Muruli

Geeli- vai akryylikynnet?

105 posts in this topic

Te, joilla on rakennekynsistä kokemuksia, kumpaa suositte enemmän?

Mä olen menossa ensi maanantaina akryylikynsien laittoon, aikaisempaa kokemusta minulla ei niistä ole. Sen sijaan geelikynnet mulla oli viime kesänä häiden aikaan, syksyllä poistatin ne, mikä jäi hiukan harmittamaan. En vaan oikein itse uskaltanut/osannut viilata niitä huoltojen välillä, joten ne kasvoivatkin sitten järkyn pitkiksi ja olivat epäsiistin näköiset... :-/ Kosmetologi, joka ne laittoi, sanoi että niitä olisi täytynyt itse viilata välillä ja "sulkea" se viilausjälki sitten jollain lakalla. Kuulosti niin monimutkaiselta, että päädyin sitten poistattamaan ne. Nyt olen kuitenkin uudella innolla menossa ottamaan akryylikynsiä, kun eräässä toisessa paikassa niistä oli niin hyvä tarjous... :) Ja tällä kertaa aion myös huoltaa niitä itse paremmin. :)

Kaikenlaisia kommentteja, kiitos! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse joudun tähän nyt sanomaan, että en ottaisi akryylikynsiä enään itselleni.. ne eivät olleet kestävät, eivätkä muutenkaan kovin laadukkaat. Toisin taas kun minulla on ollut nyt noin 4kk LCN-geelikynnet, en voi kuin ylistää!!hoito on ollut helppoa, ja itse ei oikeastaan ole tarvinnut niiden eteen tehdä juuri mitään. Tämäkin varmasti riippuu niin kosmetologista kuka ne laittaa, mutta akryyleihin en minä enään vaihtaisi. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla taasen ikäviä kokemuksia geelikynsistä. Alkuun näyttivät todella kauniilta mutta jo parin viikon sisällä menivät huonoon kuntoon kynsinauhan vierestä ja tuli sit itsekin nypittyä niitä koko ajan. Loppujen lopuksi ne repesivät veri tirskuen irti.

Muuten rakennekynsistä (ilm. sitten akryylikynnet) hyviä kokemuksia. Mulla ainakin pysyivät ja olivat siistit pidempään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut kerran geelikynnet, joista suurin osa katkeili ja tippui ennen ekaa huoltoa. Akryylit on ollut useamman kerran, ja niistä ei ole mitään valittamista, kestää toi hyvin. Nyt oon ollut muutaman kuukauden ilman ja tekisi taas mieli ottaa, kun kynnet on sitten niin siistin näköiset ja lakka kestää hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suositteletteko akryylikynsiä myös ihan ekakertalaiselle? Haaveilen kauniista kynsistä hääpäivänä (omat kun on aina olleet niin huonot, liuskoittuvat ja lyhyet), ja olen ajatellut että voisin kokeilla niitä jo muutamaa kuukautta ennen tärkeää päivää... Kynsien ei tarvitsisi olla kovinkaan pitkät, kunhan olisivat vain tasapituiset ja nätit! Mitenkähän kestävät toimistotyössä, ja ihmisellä, jolla on tapana mennä joka paikkaan "kynnet edellä"? Pelkään että jos rakennekynnet otan, kynnenpalaset vain lentelevät töissä ja kotona.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bride 07: Molemmat sopii ekakertalaiselle, siinä mielessä ei mitään eroa. Itse olen akryylin kannattaja (ja myös itse teen niitä). Kynnet kannattaakin ottaa hieman etukäteen, et ehtii tottua niihin. Kestävät hyvin kunhan tekijälle kerrot työstäsi ja harrastuksistasi, jotta niistä tehdään oikean mittaiset.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on ollut pari vuotta sitten geelikynnet ja nyt olen keväällä ottamassa taas. Olivat niin ihanan siistit ja kun pidän pitkistä kynsistä ja olen myös samanlainen "kynnet edellä" menijä, niin omat eivät menoa kestä kauniina. Onko kynsien paksuudella eroa suhteessa geeli/akryyli? Omat geelikynnet tuntuivat toisinaan hyvinkin paksuilta, toisinaan taas olivat mukavan ohuehkot... :-? Eli onko ollut kyse vain geelin määrästä tipin ja kynnen päällä? Paremmin tietävät valaiskoot minua  ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni oli aikoinaan parisen vuotta LCN geelikynnet, mitään ongelmia ei ollut vaikka olen aivan kauhea säheltäjä. Eikä mun myöskään käsketty niitä mitenkään viilailla tms. huoltojen välillä.

Mutta olen lähipiirissä nähnyt myös todella kaameita ja huonosti kestäviä geelikynsiä, joten itse olen tullut siihen tulokseen, että kynsien lopputulos riippuu vain ja ainoastaan tekijästä.

Se mistä löytää kunnon tekijän onkin sitten hakuammuntaa  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rva Ka: On ihan tekijästä kiinni, kuinka paksut tekee niistä.

Materiaalien laatu vaikuttaa myös hieman kynsien kestävyyteen, mut hyvin paljon on tekijästä kiinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mrs. J: kiitos tiedosta! Mulla oli LCN:t silloin viimeksi ja tekijä oli vasta opetellut kynsien laiton eli ammattitaitokin oli varmaan alussa. Voisikohan nyt pyytää tekemään "ohuet" kynnet, vai meneekö ammattilaisen neuvomiseksi...  :-/?

Hyvin kestivät - jopa koiratreenejä! - muutaman kerran vain alkoi repsottamaan tai kynsi irtosi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla itsellä ollut molemmat. Tai oikeammin kaikki, eli akryylit, geelikynnet ja lasikuidut. Kynsien pysyvyys on yksilöllistä. Itse suosittelisin yhden "koekynnen" laittamista viikkoa ennen muiden kynsien laittoa. Näin nähdään miten valittu materiaali pysyy.

Omat kokemukset geelikysistä huonot. Omat kynnet alla haperoitui ja tuhoutui lopulta täysin poistettaessa kynnet. Lisäksi geelikynnet mielestäni luonnottoman paksut ja massaan saattaa vielä jäädä ilmakuplia. Kaukana aidosta.

Itsellä paremmat kokemukset laskikuitukynsistä. En kyllä tunnistanut aikaisemmista jutuista lasikuituja. Mun kokemukset lasikuitukynnen laitosta seuraavat: 1) oma kynsi lyhennetään ja siistitään, 2) pinta hiotaa karheaksi, 3) Liimataan tippi l. kärki ja leikataan se sopivaan muotoon, 4) laitetaa ohut lasikuitukangas koko kynnen päälle ja kiinnitetaan se lakanomaisella liimalla, 5) kuivumisen jälkeen hiotaan kynnen pinta tasaiseksi ja laitetaan päälle kiillon tuova viimeistelylakka., 6) mahdollinen värillinen lakka + koristeet.

Musta lasikuidulla aikaansaatu ohut kynsi on luonnollisin ja kesti todella hyvin itsellä. Pidin pituuden kohtuullisena enkä käyttänyt kynsiä työkaluina. Lasikuitukynsi näytti varsinkin ranskalaisella tipilla todella hyvältä ja siistiltä. Kävin hoidattamassa kynteni noin 4-5 viikon välein. Hoitojen välissä öljysin solar oililla kynsien alustat ja nauhat. Mahdollisia pieniä halkeamia/repeämiä varten minulla oli pieni liima korjaustyöhön. Kynsilakkoja en tuolloin edes omistanut. Manikyyrin tekemä lakkaus kesti hyvin tuon ajan. Rakennekynnet minulla oli noin 3 vuotta.

Tosin kyllä akryylistäkin saa ohuen kynnen jos manikyristi malttaa hiukan pihdata massan kanssa ja jaksaa viilata  ;)

Kannattaa aivan varmasti teetättää koekynsi jotta miten kestää ja mikä sopii. Manikyristinikin varoitteli aikoinaan liian kovista ja paksuista rakennekynsistä. Niiden kanssa jos sattui tapaturma niin kynsi saattoi revetä todella syvältä ja usein sattuneet vahingot aiheuttivat pysyvää haittaa oman kynnen aihiolle. Kynnen kestoa voi lisätä jättämällä kynnen tylpemmäksi päästä. Mitä pyöristetympi kärki on sitä huonommin se kestää.

Meillä morsiamelle tulee todennäköisimmin lasikuitukynnet ranskalaisilla tipeillä. Koristellaan hieman hopeiselle tinapaperipohjalle pudotettavilla kynsitimanteilla  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rva Ka: Voit ihan rohkeasti sanoa et haluat ohuet, en itse ainakaan sitä ottaisi neuvomisena. Kyllähän esim. kampaajallekin esitetään toiveita. Tietty jokaisella on oma käsityksensä ohuesta, mutta katso ekan kynnen jälkeen miltä näyttää, ja kerro sitten tekijälle onko se hyvä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

itselläni oli geelikynnet noin puolen vuoden ajan ja olin erittäin tyytyväinen :) säännöllisellä huollolla pysyvät kestävinä ja kauniina. yleensä sanotaan, että huollot olisi hyvä tehdä 4-5 viikon välein...... itse kävin huollattamassa 2-3 viikon välein, koska kynsieni kasvuvauhti on mieletön.... ::) koko aikana en saanut yhtä ainutta kynttä katki, vaikka olen muuten aivan mieletön tunari käsieni kanssa  :P

pureskelin kynsiäni 22 vuotta enkä tuon jälkeen ole enää niihin kajonnut.... :) aluksi olivat siis aika paksut, koska en ollut tottunut pitkiin kynsiin....tai siis kynsiin ollenkaan..... loppuaikoina olivat melkein normaalin kynnen paksuiset eli todella ohuet ja silti säilyivät ehjinä.... :)

ja ehdottomasti kannatan ranskalaisia!  :)

tässä miun mielipiteeni :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen pitkään ollut lcn-geelikynsien fani. Kokemusta siis jo muutamia vuosia.  Mulla on ollut monta eri kynsihuoltajaa, ja tulos on hieman vaihdellut sen mukaan, joten kannattaa suosia ammattilaista.

Geelikynsi on "hellempi" omalle kynnelle, joten jos tarkoituksena ei ole pitää kynsiä pitkään, omat kynnet säästyvät näin.

Itseltäni ei ole koskaan, ei kertaakaan geelikynsi irronnut, enkä todellakaan tarkoituksella säästele käsiäni! Hoitajana olen ihan laiska, viilaan ja viilauksen jälkeen läpinäkyvä lcn-kynsilakka, joka sulkee viilauksen jäljet. Joten ei minusta voi pitää kovin vaikeahoitoisina.

Itselläni on ranskalainen geelaus, joten en malta käyttää värillisiä lakkoja usein, koska ovat niiiin siistin ja kauniin näköiset. Lähinnä lakkaan kiinni joitain värillisiä strasseja muutamaan kynteen. Juuri ennen huoltoa sitten värilakkailen, jotta huomio kasvamisen aiheuttamasta kolosta muuttuu huomaamattomaksi. Akryylikynnellä tehty ranskalainen tippi oli mielestäni minulla epäluonnollisemman valkoinen, joten olen päätynyt näihin geeleihin.

Kovasti on siis mielipidekysymys. Toisaalta nykyään, ainakin minun kotikaupungissani Tampereella, lähes kaikki kynsistudiot tekevät geelikynsiä, joten valinnanvaraakaan ei ole. Toisaalta voihan sekin jotain kertoa...Muistan vain ensimmäisen kynsihoitajana sanoneen, ettei tee minulle akryylejä, koska geelit ovat hellävaraisemmat. Hän siis silloin teki molempia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kävin ottamassa eilen LCN-geelikynnet ja vitsi kuinka ihanat nämä ovat!

Koko päivän olen vain ihaillut näitä! :D

Nyt olis tarkoitus käydä näitä huoltamassa n. 4 viikon välein. Ostin myös hoitopussukan, jossa on kaikki tarvittavat välineet. Päivittäin levittelen kynsinauhoille hoitolakkaa, pieni viila kynsien lyhentämiseen ja korjailuun. Kovikelakka mitä laitetaan kerran viikossa ja asetoniton poistoaine.

Ja siis nämä on aivan kuin omat, tai siis korjaan; paremmat! Joo, nämä on kyllä paksummat kun omat kynteni. Mutta se ei minua haittaa, päinvastoin. Minäkin menen aina joka paikkaan kynnet edellä, mut nyt tuntuu paljon varmemmalta... Vaikea selittää... :D

image025.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä Liputan akryylien puolesta, kolmen vuoden ajan niitä nähneenä ja tehneenä niin lopullinen päätökseni on ollut jo yli vuoden ajan Akryylit. Kummassakin on hyviä ja "huonoja" puolia, mutta makuasiakin ratkaisee. Geeli tosin joustaa paremmin kuin akryyli, mutta akryyli taas käytössä minun haivaitsemieni tietojen mukaan kestää paremmin.

Kynnet riippuu myös hyvin paljon tekijästä, Voi olla että joku tekee kauniit kynnet mutta huolimattomasti, niin ne eivät kestä. Toinen taas ei osaa viimeistellä niitä niin hienoksi, mutta pohjatyö on tehty huolella ja ne kestää. Rakenne kynnessä idea on että kynsi rakennetaan oman kynnen päälle. Siihen voi ajatella että Ei talo pystyssä pysy jos perustus on huonosti tehty. Tosin jos perustus on hyvin tehty ja viimeistely puuttuu niin talo ei ole esteettisesti parhain mahdollinen.

Akryyli Minun mielestäni mahdollistaa ohuempien kynsien tekemisen kuin geeli, geeli vaatii sen paksumman kerroksen jotta siitä tulee kestävämpi. Tää nyt on sellasta pikkutarkkaa huomiota.  ;D

Tuli kuitenkin sanottua että kannatan Akryylejä  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Akryylien puolella täälläkin,kestonsa takia.Oon aivan addiktoitunut niihin,en taatusti luovu enää ikinä.Mä oon entinen kynsienpureksija(ja myös kynsinauhojen repijä :-[)ja nuo kynnet on pelastaneet mut lukuisilta kynsivallin tulehduksilta,näitähän ei saa hampailla rikki(on koitettu ;D).Kyllä mullakin talvipakkasilla napsahti pari kynttä poikki,onneksi ei tuo yhden-kahden kynnen korjaus paljoa kustanna..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse teen molempia akryyli- sekä geelikynsiä. Geelikynnet ovat joustavemmat ja kiiltävemmät. Se kumpi sopii itselle paremmin riippuu paljon siitä mitä työtä esim. tekee. Itse pidän paljon enemmän geelikynsistä sekä myös geelikynsiä on mukavempi tehdä. Siskollani taas akryylit ja ollut niihin todella tyytyväinen, eikä halua vaihtaa geeleihin. Kynsien kestävyys riippuu paljon tekijästä, kynsientekomerkistä sekä siitä mitä itse kynsillä tekee. Itse meinaan hääpäiväksi tehdä kuvioiduilla tipeillä kynnet itselleni..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut tipill tehtyjä kynsiä kahdet, eivätkä tuntuneet yhtään omilta. Nyt kädessä ensimmäistä kertaa Creativen kynnet, jotka siis tehdään jauhe-neste-menetelmällä, eli kynsipetiä "jatketaan" massalla ja vahvistetaan. Kynnestä tulee kestävämpi, hellä omalle kynnelle, upea ja luonnollisen näköinen. Tipillähän tehtynä kynttä ei "spinnata" eli taivuteta kynnen kaarevuuden mukaan, jonka takia usein tipeillä tehdyt jäävät suht leveiksi kärjistä. Ja tämähän siksi, ettei tippiä käsittääkseni oikein voi taivuttaa sen ollessa jo kiinni kynnessä (luulisi sattuvan aika lailla eikä se taida oikein joustaakaan...).

Itse olen kynsien pureskelija ja niin kauhealta kuin se kuulostaakin, oli mun kynnet ennen Creative Span Marin käsittelyä pahimmillaan sentin pituiset. Nyt massalla on "feikattu" aivan kuin alla olisi pidempi kynsi, eli valkoinen ei ala saman tien siitä mistä oma kynsi, niinkuin tipeillä tehtäessä, vaan kynsi on täydellinen, kaareva, kaunis.

Ja mukaan Creativen kynsiin saa aina juuri näille kynsille ja kynsinauhoille tarkoitetun hoitoöljyn, jota tulisi käyttää päivittäin. Öljy pitää kynnen joustavana ja huoltaa omaa kynttä massan alla.

Ammattilainehan en tietty ole, ihan omaa kokemustani tässä hehkutan ;D

Ikinä en kyllä näistä kynsistä luovu, ja suosittelen ERITTÄIN lämpimästi!!

Ja ihan mainostukseksi: esim. Jennifer Lopezilla, Gwen Stefanilla ja Madonnalla on Creativen kynnet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa,

mikähän on hyvä ajankohta ottaa rakennekynnet häihin nähden? Kuukausi ennen, jotta eka huolto ois sitten just häiden alla, vai?

Evangeline, kerroit lasikuitukynsistä... Osaatko yhtään sanoa, missä niitä tehdään? Nykyisin kun kuulee puhuttavan vain noista geeli- ja akryylikynsistä. Minulla oli kymmenen vuotta sitten rakennekynnet, joihin olin äärettömän tyytyväinen. Onkohan ne olleet juuri tuollaiset lasikuitukynnet, vai mikä tekniikka silloin on ollut käytössä? Nykyiset rakennekynnet ovat mielestäni todella paksuja, nuo vanhat eivät todellakaan olleet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rouvaksi110807 Itse otin rakennekynnet ekaa kertaa elämässäni muutamaa päivää ennen häitä, tarkemmin sanottuna keskiviikkona, kun häät olivat seuraavana lauantaina. Olivat varmasti sitten nätit hääpäivänä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rouvaksi110807

Kyllä kannattaa ottaa kynnet kuukautta ennen ja huollattaa just ennen häitä tai Murulin tapaan muutama päivä ennen häitä. Riippuu ihan itsestäsi, kuinka nopeasti uskot tottuvasi niihin, että osaat hääpäivänä olla niiden kanssa luontevasti. Itse ottaisin ehkä kuukautta ennen varmuuden vuoksi, mutta sitäpä ei tarvinnut miettiä kun kynnet ovat olleet jo monta vuotta.

Enkä niihin lasikuitukynsiin sijoittaisi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, harkitsen rakennekynsien ottamista hääpäiväksi. Kumpia suosittelette, jos luovun kynsistä pian häiden jälkeen? Eli kumpi tekniikka vahingoittaa omia kynsiä vähemmän? Olen kuullut kauhutarinoita siitä, kuinka omat kynnet hiotaan pois ensin eikä paluuta omiin kynsiin enää ole...

Voihan tietty olla, että jään kynsiin "kiinni" pidemmäksikin aikaa, koska on täällä niin nättejä kynsiä.  8-)

Suositelkaa samalla jotain kohtuuhintaista/hyvää putiikkia Helsingissä? Kiitos!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alinamaria

Kummatkaan kynnet eivät vahingoita, jos ne tehdään oikein ja poistetaan oikein. Eli ota selvää tekijästä ennen kynsien ottamista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin oman kynnen päälle lcn-geeli. Ensimmäisen laiton jälkeen geeli alkoi irtoilla kynsien reuniolta muutaman päivän jälkeen, no laitettiin uudet (paksummalla geelillä) ja nyt ovat ainakin kolme päivää pysyneet hyvin. Mutta hirvittää koska huolto on maanantaina ja häät lauantaina. Kestääköhän kynnet kauniina...Koska tekemistä riittää ennen häitä, ei voi kynsiäkään varjella koko aikaa. Onko kellää kokemuksia moisesta? Kaiken lisäks häät on pienen pienessä kylässä, eikä siellä ole ensi apua saatavilla jos kynnet alkaa lohkeileen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now