Jump to content
Naimisiin.info

Miten kutsuun merkitään avec?


miims

Recommended Posts

Me ratkaistaan asia niin, että kirjoitamme kuoreen avecin etunimen. Pääasiallisesti kutsumme juhliin pelkästään pariskuntia, joilla on sama osoite ja kaksi paria (eli juuri nämä avecilliset) joilla on eri osoite mutta ovat seurustelleet jo vuosia. Kutsun lähetämme sen henkilön osoitteeseen, joka on meille läheisempi (ja nimettynä varmistetaan ettei avec tunne itseään mitättömäksi vaan yhtälailla tervetulleeksi juhliimme). Muilla ystävillämme vaihtuvat seuralaiset suhteellisen tiuhaan, eli emme juurikaan ole nähneet heitä paljon jos ollenkaan. Emme halua sellaisia sattumia juhliimme, kun seuraavana päivänä saattaa olla että suhde on jo ohi.

Työkavereita molemmilta tulee reippaasti, joten heidän yhteiset kutsunsa päätyvät työpaikalle kaikkien nähtäviksi. Nämä kutsut ovat avecittomat - kuoreen ei merkitä muuta kuin kutsuttujen nimet. Saa nähdä miten käy, kuinka moni ymmärtää jujun.

Olen saanut kerran kutsun, jossa kuoressa mainittiin +1. Ymmärsin. Olen myös saanut kolme kutsua pelkästään omalla nimelläni, ja kun ilmoittautumisen aika koitti, ihmettelivät, mihin aion ukkoni jättää ja miksei osallistu. Ekalla kerralla ei edes asuttu vielä yhdessä, oltiin ehkä pari kuukautta tapailtu. Olin aivan äimän käkenä.

Muokattu: , käyttäjä: Limepiipertäjä
Link to comment
Share on other sites

Me oltiin miehen kanssa seurusteltu vasta hetki kun tuli kutsu viiskymppisille. Kutsussa luki: "Etunimi Sukunimi + avec". Mielestäni ihan hyvä näin. Jos avecin nimi on tiedossa, niin sitten olisi voinut laittaa "Etunimi Sukunimi +etunimi". Ja mielestäni on fiksua laittaa molempien nimet kutsuun vaikka pari asuisikin yhdessä tai olisi naimisissa.

Koskeeko kutsu automaattisesti myös lapsia, mikäli kutsussa ei erikseen mainita, että ei lapsia?

Link to comment
Share on other sites

Koskeeko kutsu automaattisesti myös lapsia, mikäli kutsussa ei erikseen mainita, että ei lapsia?

Kutsu koskee tasan niitä, joille kutsu on osoitettu. Jos ei lue lapsista tai perheestä tai kumppaneista mitään, niin silloin heitä ei ole kutsuttu.

Nimenomaan! Tässä ei siis kutsuta lapsia. Tietysti kutsujakin voi olla tietämätön käytännöistä eli aina pääsee ilman suurempia kommelluksia

kun ystävällisesti tarkistaa kutsujalta. Ja tuohon Limepiipertäjän kommenttiin painottaisin miomaon vastausta eli

Kutsu koskee tasan niitä, joille kutsu on osoitettu. Siihen eivät "automaattisesti" kuulu saman katon alla elävät. Kannattaa siis olla tarkka

kutsuja lähettäessään.

Link to comment
Share on other sites

Kutsu tosiaan koskee vain niitä, joille se on kuoren päällä osoitettu. Me kutsuimme häihin myös lapset, ja koska pidämme heitä yhtä tärkeinä vieraina kuin muitakin, kirjoitimme kaikkien nimet auki kuoren päälle. Mun mielestä "lapset" on vähän tylsä, ja etenkin isomman lapsen ollessa kyseessä voi tuntua lapsesta itsestään hienolta, että kutsu tulee omallakin nimellä.

Tapauksissa, joissa perheellä on eri sukunimiä, kirjoitimme esim.

Maija, Miina ja Mikko Meikäläinen

Matti Heikäläinen

Osoite

Jos kaikilla on sama sukunimi, kirjoitimme Maija, Matti, Miina ja Mikko Meikäläinen.

Oikea tapa avecin merkintään on Matti Meikäläinen avec (koska "avec" jo itsessään tarkoittaa "kanssa / seuralaisineen", ei tarvita mitään välimerkkiä). Meiltä lähti vain yksi avoin avec -kutsu - tällä kutsutulla on siis optio tuoda avec, jota emme ole vielä tavanneet. Muissa tapauksissa kirjoitimme nimet auki.

Link to comment
Share on other sites

Yksi vaihtoehto on: Matti Meikäläinen ja Maija Heikäläinen perheineen (voi myös lyhentää perh.). Tätä muotoa muistan käytetyn ainakin meidän suvussa/lähipiirissä.

Tässä täytyy tietysti olettaa, että kutsutut ymmärtävät perheen tarkoittavan vain omia lapsiaan, ei muuta sukua tai lemmikkieläimiä. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...