Jump to content
Naimisiin.info

Perinteisen mansikkatäytekakun tuunaus


Hsoidi82

Recommended Posts

Olisiko kellään ideoita miten voisi muuntaa/täydentää/tuoda vaihtelua perinteiseen mansikkatäytekakkuun? Anoppini on luvannut tehdä täytekakun juhlaamme, joten en kovin monimutkaisia toiveita kehtaa antaa, mutta olisiko joitakin pieniä jippoja, jolla tavallisesta mansikkatäytekakusta tulisi vieläkin herkullisempaa..?

Link to comment
Share on other sites

Pari ideaa:

Suklaakakkutaikina. Siis ihan tavalliseen kääretorttutaikinaan rutkasti tummaa kaakaota sekaan.

Valkosuklaatäyte. Siis kermavaahtoa ja sulaa valkosuklaata.

Hyytelötäyte. Jokin raikas hyytelö välissä, esimerkiksi päärynä saattaisi sopia mansikkakakkuun hyvin.

Keksikerros. Yhdeksi kerrokseksi kakkuun murotaikinaa tms. Vähän taikinasta riippuen tämän täytyisi luultavasti olla alimpana.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 month later...

Erilaisilla suklaarouheilla saa myös kivaa lisämakua, esimerksi mariannerakeita, wiener nougat murskaa tai muuta sellaista. Niitähän löytyy ihan valmiiksi murskattunakin nykyisin kaupassa, mutta paljon halvemmalla pääsee kun ostaa itse ihan pussissa haluamiaan karkkeja ja rouhii tehosekoittimella.

Mansikan kanssa sopii myös makea itse tehty raparperihillo. Sitä kun laittaa ihan vähäsen esimerkiksi mansikoiden tai mansikkahillon sekaan. Hieman ranskankermaa vielä kermavaahdon sekaan kakun väliin, niin tulee oikein ihanaa. miksei halutessaan vielä vaikka valkosuklaata;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

...mutta olisiko joitakin pieniä jippoja, jolla tavallisesta mansikkatäytekakusta tulisi vieläkin herkullisempaa..?

Ei. :girl_haha:

Minusta vaan kakkua ei saa millään keinolla paremmaksi, kuin käyttämällä valkoista normaalia kakkupohjaa, kostutus mansikkamehulla ja väliin tuoreista mansikoista (oikein makeita) tehtyä mansikkasurvosta (paras tulee kun mansikat survoo jollain haarukalla/perunamuusisurvimella/tms, tehosekoittimessa tuosta tulee erimakuista) ja kermavaahtoa, joka on maustettu vaniljasokerilla (ei vanilliini). Samaa kermaa pursotettuna päälle ja mansikkalohkoja.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pitopalvelusta meille ehdotettiin erilaisia mansikkakakuntuunausvinkkejä:

- persikanpaloja kerrosten väliin (ei missään nimessä sosetta, se ei pidä kosteutta niin hyvin sisällään ja tulee lautaselle)

- banaanisurvosta (jotkut kuulemma olivat mieltäneet tämän täytteen lasten juhliin, mutta minusta kuulosti hyvältä)

- kinuskikastiketta kerrosten väliin

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Miten olisi kostutukseen joku jippo? Aikuisten kakkuun Bailey's, Cointreau tai vaikka Galliano, alkoholittomaan joku makusiirappi oman maunja mielikuvituksen mukaan. Kaikki nämä siis tietysti laimennettuna sopivaksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Oman mansikkakakkuni taiat (eikä kukaan ole koskaan valittanut):

Väliin soseutettua pakastemansikkaa (ilman sokeria) joka toimii samalla kostuttajana (eli ei mitään muuta kostuketta tai kakku ui nesteissä) sekä mansikka"mössöä" (mansikkahillo+kerma+ripaus rahkaa+liivatetta). Päälle tuoreet mansikat kiilteen kera ja reunoille koripunos-pursotus höystettynä kookoshiutaleilla - antaa mukavan makuvivahteen mansikan kera ja toimivat nätteinä koristeina.

Tästä tulee aivan sairaan raikas kakku ilman mitään kommervenkkejä, ja maistuu ihan kympillä mansikalle ja vähän kookokselle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...