Morsia

Mikä aika talvihäille???

Kumpi on parempi   106 members have voted

 1. 1. marraskuu vai helmikuu??

  • Marraskuu
   8
  • Helmikuu
   63
  • joku muu
   35
 2. 2. Ei kumpikaan, vaan

  • joulukuu
   15
  • tammikuu
   25
  • maaliskuu
   13
  • ei vaan marras/helmikuu...
   53

Please sign in or register to vote in this poll.

39 posts in this topic

Mikä olisi hyvä ajankohta talvihäille???

Ensin ajattelimme marraskuuta, mutta sitten aloin pohtia että josko sittenkin helmikuu (2012)

+joulut yms. juhlittu

+tammikuun alet (nyt vielä 2x käytössä...)

+varmasti lunta

-3kk pitempi aika!!!!

Marraskuu tulee aijemmin, ja täällä (lapissa) on tod. näk jo lunta, mutta pelottaa että sattuu huono ajokeli pitkän matkalaisille. Ja sitten jos ihan loppukuuhun jättää niin se on jo pikkujoulukautta....

Joulukuuta en halua, kaikilla on omat (pikku)joulukiireensä, tammikuussa vietetään tipatonta/rahatonta/kaloritonta kuukautta, kaikki ovat jouluähkyssä eikä ketään kiinnosta. Maaliskuu olisi ihana, mutta LIIAN KAUKANA!!! Ja pikkuhiljaa kevätstressikin alkaa nostaa päätään..seli seli. (miten niin malttamaton)

Edited by Morsia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helmikuun osalta kannattaa huomioida koulujen hiihtolomat, jolloin monet voivat olla matkoilla tms.

Muuten suosittelen helmikuuta lämpimästi =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muokkasin äänestystä järkevämmäksi :girl_wink:

Nyt jos joku viitsii äänestää, niin tästä voi olla jopa apua :D

Edited by Morsia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvihäät haaveissa täälläkin! :) Kannatan helmikuuta marraskuun sijaan, sillä silloin on yleensä varmemmin lunta ja "talvista" syksysään sijaan. Toki kerroit asuvasi Lapissa, joten tämä ei ehkä ole ihan niin tärkeä seikka kuin täällä etelässä. Marras-joulukuu on kuitenkin jo vähän joulusesonkia, alkuvuoden puolesta puhuu se että ihmisillä on vähemmän menoja ja muita velvotteita. Jos nyt ei ihan siihen hiihtolomaviikolle laita, niin tuskin on ongelma. Mikäpä sen mukavampi asia keskitalvea piristämään, kuin hääkutsu? Lisäksi tammi-helmikuu on (esim. säiden puolesta) parasta kaukomatkasesonkia, mikäli haluatte lähteä häämatkalle johonkin pidemmälle! :)

Mulla on itselläni suosikkiajankohta siis ollut tuo tammi- tai helmikuu, kuten ehkä arvasit. :) Vuosi on meilläkin todennäköisesti juuri tuo 2012, vaikka ajankohtaa ei vielä ole tarkkaan päätetty. Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä myös joulukuuta vaihtoehtona, sillä olen jouluihminen ja häistä saisi tosi ihanat jos niihin lisäisi vähän joulutunnelmaa. :-X Aikaahan siihen olisi tosin sitten se pari vuotta, mutta toisaalta mulla on opinnot vielä kesken ja olisi niitä kiva saada tehtyä vähän enemmän (ellei peräti loppuun asti) ennen häitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli talvihäät tammikuussa eikä kyllä ollut mitään tipatonta/rahatonta/kaloritonta oireyhtymää kenelläkään :girl_haha:

Ja tammikuuhun päädyttiin osittain seuraavasti:

- marraskuussa täällä etelämpänä on lähes satavarmasti ankeaa + kyllä siinä jo jouluvalmistelut shoppailuineen sun muineen painavat päälle + juhlatilojen/hotellimajoitusten saaminen voi pikkujoulusesongin takia olla hankalampaa/kalliimpaa

- joulukuussa on joulu ja uusi vuosi eli ainakin omasta kokemuksesta kalenteri tupaten täynnä menoja jokaisena viikonloppuna + kaukomatkat ovat joulusesongin takia kalliita

- helmikuussa on koulujen hiihtolomat eli monilla menoja/matkoja + maanteillä/junissa/lentokoneissa enemmän ruuhkaa + hotellimajoituksissa vähemmän vapaata tarjontaa + kaukomatkat ovat hiihtolomasesongin takia kalliita

Tammikuussa vastaavasti ei ollut mitään juhla- tai lomasesonkia, joten kenelläkään kutsutulla ei ollut muuta menoa esteenä + kampaajat ja meikit ja muut sellaiset järjestyivät enemmän kuin helposti + hääpaikkakunnan hotelleissa oli tilaa + häämatkalle pääsi kauas lämpimään paljon halvemmalla kuin joulu- tai helmikuussa olisi päässyt :girl_smile:

Edited by tammikuu09

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkään tarkkaa hääpäivää ei ole vielä sovittu, mutta hirveesti kiehtois joulukuu!! Joulukuun alku tarkemmin ottaen. Tiiän että on pikkujoulukausi ja joulukiireitä, ym. mut joulukuussa on vaan nii omanlainen tunnelma, et sillon ois ihana pitää häät <3 ajattelin lähinnä et jos jollain on esim. työpaikan pikkujoulut samana päivänä ku meijän häät ja menee ennemmin sinne pikkujouluilemaan, ni menköön :)

Mutta jos pitäis päättää marras/helmikuun välillä niin valitsisin varmaankin hmmm... marraskuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisin äänestänyt helmikuuta, mutta jostain syystä herjaa ja heittää vain virheilmoituksen, buu.

Helmikuussa on varmimmin lunta ja pakkasta jos siis "oikeista" talvihäistä haaveilee. Lisäksi on oma lehmä ojassa :grin:

Edited by Marenki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tammikuussa häät. Ajankohta valikoitui sikäli, kun joulu on jo ohi mutta joululomalla (mulla 3 viikkoa) ehtii hyvin hoitaa viimehetken järjestelyjä. Tammikuussa myös on lähes aina talvinen sää, eikä se ole mitään juhlakautta niin varausten kanssa ei ole niin kiirettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helmikuu, maaliskuu, tammikuu, mutta ehdottomasti oma suosikkini olisi 31.12 (oma lehmä ojassa, päivässä on muutakin merkitystä :grin: ).

Kaikki kuukaudet on ihania, tammikuussa on pimeää ja lunta, helmikuussa usein todella kylmää sen pimeän ja lumen lisäksi ja maaliskuussa alkaa jo kevätaurinko lämmittämään. Ei tainnut auttaa yhtään pohdintoja. Helmikuun loppupuolella alkaa taas sesonkikausi Lapissa, jolloin hinnat pompsahtaa. Eli ehkä helmikuun alku tai tammikuun loppu. Tulipas sekava :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tammikuu olisi saanut äänen täältä, mutta jostain syystä herjasi virhilmoitusta enkä päässyt äänestämään :girl_mad: Aikamme kansa pähkäiltiin että marras- vai tammikuu, mutta tammikuuhun päädyttiin jotta olisi varmemmin kaunis talvisää :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli talvihäät helmikuussa ja oli loistava ajankohta, muutamaa pikku juttua lukuunottamatta :)

Meille sattui yksi kovista pakkaspäivistä ja sen takia auto-ongelmat olivat iso rasite. Sulhanen ajoi lumipenkkaan ja auto piti lapioida sieltä pois, onneksi minun isä tuli auttamaan. Kaaso vietti tunnin jumissa toisen kaason veljen kanssa moottoritiellä hääauton (joka oli vielä uusi auto!) rikkouduttua, toisen kaason auto ei lähtenyt aamulla käyntiin ja sitten vieraiden auto-ongelmat kun oli aika lähteä juhlista kotiin.

Mut muuten, helmikuu on varma lumikuu ja silloin alkaa olla jo päivällä valoissaa joten ulkokuvia on hyvä ottaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äänestäisin marraskuuta jos pystyisin, jostain syystä ei taas onnistu.

Niin ja oma lehmähän mulla on ojassa, itse menossa marraskuussa -11 naimisiin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät joulukuussa. Käymme kahden kirkossa sanomassa tahdon, joten ei tarvitse miettiä jouluähkyjä tai mitään muuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helmikuu, ihan vaan siitä syystä että sillon on varmimmin lunta maassa, pakkasta, ihanaa ja kaunista suomalaista talvea parhaillaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helmikuu

- varmemmin lunta

- muutenkin talvisempaa

- joulukiireistä selvitty

- valoisempaa

Kakkosvaihtoehtona tammikuu

- hyvällä todennäköisyydellä lunta

- talvinen sää

Nyt vasta huomasin, että pidätte häät Lapissa. Kannatan silti helmikuuta.

Edited by Brunetti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät tulevassa helmikuussa, 26.2.2011. Helmikuussa päivät ovat jo selvästi pidempiä ja valoisampia (tämä on selkeästi kilpailuetu marraskuuta vastaan!), mutta maassa on yhä kaunis hanki. Tilastollisesti helmikuun säät ovat muutenkin paremmat, marraskuussa voi tulla useastikin pyryä ja räntää, mutta helmikuu (varsinkin helmi-maaliskuun taite) on mitä todennäköisimmin kaunista ja aurinkoista aikaa.

Nyt täytyy koputtaa puuta, ettei tästä hyvästä tule omalle päivälle joku myrsky. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt sovittuna maaliskuu 2014, mutta koitan vielä tinkiä helmikuulle :) aikaisemmin talvella ei ole meille hyvä, kun alkaa juhlarumba ja marraskuun alusta veljeni syntymäpäivällä ja päättyy tammikuussa omiin synttäreihini. Siinä välissä on monet perhepiirin synttärit sekä joulu ja vuoden vaihde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille vahvistui sitten lopulta se joulukuu (2012). Mennään sillä asenteella, että jos jollekin on ne pikkujoulut tärkeämmät kuin meidän häät, niin olkoon. ;) Ja kutsut tietysti postiin mahdollisimman ajoissa. Lumesta ei tietysti kannata Helsingissä edes haaveilla, mutta kun häät nyt joka tapauksessa pidetään sisällä, niin ehkä sillä ei ole niin väliä. Toivon ainoastaan, ettei sataisi vettä, ja sekin lähinnä siksi että saataisi tähtisadetikut palamaan kirkon ulkopuolella. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on helmihäät :)

- Yleensä (!) lunta massa ja sopivasti pakkasta

- Joulunajan kiireet ovat jääneet taakse

- Joulun alennusmyynneistä löytää vaikka mitä rekvisiittaa häihinkin

- Jouluvalmistelut katkaisevat hääjännitystä sopivasti :girl_wink:

- Juhlatiloja on vaikka millä mitalla vapaana. Marrashäät saattavat kilpailla hieman pikkujouluporukoiden kanssa häätiloista, ellei ole ajoissa liikkeellä.

Varmasti löytyy hyviä ja huonoja puolia molemmista, meillä nyt päädyttiin mieluummin tähän. :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halusimme myös talvihäät ja päädyimme maaliskuuhun 2013, koska tammikuu on vielä jotenkin niin lähellä joulun ja uudenvuoden juhlia, miehen veli meni helmikuussa naimisiin(en halua samaa kuukautta kun heillä...), joten maaliskuu tuntui juuri sopivalta vaihtoehdolta :)

Nyt yhtäkkiä vaan en muista millaisia kelejä on maaliskuussa yleensä ollut, mutta eiköhän tuota lunta piisaa sinne asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ensin joulukuussa maistraatissa vihkiminen ja sitten juhlat ehkä helmikuussa 2013. SItä juhla aikaa ei oo vielä lyöty lukkoon, mutta tammi-helmikuu se on :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 2014 tammikuussa. Sillon ei pitäs kauheesti olla räntäkura keliä, kaikki ovat palanneet joululomilta ( häät kuun lopussa ), ja kaikki vieraat saa jotain piristystä synkkään tammikuuhun :):girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Äänestin tammikuuta, koska meillä tarkoitus pitää omat häät tammikuu 2015 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on uuden vuoden aattona, koska silloin on Oulun korkeudessa todennäköisesti lunta ja kynttilöillä saa pimeät illat ihanan tunnelmallisiksi. Ihmiset on juhlatuulella muutenkin vuoden vaihtumisen takia, ja on ilotulitukset. :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helmikuu! Meidän päivä on 1.2.2014.  :gpari: Häät ovat pohjoisessa, joten luulisi lunta riittävän (ja pakkasta, mutta toivottavasti ei liikaa.) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now