salliska

Miten häissänne huomioidaan lapset?

177 posts in this topic

Meille vieraiden joukossa tosi paljon lapsia (reilut 30), ikähaarukka 6kk-12v. Olen alkanut nyt miettiä, että miten lapset voisi huomioida häissämme, että myös he viihtyisivät siellä hyvin ja antaisivat edes hetken olla vanhempien rauhassa ja nauttia juhlasta.

Kaipaisin kokemuksia ja vinkkejä, miten te olette asian hoitaneet tai meinaatte hoitaa omissa häissänne? Onko jokin järjestely toiminut erityisen hyvin tai huonosti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli erikseen pieni huone lapsille. Huoneessa oli matkasänky, tv, videot, iso läjä leffoja, kirjoja, leluja ja piirustusvehkeet. Ja vaippoja koska oma lapsi oli silloin vielä vaipoissa :rolleyes: Toimi erittäin hyvin.

Pöydissä oli pienimmille syöttötuolit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille piti tulla lapsille oma nurkkaus, missä esim. videoita ja piirustusvälineitä. Juhlapaikan omistaja oli kuitenkin sitä mieltä, että aikaisemmin kun lapsinurkkauksia on järjestetty, on se jäänyt hyvin vähäiselle käytölle; lapset käyneet useimmiten vain piirtämässä nopeasti kuvan ja jatkaneet menoaan. Eli ovat tyytyväisinä kirmanneet juhlassa ilman erillistä heille varattua tilaa.

Täytyypi vielä miettiä, mitä tehdään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee lapsia 6kk-13v ja leikkihuone ei palvele tuota ikähaarukkaa, kun vain 1 lapsi on 3v. Syöttötuolien hankinta kaikkein vaikeinta.

Edited by Kävykset

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan mietitty kanssa noita syöttötuoleja, että mistäs ihmeestä saataisiin yli n. 15 syöttötuolia pienimmille lapsille (0-3v). Tultiin sulhon kanssa siihen tulokseen, että me ei aleta hommailemaan niitä sinne, vaan kerrotaan vieraille jo ilmoittautumisen yhteydessä, että jos ottavat lapset mukaansa, niin syöttötuoleja ei ole juhlapaikalla. Joten asia jä näin vieraiden ratkaistavaksi. JOnkun mielestä voi olla tylyä, mutta emme mitenkään pysty hommaamaan noin monta syöttötuolia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mitenkään

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsille on oma huone, jossa saa temmeltää. Perus piirustuspaperit yms laitetaan, mutta lapset varmasti keksivät omia juttujansa ilman sen kummempia virikkeitä. Meillä myös syöttötuoliongelma, paikalla vain yksi joka menee sulkin siskon pojalle heidän hankalan välimatkansa vuoksi(ystävät voivat aina tuoda mukanansa kun asuvat max 50km juhlapaikasta, mutta ulkomailta ei ole järkeä tuoda). Myös karkkibuffet voidaan laskea lasten huomioimiseksi, vaikka aikuisetkin siitä varmasti innostuvat. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tultiin sulhon kanssa siihen tulokseen, että me ei aleta hommailemaan niitä sinne, vaan kerrotaan vieraille jo ilmoittautumisen yhteydessä, että jos ottavat lapset mukaansa, niin syöttötuoleja ei ole juhlapaikalla.

Musta toi on tosi hyvä ratkaisu syöttötuoliongelmaan! Luulis kaikkien tajuavan, että voi olla HIEMAN vaikeaa saada miljoona syöttötuolia ja kyllä ihan oikeasti kaikki selviää tarvittaessa ilmankin. Eli musta ilmoittaminen on kohteliasta, ei tylyä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmissa on jakaa kaikille lapsille pienet puuhapussit pöytiin, sisälle ehkä pieni vihko, kynät joku pikku lelu.

sekä puuhanurkkaus lapsille jota valvomaan joku ulkopuolinen tyttö, joka valvoisi järjestystä, mutta kuitenkin niin että lapset ovat vanhempiensa vastuulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olin myös ajatellut lapsille jotain omaa nurkkausta, mutta juhlapaikasta ei taida sellaista löytyä. Tosin ensi kesänä lapsivieraat alkaa jo olemaan vanhempia (5-9v), joten eiköhän nuo pihalla kilpaa juokse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ilmeisesti sään salliessa juhlapaikan pihalle pomppulinna (lasten iloksi ja vanhempien kauhuksi). Itse en ole ajatuksesta kovin innoissani (pilaa maisemaa ja vanhempien täytyy seistä koko ajan vieressä vahtimassa pieniä lapsiaan). Ajatus on mieheni, ja koska hän ei muuten ole juuri osallistunut juhlien suunnitteluun ja on tästä ideasta innoissaan, en viitsisi sitä kuitenkaan jyrkästi kieltää.

Onhan se toki hienoa jos kerrankin lapset saa hyppiä ilmaiseksi pomppulinnassa niin paljon kuin jaksaa. (Mutta entäs sitten kun ruokailun ja ohjelman ajaksi pitäisi lopettaa...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me huomioimme lapset hääjuhlassamme antamalla heidän osallistua aikuisten kanssa hääjuhlaan täysin tasavertaisesti. Musiikkiesiintyjäämme pyysin soittamaan myös lapsille mieleisiä kappaleita, jotta lapset voivat osallistua myös tanssimiseen omalla tavallaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mitenkään erityisesti. Meillä on tosin häät sellaisessa paikassa, että huono on mielikuvitus jos ei siellä keksi tekemistä. Lisäksi meille ei ole tulossa kuin yksi 1,5vuotias sekä neljä alle 10-vee eli helpolla päästään. Laitoin kyllä kutsuunkiin sievästi, että lapset voi saattaa nukkumaan VIIMEISTÄÄN tanssien alkaessa. Osa oli ymmärtäny jättää lapset kotia kokonaan :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiukan värityskyniä ja paperia. That's it. Ravintolassa ei sen kummempia oikein voi järjestääkään. Olisin halunnut kokonaan lapsettomat häät, mutta kun on oma lapsi, niin tuntui tylyltä kieltää muita tuomasta omiaan. Suurin osa ei kuitenkaan ota lapsia mukaan. Näillä näkymin siis neljä alle 12-vuotaista ja kaksi yli 12v. lasta.

Kutsuun ei laitettu mitään ohjeistusta lapsien suhteen. Vanhemmilla pelaa omakin järki ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo vanhemmillä ehkä pelaa oma järki, mutta se pelaa joskus väärin. Meillä yhdet vieraat (lapsiperhe) olivat lähdössä kokonaan pois jo ennen tanssien alkua ja tarkoitus oli juhlia aamuun asti. Ovat nuoria ihmisiä ja mummotkin asuu ihan naapurissa, että lapsenvahtiakin olisi. Lopulta tajusivat ottaa ilon irti ja jättää lapset hoitoon. Tämä on tietenkin jokaisen oma asia, mutta kyllä minä ainakin haluaisin ystäväpariskunnan juhlissa viipyä pitkään, niin lopulta ilmeisesti hekin :lol:

Edited by MorsiusNipsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tottakai, mutta kyllä mä oletan että jokainen älyää hankkia lapsenvahdin itse jos kokee sen tarpeelliseksi ja/tai jos se on mahdollista ihan ilman minun opastustanikin :lol:

Samoin oletan vanhempien osaavan lähteä juhlista ajoissa lasten kanssa pois, mikäli lapsenvahtia ei olla saatu/haluttu ja lapset ovat menossa mukana. Jos ei vanhemmat jostain syystä tätä älyä, niin ihan siinä tilanteessa voin suoraan vihjaista, että tässä vaiheessa iltaa olisi lasten parempi olla muualla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on juhlapaikan pihassa leikkikentäntapainen, eli keinut, joku kiipeilyteline/liukumäki. Hyvällä ilmalla varmaan viihtyvät siinä. Lisäksi ajattelin tehdä jotkut puuhapussit, tyyliin väritystehtäviä, joku pieni lelu, koru, karkkilaatikko. Meille tulee vieraaksi 2,5v - 8v lapsia kymmenisen kappaletta, elleivät jää lastenvahdeille. Lisäksi noin puolet on mukana häissä ihan järjestelyjen puitteissa, morsiuslapsena, raamatunlukijana, lauluesityksen pitäjänä, hääauton oven avaajana tai vain näyttämässä söötiltä :) Aikuinen sitten siinä varasuunnitelmana jos ei pientä kiinnosta tai alkaa pelottamaan tms. Ruokailua ei olla ajateltu lasten näkökulmasta, eikä ajankohtaa. (vihkiminen alkaa klo 18) Syöttötuoleja ei onneksi taida tarvita, mutta täytynee selvittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihme dilemmat teillä syöttötuoleista. :o

Jos ei ole, niin luulisi jokaisen vanhemman olevan tietoinen siitä että niitä ei yksinkertaisesti ole joka paikassa. pienimmille on tietys oma kaukalo (siis jossa autossakin kulkevat) ja isommat on sitte joko rattaissa/vaunuissa ja ihan sylissä. Näin ainakin olemme itse toimineet niin ravintolassa kuin juhlissa lapsemme kanssa!

Ei ole hääparin vaiva / asia stressata että mistäs nyt saisi 15 syöttötuolia!!!

Niin ja lapsille pelejä, leluja ja paeria ja kyniä tai liitutaulu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emme mitenkään erityisesti. Itse olen tottunut lapsena siihen, että juhlissa käydään, ja siellä on viihdytettävä itseään ilman mitään erillisiä kommervenkkejä. (Vähän kauhulla olen seurannut näitä, kun hankitaan pelikonetta, telkkaria, videoita ymym. kamaa, jotta lapset viihtyis, eikö lapsien tule kuitenkin oppia, miten juhlissa käyttäydytään.. :huh: ?) Ja luulenpa, että moni jättää lapset kotiin, koska meillä on iltajuhla (vihkiminen vasta klo 17).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vähän kauhulla olen seurannut näitä, kun hankitaan pelikonetta, telkkaria, videoita ymym. kamaa, jotta lapset viihtyis, eikö lapsien tule kuitenkin oppia, miten juhlissa käyttäydytään.. :huh: ?

Minusta häät ovat melkoisen poikkeava juhla muihin pippaloihin verrattuna. Hääjuhla kestää usein monen monta tuntia verrattuna vaikka isoäidin 80-vuotisjuhliin tai jonkun hautajaisiin (hautajaiset ovat jo luonteeltaan niin eri tyyppinen juhla).

Ja minusta on kiva, jos lapsikin voi oikeasti juhlia. Viisivuotias ei varmasti tunne oloaan kovinkaan iloiseksi (mikä häissä lienee tarkoitus), jos hänen täytyisi vain istua paikallaan ja rupatella muiden kanssa (tai olla jopa hiljaa). Kun lapsi viihtyy, viihtyy vanhemmatkin. Tilanne on win-win, enkä usko että tuon kaltainen viihdyttäminen tarkoittaa sitä että lapsi aikuistuessaan ei osaisi juhlissa käyttäytyä, vaan heittäytyy pitkin pituuttaan lattialle saadessaan raivarin kun ei saakaan leikkiä hippaa tai värittää värityskirjaa :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee lapsille oma nurkkaus, johon tulee piirustuspaperia, värikyniä, väritys/tehtäväkirjoja ja mahdollisesti jotain pelejä, kuten Afrikan tähti, kimble, jotka ovat useimmille lapsille ennestään tuttuja, joten ei tarvita aikuisia opastamaan pelissä. Telkkaria, videoita ja pleikkaria ei tuu, vaikka niitä ensin mietittiinkin, jotenkin tuntuu että pleikkarista ainakin voisi tulla kinaa, kun joku haluaa pelata sitä ja toinen tätä ja pienemmät häiritsisivät yms.

Karkkibuffa on myös ehkä lasten huomioimista tavallaan, tosin aikuisia (=hääparia ;)) varten se kuitenkin meille tulee.

Syöttötuolit hommataan niitä tarvitseville. Meillä on omassa piirissä 4 syöttötuolia ja sukulaisilla ja kavereilla lisää. Muutaman kaverin kanssa täytyy keskustella heidän ilmoittauessaan, että haluavatko he lapsilleen syöttiksen (ikää n. 2v häissä) vai istuuko lapsi jo tavallisella tuolilla ja jos syöttistä tarvitsevat, niin esitetään toive, että toisivat mukanaan tai etukäteen juhlapaikalle.

Edited by Helga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä ei lapsia huomioida näillä näkymin tasan mitenkään. Tosin ehkä olen hieman jäävi vastaamaan tähän koska meille ei myöskään näillä näkymin ole tulossa yhtäkään "oikeaa" lapsivierasta. Molempien nuorimmat sukulaiset ovat jo reilusti kouluikäisiä, ja alle 10-vuotiaita varmaan kaksi, ja hekin ovat kaikissa sukujuhlissa viihtyneet hyvin muiden mukana. Vanhemmat sukulaiset taitavat olla jo lapsensa saaneet, ja seuraava sukupolvi ei ole vielä alkanut lisääntyä, mutta jos joku vielä ehtii tässä reilussa vuodessa, niin vauvat ovat pakostikin niin pieniä, etteivät ymmärrä menosta vielä mitään ja tuskin edes tulevat mukaan juhlaan.

Jos vauvoja kavereille tai serkuille ehtisi kuitenkin siunaantua niin sitten tietenkin kyseltäisiin vanhemmilta että mitä he toivoisivat. Juhlapaikan invavessa nyt ainakin on helposti muunnettavissa vauvanhoitopaikaksi, ja vaunuissa voisi ottaa päiväunia helposti, koska käytännössä juhlapaikan seinät ovat pelkkää ikkunaa, joten suora näköyhteys olisi taattu.

Me päästään tässä suhteessa todella helpolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Minusta häät ovat melkoisen poikkeava juhla muihin pippaloihin verrattuna. Hääjuhla kestää usein monen monta tuntia verrattuna vaikka isoäidin 80-vuotisjuhliin tai jonkun hautajaisiin (hautajaiset ovat jo luonteeltaan niin eri tyyppinen juhla).

Ja minusta on kiva, jos lapsikin voi oikeasti juhlia. Viisivuotias ei varmasti tunne oloaan kovinkaan iloiseksi (mikä häissä lienee tarkoitus), jos hänen täytyisi vain istua paikallaan ja rupatella muiden kanssa (tai olla jopa hiljaa). Kun lapsi viihtyy, viihtyy vanhemmatkin. Tilanne on win-win, enkä usko että tuon kaltainen viihdyttäminen tarkoittaa sitä että lapsi aikuistuessaan ei osaisi juhlissa käyttäytyä, vaan heittäytyy pitkin pituuttaan lattialle saadessaan raivarin kun ei saakaan leikkiä hippaa tai värittää värityskirjaa :lol:

Lähinnä kai itse ajoin takaa, että eikös ne lapset voi juoksennella ulkona ja siellä pelata jotain ym. Muistaakseni ainakin meille on otettu jotkut hieman "huonommatkin" vaatteet mukaan, jotta on voinut rauhassa temmeltää.. :) Ja se, että monet juhlat ovat aika aikuisten juhlat, varsinkin iltaa kohden, joten itse ainakin ajattelisin, että yrittäisin hoitaa lapsille hoitopaikan, jolloin he eivät monen montaa tuntia juhlissa olisi.. (Ja älkää nyt sitten heti sanoko, ettei se aina ole niin helppoa saada lastenvahtia jne jne.. tiedostan tämän :D )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapsivieraita ei kovin montaa ole koko vierasmäärään suhteutettuna, mutta ajattelimme jonkinlaisen leikkinurkan varata. Tarkoituksena järjestää pieni pöytä ja tuolit, joiden ääressä voi värittää värityskirjaa tai piirtää. Jokin palapielikin varmaan sinne tiensä löytää. Mahdollisesti myös harkinnassa matkatelkkari ja VHS-nauhuri piirrettyine videokasetteineen (eipä ainakaan ollenkaan haittaa mikäli aataminaikaiset nauhat ovat lasten omatoimisen käytön jälkeen entiset). Kenties joitakin leluja vielä mukaan otetaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
;) Edited by hattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now