulen nielentää ja syljentää sekä muuta tulella leikkimistä. Tämä pitää toteuttaa ulkona, en tiedä vielä miten se tapahtuu käytännössä, varsinkin jos on kovin paljon pakkasta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Armeijalta karkeat villafiltit lainaksi - tietysti!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liittyköhän tämä nyt mihinkään, mut kun ystäväni meni uuden vuoden jälkeen naimisiin, niin kun he tulivat kirkosta, tehtiin niistä isoista sädetikuista lumeen ( tarpeeksi leveä) Kunnia kuja! ( huom! Tarpeeksi niiden tikkujen sytyttäjiä)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin, ihan unohdin kun vastasin edelliseen talvijuttuun, että riisiä ei heitetä, vaan kauraa TAI sitten ei heitetä mitään, vaan kaikki saavat sädetikut kaasoilta ja siitä juostaan vain läpi suoraan reelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on itsellanikin talvihaat ja mielessa kavi seuraavia vaihtoehtoja:

Lumikuningatar. Kaikki valkoista, ei luonnonvalkoista. Turkis morsiammelle. Paljon valkoisia kynttiloita, valkoisia lumihiutaleita ikkunat  tayteen, jaapuikkoja ja jaapaloja - muovisia tai oikeita (eism yhdessa tuikkujen kanssa). Jaaveistos (eipa huolia sulamisesta niinkuin kesalla!), tekolunta poydille jne.

Tuli. Kultaa ja tulta joka puolelle. Kynttiloita, jatkankynttiloita, lyhtyja, takka (jos on), jne. Kaikki koriste luonnonvalkoisesta ja kullasta, jotka korostavat tulen lampoisyytta. Tahtisadetikkuja. Ei kukkia, vaan kynttiloita ja kultaa poydille.

Talviyo. Hopeaa ja tahtia. Ehka tumman sinistakin. Edelleen paljon kynttiloita. Havuja poydille kukkien sijaan. Hiilihappojaata booliin. Huurresumutetta ikkunoihin.

Talviluonto. Havua ja kanervia kimppuun valkoisten ruusujen lisaksi (myos hiuksiin ja poydille). Kuolleita (mutta kauniita) oksia tai talven torrottajia yksinkertaisiin isoihin maljakoihin. Turkista lammikkeeksi - ei tarvitse edes olla valkoista.

Joulun aika. Tietenkin joulukoristeita yms. Haakarkin sijaankin voi lahettaa vieraat kotiin kauniin joulukoristeen kanssa. Poydille pahkinoita, kattoon mistelin oksa jne.

Pienen pahkailyn jalkeen, itse paadyin yhdistamaan tulen ja luonnon. Meille tulee lunta, jaata ja pihlajan marjoja kultaisilla lisamausteilla. Saa nahda mita siita kaytannossa tulee. Talvihaat antaa ihania erilaisia mahdollisuuksia!  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites
miten saatte ne sädetikut palamaan yhtäaikaa? joku sytyttelee vai vieraille omat tikut/sytkät?  ???

Isosta ulkotulesta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

teemana  tuli ja jää jos nyt pitäisi teemaksi jotain sanoa...  

Tulta lukuisista kynttilöistä, jätkänkynttilöistä ja tumman punaisista ruusuista... Jäätä taas peilistä, lasista, vedestä, hopeasta ja kristallista...

Meillä tämä teeman valinta toimi siten, että ekaks valittiin värejä ja elementtejä mistä molemmat pidetään ja sitten vasta ruvettiin pohtimaan, että onkos näissä jotain jota voitaisiin teemaksi sanoa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee "kartanohäät" joulukuussa. Juhlapaikka on vanha pappila, jossa on antiikkihuonekalut ja ruoka on suomalainen runsas noutopöytä. Koristeita ei paljon tarvitse kun ympäristö on niin upea. Kynttilöitä ja ulkotulia ja noutopöytään suuri kukka-asetelma. Kutsujen, kukkien ym värit on tumma viininpunainen, kermanvaalea (kuten pukuni) ja kulta.  Olen aivan hullaantunut...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole varsinaista teemaa, mutta koska häät ovat joulunalusaikana on koristeissa viininpunaista ja kultaa ja koristeeksi tulee paljon kynttilöitä.

Ulos haaveilemme jätkänkynttilöitä.

Jos häät olisivat olleet esim. tammi- tai helmikuussa olisi esim. jää mielestäni hyvä teema. Olen joskus lukenut hääkakusta, jonka on "jäävuori" eli siis kuorrute on vaaleansinistä. Se voisi olla aika metka. Sitten ulos tulisi jäälyhtyä ja koristeiden väreinä olisi vaaleansininen ja hopea eli "jään värit".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuvia ei ole, mutta kokeiles tehdä kalvoväreillä hopeisia, kultaisia ja valkoisia lumihiutaleita esim juhlapaikan ikkunoihin, itse ajattelin kokeilla ruusujen tekoa samaan tarkoitukseen  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teemahan voi talvellakin olla ihan mikä hyvänsä, mikä sopii teihin. Meillä on todennäköisesti tuota lumikuningatar-juttua...helmi/valoköynnöksiä pöytään, kristallia koruissa, kynttiöitäkin ehkä... tai sitten otamme jotain japanilaistyylistä (sisustus ja puutarha kotona vähän siihen suuntaan, joten voisi sopia meidän teemaksi), kiviä, mehikasveja tms. Mutta nyt aion kyllä lähteä joulun jälkeen alennusmyynneistä metsästämään kaikkea mukavaa, kunhan teeman saa päätettyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now