Jump to content
Naimisiin.info

Kuinka monta ei-kutsuttua on ilmoittautunut?


Nonna

Recommended Posts

Mä en löytänyt tästä keskustelua, mutta kiinnostaisi tietää:

kuinka monta ei-kutsuttua teidän häihin on tulossa / ilmoittautunut?

Me kutsuimme yhden kaveripariskunnan pariskuntana, ilman kotoa pois muuttaneita lapsia mutta he ilmoittivat itsensä ja 2 aikuista lastaan ja toisen seurustelukumppanin. :angry::huh:<_<:o

Yksi vieras oli myös kysynyt, etteikö hän voi tuoda aveccia, jota on jo pari kuukautta tapaillut, tyyliin "kun muutkin tulevat AVIOpuolisoidensa kanssa". :blink:

Me jätimme jopa yhden kaverin AVIOpuolison ja toisen kaverin AVOpuolison kutsumatta, koska ei ole varaa eikä tilaa kutsua kaikkia (ja vedimme rajan siihen, että kutsumme ihmisiä, jotka tunnemme...).

Muilla samoja ongelmia? Mä oikeasti mietin kauhuissani nyt kuinka paljon vieraslista voi PAISUA - mä kun luulin, että se voi vain pienentyä, kun osa ei kuitenkaan pääse paikalle.

Sinänsä mua ei harmita jos nuo 4 ei-kutsuttua tulevat, ei lainkaan vaan mua ottaa se päähän (ja pahasti) ettei kutsuamme kunnioiteta. Eikö väki osaa lukea kirjekuoresta, kenet on kutsuttu?? :mad: Niin kuin ei muuta rahanmenoa häissä olisi kuin maksaa neljän aikuisen catering- ja juomakuluja..

Link to comment
Share on other sites

Meillä samanlaisia ongelmia. Haluamme pitää pienet häät johon tulee parhaat ystävämme avecciensa kanssa ja ne sukulaiset joihin olemme viime vuosina pitäneet yhteyttä. Ärsyttää suunnattomasti, että ihmiset loukkaantuvat kun olemme suoraan sanoneet että pidämme häät 40 ihmiselle, emmekä kutsu lapsia tai joidenkin ystäviemme "deittejä".

Olemme ottaneet sen asenteen, että nämä ovat meidän häämme, jotka mieheni kanssa maksamme alusta loppuun asti kahdestaan. Ne jotka loukkaantuvat järjestelysitämme voivat vain miettiä omaa itsekyyttään. Emme kaipaa häihimme puolituntemattomia ihmisiä, emmekä kutsu ketään vain siksi että esim. sukulaistäti olisi mielissään. Näinpä olen saanut suututettua muutamia sukulaisiani ja miehen sukulaisia, kun olemme päättäneet jättää vieraslistalta pois esim. serkkuja joita ei ole kymmeneen vuoteen näkynyt. Mutta suuttukoon vain, sehän ei meidän juhlaamme ja meidän onneamme estä :girl_haha:

Kaikenlisäksi meillä molemmilla on taipumus ahdistua suuressa ihmisporukassa varsinkin kun itse olemme huomion keskipisteenä. Tästäkin syystä haluamme rajoittaa vierasmäärän vain niihin ihmisiin, jotka ovat todella meille tärkeitä. Meidän mielestämme näin saamme myös tunnelman kohoamaan kun juhliimme ei tule ihmisiä (jotka eivät meitä tunne) vain istumaan ja syömään.

Mielestäni vierasmäärästä ei saa eikä pidä tehdä ongelmaa, häät on sen verran tärkeä päivä että niistä on jokaisen oikeus tehdä juuri oman näköiset! Ymmärrän myös niitä ihmisiä jotka haluavat suuret häät ja saavat avustusta kassaan esim. perheeltä ja sukulaisilta. Mutta mielestäni voi myös sanoa suoraan ihmisille, jotka ovat tuomassa siivellään ei-kutsuttuja lapsia tms. Tästä ei pitäisi kenenkään loukkaantua. Sekin on jo suuri kunnia, että saa ylipäänsä hääkutsun, vaikka sitten lapset tai avec ei saisikaan. Ihmiset tuntuvat vain unohtavan kiittää ylipäänsä siitä että itse ovat kutsuttujen listalla.

Link to comment
Share on other sites

Kaksi. Yhden kaverin tuore(ehko) tyttöystävä on tulossa, mutta se on täysin ok. Kyseinen kaveri tiedusteli ystävällisesti kaasolta, että olisikohan se mitenkään mahdollista. Ja olisimme tuon tyttöystävän kyllä kutsuneetkin, jos olisimme tienneet, että se on jo edennyt tapailua vakavammaksi. Mutta sulhasen puolelta eräs sukulainen ilmoitti mitään kysymättä teinipoikansa tyttöystävän mukaan, mitä pidin aika epäkohteliaana toimintana. Jos kutsu on mennyt nimillä näille henkilöille, niin voisi mielestäni edes kysyä, ennen kuin jotain meille täysin vieraita ihmisiä ilmoitetaan mukana.

Link to comment
Share on other sites

Neljä (ainakin..) -Mua kans ärsyttää kun haluaisin viettää itselleni tärkeän päivän ystävieni kanssa, en tapaamalla uusia ihmisiä.. Ja Yksi kehtasi ilmoittaa vielä et on alkanut seurustelemaan (juuri) ja että naisella on vielä lapsi jonka tuo mukaanaan..(meillä kun on illaksi vain aikuisten hääjuhla laitoin suoraan et lasta ei enää voi tuoda mut.. -Ja myös tilaongelma hirvittää.. Vaikka kutsuttiin vain parikymmentä tärkeintä sukulaista, loput ystäviä.. Olisin vielä siltikin halunnut muutamia ystäviä saada mahdutettua, joiden kanssa on enää vähempi ollut tekemisissä -jos tilaa olisi ollut (-laitetaanko yllätysavecit piharuokintaan :) ku sisälle ei mahdu?? -No koitetaan kestää..

Link to comment
Share on other sites

Mua kans hirvittää sama asia, häät on talvella joten tilaa on oikeasti rajallisesti kun osa porukkaa ei varmaan viihdy ulkona :D

Vieraslista paisuu kokoajan ja tuntuu etten voi millään pysäyttää sitä. Tieto häistä levisi kulovalkeana koko tuttavapiirin läpi ja kaikki olettavat tietysti olevansa tervetulleita o.O

Täytyy alkaa ottamaan vähän tylympi asenne ja koittaa pitää vieraslista kurissa.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee yksi lapsi, jota ei alunperin olutu kutsuttu, mutta se on ihan ok.

Sen sijaan todella tökeröltä käytökseltä tuntuu kyllä tuo aloittajan tilanne. Eri asia, jos kyse olisi esim. tupareista, mutta en vaan ymmärrä, miten kukaan kehtaa ilmoittaa kutsumattomia aveceja :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Laitoitteko kutsun suoraan nimillä? Mulla on aika paljon serkkuja joiden kanssa en ole ollut tekemisissä paljon milloinkaan, mutta niiden vanhemmat haluaisin kutsua.. Mietin jos laittais molemmille vanhemmille erikseen omat kutsut :D Mulla olisi kans haaveena häät tuttujen kesken.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras
Ja Yksi kehtasi ilmoittaa vielä et on alkanut seurustelemaan (juuri) ja että naisella on vielä lapsi jonka tuo mukaanaan..

Pöyristyttävää, kuinka joku kehtaa?

Link to comment
Share on other sites

Öö, eiköhän tuossa bettypoobin viestissä ollut pointtina se, että ei haluta kutsua ihmisiä, joita ei tunneta (ilmeisesti muitakin kumppaneita rajattu kutsuttujen ulkopuolelle. Näin on jotkut muutkin täällä tehneet) ja se, että lasta ei voi ottaa mukaan, jos kyseessä on selvästi iltapainotteinen aikuistenjuhla, johon ei muitakaan lapsia tule. Musta ainakin tämä on ihan ok.

Link to comment
Share on other sites

Itse aiheeseen vastaten häihimme ei ilmoittautunut yhtäkään ei-kutsuttua.

Muutamalle ystävällemme annoimme kyllä avecittoman kutsu, mutta sanoimme samalla, että mikäli haluavat seurustelukumppaninsa tuoda on tämä ok, vaikka kutsujentekohetkellä emme olletkaan varmana mikä tilanne oli sillä hetkellä. Pari heistä toikin seurustelukumppaninsa mukanaan kun tapailu oli kuin olikin kevään mittaan syventynyt. Mutta en siis pidä heitä ei-kutsuttuina, kun kerrain itse kehotimme heitä tulemaan, jotta voisimme mekin tutustua.

Link to comment
Share on other sites

Juu.. on meillä rajattu niin et Ne kumppanit on kutsuttu, jotka olemme edes kerran nähneet/seurustelu on oikeasti vakavaa.. (vrt.pari viikkoa..) ja et viimmeistään seitsemältä tulee lapsille järjestää nouto, Ja se lukee selvästi kutsussa.. itse alkuun on pakkokin antaa ottaa osan lapsia mukaan, kun kaikki ei saa lapsen vahtia, enkä haluaisi et ne kokonaan sen vuoksi joutuisi jäämään pois juhlista.. Niin.. Tää vieras (ensinnäkin..kutsu vain hänen nimellään..) ilmoitti et on alkanut juuri seurustelemaan ja ottaa uuden tyttökaverin mukaan..-ei puhettakaan et olisi kysynyt -voinko ottaa?? Mahtuuko?? Kaiken lisäksi.. (Meillä on mökkimajoitus -ilmainen! ja parihuoneita etenkin erittäin rajattu määrä :( ) -Meni pari päivää ja ilmoitti et mun tulis järjestää heidän mökkiinsä lapsellekin nukkumapaikka.. -ei pelkästään se että tulee kaksi ihmistä lisää, mut ku meillä vielä kutsussa selvästi lukee, et järjestää lapselle nouto klo 19 mennessä.. On sellaista ohjelmaa.. Ja kuten jo aikaisemmin kirjoitin.. Olisin halunnut viettää hääjuhlani ns.ystävien ympäröimänä. Itse en kehtaisi mennä tuntemattoman häihin jonne ei ole kutsuttu ja ottaa vielä lastani mukaan, -pyytää myös siinä sivussa kaikille ilmainen nukkumapaikka, vaikka kutsussa lukisi et aikuisten aika alkaa klo.19. mut kaikki taaplaa tavallaan.. -yritetään olla stressaamatta.. -mieshän tuossa nauroikin, että olisi pitänyt päiväyksen sijaan laittaa kutsuun et ilmoittaudu ajoissa, paikkoja vain rajoitettu määrä.. -sit olis ollut hyvä laittaa ekat 120 saliin ja lopuille pihateltta ruokailua varten :) Tsemppiä kaikille hää järjestelyihin :)

Link to comment
Share on other sites

^Sanoitko kyseiselle vieraalle suoraan että ei käy?

Entä miten te muut, oletteko sanoneet suoraan että "kuulkaas nyt, mutta ei tuo nyt oikein onnistu"? Mielestäni olisi ihan oikeutettua sanoa, kun kutsu ei ole kerran näille ilmoittautuneiden aveceille osoitettu! Ja itse tulen varmasti asiasta sanomaan! :girl_blum: Tietysti hieman tapauskohtaisesti...

Link to comment
Share on other sites

Meille tulossa tällä hetkellä kaksi ei kutsuttua. Toinen on ystäväni aviomies. Hän on ihan ok ja tervetullut vaikka en häntä niin kovin hyvin tunnekaan, ja toinen toisen ystäväni avomies jota emme millään olisi halunneet kutsua, kun on aika "viinaan menevä" ja kännipäissään helposti rupeaa aukomaan päätänsä. Mutta minkäs teet, kun ystäväni ilmoitti, että OVAT tulossa, vaikka kutsu oli selvästi osoitettu vain yhdelle.

Link to comment
Share on other sites

Itse en kehtaisi mennä tuntemattoman häihin jonne ei ole kutsuttu ja ottaa vielä lastani mukaan, -pyytää myös siinä sivussa kaikille ilmainen nukkumapaikka, vaikka kutsussa lukisi et aikuisten aika alkaa klo.19. mut kaikki taaplaa tavallaan..

Nimenomaan tämä on mun pointtikin: itse en kehtaisi mennä kutsumatta häihin! Tupareihin tai synttäreille tms. eri asia, mutta kun kaikki jotka ikinä ovat olleet missään tekemisissä hääjärjestelyjen kanssa tietävät kuinka tiukille vierasmäärä yleensä rajataan! Edes mökkibilehäihin en ole kehdannut kerran mieheni mukana mennä, kun kutsu oli osoitettu vain hänelle (jonka jälkeen vasta hän mut löysi :) ja aviopari pyysi ottamaan mut mukaan musta kuultuaan enkä silti kehdannut). Ja sit tuo lapsiasia: jos pyydetään jättämään lapset kotiin (vaikkakin vasta klo 19 jälkeen) niin joko sitä jättää lapset kotiin hoitajalle tai jää itsekin heidän kanssaan kotiin ja jättää häät väliin. Elämä on! Me olemme kutsuneet kaikki lapset ja moni kaveri on jo ilmoittanut hommaavansa lapsenvahdin (jotta pääsevät itse juhlimaan "rauhassa") - jopa 3 kummilastamme ei ole tulossa häihin näillä näkymin! Se on meille fine - kunkin vanhemman on itse tehtävä itselleen sopiva ratkaisu eli emme voi pakottaakaan ottamaan kummilapsiamme mukaan. Yhden kummilapsen vanhemmat kysyivät onko ok, jos ottavat lapsen mukaan vaikka kutsun perusteella onkin näköjään ok. :) Vissiin halusivat varmistaa, että haluammeko oikeasti lapset häihin vai olemmeko kutsuneet vaan "velvollisuudentunteesta". Aika ihanasti ajateltu vaikka me tosiaan halutaankin lapsia häihin.

Ja Daniela: meille tulevat ei-kutsutut ovat ilmoittautuneet miehelleni (vaikka kutsussa lukee, että ilmoittautumiset mulle..), joten itse en ole vielä joutunut siihen tilanteeseen, että olisin joutunut ottamaan kantaa tai siis sanomaan suoraan. Mies onneksi ekan tapauksen ja mun purkauksen jälkeen tälle toiselle "voinko ottaa avecin (jonka kanssa seurustellut 2 kk) mukaan häihin" -tapaukselle sanonut, että ei tiedä kuinka tiukille tila on laskettu, että varmistaa vielä vaimokkeelta ja palaa asiaan. No mä revin tietty pelihousut kuinka joku toinenkin (ja vielä nainen!) kehtaa tunkea aveccia kutsumatta ja sanoin (myönnyin) miehelle, että voi itse ratkaista asian parhaimmin päin, kun itse tuntee kaverinsa paremmin eli jos ei uskalla yksin tulla (kun tuntee vain reilu 10 henkeä häissä etukäteen..) niin anna lupa avecille (konkurssissa ollaan kumminkin, ei se yhteen tuntemattomaan enää kaadu). Mies kun oli kertonut tämän kaverilleen, niin kaveri oli vastannut että ok, laita listalle molemmat, mutta katsotaan nyt onko se mies enää silloin kuvioissa. :rolleyes::P

Ei näitä juttuja voi enää ottaa kuin huumorilla, mutta mä todella toivon, että nuo 4 ei-kutsuttua ovat ainoat eikä lista enää kasva ei-kutsutuista. Rahallisestikin nuo 4 maksavat jo aika paljon ja kukaan kutsutuistakaan ei ole vielä ilmoittanut ettei pääse tulemaan (mikä taas on huippujuttu!). Ja sanotaan näin, että hääpaikkaan mahtuu väljästi istuen kai 115 aikuista (mahtuu kai 150 jos tunkee) ja kutsuttuja oli kaikenkaikkiaan muistaakseni 124, joista 8 lasta on jo jäänyt pois eli noi 4 ei-kutsuttua voisin laittaa sit vaikka eteiseen johonkin omaan kuokkavieraspöytään :girl_haha: - nojoo, kunhan hassuttelen. Ihmetyttää vaan, mutta on toi alkuperäinen kiukkumus onneks laantunut. Kai tää sit on normaalia, että tulee ei-kutsuttuja. Pääasia kai, että ilmoittautuvat kumminkin etukäteen ettei sit hääpäivänä tuu paniikki, kun on 4 ylimääräistä henkilöä (joille ei ois ollut paikkaa varattuna)! :lol:

Niin ja siis kutsut on laitettu nimillä eli ihan selvää kirjekuoressa kenelle kutsu on osoitettu. Siis jos osaa lukea. :D

P.S. Toi vieraan provo oli ihana paluu suomi24-keskustelupalstan tasolle. Ihana! :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Sama vieras
Öö, eiköhän tuossa bettypoobin viestissä ollut pointtina se, että ei haluta kutsua ihmisiä, joita ei tunneta (ilmeisesti muitakin kumppaneita rajattu kutsuttujen ulkopuolelle. Näin on jotkut muutkin täällä tehneet) ja se, että lasta ei voi ottaa mukaan, jos kyseessä on selvästi iltapainotteinen aikuistenjuhla, johon ei muitakaan lapsia tule. Musta ainakin tämä on ihan ok.

En tiedä, oliko tämä vastauksena minulle, mutta tajusin vasta jälkeenpäin, että edellinen kommenttini saattoi kuulostaa sarkastiselta heitolta, mitä sen ei missään nimessä ollut tarkoitus olla. Selvennyksenä siis: vieraan ihmisen tuppautuminen toisten häihin ja vielä lapsenkin tuominen mukanaan (ja se, että tämän esittää ns. ilmoitusluontoisena asiana ja/tai vaatii lapsen vuoksi erikoisjärjestelyjä) on minusta äärimmäisen tökeröä käytöstä enkä yhtään ihmettele, jos nimim. Bettypoob on näreissään. Niin olisin minäkin.

Link to comment
Share on other sites

Joukossa oli aika paljon ihmisiä, joita jompi kumpi meistä ei ollut ennen nähnyt. Tämä on mielestäni aika luonnollista koska asumme kaikki ihan hajallamme eikä aikaa ole ollut tarpeeksi kaikkia sukulaisia ja tuttuja kiertämään. Tutustuuhan sitä häissäkin, ei se nyt ole sen omituisempi päivä kuin mikään muukaan. Kutsuimme lisäksi kaikki vieraat aveceineen. Musta ainakin olisi ollut ikävä mennä häihin yksin, vaikka tuttuja muuten olisikin ollut. Kaasonkaan uunituoretta poikaystävää en ollut ennen nähnyt, mutta eipä tuo haitannut. Mukava mies kumminkin.

Edited by Kazan
Link to comment
Share on other sites

Vielä ei ole tullut lisää ei-kutsuttuja, mutta yksi yksin kutsuttu ilmoittautui tulevansa yksin häihin ja mulle se sai hymyn suupieleen :). Ihan hyvä että yksin kutsuttu on tulossa yksin. :D (siis olisi voinut vastata: "olen tulossa häihin" mutta vastaus oli "olen tulossa yksin häihin") - hän siis kuuluu isoon kaveriporukkaamme, jossa on muitakin sinkkuja.

Mä en kokisi ongelmaksi mennä häihin, joista en tunne kuin esim. vain morsiamen - hän on minut sinne halunnut ja se etten tunne muita ei pitäisi olla este häihin menemiselle. Tottakai kivempi se on avecin kanssa mennä jos tosiaan ei ketään tunne, mutta aina ei morsiusparin budjetti (tai juhlatilan koko) anna siihen mahdollisuutta.

Itse en halua hääpäivääni kuluttaa uusiin ihmisiin tutustumalla vaan nimenomaan juhlimalla ystävieni kanssa. Nyt jo kauhistuttaa ehdinkö jokaisen ystävän kanssa edes vaihtaa kuulumisia, kun "pitää edustaa" ja päivä kuulemma menee tosi nopsaan.. :P (tulisipa se päivä jo!)

Link to comment
Share on other sites

No niin, eipä siinä tietenkään mitään ehdikään. Meillä oli noin 86 vierasta ja en yrityksistäni huolimatta ehtinyt kaikkien kanssa jutella. Siksi onkin tärkeää, että niillä kaikilla kutsutuilla on siitä huolimatta mukava olla juhlissa ja tuttuja ympärillä.

Itse en lähtisi arpomaan vieraiden suhteiden syvyyttä ja kutsumaan vain "jo-vakiintuneet" avecit, mutta kukin tyylillään. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Mä olen Nonnan kans täysin samaa mieltä.. Vain kutsutut häihin.. Me ainakin kutsuttiin tila täyteen jo niillä meille tärkeillä ystävillä.. Jo muutamakin "ylimääräinen" aiheuttaa järjestelyjä(esim.miten saada mahtumaan. Ja mä olen samaa mieltä että haluan juhlia ystävien kanssa, ja jos suinkin ehdin, jutella heidän kanssa.. Musta on inhottava sit kieltää kun ilmoittaa et ME tullaan.. Mut en ole "kehdannut kieltää" mut lapset rajaan ns. kuudelta haku.. Ku muuten iltaohjelmaa ei saisi järjesteltyä.. Ja Kenenkään tunteiden syvyyttä en voi mitata, mut tiedän että jos en tunne, -ei hääni ole oikea paikka tutustuakaan.. Saa toki jälkeenpäin tulla kylään jos tuntuu et muhun haluaa todella tutustua :) -No ei mut huumorilla :) Terkkuja kaikille Hääjärjestelijöille :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Vieras_Kassandra_*

Meille meinasi pieniin häihin punkea kaiken maailman pikkuserkkuja perheineen, kun häistä kuulivat - siis jo ennen kutsujen lähettämistä. Äitini kanssa oltiin jo käyty tiukkaa vääntöä siitä, ketä kutsutaan ja ketä ei (eli kutsutaanko koko suku), niin että asia selvitettiin hyvissä ajoin sukulaisten kesken. Suututti hiukan kun asiasta kuulin, mutta päätin, että tottahan todellisuus sitten valkenee kun kutsuja ei ala kuulua.

Ei onneksi tarvinnut itse selvittää asiaa, tosin jokunen suutahtaminen taisi tulla - vähän tuntuu pahalta, että vanhempani joutuivat ikävään välikäteen, mutta minkäs mahtaa.

Voisikohan näitä helpottaa sillä, jos vaikka vanhemmat tai kaaso ottaisivat ilmoittautumiset vastaan. Voisivat sitten "puolueettomana" osapuolena ladella säännöt. Sitten voisi itse tarvittaessa soittaa perään, jos jonkun "ennalta-arvaamaton" puoliso tms. olisikin tervetullut.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Yksi. Ja nyt tarttis apua probleemaan, kohtalotoverit :)

Kutsuttu serkkuni ilmoitti 13-vuotiaan poikansa häihimme. Kutsu oli osoitettu vain tälle serkulleni, ja kutsun liitteenä olleessa ohjeistuksessa nimenomaan painotettiin, että lapsia ei kutsuta koska juhlimme (monesta syystä) vain aikuisten kesken. Poika olisi voinut aivan hyvin jäädä isänsä luokse siksi viikonlopuksi, eli lapsenvahtiongelmasta ei ole kyse.

Vieraita on tulossa sata. Meidän politiikka oli se että jos ei saa lapsenvahtia järkättyä niin sitten ei pääse tulemaan, ikävä kyllä. Jos oltaisiin voitu kutsua kaikki ketä haluttiin, vieraslista olisi ollut reippaat 170, kun juhlatilaan mahtuu nippanappa toi sata. Jostain piti siis tinkiä. Mulla on liki 30 serkkua (joiden lapsista vanhimmat on kolmekymppisiä eli meidän ikäisiä, ja joita en tuntis jos kadulla sattusin vastaan), kun taas miehellä jotain kymmenen. Sovittiin siis ettei kutsuta kummaltakaan puolelta serkkujen lapsia.

Nyt ollaan sitten pahassa jamassa. Häät on kahden viikon päästä, ja tää serkkuni ilmoittautui ja ilmoitti päässilmäsen kakaransa heti kutsun saatuaan ensin tekstarilla miehelleni, sitten sähköpostilla meille molemmille ja tänään vielä kirjoitti FB:ssä ja hehkutti kuinka pojalle on varta vasten ostettu uusi puku ja näyttää varmasti "yhtä komealta kuin sulhanen" :angry:

Mun oli tarkotus vastata jo ajat sitten tohon sen ekaan sähköpostiin ja tiukasti mutta asiallisesti sanoa että kutsu koski ja koskee vain häntä. Nyt tuntuu että olis pitänyt heti vastata (aikomus oli vastata kaikille ilmoittautuneille samalla kertaa, kun kaikki ilmoitukset oli saatu ja kun mun duunikuviot antoi siihen aikaa).

Mitähän tässä nyt tekis. Häihin on kaks viikkoa. Sulhoa hatuttaa (ihan syystä, mä olisin voinut vastata sille aiemmin niin ei olis tarvinnut lähteä pukuostoksille) ja mua ottaa päähän tommonen "ai jaa vai vain aikuisille, no mutta eihän se meidän Mika-Metteriä ja Minnaryyniä koske, se koskee vaan muiden kakaroita" -asenne. Hirveän epäreilua muita lapsellisia vieraita kohtaan jos sinne sitten kuitenkin tuleekin toisten jälkikasvua :(

Oli muuten yllättävää kuinka moni kutsuttu yritti just tota "saisko meidän lapsi tulla kun se on x, y ja/tai z" -taktiikkaa. Yks oli niin pieni ettei tarvinnut istumapaikkaa, toinen taas on niin kiltti ja sievä. Mulle ei tulis mieleenkään ees kysyä tollasta, jos kerran kutsussa selkeesti rajataan lapset pois. Ikävä kyllä jotkut joutui jäämään pois (esim. imetyksen takia), mutta sitten me saatiin nostettua "B-listalta" vieraita heidän tilalleen, ja monien poisjäävien kanssa sovittiin sitten erillisistä vierailuista myöhemmin.

Kai tässä on kolme vaihtoehtoo: kirjotan ja sanon että juttu on nyt niin että Nasse-Vilpuri ei tule mukaan (ja serkku vetää appelsiinin nenään); kirjotan ja kohteliaasti pahoittelen väärinkäsitystä ja sanon että sulhonkaan puolelta ei tule serkkujen lapsia antaen ymmärtää että paras olis olla tulematta ja toivoen että sanoma menee perille; tai sitten annan olla ja oon miettimättä koko juttua kun muutakin stressattavaa on ;)

Ei tässä muuten mitään, mutta kun tuo kyseinen lapsukainen on hemmotelluin kakara mitä koskaan oon tavannut, ilman minkäänlaisia käytöstapoja ja täysin holtiton. En haluis sulhasen puheen aikana kuulla taustalta jatkuvaa konserttia tyyliin "kultapieni älä vielä ota kakkua ethän no nyt se sitten otti sitä kakkua kultarakas tuo tänne se kakkulautanen varo siinä parketilla no voi voi nyt se putos se kakku sinne lattialle eihän vain sattunut kultamussukka???"

Edited by TMC1
Link to comment
Share on other sites

Pakkohan sille serkulle on asiasta sanoa. Eihän hän sitä paitsi tiedä, että olette nähneet, mitä siellä FB:ssä sanotaan...Hernehän siitä menee nenään, mutta jos napero on joka tapauksessa hemmoteltu, niin ei kai se yksi puku siinä mitään merkkaa. Ja kehotan ilmoittamaan nimenomaan siksi, että et luultavasti hääpäivänä halua hermot kireänä koko ajan jännittää, että mitä se käytöstavaton lapsi ja äitinsä saavat showmielessä aikaan...

Edit: Kirjoitusvirhe...

Edited by Malssi09
Link to comment
Share on other sites

Eihän hän sitä paitsi tiedä, että olette nähneet, mitä siellä FB:ssä sanotaan...

Ikävä kyllä tietää - liittyi itse juuri ja samantien lähetti mulle viestin jossa tätä sulhasta komeampaa ilmestystä hehkutti... :rolleyes:

AAAARGH :hysteric:

Muoks: Facebook on kirous nyt, mutta siunaus se oli silloin kun sen kautta tulevan mieheni tapasin :D

Edited by TMC1
Link to comment
Share on other sites

^ Ai, mä luulin, että oli ehtinyt laittaa sen vasta omalle sivulleen...Harmin paikka! :girl_prepare_fish:

Mutta jos viesti on tullut tänään, niin vastaat vaan siihen, että kutsussa sanottiin "ei lapsia" ja se tarkoittaa "ei lapsia". Sanot sitten, että syitä on monia (ja kerrot ne lapsille sopimattomimmat) ja että Vilpuri "on tervetullut teille aina muulloin, kuten sinäkin, mutta häitä juhlimme vain aikuisten kesken. Toivottavasti (saat järjestettyä lastenvahdin ja) pääset kanssamme juhlimaan!"

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...