Sign in to follow this  
Followers 0
Nakertaja

Boolin koristelu - kultahileet

31 posts in this topic

Tietäisiköhän joku, mistä voisi kysellä syötäviä kultahileitä? Tarkoitus olisi laittaa niitä boolin koristeeksi. Jostakin luin, että sellaisia olisi valmiina tai voisi itse tehdä lehtikullasta. Onko joku tehnyt itse ja oliko hankalaa? Ja voiko lehtikultaa siis syödä?

Olen kysellyt valmiita hileitä askartelukaupoista, mutta niistä ei ainakaan tunnu hileitä löytyvän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joskus on alkossa ollut myynnissä likööriä, jossa on ollut noita hippusia. enää ei taida kuulua valikoimaan... taitaa tulla aika kalliiksi tehdä itse lehtikullasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käsittääkseni sellaiset lehtikultalevyt nimenomaan on halvimpia. Niitä piti vaan käsitellä jollakin sudilla töpöttelemällä tms ovat hauraita.

En vielä ole perehtynyt hintoihin, koska en tiedä edes mistä tarjoamme boolimme. Kakun päälle olin ajatellut laittaa hieman hilettä myös. Amoriinin sivuilla taisi olla hintana jotain 2€ ylöspäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse innostuin myös "kultauksesta" ja kävin Sinooperissa kyselemässä. Kultaa löytyi kyllä levyinä ja jauheena mutta hämmästys oli suuri kun varmistin vielä sen syötävyyden. Ei ollut myyjä koskaan kuullutkaan moisesta eikä näin ollen suositellut, kehotti käyttämään vain ja ainoastaan askarteluun.  :-/

Käytittekö te koskaan sitä kultaa ja miten kävi??? Entä mistä sen hommasitte??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä lehtikultaa ja lehtihopeaa voi syödä. Ei tietenkään mitää suuria määriä, mutta kakkuunkaan ei paljon kuitenkaan materiaalia mene. Meillä oli koko kakun pinta hopeoitu lehtihopealla. Ystävämme teki kakun meille häälahjaksi. Ja tältä se näytti.

 kakku.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok! Kiitos tiedosta  :) Olin jo haudannut moisen idean, mutta otankin nyt uudelleen harkintaan.

Näyttää muuten hyvältä tuo teidän kakku, njam  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, mielenkiintoinen idea  :-X

Olisi ihanaa, jos punaiseen booliimme saataisiin ihan vähän tehostusta lehtihopeasta. Eli, jos sitä saa sinooperista, niin onko kellään mitään hajua, mitä tällaiset lehtihopeat/-kullat maksaa? Onko levyt minkä kokoisia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soitin Helsingin Sinooperiin, siellä oli lehtikultaa, mutta sanoi että ei ole ihan 100 %:sta kultaa ja ei suositellut sitä booliin laitettavaksi. Eikä sitten tiennyt onko 100 %:sta olemassakaan. Olisiko se nyt kuitenkin tätä Sinooperin mitä voisi booliin laittaa, onko kukaan käyttänyt tätä?

(Sinooperin hinta oli jotain 11 levyä /9.90 e.)

Samaa tavaraa löytyi myös valmiina jauheena, mikä olisi boolin kannalta tietty helpompaa - ei tarvitsisi pensselillä töpsytellä levyä rikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt löysin tälläisen taidetarvikeliikkeen, jossa puhutaan kyllä ihan levyistä karaateilla, että taitaisi olla ihan 100 % kultaa.

www.tempera.fi (ja sieltä haulla "lehtikulta"). Mutta osto erät ovat isoja ja siksi kalliita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä, mistä löytyisi elintarvikekäyttöön sopivaa kultaa, mutta itse en ainakaan missään tapauksessa käyttäisi mitään askartelu-/taidekäyttöön tarkoitettua kultaa. Jos kultaa ei ole tarkoitettu elitarvikekäyttöön, se voi sisältää kaikenlaisia pöpöjä, käsittelyssä käytettyjä kemikaaleja tai epäpuhtauksia, vaikka olisikin peritaatteessa 24 karaatin (eli 99,9%:sti puhdasta) kultaa.

Aihemmin tosiaan oli saatavilla kuohuviiniä, jossa oli kultahippusia, mutta en muista sitä enää nähneeni myynnissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin mietin että on kyllä aika riskaabelia alkaa laittamaan lahtikultaa/hopeaa tarjoiluihin  :o Siis joe ei ole varmuutta että ne siihen tarkoitukseen sopivat.

Lisäksi mietin että miltä se maistuu? Esimerkiksi tuossa kakussa joka oli lehtihopealla päällystetty?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Minäkin mietin että on kyllä aika riskaabelia alkaa laittamaan lahtikultaa/hopeaa tarjoiluihin  :o Siis joe ei ole varmuutta että ne siihen tarkoitukseen sopivat.

Lisäksi mietin että miltä se maistuu? Esimerkiksi tuossa kakussa joka oli lehtihopealla päällystetty?

Kakun teki ammattilainen, joka siis varmasti tiesi mitä oli tekemässä. Noin ohut kerros jalometallia ei maistu lainkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana idea :D

Lisää vaan kokemuksia just boolissa tai sitten kakun koristeena. Onko vaikea käyttöistä tavaraa, mistä ostitte ym. Ja kannattaako ns. eiammattilaisen edes yrittää käyttää kyseistä materiaalia.

Cardian kakku oli kyllä hieno :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cardia, tiedätkö mistä kakussanne oleva lehtikulta oli ostettu, siis oliko se taiteilijaliikkeiden "aitoa hopeaa" vai Sinooperin vastaavaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cardia, tiedätkö mistä kakussanne oleva lehtikulta oli ostettu, siis oliko se taiteilijaliikkeiden "aitoa hopeaa" vai Sinooperin vastaavaa?

En osaa tuohon vastata, mutta tuskinpa oli Sinooperista hankittu. Jotakin tukkua veikkaisin, sellaista siis mistä ammattilaiset muutenkin tarvikkeita hankkivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parasta se olisi varmaan ostaa sitten "aitoa" - taiteilijaliikkeestä, mutta 25 kultaarkkia ja halvin hinta n 40 e (aito hopea oli n. 23 e)on turhan iso satsi yksien bileiden booliin. Yksi arkkihan ei oo ku pari euroa, mutta kun kyselin eivät myy Temperassa ainakaan arkkeja yksitellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oih, olis aika hienoja nuo hiutaleet alkumaljassa :) meillä kulta muutenkin värinä häissä  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löysin netistä montakin erilaista vaihtoehtoa syötävälle kullalle. Nyt vaan mietityttää missä muodossa kullan tulee olla että se soveltuu juomiin? Hileenä? vai käykö glitter (mitä ikinä se onkaan tässä asia yhteydessä) Tai neste (??) ? Ebaystä löyty halvalla mutta kun en tiedä käykö ne. muualta löyty kyllä ihan selkeää hilettä mutta kalliimmalla.

Apuva....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tuota Bake and partyn kultahilettä hääboolissamme viime kuussa. Kyllä se ihan asiansa ajoi, vaikka ei aivan niin hileeltä näyttänyt kuin alkuperäinen toiveeni oli. Olen nimittäin joskus ulkomailla juonut sambucaa jossa oli selkeämpiä kultahileitä ja ne jäivät hauskasti kieleen kimaltelemaan :) Tämä Bake nad partyn hile on ehkä enemmänkin kultapölyä. Se ei siis liukene nesteeseen, vaan pyörii siinä kuin siitepöly järvivedessä. Se painuu ajan kanssa pohjaan mutta nousee upeasti kiemurrellen heti näkyviin kun boolikauhaa liikauttaa. Boolin tarjoilua varten kannattaa siis varata myös drinkkitikkuja jotta ihmiset voivat sekoittaa juomiaan vielä lasissakin. Meidän boolimme oli siis punaista ja ainakin siihen tämä kultahile oli kiva extra - vieraatkin kehuivat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin tuolta BakeandPartysta kultasydämiä, jotka laitetaan alkudrinksuihin lillumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0