Guest Katti(Guest)

"Pelkät" kakkukahvit / "Kahvihäät"

107 posts in this topic

Me ei haluttaisi viettää hääjuhlaa siviilivihkimisen jälkeen, mutta sukulaistätejä on varmaan pakko huomioida jotenkin. Joten onko pelkkien kakkukahvien tarjoaminen vihkimisen jälkeen jotenkin laimeaa? Vanhempien, bestmanin ja kaason kanssa voitaisiin kyllä mennä syömään ravintolaan juhlan kunniaksi vähän paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kerran ollut kirkkovihkimisen jälkeen hääjuhlassa jossa oli "pelkät" kakkukahvit" ja mukavaa oli ;D

Joten siitä vaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin aioimme tyytyä pelkkiin kakkukahveihin. Ruokailuun menee valtavasti aikaa ja meidän budjettiimmekaan ei mahdu aikuisten ruokkimista vain koska sitä pidetään häissä hyvänä tapana. (itsekin opiskelen)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nuo samat ajatukset budjetista ja ajankäytöstä. Illemmalla meillä on vapaammat pippalot ja sitä ennen jokainen vieras voi ruokailla missä mielii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakkukahvit kuulostaa tosi hyviltä varsinkin jos te sit meette vielä niitten tärkeimpien  ;) ihmisten kanssa syömään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan toteuttanut tätä käytännössä niin, että kirkon jälkeen suvulle ja ystäville pelkät kakkukahvit ja illalla joko vapaata illanviettoa ystävien kanssa tai vaihtoehtoisesti suoraan häämatkalle?  :)

Miten sujui? Kuuluiko valituksia?

Meillä olisi tavoitteena tähän päästä joskus ja tiedän varmasti että nurinaa tulee etenkin minun suvustani(  ::)), mutta kun tulevan sulhon kanssa kumpikaan ei viihdytä juhlissa, varsinkaan keskipisteenä, niin todettiin että tämä voisi olla meidän näköisemme ratkaisu.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baquette: Meillä on tarkoitus toteuttaa talvihäämme mainitsemallasi mallilla. Kirkon jälkeen pienimuotoinen kahvitilaisuus sukulaisille ja neljälle tärkeimmälle ystävällemme. Illalla on rennommat juhlat muille ystäville, syömisten kera. Illan juomapuoli on vielä aiheuttanut päänvaivaa, kun ei tuota budjettia ole ihan reviteltäväksi asti. Voiko tarjota ruuat ja jokainen toisi omat juomansa, kun on kumminkin kyse epävirallisesta hääjuhlasta, enemminkin tapaamisesta kaukaisten ystävien kanssa? Vai onko ajatuskin ihan tökerö, "nyyttäri"periaattesta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baquette: mekin taidamme päätyä sukulaiskahvitukseen, jonka jälkeen illalla juhlat kavereille. Alunperin ajattelimme ruokahäitä, mutta totesimme että tulee järkyttävän kalliiksi vaikka vieraita on "vain" 70  :o

Mietityttää vain että missä nuo kahvit järjestäisi, ettei tilavuokraan menisi paljon rahaa. Tilahan tarvittaisiin vain muutamaksi tunniksi. Kaveribileet järjestetään ehkä jossain saunalla missä voi olla vaikka aamuun asti  :)

Pikkuinen Takkuinen: mielestäni nyyttärihäät ei ole yhtään tökeröt. Varmasti kaikki kaverit ymmärtävät, että viinojen tarjoaminen maksaa hulluna eikä sellaiseen voi hääparia velvoittaa. Omassa ystäväpiirissä juhlia vietetään usein OPM (omat pullot mukaan  :)) jos vieraita on useampia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mäkin haluaisin vain kakkukahvikestit, mutta osa vieraista tulee sen verran kaukaa (n.400-500kilsaa) et on sitä hiukan enemmän tarjottava...mitään ravintolakekkereitä ei oo ollu mielessäkään, opiskelijoita mekin ollaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

:-XHeips! Kakkukahvit kera pienten suolaisten naposteltavien on meilläkin tarkoitus järjestää.  ;)Luulempa,että kaverit ja sukulaiset ymmärtää kuinka kallista kaikki on ja kellään ei ole liiemmin ylimääräistä rahaakaan(meilläkin jo perhe hankittu ja yhdessä ollaan oltu ensi kesänä jo 14 vuotta)ja lainaa ei ainakaan oteta vain sen tähden, että mahat tulee täyteen. Kyllä sitä selviää vähemmälläkin kunhan tunnelma on muuten leppoisa ja mukava. :-XNiin,että siitä vaan kakkukahveja järjestelemään :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, tällä lähdetään liikkeelle nyt sitten.  :)

Meitäkin mietityttää toi paikka. Anoppila tietty voisi olla sellainen paikka kun on järven rannalla talo isolla tontilla. Kauniit puitteet olisi! Ongelma on vain se, että sinne ei kauheasti autoja saa ja vieraita tulisi olemaan parhaassa tapauksessa n.80..  :-/

Täytynee ruveta kyselemään josko jostain saisi vuokrattua jonkun salin kahvituksille.. Kun saadaan päivästä lopullinen varmuus.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan järjestänyt tai järjestämässä häitä pelkällä kahvittelulla? Olen laskeskellut, että ruokahäät tulevat todella kalliiksi ja jos ei vanhemmat pysty sponsoroimaan niin sitten ei kyllä me saada säästettyä niin paljoa. Mietin, että tulisi edullisemmaksi, jos varaa juhlatilan ja itse leipoo pullat ja muut tarjottavat (paitsi hääkakut yms.). Silloin voisi vihkimisen pitää vaikka klo 16 niin vieraat ehtivät syödä ja laittaa itsensä rauhassa valmiiksi kotona. :)

Millaista budjettia teillä on ollut "kahvihäissä"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on suunnitelmissa kahvihäät kesälle 2009. Ja kyllä, taloudellisista syistä. Olemme molemmat opiskelijoita emmekä halua vanhempiemme maksavan, joten toimimme resurssien mukaan. Kakut tehdään itse (ystävä on alan ihminen), samoin muut tarjoilut. Meidän juhlamme jatkuu illalla ystävien kanssa biletilassa, ja siellä on sitten tarjolla salaattia, pizzaa ynnä muuta. Varsinaista ruokaa ei ole sielläkään. Vieraita tulee noin 70 henkeä, illalla ehkä 20-30. Budjetti on noin 1000 euroa, sisältäen kaiken. Juhlatunnelma ei onneksi maksa mitään :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silloin voisi vihkimisen pitää vaikka klo 16 niin vieraat ehtivät syödä ja laittaa itsensä rauhassa valmiiksi kotona. :)

Tuota noin, täytyy tähän väliin sanoa, että itse ainakin ehdottomasti odottaisin ruokatarjoilua, jos vihkiminen on klo 16. Aiemmin tänä vuonna olin vieraana häissä juuri tällä aikataululla, ja kyllä siellä ruokaa oli. Ei tullut edes mieleen, etteikö ruokaa olisi - syökö joku muka oikeasti lämpimän ruoan ennen klo 16? :o

Jottei tätä viestiäni ymmärrettäisi väärin, korostan, että kahvihäät ovat mielestäni mitä mainioin hääjuhlien muoto. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se realiteetti, että ne ovat kestoltaan vain parin tunnin mittaisia ja että ne kannattaisi sijoittaa joko iltapäivään heti lounasajan jälkeen (esim. 13-16) tai sitten iltaan päivällisajan jälkeen (esim. 19-22), koska muuten kyllä alkaa vieraita hiukoa. Ja kutsuun tietysti selkeä maininta, ettei ruokaa tule, mutta tämä lienee itsestäänselvyys. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen ajatellut että meidän häät on kahvihäät. Vieraita ei tule kuin noin 15 meidän mukaan lukien. Budjetista en vielä osaa sanoa mutta arvelisin että tällä vierasmäärällä n.200 e riittää.

No riippuu tietty mitä kaikkea sitten tarjotaan. Mutta itse meinattiin tehdä, muutenkin leivotaan paljon itse. :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites
syökö joku muka oikeasti lämpimän ruoan ennen klo 16? :o

Meillä syödään lämmin ruoka jo yleensä klo 14. :) Ja meillä siis syödään vain yksi lämmin ruoka päivässä.

Niin, ja kyllä meillä häissä varmaan tarjoillaan jotain pientä lämmintä suolaista, mutta ei ihan oikeata kunnon ateriaa.

Ja iltapalaa tietenkin sitten, jos häät tulevat kestämään pidempään. Joka tapauksessa hääpari poistuu juhlista viimeistään klo 24 omiin privaatti juhliinsa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee olemaan noin 80 vieraan kahvihäät ensi kesänä. Kutsujen mukaan aion laittaa illan ohjelman josta selviää, että tarjolla on vain kahvia, makeaa ja pientä suolaista. Se on sitten vieraan oma moka mikäli ei ymmärrä syödä tukevaa ateriaa ennen häitämme. Juhlat alkavat klo 16 tai 17. Lisäksi illalla on tarjolla iltapalaa joten vieraat jotka jäävät juhlimaan myöhempään, jaksavat varmasti... Juhlissa tarjolla alkoholia, niin olutta, siideriä kuin booliakin ja minä en ainakaan henk koht silloin syö kun juon. Ja meillä siis tämä on vain ja ainoastaan budjettikysymys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osallistuisin mielelläni kahvihäihin, jos sekä vihkiminen että itse juhla olisivat iltapäivällä (esim. 13-16). Itse asiassa sellaiset häät voisivat olla todella piristävää vaihtelua - eivät veisi koko päivää, kuten häät yleensä. Illalla haluan syödä lämpimän ruoan, ja jos kahvihäät olisivat illalla, lähtisin kyllä melko pian sen kahvikupillisen jälkeen kotiin tai ravintolaan syömään.

Edited by amandus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen alkanut vakavasti harkita kahvihäitä. Bileet alkaisivat illalla klo 19 (tai sen jälkeen). Tarjolla olisi suolaista piirakkaa, leipää, kenties jotain keittoa, kakkuja ja alkoholijuomia. Jotain kevyttä ja kivaa ohjelmaa. Toivon saavani näin kustannuksia ja stressitasoa alemmas. Olin opiskeluaikoinani monissa bileissä, joissa tanssittiin, syötiin jotain pientä ja oltiin rennosti. Ei puheita, ei edustamista, ei tarvetta täyttää muiden odotuksia ns. täydellisistä häistä. :girl_wink:

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silloin voisi vihkimisen pitää vaikka klo 16 niin vieraat ehtivät syödä ja laittaa itsensä rauhassa valmiiksi kotona. :)

Tuota noin, täytyy tähän väliin sanoa, että itse ainakin ehdottomasti odottaisin ruokatarjoilua, jos vihkiminen on klo 16.

---

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon se realiteetti, että ne ovat kestoltaan vain parin tunnin mittaisia ja että ne kannattaisi sijoittaa joko iltapäivään heti lounasajan jälkeen (esim. 13-16) tai sitten iltaan päivällisajan jälkeen (esim. 19-22), koska muuten kyllä alkaa vieraita hiukoa. Ja kutsuun tietysti selkeä maininta, ettei ruokaa tule, mutta tämä lienee itsestäänselvyys. :)

Olen samaa mieltä. Kaikki ruokahäät, joissa olen ollut, ovat itse asiassa alkaneet aikaisintaan klo 15.

Juhlat alkavat klo 16 tai 17. Lisäksi illalla on tarjolla iltapalaa joten vieraat jotka jäävät juhlimaan myöhempään, jaksavat varmasti... Juhlissa tarjolla alkoholia, niin olutta, siideriä kuin booliakin ja minä en ainakaan henk koht silloin syö kun juon. Ja meillä siis tämä on vain ja ainoastaan budjettikysymys.

Meillä oli vihkiminen klo 16 ja sen jälkeen juhlat alkoivat ruokailulla. Vähän myöhemmin oli kakku ja kymmenen jälkeen yöpalaa. Yöpalan aikaan oli kaikilla kyllä jo uudestaan kova nälkä vaikka päivällä oli ollutkin seisova pöytä. Itsekin oltiin syöty kahden aikoihin ja kaikki ruoka tuli tarpeeseen. Eli mielestäni klo 16 tai 17 alkavissa häissä voi ikävästi alkaa hiukomaan jos tarjolla on vain pientä naposteltavaa, JOS juhlat jatkuvat iltämyöhään/yöhön. Ja nälkäisenä ei kellään ole hauskaa. :/ (Minä syön aina kun juon ja näin teki suurin osa häissäkin. Mutta se nyt on tapakysymys. :))

Ei ole tarkoitus teilata kenenkään suunnitelmia ja jokainenhan tekee niin kuin parhaaksi katsoo. Ja rajallinen budjetti tietysti on rajallinen. Haluan vain sanoa, ettei kannata aliarvioida ruuan tarvetta jos häät jatkuvat koko iltapäivän ja illan, koska nälkäisenä on kurja juhlia.

Mitä lyhyempiin kahvihäihin tulee, ne ovat mielestäni yhtä hyvä ajatus kuin ruokahäät ja mielelläni tulisin vieraaksi.

Edited by hasabu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa laskea aika tarkkaan tulevatko kahvihäät edullisemmiksi. Varsinkin jos kahvipöydässä on monen sortin suolaista (voileípäkakkua yms), kohoaa hinta yleensä lähelle - ellei yli- yksinkertaisen lämpimän ruuan. Menekkiä kun on reilusti, jos ihmiset eivät ole syöneet lounasta ennen. Kannattaa harkita esim. keittoa tai kiusausta pääruuaksi niin ei kahvipöytään tarvi niin paljoa tavaraa.

Jos häät kestävät koko illan (alkavat ne sitten kolmelta tai viideltä) niin vieraat kyllä odottavat syötävää. Eri asia on kutsua kahvitilaisuuteen vihkimisen jälkeen, jolloin kaikki varmasti ymmärtävät asian ja varautuvat. Usein se lounas jää välistä kun valmistautuu juhlaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee kahvihäät vuoden päästä. Tarjolla on täytekakku, paria pikkuleipäsorttia, kuivakakkua ja minipasteijoita. Juomiksi kahvi/tee, mehu ja vesi. Kesto 3 tuntia, alkaa klo 14. Tilavuokra 0€ ja noiden ruokien hinta 22,50€ per henkilö (teinit+lapset halvemmalla). Tarjoilupalkkio on tuossa hinnassa mukana. Lisäksi tulee kuohuviini ja avec hintaan lisää. Meidän mielestä edullisempaa kuin ruokahäiden järjestäminen. Tässä paikassa ruokahäät olisivat maksaneet 39-40€ per henkilö, joten säästöä tulee jonkin verran. Nyt kun tilaisuus alkaa klo 14, niin siinä on vierailla aikaa lounastaa ennen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totta on, että koko illan kestävissä juhlissa nälkä tulee jossain vaiheessa, ja sitten syödään sitä mitä on tarjolla. Meidän aikomuksemme on siksi pitää päivällä kahvitilaisuus, jonka jälkeen vieraat lähtevät koteihinsa (syömään ;))ja me aivan lähimpiemme kanssa syömään ravintolaan. Illalla kokoonnumme sitten biletilaan, jossa on salaattia, piirakoita ja muuta. Tarkennettakoon siis, että vihkiminen ja kahvitilaisuus kestävät yhdessä vain muutaman tunnin ja alkavat klo 14. Mun ymmärtääkseni tämä aika on juurikin lounas- ja päivällisaikojen välissä, joten kotona voi syödä joko ennen tai jälkeen juhlan tai vaikka sekä että :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan menossa kahvitilaisuuden jälkeen ravintolaan illallistamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now