Jump to content
Naimisiin.info

Vieraiden kuljetus bussilla


Madicken

Recommended Posts

  • 5 months later...
  • Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä sekä kirkko että juhlapaikka ovat toisella paikkakunnalla. Matkaa kirkolle on n. 25km ja sieltä vielä juhlapaikalle n. 8km. Kaikki sukulaiset asuvat pääosin täällä Lahdessa joten päädyimme varaamaan bussikuljetuksen vieraille. Soittelimme kaikkiin mahdollisiin firmoihin ja kyselimme hintoja. Halvin olisi ollut Nastolan matkatoimiston bussi: 50 paikk. 180e, mutta niillä ei ollutkaan yhtään vapaata bussia. Seuraavaksi halvin oli Reissu Ruoti: 58 paikk. 230e, joten varasimme sen. Bussi lähtee Lahden linja-autoasemalta Nastolan kirkolle, odottelee siellä vihkimisen ajan ja vie sitten sieltä juhlapaikalle. Ja yöllä tulee hakemaan vieraat juhlapaikalta takaisin Lahteen. Ei mun mielestä mikään pahan hintanen. Helpottaa kuitenkin vieraita kauheesti. Saa sitten nähdä kuinka moni tulee käyttämään sitä. Toivottavasti saamme kuitenkin linkun aikalailla täyteen, ettei olla turhaan sitä hommattu.

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös tarkoitus järjestää kuljetus kirkolta juhlapaikalle vaikka matka ei olekaan pitkä. Bussikuljetus järjestetään, sillä kirkko sijaitsee keskustassa ja parkkipaikat ovat siten tiukassa. Ajatuksena on myös hieman "ajeluttaa" vieraita jotta meille jää hieman aikaa ottaa miljöö kuvia kirkon läheisyydessä. Mielestäni kuljetuksen järjestäminen on erittäin huomaavaista varsinkin jos juhlissa tarjotaan alkoholia  ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest mata(Guest)

Hei!

Meillä on hääpaikalle kans 25kilsaa, mutta emme hanki bussikuljetusta. Osa vieraista haluaa olla ajokunnossa ja ajaa kotiin juhlien jälkeen. Suurin osa omistaa auton, eikä halua jättää sitä kirkon parkkipaikalle keskelle kaupunkia, joten ne jolla ei ole autoa mahtuu varmaan näihin vaillinaisiin autoihin. Serkkupoikakin on luvannut heittää muutaman keikan kaupunkiin juhlapaikalta jos on tarvis.

Link to comment
Share on other sites

Guest maritka

Meilla on haat niin kaukana monien vieraiden kotoa, etta suuri osa varmasti tulee lentaen. Jarjestamme kuljetuksen lahimmilta lentokentilta. Juhlapaikka ja kirkko ovat toisistaan kavely matkan paassa. Tassa mietin etta kuinka jarjestaa majoitus. Maksavatko vieraat ja jos maksavat niin kuinka suuren osan ja bussimatkaakin kertyy 60km. Bussin saamme kuitenkin niin edullisesti ettei siita ole huoli.

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihitään Temppeliaukion kirkossa ja parkkipaikkoja on hyvin rajallisesti tarjolla. Lisäksi vieraita tulee ulkomailta 20 ja heillä ei ole autoa. Tilasimme "haitaribussin" vieraille kirkolta jatkopaikalle (siis Temppeliaukiosta Kalastajatorpalle). Kyytiin tulee 59 ihmistä ja lysti maksaa 185e.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häitä vietetään minun kotipaikalla Mikkelissä. Me asutaan kuitenkin n. 120 km päässä Mikkelistä sulhasen kotipaikkalla Sysmässä, jossa asuu myös iso osa hänen kavereitaan ja sukulaisia. Meille tulee bussikuljetus Sysmästä Mikkeliin kirkkoon ja juhlapaikalle, ja sitten takaisin Sysmään. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan, jos haluaa tähän kyytiin. Ja jos sitten bussissa on tilaa, niin kirkolta voi kyytiin hypätä myös Mikkeliläisiä vieraita. Saadaan bussi suhteilla, joten hintaa on minun vaikea arvioida. Meille on tärkeetä tarjota vieraille kyyti mahdollisuutta, kun kerran juhlat ovat noinkin kaukana. Eipähän juhliin osallituminen ainakaan jää kiinni siitä että ei saa kyytiä  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest P. Hanhinen
Täällä kiinnostaa Helsingin bussifirmojen hinnat...  :)

Noita bussifirmoja kannattaa kysellä myös muilta paikkakunnilta esim. Nurmijärven bussit tekee tilausajoja Helsinkiin ja on varmasti halvempi kun Helsingin omat linjat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mekin olisimme ehdottomasti järjestäneet yhteiskuljetuksen vieraille (emme kuitenkaan yhteistä paluukuljetusta, kun vieraat kuitenkin lähtevät eri aikoihin), mutta kävi niin hauskasti, että valitsemamme juhlapaikka sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä kirkosta (matkaa muutamia satoja metrejä), kirkon kupoli itse asiassa näkyy paikan pihalle  ;D Itsekään emme tarvitse sitten hääautoa vaan kuljemme varmastikin kaksin käsikynkkää juhlapaikalle  ;D

Link to comment
Share on other sites

Joo, kyllä me järjestetään bussikuljetus Kirkolta juhlapaikalle. Kirkko on Turun keskustassa joten sinne varmaan kaikki selviävät ihan itsekin mutta sitten hääpaikalle on 20 kilometriä joten ajateltiin hankkia sille välille kuljetus. Itse asiassa ohjelma alkaa varmaan jo bussimatkalla...  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän pitäisi myös järjestää jonkinlainen kuljetus kirkolta juhlapaikalle (matkaa noin 5-6km?) ja sitten yöllä kuljetus juhlapaikalta rautatieasemalle.

Kuljetettavia olisi yhteensä noin 30? ja mietittiin että olisiko parempi idea ottaa pari isoa tilataksia (niihinhän menee helpostikin 15 ihmistä) vai pitäisikö vuokrata jostain pikkubussi ja kuljettaja. Yökuljetuksia ajattelimme olevan vain 1-2 eli esimerkiksi klo 23 ja 00.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli bussikuljetus ulkomaalaisille ja autottomille vieraille juhlapaikalta (joka oli samalla hotelli, jossa vieraat yopyivat) kirkolle ja takaisin. Km-määrää en tiedä, mutta ajomatka kesti noin 20min ja bussi oli uusi ja iso (n. 50 hengelle). Hinta-arvio oli 300-400 euroa, mutta lopulta hinta tippui 200 euroon, kun bussifirma teki pienen buukkausvirheen, jonka se kuitenkin onnistui korjaamaan ajoissa.. saattiin alennusta siis aiheutetusta stressista. Luulen, etta muuten hinta olisi pysynyt tuossa ensiarviossa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kuulin, että eräissä häissä oli järjestetty bussikuljetus ja bussissa oli "kolehti" johon jokainen sai oman mielensä mukaan laittaa bussirahaa. Idea oli kyseisissä häissä toiminut hyvin ja bussirahaakin oli tullut mukavasti.

Mahtaiskohan olla hyvä idea?

Mietin, että, jos laittaisi paluukuljetuksien yhteydessä bussiin lippaan tälläistä bussirahaa varten.

Link to comment
Share on other sites

Ei tuo tietysti huono idea ole jos haluaa jakaa kustannuksia. Itse en ehkä kuitenkaan lähtisi kolehti-linjalle... Meillä bussikyyti tulee maksamaan noin 400 € (äiti kilpailuttanut, kuulostaa aika kalliilta teihin muihin verrattuna... Pitäisköhän kysyä ottiko se vaan ekan minkä löysi:) ) ja ajattelimme että vaikka se on aika kallis, niin se on kuitenkin juhlien onnistumisen kannalta olennainen asia joten menköön samaan konkurssiin... Mutta en pidä ollenkaan pahana bussikolehdin keräämistä, voisi ehkä joissain olosuhteissa toteuttaa sen itsekin. Nyt päätettiin näin. Ei kuluja vieraille enää lisää :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nostellaanpas tätä. :)

Kaipaisin kokemuksia bussikuljetuksen onnistumisesta. Mietin, että miten yöllä kotiin/hotellille päin lähtevän kuljetuksen saisi ajoitettua niin, että bileet eivät lopu täysin kesken tai toisaalta etteivät vieraat olisi haukoitelleet jo kahta tuntia. Onko kokemuksia tästä? Onko ajoitus onnistunut hyvin?  Ovatko vieraat alusta asti asennoituneet lähtemään esim. klo 03 kotiin? Emme haluaisi järjestää kyytiä liian aikaisin, koska haluamme vieraiden juhlivan pikkutunneille kanssamme. Mitään kellonaikaa juhlien lopettamiselle juhlapaikan puolelta ei ole. Kahden kuljetuksen järjestäminen voi olla hiukan turhaa (vieraita noin 100).

Kiitos vastauksista! ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kokemusta ei ole, mutta kannattaa varmaan kysyä kaupunkiliikennettä ajavilta firmoilta, vuokraisivatko nämä busseja. Todennäköisesti vuokraavat. Jos matka on lyhyt, niin kaikkien ei tarvitse mahtua istumaan ja noihin kaupunkibusseihin voi ottaa enemmän matkustajia. Ei tarvitse kolmea bussia.

Ja riippuen siitä kuinka lyhyt matka on, voisi laskeskella myös, voisiko yksi bussi ajaa välin kahteen kertaan. Se tulisi varmasti halvemmaksi kuin kaksi erillistä bussia. Osa vieraista tietysti joutuu vähän odottamaan, mutta ehkä se ei niin kauheata ole.

Ja kai noihin normaalibusseihinkin saa ottaa matkustajia seisomapaikoille, tosin joitain rajoituksia siinä varmaan on. Mutta ehkä kahdella bussilla tai kahdella ajokerralla voisi selvitä sellaisellakin.

Link to comment
Share on other sites

Pitäisikö noin kilometrin matkaa varten varata bussi niitä vieraita varten, joilla autoa ei ole?

Sulhon mielestä ei tarvitse, sanoi että saavat kävellä tai ottaa taksin koska matka on niin lyhyt, mutta mua vähän mietityttää. Se olis vieraiden kannalta tosi kiva, jos vaikka pari minibussia hakisi autottomat juhlapaikalle. Toisaalta, milläpä sen kartoittaa, kuinka moni sitten joskus puolen vuoden päästä on autolla matkassa ja kuka ei..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...