Sign in to follow this  
Followers 0
Edelia

Myrskylyhdyt ja muut ulkotulet

15 posts in this topic

Jotain ihanan tunnelmallisia lyhtyjä ja tulia haluaisin hääpaikan pihalle ja terassille syyskuisiin häihin, kun ilta hämärtyy  :-X

Ideoita? Vinkkejä? Kuvia? Kokemuksia?

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

cocbw_lantern.jpgstormlantern-thumb9638422_567.jpglyhtyj.jpgthe%20knot%20hawaii%20wedding%20light%204%20on%20oahu.jpgfrost_scroll_glass_lantern1.jpg

Tässä yksi osa meidän talvista hääkoristelua, sisällä oli lisäksi lähes satakunta kynttilää :-X

piha.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten olisi erilaiset paperilyhdyt,vähän itämaisempaa henkeä jos sellainen sopii? Muistaakseni, kun tässä vappuna etsin pukua broidille punanaamio.comista, niin siellä oli koristeissa kaikenlaisia lyhtyjä ja muutakin mahdollisesti somistukseen sopivaa? :) Käyhän vilkaisemassa,on siellä on kaikenlaista krääsääkin, mutta ihan käyttökelpoisia juttujakin kun vain sattuu sopiva kohdalle :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

oletko miten lähellä biltemaa?

4.90e

www.biltema.fi

25_562iso.jpg

pidike 1.65e

45_529iso.jpg

aatos1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

jouluvalot, siis valokaapeli kaiteeseen/postaisiin /terassille? tai esim lipputanjon ympärille?

terassin seinään?

a_sokosvalogerti.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

Minulle on tulossa talvihäät, ja vähän mietin, että jos en ottaisi kukkia ollenkaan, vaan kävelisin alttarille jonkun lyhdyn/myrskylyhdyn kanssa.

Tietaako kukaan, mista saisi kivoja, sellaisia vanhanaikaisia tai muuten vain nättejä myrskylyhtyjä? Vai pitääkö mennä kaikki sisustusliikkeet ym. läpi. Eli jos jollain on loistoideoita, niin ilmoitelkaa...  

Tuhannet kiitokset.

Aurinkoista kesää kaikille!

;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleensähän noita myrskylyhtyjä saa rautakaupoista, tosin eivät ole kovin kauniita ja yleensä eivät mitenkään maalattuja.

Yksi vaihtoehtohan olisi, että osteisit tuollaisen normaalin rautakaupasta(huomattavasti halvempi kuin sisustusliikkeissä) ja maalaat sen niillä sinooperistä yms. kaupoista saatavilla maalailla, joilla tulee semmosta vanha, hilseilevän näköstä jälkeä. Pääsetpähän valitsemaan mieleisesi värin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MIlloin hääsi ovat? Ennen joulua on kaupat pullollaan kauniita lyhtyjä, tosin taitavat enemmän olla sellaisia, joihin tulee kynttilä sisälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta ns järviroihuista? Miten ovat kestäneet pienen tuulen tai tihkusateen?

Oon aatellu noit joit löytyy ainakin Tampereelta ( http://www.pirteapaketti.fi/page_1235674898027.html ) Värejä oli kuulema ainakin vaaleen vihreä, vihreä, oranssi, valkoinen jne.

Niissä on naru pohjassa, josta ne voi ankkuroida esim kivipussilla tai vaikka katiskaan kiinni

(niin eivät seilaa ympäriinsä vaan pysyvät aloillaan)

Tiedättekö muita paikkoja mistä niitä saa ostettua?

Pienempiä versioita joskus jossain näin, mut noi palaa n 15t niin olis hyvät kun ne vois hyvissä ajoin sytyttää järvelle ja olisivat vielä yösaunojienkin ilona :flirt:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse bongasin samaiset järviroihut Jyväskylän Torikeskuksessa sijaitsevasta Kotimainen Helmi-liikkeestä! Käsitin, että ne ei oo läpivärjättyjä, eli ite ajattelin käyttää (jos edes käytän, en osaa päättää) vain valkoisia, koska miusta ne on rumia jos osa jää värilliseksi kun keskusta valkaistuu... Siellä värivaihtoehtoja oli 3; lime, pinkki ja valkoinen. Ja hinta oli 13,90. Tosiaan, tuota tuulen ja sateen kestoa jäin itsekin epäilemään, enkä siks oo vielä niitä ostanut. Meillä siis syyshäät, ja voi hyvinkin olla huono keli. Siinä kyllä lukee, että käytetään ainoastaan tyynellä säällä.. Mutta tiedä häntä! Kertokaa kokemuksia jos päädytte hankkimaan! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli neljä järviroihua häissä käytössä, ja aion niitä kyllä jatkossakin käyttää..

Muutaman asian tosin teen toisin, sillä häiden ollessa viime lauantaina veimme sulhon kanssa roihut kohdilleen jo torstaina(kiireen vuoksi hyvis ajoin), mikä ei ollut fiksu juttu, koska pe-la tuuli, jolloin roihut olivat siirtyneet liian lähelle rantaa. Vastapäiseltä mökiltä oli näyttänyt kuulema, että nuoriso on laittanut rantaan nuotion, eli näyttävä tuli niissä on :) Mutta tosiaan turvallisempi laittaa ne kunnolla kauemmas rannasta.

Niissä oli päässä sellanen pussi, johon mahtui kivi (halkaisija n 7-8cm), joka ei riittänyt kovemmalla tuulella pitämään roihua enää paikallaan. Myyjä tosin neuvoi, että roihut voi sitoa/ankkuroida esim katiskaan kiinni, mikä on ainakin varmempi vaihtoehto tuulisella paikalla.

Olimme sopineet tuttavan kanssa, että hän käy veneellä sytyttämässä roihut, mutta niihin oli loiskunut vettä päälle sytytyksen jälkeen jolloin olivat sammuneet, joten oli ottanut kaverin mukaan, ja kahdestaan olivat saaneet roihut syttymään. Ehkä syynä vaikeaan syttymiseen oli, että roihut olivat olleet paikoillaan ja eivät olleet aivan kuivia. Paras tapa olisi laittaa ne paikoilleen vasta kun ne on tarkoitus sytyttää, niin syttyvät varmasti paremmin.

Noissa roihuissa väri oli kestänyt, eli olivat läpivärjättyjä ja steariinit järven pinnalla edelleen oransseja.

Joka tapauksessa roihut olivat olleet hienot, ja monet jatkoilla saunoneet/uineet olivat niitä ihailleet eli loppu hyvin kaikki hyvin :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

jarviroihu.jpg

Jos hääpaikkamme löytyy järven rannan luota ajattelin ehdottomasti hankkia näitä järviroihuja veteen kellumaan. Nämä näyttävät erittäin kauniilta ja ajattelinkin testata niitä mökkirannassa, kun illat ovat jo pimeitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0