Jump to content
Naimisiin.info

Ravintolahäät


Guest Vieras

Recommended Posts

Guest Vieras

Nyt kun tätä palstaa olen vähän aikaa lukenut, niin mieleen herää yksi kysymys. Miksi monet juhlista on ravintolassa? Tästä usein sitten seuraa kommentti, että olisihan se mukavaa tarjota alkoholia vieraille, mutta kun se maksaa niin paljon.

Itse olen aina ajatellut hyvien juhlien koostuva kolmesta komponentista. Hyvästä ruuasta, elävästä musiikista ja sopivasta määrästä alkoholia.

Nyt jos tälläista yhdistelmää lähdetään hakemaan, niin eikös ravintola ole yksi huonoimmista vaihtoehdoista?

Meille tuli aluksi se ongelma, että juhlapaikat mihin sai viedä omat alkoholit vaikuttivat paljon kalliimmilta kuin ravintolat. Ravintoloista sai hyviä menuja 20-25 euroon per nenä, kun juhlapaikat velottivat 33-38 euroa per nenä.

Sitten kun laskikin kaikki yhteen mukaan lukien alkoholit, niin yllättäen juhlapaikka tulikin paljon halvemmaksi. Ainakin ne juhlapaikat mitä me kyselimme olivat hinnaltaan "all inclusive". Mitään lisäkuluja ei tullut ja kaikissa paikoissa sai olla ilman lisämaksua vähintään -02 asti. Kun ravintoloista ja normaaleista pitopalveluista kyseli, niin aina siihen "halvan" perushinnan päälle ilmaantui jotain ylimääräisiä summia, kun huomasi kysyä. Ne kun kaikki laski sitten yhteen ja lisäsi alkoholin, niin oltiinkin jo yllättävän isossa summassa.

Onko siihen joku järkisyy miksi monet haluavat ravintolaan ja silti "valittavat", että eivät voi alkoholia tarjoilla, kun se on liian kallista?

Ymmärrän heitä jotka eivät halua tarjoilla alkoholia, se on eri asia, mutta nyt ajan takaa sitä ryhmää kuka haluaisi tarjoilla alkoholia, mutta ei rahan takia voi.

Edit: Muokkasin otsikkoa. T: Marzie

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ravintoloista sai hyviä menuja 20-25 euroon per nenä, kun juhlapaikat velottivat 33-38 euroa per nenä.

Tuo 20-25 euroa ravintolamenusta on todella hyvä hinta! Kokemuksen perusteella ainakin pääkaupunkiseudun  ravintolat veloittavat enemmän häämenuistaan, kuin pitopalvelut.

Meillä on hääjuhla ravintolassa ja aiomme kyllä tarjota runsaasti alkoholia kaikille haluaville meidän piikkiin. Kalliiksi tuo tulee, mutta juhlapaikka oli ainoa joka oli tarkoutuksiimme sopiva ja häät eivät ole kovin suuret (50-70 hlö).

Syitä miksi valita ravintolahäät on monia. Sopivan juhlapaikan löytyminen tietyn kokoiselle porukalle tiettynä päivänä voi olla todella vaikeaa. Jos sitten ainoa vapaa ja mieleinen paikka on ravintola on hääparin tehtävä kompromissejä, jos ei budjetti veny niin paljon, että voi antaa viinin virrata. Itsekin harkitsimme vaikka mitä juhlapaikkoja, mihin voi tuoda omat juomat, mutta yleensä meidän kokoiselle porukalle paikat olivat liian isoja ja päälle olisi tullut iso tilanvuokramaksu. Sitten päälle vielä paikankoristelu ja siivous, astioiden hankinta ja pitopalvelu...siitä se hintalista nopeasti kasvoi. Tultiin siis siihen tulokseen, että ravintolahäät eivät tule paljon kalliimmaksi ja samalla saamme sellaisen paikan kuin halusimme. Meidän ravintola hoitaa koristelun, siivouksen, äänentoistolaitteet bändille ja tietenkin kaikki astiat ja lasit, joten se on myös paljon kätevämpää!

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa ravintolahäät. Menun hinta on n. 5€/hlö kalliimpi kuin vastaava olisi pitopalvelulla. Ravintolassa ei kuitenkaan ole mitään erillistä tilan vuokraa joten ainakin meidän tapauksessa hinnaksi näytti muodostuvan lähes samat.

Meillä ei tarjota häissä ollenkaan alkoholia. Jokainen voi sitten ostaa itse haluamansa ravintolan baarista. Ravintola on myös luvannut hankkia tuoreet kukat pöytiin väritoiveidemme mukaan. Lisäksi myös kynttilät. Ravintolassa on myös hyvin tilaa meidän väkimäärälle. Lisäksi ISO etu on se, että kenenkään meistä ei tarvitse mennä siivoamaan paikkaa jälkikäteen. Poistutaan vaan paikalta lahjat mukanamme.

Meidän tapauksessa olisimme tarjonneet alkoholia, jos olisimme pitäneet juhlat muualla, mutta kun ravintolan hinnat on korkeat, niin päätimme helposti luopua alkoholista. Syynä oli toki raha. Emme siis "valittaneet" alkoholin hinnasta, jätimme sen tarjoamisen sitten vaan pois.

Link to comment
Share on other sites

Aiemmin olen ollut sillä kannalla että meidän häät tulee ehdottomasti ei-ravintolatilaan jotta olisi varaa siihen alkoholitarjoiluunkin. Sopiva ja nätti juhlatila löytyikin eikä vuokra ole mitenkään paha.

Mutta.... Tässä prosessin kuluessa on kuitenkin ehtinyt kypsyä mm. pitopalvelun löytämsen vaikeuteen sun muuhun organisoiniongelmaan, niin että on kyllä monesti ehtinyt käydä mielessä että voi kun oltaiskin pidetty pienet  ravintolahäät, niin oltaisiin säästytty paljolta suunnittelemiselta ja kaikenlaisten yksityiskohtien huolehtimiselta. Kun oikein tökkii tämä suunnittelu, niin tuntuisi kyllä helpolta ratkaisulta jos kattaukset, alkoholien hankinta ja roudaaminen, ruuista stressaaminen, siivoamisen organisointi etc. etc. olisi sen ravintolan ongelma eikä meidän.

Ja niinkuin Alice sanoi, yksi syy voi varmaan myös olla se että halutuimmat ja sopivimmat tilat saattaa olla nimenomaan ravintoloita. Itsellenikin juuri ne puitteet on yksi tärkeimpiä asioita ja meidän onneksemme tämä ykkösvaihtoehto sattuu olemaan vuokratila eikä ravintola.

Link to comment
Share on other sites

Guest Susie

Helppous!

Ravintolahäissä jää liikkuvien osien määrä minimiin kun talon oma porukka miettii katteet, ruuat, kukat ym.

Helppoudesta pitää sitten usein myös maksaa, mutta niinhän se aina on - kutsutaan palveuksi! Itselläni taipumusta organisointistressiin, joten ravintolahäät ovat ihan varteenotettava vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vieras

Nyt meni asiat väärin ymmärrykseen. Lähinnä se mitä tarkoitin "all inclusivella". Eli 38 euroon per nenu sisältyy kaikki. Juhlapaikan vuokra, henkilökunta, siivoukset, pitopalvelu, pöytäliinat (edes nämä ei jossain kuuluneet hintaan), kynttilät, lasit omille juomille, äänentoistolaitteet. Kaikki mahdollinen omia koristeita lukuunottamatta. Asettelevat nekin paikalleen jos vie etukäteen.

Aluksi tuo hinta tuntui vaan niin hirvittävältä, mutta sitten kun otti laskutikun käteen, niin ei se loppujen lopuksi paljon kalliimpi ollut kuin ravintolajuhla. Omien alkoholien kanssa itse asiassa paljon halvempi.

Ja tärkein asia meille oli, että ketään sukulaisia ei tarvitse nakittaa työvoimaksi, mutta tämähän on tietty sama ravintolassa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ravintolahäät on käytännön sanelema pakko, kun ei löydetty mitään kivaa tilaa muuten.

Olen kyllä tosi tyytyväinen ravintolavalintaan, koska näin pääsemme hommasta mahd. vähällä vaivalla ja kavereita ja sukulaisia pahemmin rasittamatta. Häät on lähes 400 km:n päässä asuinpaikastamme, joten pirskeitä olisi ollut aika hankala järjestää itse.

Link to comment
Share on other sites

Nyt meni asiat väärin ymmärrykseen. Lähinnä se mitä tarkoitin "all inclusivella". Eli 38 euroon per nenu sisältyy kaikki. Juhlapaikan vuokra, henkilökunta, siivoukset, pitopalvelu, pöytäliinat (edes nämä ei jossain kuuluneet hintaan), kynttilät, lasit omille juomille, äänentoistolaitteet. Kaikki mahdollinen omia koristeita lukuunottamatta. Asettelevat nekin paikalleen jos vie etukäteen.

Tuommoinen olisikin varmaan oiekin varteenotettava vaihtoehto. Itse vaan en ole tällä paikkakunnalla törmännyt muihin vaihtoehtoihin kuin a-oikeuspaikat (ravintolat) ja tilat joihin pitää itse organisoida kaikki eri elementit erikseen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä sattuu olemaan semmoinen tilanne, että olemme jo seurustelun alkuaikoina päättäneet, missä häät sittenjoskustulevaisuudessa ovat, ja se paikka on, tottakai, A-oikeuksin varustettu ravintola.

MUTTA

Katseltuani nyt alueen muita paikkoja, kaikki, mitä löysin (lukuunottamatta luentosalin näköistä seurakuntayhtymän leirikeskuksen vuokrattavaa juhlatilaa) oli A-oikeuksin varustettuja juhlatiloja/"osa-aikaravintoloita". Valitse niistä sitten.  :P

Sitäpaitsi tämä valintamme on itseasiassa aika edullinen, about 30 euroa nenä, sis. KAIKEN koristelusta bändiin ja monen lajin ruokailuun, paitsi ne alkoholit. (Joita sitten saa kyllä ostaa ravintolan baarista kuka haluaa.)

Mutta meille se alkoholitarjoilu ei todellakaan ole edes välttämätöntä..

Link to comment
Share on other sites

Meidän juhlapaikkamme toimii tilausravintolana, ja kyllä, olen valitellut ravintolan alkoholihinnoista. Olen todella kranttu juhlapaikan suhteen ja suosikiksi nousi 5 eri paikkaa pääkaupunkiseudulla. Päädyimme nykyiseen, koska: a) muissa oli kova tilavuokra B) eivät oleet saatavilla ko. ajankohtana tai c) vierasmäärämme ei olisi mahtunut. Eli nyt saamme upeat puitteet, todella hyvää palvelua ja laadukasta ruokaa, mutta hinnat ovat korkeita. Pidän kuitenkin oikutenani harmitella korkeita alkoholihintoja. Ja kaikkea muuta mitä ailahtelevan morsmaikun päähän tulee ;D  

Link to comment
Share on other sites

Juhlatilan ja ravintolan ero on hieman epäselvä. Monissa juhlatiloissa on kuitenkin A-oikeudet ja näin ollen omia juomia ei voi viedä. No kuulun kuitenkin itse näihin ravintolassa häitä viettäviin ja alkoholin hintaa kauhisteleviin. Ravintolaan päädyimme siksi, että halusin häille tietyt puitteet (tilan oltava yksinkertaisen tyylikäs ja kivestä tehty) ja tietysti asiaan vaikuttaa myös helppous(asumme eri paikkakunnalla). Parasta aikaa on hintaneuvottelut meneillään paikan kanssa, onneksi sulho on kova tinkimään. Kyllä voisi jotain paljousalennusta saada noista juomista, kuohariakin otetaan 7 pulloa!(ja kaikki normaalilla hinnalla 22 euroo/pullo).

Link to comment
Share on other sites

Me päädyimme "ravintola"häihin (ei varsinaisesti ravintola, mutta on kuitenkin A-oikeuksellinen palvelukeskuksen tila) juuri tuon helppouden takia. Ja haettuamme tavallisia juhlatiloja +pitopalvelua, totesimme että moniin pitopalveluhintoihin tulee yhtäkkiä kaikenlaisia lisiä: pöytäliinoista, astioista, matkakuluista (vaikka olisi samalla paikkakunnalla :o) Eli meidän tapauksessa olisi loppujen lopuksi tullut melkein kalliimmaksi ei-ravintola...mikäli olisimme ottaneet sen juhlatilan, jonka olisimme halunneet.

Nyt hintamme tulee olemaan noin. 23-24e/hlö (siihen kuuluu kaikki paitsi kukat, myös alkumaljat toivomuksemme mukaan) ja tuohon päälle alkoholit. Alkoholia tarjoamme vain ruuan kanssa, eli viiniä, olutta ja siideriä. Ruuan jälkeen jokainen saa ostaa itse omat juotavansa baarista. Oluet maksavat pari euroa/pullo ja siiderit hieman enemmän...viinit 12-15e/pll.

Toki alkoholit maksavat vähemmän Alkosta ostettuna tai laivalta tuotuna (laivareissun hinta onkin sitten asia erikseen... ;)), mutta kun otamme huomioon KAIKEN MUUN, vaivannäkö jää ainakin huomattavasti vähäisemmäksi kuin juhlatilan+pitopalvelun yhdistelmä! Eikä hintaeroa ollut loppujen lopuksi kuin muutama hassu kymppi...euroissa siis.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin on häät lounas/tilausravintolassa, jossa A-oikeudet. Syitä tämän paikan valinnalle oli mm.

:)Kaunis, raikas ja avara tiiliseinäinen tila, paikka kirkon lähellä

:)Asiantunteva palvelu, joka herätti luottamusta

:)Hinta-laatusuhde mielestämme kohdallaan verrattuna moniin muihin, mitä kävimme katsomassa. Hinta ei kuitenkaan huimasti isompi, kuin vuokrapaikka-oma pitopalvelu-omat viinat -yhdistelmässä.

:)Kätevyys; kaikki tarvittava tulee paikan puolesta (ruuat, kakut, koristeet, jos niin haluamme, kynttilät, astiat, äänentoistovälineet  jne.) Eikä tarvitse itse seuraavana päivänä huolehtia siivoamisesta

:)Sali on yhtenäinen, joten kaikki näkevät toisensa (oli myös tärkeä kriteeri meille)

:)Mitkään "maalaishäät"  tai seurojentalotyyppiset häät eivät olisi oikein meidän juttu

:)Alkoholista: se tulee kalliimmaksi kuin jos itse alkosta (tai laivalta tms) ostaisi. Se on totta. Aiommekin tarjota alkoholia onnittelumaljana ja ruuan kanssa, muuten vieraat voivat ostaa sitä baarista omaan piikkiinsä. Ja sitä paitsi mikään boolinläträyshässäkkä ei myöskään olisi oikein ollut meidän makuun...  8) Olen joissakin muovimuki-boolinlitkintähäissä ollut, eikä se näyttänyt mielestäni  välttämättä, hmmm, oikein tyylikkäältä (boolia pitkin pöytää tarjoilukulhon ympärillä, ja käytettyja muovimukeja ympäri juhlatilaa)  :-/  Ja mielestämme booli olisi siinä tapauksessa ollut "pakollinen" ratkaisu, jos ostomahdollisuutta vierailla ei olisi.

Eli tyytyväisiä olemme valintaamme, ainakin vielä tässä vaiheessa, kun häät on vasta edessäpäin  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Meidän häät tullaan järjestämään muualla KUIN ravintolassa juuri sen takia että alkoholi kustannukset nousevat ravintolassa turhan koviksi. Kun kerta häät järjestetään niin haluamme että vieraat saavat nauttia häissämme ilman oman lompakon kuluttamista. Muutenkin aiomme "raataa" kaiken itse, ystäviemme avustuksella mahd. valmiiksi jottei tarvitse kuluttaa senttiäkään enempää kuin tarpeen.Eli ruuat, kukat, kutsut, juomat(vappuna 2004 alken kun virosta saa raahata lähes niin paljon juotavaa kuin jaksaa kantaa  :D ) jne...tietysti jos rahaa olisi niin palkkaisin varmaan erikseen hääasiantuntijan joka suunnittelisi ja kasaisi häät alusta loppuun valmiiksi hinnalla millä hyvänsä ;) mutta nuuka kun olen...ja toisaalta, nautin suunnattomasti häitemme suunnittelusta (ainakin tällä hetkellä, saa nähdä miten suu pannaan muutaman kuukauden päästä)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Guest Jukka Kainulainen

Voisiko saada toimivat linkit, mikäli uusia keskusteluja ei saa aloittaa? Lukeeko joku muuten jotain kymmenennen sivun lopussa olevaa kysymystä, vai pitääkö vain lukea kaikki sivut läpi ja toivoa että joku on jo aikaisemmin vastannut samaan kysymykseen?

Link to comment
Share on other sites

Poistin tuon linkkiviestin, koska sen linkit olivat menneet rikki siivouksen yhteydessä.

Kyllä uusia keskusteluja saa aloittaa ihan vapaasti. Mutta jos täysin samasta aiheesta on jo olemassa ihan ajanmukainen jakso, niin sitten ei kannata aloittaa uutta, vaan kirjoittaa siihen vanhaan. Sitten se taas pompahtaa tähän etusivulle.

Kymmenennellä sivulla on yleensä ihan vielä tuoreita asioita, riippuen tietysti aiheesta. Mutta esimerkiksi tämä ketju, jossa pohditaan noin yleisesti ottaen ravintolahäiden 'järkevyyttä', ei varmasti vanhene kuukaudessa eikä edes vuodessa, joten miksi aloittaa uutta ihan samasta asiasta?

Jos taas sinulla on joku toinen aihe, mille olisi parempi aloittaa uusi ketju, niin siitä vaan  :)

Ja noin yleisesti ottaen: todella kannattaa ensin lukea näitä juttuja läpi, sillä tuhansiin kysymyksiin on jo vastattu aikaisemmin. Ja tuo etsi -toiminto on todella kätevä!

Siitä vaan kirjoittelemaan ihan vapaasti  :)

Link to comment
Share on other sites

Meitä ainakin viehättää ravintolahäissä tuo "helppous". Ajatus on pitää alle 50 vieraan häät, joten kustannukset per nenä voivat olla vähän suuremmatkin. Alkoholia on ajatelultu tarjoilla sen verran kohtuullisesti (tervetuliais-malja, viiniä ruuan kanssa ja kahville avec), että ero omiin juomiiin ei ole tuhansia euroja:).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Mä olin aina kuvitellut itselleni maalaistyyppisiä häitä, joihin booli kuuluu olennaisesti. Vaan kuinkas kävikään... Sopivaa paikkaa ei löytynyt, ja niinpä häitämme juhlitaan ravintolassa. Alkoholitarjoiluista on kyllä pakko tinkiä, tarjotaan vaan alkumaljat ja ruokaviinit, ja silti juomien hinnaksi tulee n. 1300 e!! Ruokailu ravintolassa on kyllä pitopalvelu + juhlapaikka -yhdistelmää halvempi, n. 25 e/h sisältäen kaiken koristelusta siivoukseen. Nyt oon ihan tyytyväinen ratkaisuun. Vierailla on varmasti varaa ostaa haluamansa määrä juomaa, eikä porukka ole niin humalassa kuin runsaan boolitarjoilun päätteeksi.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin vaihtoehtoina oli ravintoloita mutta emme mistään hinnasta suostu maksamaan viinipullosta lähes 30 euroa, kun tietää mitä ne oikeasti maksaa. Ruuasta olisimme sensijaan tietysti olleet valmiita maksamaan, koska niissä katteet eivät tunnu niin kovilta. Toisaalta ravintola häiden pitopaikkana ei tuntunut kovin ihanalta ajatukselta minusta itsestäni, koska olen hotelli- ja ravintola-alalla töissä. Valitsimme siis ihan muun paikan ja ostimme itse viinit 80 hengen häihimme. Ja sitäkin tuli ostettua "liikaa", yllättävän vähän ihmiset lopulta joivat.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Harkitsemme hääjuhlamme järjestämistä ravintolassa. Kuulisin mielelläni kokemuksia (hyviä ja huonoja puolia) ravintolahäät viettäneiltä sekä lisää muiden ravintolahäitä harkitsevien/järjestävien pohdintoja! Mitä esim. tarjouspyyntöä tehdessä kannattaa ottaa huomioon jne.?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Olemme järjestämässä ravintolahäitä 12 hengelle. Onko kellään vinkkejä ravintolasta Helsingissä/Espoossa? Mieluiten paikka, missä kaikki sisältyy hintaan. Mitään erikoista ohjelmaa meillä ei tule olemaan, lähinnä pitäisi järjestää ruokailu ja juomatarjoilu. Tavoitteena on epävirallinen tilaisuus ilman turhaa stressiä kenellekään  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät 15.7 hotellin juhlatilassa, joka toimii siis ravintolaperiaatteella, eli kaikki on otettava talon puolesta. Henk.kohtaisesti olen valmis maksamaan vähän enemmän, kun kaikki hoituu  ;) eli ei tarvii ite kokata, siivota, hankkia juomia ja ruokia.... Mieluummin siis maksan enemmän kuin menetän hermoni  ;) Meille tuleva kattava menu maksaa 32 e/hlö, alle 4 v syö ilmaiseksi ja 4-12 v puoleen hintaan. Ajattelimme juomapuoleksi ostaa boolia sekä kaljaa & siideriä baaritiskiltä. Alkumaljat tietty lisäksi. Meille tulee n 60 hlöä, ja kaikki tulee maksamaan yhteensä noin 1500- 2500 e riippuen kuinka paljon juomia sit menee... Itse ei tarvitse tehdä muuta kuin saapua paikalle!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...