Tinzu2010

Apua Talvihäät askarteluun/hääpäikan koristeluun

39 posts in this topic

Hei!

Olisko kellään vinkkejä miten voisi talvihää paikan koristella ja askartelu vinkkrjä kun väreinä on tummansininen, punainen ja valkoinen.

Hääni on jo tammikuussa 2010. Eli tarvitsisin pikaisesti neuvoja.

Kiitos neuvoista jo etukäteen.

Edited by Tinzu2010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä on jo kutsukortit valmiina. Mutta juhlapaikan koristelussa tarvitsisin vinkkejä. Jos sinulla on hyviä ideoita niin pistä vaikka tähän osoitteeseen tuleen [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Koristeluiksi voisi pöydille laittaa vaikka jouluvalosarjoja maljakoihin/isoihin lasipurkkeihin. Niitähän löytyy nykyisin monen värisenä, jos ei perinteistä halua. Lasin alusina voisi käyttää huovutettuja lumihiutaleita (Pentik myi punaisia viime talvena). Pöydille voisi askarrella "huurteisia" marjanoksia tai puunoksia, mistä nyt tykkää. Askartelukaupoista saa ostettua spraytä, jolla saa ne huurteisen näköisiksi.

Muuta en tähän hätään keksi, mutta toivottavasti näistä oli apua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja kaupoissa myydään lumihiutalehilettä, jota voisi ripotella sinne tänne pöydille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Katsasta Kirsti Koivulan kirja: Onnistuneet häät, seremoniamestarin ja hääparin opas.

Kirja on ilmestynyt tänä vuonna.

Muutama vinkki: kun teet jäälyhtyjä ulos tai vaikka vaan jääpaloja booliin, vesi kannattaa ensin keittää, jää on tällöin kauniin "läpinäkyvää".

Askartele lumisia oksia seuraavanlaisesti: hae ulkoa oksia ajoissa sisälle kuivumaan, tee erikeepperistä ja vedestä löysähköä nestettä ja sudilla maalaa nuo oksat. tämän jälkeen "kastele" oksat hopeahileessä ja aivan minimaaliseksi silputun paperin seoksessa. lopputulos kauniita talvisia oksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tuosta jäälyhtyvinkistä. Pitääkin muistaa tammikuussa. :)

Ja lumispraylla saat oksat lumisiksi, jos et jaksa erikeepperillä ja vedellä "leikkiä".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei taas!

Muista, että karkeasta merisuolasta saa näyttävän alustan esim.kynttilöille tuikkukipon pohjalle, suolan joukkoon voi myös sekottaa hilettä!

Jos jaksat "leikkiä" niin tässä vielä yksi juttu eli leikkaa paperista lumihiutaleita. Sulata vanhassa kattilassa kynttilän jämiä, voit taas sekottaa joukkoon hilettä ja kasta lumihiutaleet sulaan kynttilävahaan. Nosta tämän jälkeen hiutaleet kuivumaan vaikka vanhan puhelinluettelon väliin.

Kirjoitan lisää kun muistan lisää näitä "leikkimis" ohjeita!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, minäkin sain hyviä vinkkejä tammikuisiin häihimme :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lumihiutalehile ja lumispray laitetaan täälläkin korvan taakse talvihäitä odotellessa! :) Ja noista lumihiutaleista, olenkin mietiskellyt että miten saisi nättejä lumihiutaleita "kovetettua" ja taatusti menee kokeiluun steariinisysteemi. Jostain pitäis hankkia vaan vanha kattila..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisää askartelua ja leikkimistä....

Piimää lasiin...

Tyhjiä lasipurkkeja tai ikkunoita voit koristella ja käyttää uudelleen, kun maalaat niihin kuvia piimällä tai jogurtilla.

Tarvikkeet:

lasipurkki, piimää (rasvaton on parasta, sillä se ei härmisty eikä yleensä haise kuivuttuaan) tai jogurttia, askarteluväriä tai karamelliväriä

Tee näin:

1. Sekoita piimään ripaus askarteluväriä, jos haluat värillisen ”maalin”.

2. Maalaa pensselillä koko purkki tai vain kuvia. Piimällä voit koristella myös huoneesi ikkunan, sillä ”piimämaali” lähtee vedellä pesemällä pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Askartelulehti IHANA 4/2008:

-kynttelikköjen tuunaus

-helmienkelin teko-ohjeet

-kynttilöiden koristelu kynttilänauhoilla

-upea lumitähti (piipunrassi, metallilankaa ja hyrrähelmi)

VIHERPIHA 8/2009

-ruusun- ja pihlajanmarjat upeiksi koristeiksi

-kuinka hyötyä pihasta nostetun kielon jouluksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko ehdotuksia tai jo käytetty/kokeiltu riisin sijaan muuta heiteltävää talvimorsiusparin päälle, kun kirkosta tullaan ulos?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moro!

Olemme menossa naimisiin ensi tammikuussa ja mietin , että kirkosta lähtiessa vierailla voisi olla sädetikut ja kävelisimme "sädekujan" läpi :)

Miltäs kuulostaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^sädetikut on varmasti kauniit.

Talvihäihin vois sopia koristeiksi vaikka pihlajanmarja-oksat, havut ja tottakai kynttilät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sädetikut kuulostaa hyviltä!!! vihkiminenkin alkaa vasta klo 15 niin jos alkaa jo hämärtyä kun kirkosta tullaan ulos :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

juhlimme ihania häitämme viime tammikuussa. Muutama huomio näin jälkikäteen:

- Kannattaa varmistaa, että juhlapaikalla _saa_ polttaa kynttilöitä. Monissa paikoissa se on kielletty. Jos ei saa, tiimarit ja muut myyvät paristokäyttöisiä tuikkuja. Eroa ei häähumussa huomaa. Ja kannattaa nimetä kynttilävastaavia, jotka tsekkaavat sammutuksen tiloista poistuttaessa. Mä unohdin, ja jouduin ite käydä puhaltelemassa - vaihdoimme tilaa kesken illan tansseja varten.

- Haaveilin myös sädetikkukujasta. Ongelma kaatui kuitenkin vieraiden määrään: ennen kuin 80 vierasta on saanut sytytettyä tikkunsa, ekojen tikut ovat jo palaneet. Ei ole mahdollista, ellei ihmeitä tapahdu:) Heitätimme riisiä, peruspuuroriisiä, sitä ei keitetty etukäteen kuten täällä suositellaan, eikä tarttunut ikävästi mihinkään, toki sitä tippui tukasta ja puvusta pitkin iltaa. Kannattaa muistaa, että kaikkia jännittää siinä vaiheessa, eikä kovin monimutkainen kuvio onnistu. Riisin heitto on pikkulapselle ja suvunvanhimmallekin tuttua/helppoa. Jaoimme ihan suoraan isosta korista; siskoni kävi kiertämässä vieraat pihalla. Se on vain tooosi pieni osa iltaa. Ja se liikutus mitä pari tuntee nähdessään tuttuja kasvoja kujassa uloskulkiessaan, siinä riisit unohtuu. Joillakin kirkoilla on riisinheittokielto.

- Jäälyhdyistä; jätimme ne viimeisen viikon päätökseksi, koska säät olivat liian leudot. Pakkanen tietty kiristyi hääiltana, mutta pärjäsimme ilman lyhtyjä, tavallisten ulkotulien ja -lyhtyjen voimin.

- Meillä koristelutyö väheni huomattavasti, koska hääpaikka oli vanha kartano, itsekin jo niin koristeellinen. Emme tarvinneet siis mitään seinäkoristeita. Pohdin kyllä etukäteen, että jos tarvitaan, laitetaan muutama valokuva meistä seinälle, ja vaikka pikku tarina kuvasta, sekä korkeille kukkapöydille maljakoihin oksia. Mikäli suuret seinäpinnat ahdistavat, kannattaa muistaa mihin päin vieraat katsovat; pöytäseuralaisiinsa, teihin tai tanssilattialle. Seinät voi jättää omaan arvoonsa:)

Itseasiassa jälkeenpäin ajatellen tuo valokuvajuttu joko seinäpahveille tai jollekin pöydälle selailtavaksi olisi ollut kiva juttu; lähipiirin lisäksi esimerkiksi matkoistamme ei juuri kukaan tiedä mitään, eikä häissä ehdi kovin kummoisia kuulumisia vaihtamaan, kun kaikki vieraat puhuvat vain häistä. Olisi ollut mukavaa kertoa kuvin ja sanoin, että tällaisia me olemme häähumun ulkopuolella. Onneksi laitoimme edes hääkakun koristeeseen koiramme mukaan, se tuntui kiinnostavan monia koiraihmisiä - kaikki eivät tienneet edes sitä meistä.

- Valitsemasi värit sininen, valkoinen ja punainen kuulostavat kauniilta. Valkoisesta tulee heti mieleen kakkupaperi, mikäli sellainen koristeellisuus sopii tyyliinne. Askartelukaupoissa myydään pientä lasinalusen kokoista kakkupaperia, jota voisi käyttää koristeena pöytäpinnalla, plaseerauskortissa, lautasliinapidikkeessä, ehkä jopa naruun ripustettuna tai ikkunaan tarrattuna? Ovat silkkipaperi-lumihiutaletta jämäkämpiä. Jos olet askarteluhenkinen, kannattaa ostaa myös rulla kreppipaperia ja katsoa, mihin se sopisi. Meillä oli iltapalapöydässä peruslasimaljakoiden päälle kietaistu rusetti kauniista kreppipaperista.

- Meillä oli plaseerauskorttina viinilasin reunaan kiinnitetty pahvinen kukka. Siis sillätavalla, kuten joissakin drinkeissä on appelsiininviipale; reunasta keskustaan asti leikattu halkio. Nimi on kirjoitettu kukkaan liimattuun lehteen. Oli tosi nätti, ja näytti löytävän paikkansa monen miespuolisen takinnappiin kiinnitettynä nimilappuna:)

- Kannatan kyllä kovasti tuota aiemmin mainittua valosarjan tunkemista lasimaljaan; on helppo ja paloturvallinen kaunis valaisin.

Summasummaarun; tuhrasin aikaa koristeisiin ehkä vähän liikaa, vaikka yritinkin tehdä yksinkertaisia ratkaisuja. Suurin osa vieraista ei kuitenkaan huomaa niitä, miehet varsinkaan.

Jos haluat kysyä jotain talvihäihin liittyen, pistä viestiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on häät klo15, joten pitäisi olla vähän hämärämpää :)

Nimikylttipidikkeet teemme kävyistä. Olemme keränneet käpyjä ja ne spreijataan lumisen näköisiksi päältä. Nimilaput liimaamme käpyjen päälle. Pöytäkoristeina pyöreitä kiviä mitkä maalaamme hohtavan ruskeiksi ja beigeiksi. Teemme niistä kasoja ja upotamme niihin tuikkuja :-X Ja sitten lisäksi kivikasojen ympärille tai päälle jäämurskaa.

Ihanaa kun enää reilu 4kk häihin :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

mut mitä jos ostaa niitä isoja sädetikkuja.... Mahtaako niitä myydä enää, ainakin muutama vuosi sitten uuden vuoden rakettien aikana sai ostaa.

Sit jos ne palaa ihan älyttömän kauan niin vieraat joutuvat odottamaan :huh: , no tietenkin sen voi sammuttaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulossa myös tähtisädetikkuja, vaikka kutsuttuja on noin 80. kaikille ei ole tarkoitus niitä antaa, vaan ne ottakoot ketkä haluaa. Sytyttäminen onnistuu useista ulkotulista, luulisin, että jos sytytyspaikkoja on tarpeeksi useita, niin homma toimii:)

Juhlapaikan pihalla meillä koristeena lyhtyjä ja ulkotulia, sisällä valkoisia kransseja ja muutamassa maljakossa spreijattuja oksia. Muuten varsinaisesti talviaika ei meidän koristeluissamme näy, vaan nimikortit ym. on teemamme mukaan tildatyylisiä:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ajattelimme ostaa niitä isoja tikkuja ja muutama sytkäri vieraiden joukkoon niin eiköhän tikut pala kun tulemme kirkosta

Share this post


Link to post
Share on other sites
-- Lasin alusina voisi käyttää huovutettuja lumihiutaleita (Pentik myi punaisia viime talvena).

Pöydille voisi askarrella "huurteisia" marjanoksia tai puunoksia, mistä nyt tykkää. Askartelukaupoista saa ostettua spraytä, jolla saa ne huurteisen näköisiksi.

Muista, että karkeasta merisuolasta saa näyttävän alustan esim.kynttilöille tuikkukipon pohjalle, suolan joukkoon voi myös sekottaa hilettä!
- Kannattaa varmistaa, että juhlapaikalla _saa_ polttaa kynttilöitä. Monissa paikoissa se on kielletty. Jos ei saa, tiimarit ja muut myyvät paristokäyttöisiä tuikkuja. Eroa ei häähumussa huomaa. Ja kannattaa nimetä kynttilävastaavia, jotka tsekkaavat sammutuksen tiloista poistuttaessa. Mä unohdin, ja jouduin ite käydä puhaltelemassa - vaihdoimme tilaa kesken illan tansseja varten.

- Meillä oli plaseerauskorttina viinilasin reunaan kiinnitetty pahvinen kukka. Siis sillätavalla, kuten joissakin drinkeissä on appelsiininviipale; reunasta keskustaan asti leikattu halkio. Nimi on kirjoitettu kukkaan liimattuun lehteen. Oli tosi nätti, ja näytti löytävän paikkansa monen miespuolisen takinnappiin kiinnitettynä nimilappuna:)

- Kannatan kyllä kovasti tuota aiemmin mainittua valosarjan tunkemista lasimaljaan; on helppo ja paloturvallinen kaunis valaisin.

Keräsin tähän kaikki meidän kannalta kiinnostavat ideat, kiitos niistä! :)

Meidän pienessä juhlapaikassa saa onneksi polttaa kynttilöitä, mutta: mitenkäs lapsivieraat? Uskaltaisitteko laittaa pöytiin oikeita kynttilöitä, jos pienessä tilassa on paljon lapsia, iältään 1-7-vuotiaita? Toki kaikilla on vanhemmat mukanaan katsomassa perään, mutta... (Meillä ei siis ole korkeita kynttilöitä edes harkinnassa, vaan joko leveät, tukevat pöytäkynttilät tai tuikut Kivi-lyhdyissä.)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Keräsin tähän kaikki meidän kannalta kiinnostavat ideat, kiitos niistä! :)

Meidän pienessä juhlapaikassa saa onneksi polttaa kynttilöitä, mutta: mitenkäs lapsivieraat? Uskaltaisitteko laittaa pöytiin oikeita kynttilöitä, jos pienessä tilassa on paljon lapsia, iältään 1-7-vuotiaita? Toki kaikilla on vanhemmat mukanaan katsomassa perään, mutta... (Meillä ei siis ole korkeita kynttilöitä edes harkinnassa, vaan joko leveät, tukevat pöytäkynttilät tai tuikut Kivi-lyhdyissä.)

Meidän häissä oli 21 lasta, iältään 4vkoa - 11 vuotta ja runsaasti kynttilöitä, hienosti meni. Kynttilöitä oli pöydissä (sekä lehdenmuotoisia että perinteisiä pilaripöytäkynttilöitä ja tuikkuja laseissa), takan reunustalla, buffetpöydässä ja takassa. Tietoisesti mietittiin sellaiset paikat, jossa lapset ei ihan keskenään ole kynttilöiden kanssa tekemisissä.

Edited by Taimiska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuo tähtisädetikut kuullostaa kyllä ihanalta idealta mutta vieraita meillä on (toivottavasti) niin paljon että varmaan kaikilla ne palaisivat ihan eri aikaan. Vaikka tuskinpa itse sitä huomaisin siinä hälinässä. Askartelujen ja koristelujen suunnittelun kanssa alkaa olla pienet paineet kun häihin on enää 5,5 viikkoa aikaa ja ainoa valmis asia on tuikkulyhdyt. Plaseerauskortit, mahdolliset hääkarkit sekä opastekyltit on kaikki vielä tekemättä.. Mutta ainakin täältä sai hyviä vinkkejä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now