timantti77

E-pillerien lopetus ja iho

84 posts in this topic

Ajattelin että tämä jotenkin kuuluisi tänne kauneuteen.

No tosiaan häihin on parisen kuukautta ja ajattelin tänään lopettaa pillerien syönnin ( vauva mielessä siis ), mutta kannattaako lopettaa näin häiden tulossa lähemmäs. Meneekö siitä iho pilalle tai mitä kaikke teille on tapahtunut kun olette pilsut lopettaneet..lihomista, laihtumista yms

Pitäiskö odottaa häiden jälkeen?

Ja siis tänään pitäis päättää uskallanko vai ko en kö uskalla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla tuli jonkin verran enemmän näppyjä pillerien lopettamisen jälkeen, mutta ei mitenkään pahaan kuntoon iho mennyt. Silloin oli kesä ja aurinkokin kuivatti kivasti ihoa. Lisäksi tulin melko pian raskaaksi, mikä sekin oli omiaan vähentämään näppyjä. En lihonut tai laihtunut, eikä muitakaan vaikutuksia näkynyt. Mutta olen kyllä kuullut, että joillakin iho alkaa tosissaan kukkia.  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitähän mä tässä pelkään.

Murroiässä oli jo näpyt ja nyt niitä on silloin tällöin tulee johonkin yksi.

Voikohan asian tehdä jotenkin varman päälle esim. lopettaa pillerit, mutta ottaa keltarauhashormonia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos olet akneen tai näppylöihin taipuvainen niin ÄLÄ IHMEESSÄ LOPETA nyt. Kaverini lopetti hiukan ennen häitään ja hääpäivänä olikin sitten työ ja tuska peitellä finnejä naamassa. Ja taitaa kaveria harmittaa tämä vieläkin, on nimittäin siitä aika usein maininnut. Kaikille ei varmaankaan käy näin mutta jos häihin on vain 2 kuukautta aikaa, neuvoisin odottamaan nuo kaksi kuukautta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mutta jos tänään lopetan ja asia etenee huonoon suntaan miten lasken sen että milloin aloitan taas...menkkojen aikana tai jotain.

En tiedä oikein näistä koska olen popsinut pillereita jo 17 vuotiaasta asti eli 13 vuotta ja ikinä en ole ajatellut edes lopettaa niin en tiedä miten noi asiat sitten menee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse henk.koht. suosittelisin odottamaan sen pari kk. Aatellaanpa, jos tulisit raskaaksi heti ekasti kierrosta, niin oireetkin saatta ilmaantua melko pian. Mulla alkoi järkyttävä vuorokauden ympäri oleva pahoinvointi heti alussa ja kasvoihin tuli näppylöitä, jotka lähti pois vasta kun vauva oli syntynyt ja hormoonit hieman tasoittuneet. En ollut syönyt moneen vuoteen pillereitä ennen raskautumista, joten näpyt tuli ihan raskauden oireina. Mut koskaan ei voi tietää miten oma elimistö reagoi raskauteen tai pillereiden lopettamiseen. Joten suosittelen nauttimaan hääpäivästä ja vasta sit jättämään pillerit pois, ei ois varmaan kiva jos ois koko päivän sellainen olo ku ois kaikkien aikojen pahin kankkunen. Onhan toki olemassa oireettomiakin raskauksia ja pillereiden lopettamisesta ei tuu mitään, mut tosiaan koskaan ei voi tietää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysymykseesi ei oikein voi vastata muuta kuin että sitä ei millään pysty sanomaan.

Ihon käyttäytyminen pillereiden lopettamisen jälkeen on yksilöllistä ja sekin mutkistaa asiaa, että samallakin henkilöllä iho saattaa käyttäytyä ihan eri tavalla, jos pillerit lopettaa useaan kertaan elämässään.

Siispä: jos täysin varman päälle haluat pelata, niin kannattaa lopettaa pillerit vasta häiden jälkeen. Mahdolliset pillereiden lopetuksesta aiheutuvat oireet + hääjännitys saattavat pistää kropan enemmän sekaisin kuin "pelkkä" hääjännitys.

Sitä vielä piti sanoa... kun mietiskelit, että lopettaisit yhdistelmäpillerit, mutta ottaisit keltarauhashormonivalmistetta. Käsittääkseni keltarauhashormonin yhtenä sivuvaikutuksena on ihon huononeminen, joten sen valossa en suosittelisi, mutta jos joku tietää asiasta paremmin, niin oikaiskoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En minäkään suosittele, että lopettaisit pillerit ennen häitä. Vaikutus ihoon voi olla yllättävän voimakas, ja tosiaan jos raskaus alkaa heti, voivat nekin oireet olla aika keljuja häästressin keskellä yht´äkkiä. Keltarauhashormonia jouduin kerran syömään kuurina, ja minulle se aiheutti tosiaan vuosisadan aknen - naama oli niin täynnä pientä finniä ja vielä lisänä isompia patteja, että ei niitä millään pystynyt peittelemään...  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh, itse en ainakaan lopettaisi kokemuksesta viisastuneena. Olin syönyt pillereitä lähes 8 vuotta ennen kuin lopetin ne 2 kesää sitten. Kasvoni puhkesivat oikeaksi kukkamereksi, samoin selkä ja rintalasta.. Myös kiertoni heitti aivan sekasin, vaihteli 28 päivästä 70 päivään.. Näpyt hävisivät n.vuoden päästä lopettamisesta, mutta kierto on edelleen sekava.. Kun olisi teininä tiennyt mihin lähti..;) Toivottavasti ei enää tarvitse kyseisiä nappeja syödä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiitti vastauksista.

tänään en ottanut pilleriä, mutta ei mitään haittaa haen huomenna paketin ja popsin vielä muutaman kuukauden.

Siitä keltarauhashormonista puhuin siksi kun juuri luin jostain sivuilta että jos iho menee kamalaan kuntoon kun pillerit lopettaa voi ottaa vain keltarauhashormonia jolla se joillakin tasottuu joillakin ei.

Itse syön yasminia, joka vähentää talia (pitäis siis ) ja siinä on keltarauhashormonia, estrogeeniä ja jotain muuta kolmanneksi. Mutta onneksi yasmin on matala hormoninen lääke. siksi ajattelin sitä keltarauhashormonia ottaa jos pahalta näyttää kun nytkin sitä jo saan.

Mutta en tiedä kuka kirjoitti sen ja onko se totta.

Huomenna pilleriä naamariin vaan :D ja kiitti että puhuitte järkeä päähäni :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ehkä ihan hyvä päätös, vaikka ite kyllä ymmärrän senkin, että ois kiva, jos vaikka jo hääpäivänä tietäis olevansa raskaana.. oon ainaki ite aina haaveillu siitä. Tämä siis lapsettoman ja ei koskaan raskaana olleen näkökulmasta katsottuna. En vielä tiedä noista pahoinvoinneista sun muista mitään.

Mutta pillereitten lopettamisesta kyllä, lopettamisen tarkotuksena ei kylläkään ollu raskaaksi tuleminen, vaan lähinnä kyllästyminen niitten popsimiseen. Mulla ei todellakaan koskaan oo ollu mitään iho-ongelmaa ei ees murrosiässä, päinvastoin. Mutta lopettamisen jälkeen mun otsa kukki ilosesti koko kesän ja tätä siis kesti monta kuukautta, lisäks paino nousi heti muutamassa viikossa 3kg lähinnä nesteen kertymisen vuoks ja kierto oli monta kuukautta ihan sekasin. En ollu ehtiny niitä ees syömään (kans yasmin) ku muutaman vuoden.

Tästä viisastuneena mietin myös ehkä muutaman kerran ennenkun lopetan pillerit juuri häiden alla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elä hyvä ihminen lopeta vielä!Ihos menee varmana kehnompaan kuntoon, mie tiiän kokemuksesta että nin voipi käyä. Voithan sie lopettaa ne vaikka heti häittes jälkeen,ei kait sillä vauvalla niin kiire sentään ole? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen jo laskenut miten pillereitä pitää syödä, että lopetus tulee just kun häät on ohi. Häät la ja laatan vikan pilleri otan su. Just tuon ihoasian takia jätän vasta häitten jälkeen pois. Ja eipä ainakaan tuu mitään ylimääräsiä vuotoja, pahoinvointeja ym. Niin ja ehtii muuttaa mielensäkin, jos vielä haluu myöhäistää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jep pilleri otettu tänään siis perjantain pilleri mutta anyhow hormia kehossa taas. Ei sillä vauvalla niin kiire ole sentään mutta kuten minsku 23 sanoi niin olis ollut kiva jo hääpäivänä olla paksuna. Mutta ihan hyvä päätös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä otan viimeisen pillerin noin kaksi viikkoa ennen häitä. Tiedä sitten onko hyvä vai huono ajoitus, mutta näin se nyt menee :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla meni pillerien (Diane Nova) lopettamisen jälkeen iho ihan persiilleen ja menkat tosi epäsäännöllisiksi. Pillereillähän pystyy tosi kivasti varmistamaan ettei oo menkat päällä hääpäivänä ja häämatkalla. Jos ne taas on epäsäännölliset, niin en tiedä miten siirtäminen onnistuu.

Mun kaveri tuli raskaaksi heti pillerit pois jätettyään, eli saattaa se vauvan teko onnistua nopeastikin. Mutta se taas on niin yksilöllistä, että ei läheskään kaikilla käy noin hyvä tuuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Älä ihmeessä lopeta ennen häitä, itse tein sen virheen. Hääni ovat kesäkuussa, ja pillerit lopetin tammikuussa...iho meni niin hirveään kuntoon, että aloitin pillerit uudelleen kuukausi sitten(toivottavasti ehtii korjaantumaan). En ole koskaan kärsinyt finneistä, nyt kärsin, ja todella kovasti. Iho alkoi kukkia pari kuukautta lopettamisen jälkeen, nyt se on hieman rauhoittunut, mutta edelleen esim. rasvainen ruoka ja stressi saavat sen kukkimaan. Ennen ei siis koskaan ollut mitään ongelmia vaikka olisin syönyt mitä ja stressanut itseni hengiltä. Ihan kuin murrosikä olis täällä taas :( Pillerit ovat jasmin-merkkiä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

mullakaan ei ollut ongelmia ihon kanssa ennenkuin lopetin pillerit :P .sen jälkeen alkoi vuosien ongelma :( nytkin antibioottisalvakuuri päällä. kaikilla kavereilla sama juttu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kuvittelin, että pillereiden lopettamisen jälkeen iho menisi huonoksi joksikin aikaa, mutta nyt on kulunut jo 1/2 vuotta ja iho edelleen huonona. Häät lähestyy, enkä tiedä mikä tässä enää auttaisi.... :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Ilmoittaudun myös pillerien lopettamisesta kärsiväksi akneilijaksi. Lopetin pillerit viime elokuussa ja ennen juolua alkoi leuka kukkia epäpuhtauksista. Odottelin aikani, itkeskelin ja ihmettelin. Kuukausi sitten hankin antibiotit ja hoitovoiteen, vähän on parantunut, mutta vielä eilen hain uuden kuurin lääkkeitä. Kesä luultavasti tekee tehtävänsä ja iho paranee, mutta kyllä pieni pelko kutittelee takaraivossa, että häissä selässä ja leuassa on jotain paukamia, se olisi kamalaa... :'(

Paljon olen kuullut, että vuoden päivät nämä näppyilyt kestää ja sitten alkaa itsestään parantua. Toivottavasti... :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos olet akneen tai näppylöihin taipuvainen niin ÄLÄ IHMEESSÄ LOPETA nyt. Kaverini lopetti hiukan ennen häitään ja hääpäivänä olikin sitten työ ja tuska peitellä finnejä naamassa. Ja taitaa kaveria harmittaa tämä vieläkin, on nimittäin siitä aika usein maininnut. Kaikille ei varmaankaan käy näin mutta jos häihin on vain 2 kuukautta aikaa, neuvoisin odottamaan nuo kaksi kuukautta.

Näin neuvoisin minäkin... Itsellänikin tulee tuo iho semmoiseen kuntoon jos ei pillereitä syö. Huvittavinta tässä on se, että ihan ok kunnossa oli ennen kuin aloitin pillerit aikoinaan.  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

uskaltaako niitä lopettaa ikinä >:(

mulla on naamassa aina silloin tällöin näppyjä, mutta suht hyvä iho, ei mikään vauvan pylly, joten toivon että olen se kellä ei mitään tapahdu, tosin aikoinaan lopetin tupakan polton voi jeesus sentään naamaa...huh...huh...kyllä oli kiva laittaa meikkivoidetta ja mennä työhaastatteluun. Tosin aloitin samaan aikaan treenaamaan ja vetää proteiini/hiilari / yms juomia, joten sekin voi vaikuttaa...ja lihosin 8 kg ( treenin piikkiin )

Mitäs sitten kun pitäis pilsut lopettaa ja sitten tulee raskaaksi ja sitten lopetetaan tupakointi ja kaiken kukkuraksi ollaan raskaana....ai että mietityttää

Share this post


Link to post
Share on other sites

minä meinasin lopettaa pillerit ensi vuoden alku puolella, hyvissä ajoin ennen häitä siis. otan sen riskin mitä se mukanaan sitten tuo. toisilla iho menee huonoksi, toisilla ei näy missään. aika yksilölliseltä vaikuttaa. mutta kuitenkin haluan ne lopettaa, ei kiinnosta niitä enää syödä. syönyt olen nyt jo 12 vuotta ilman minkäänlaisia taukoja. saa nähä sitten... ja toisaalta koska varmaan ruvetaan vauvaa yrittämään jo ennen häitä niin voi ne hormonit olla joka tapauksessa sekaisin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä vaiheessa pillerit olisi turvallista lopettaa? Miten nopeasti teillä on mennyt iho huonoon kuntoon pillereiden lopetuksen jälkeen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
uskaltaako niitä lopettaa ikinä >:(

mulla on naamassa aina silloin tällöin näppyjä, mutta suht hyvä iho, ei mikään vauvan pylly, joten toivon että olen se kellä ei mitään tapahdu, tosin aikoinaan lopetin tupakan polton voi jeesus sentään naamaa...huh...huh...kyllä oli kiva laittaa meikkivoidetta ja mennä työhaastatteluun. Tosin aloitin samaan aikaan treenaamaan ja vetää proteiini/hiilari / yms juomia, joten sekin voi vaikuttaa...ja lihosin 8 kg ( treenin piikkiin )

Mitäs sitten kun pitäis pilsut lopettaa ja sitten tulee raskaaksi ja sitten lopetetaan tupakointi ja kaiken kukkuraksi ollaan raskaana....ai että mietityttää

Meinaatko, että tupakoinnin lopettaminen huonontaisi ihoa? En millään usko sen olevan mahdollista. Vai ymmärsinkö viestisi väärin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now