Maddi Posted January 27, 2004 Report Share Posted January 27, 2004 : yritin etsi-toiminnalla löytää juustopöydän valikoimasta ja juustojen määrästä infoa ja ei löytynyt, joten aloitanpa uuden aiheen. Eli tilanne on se, että alustavasti olemme kaavaillet juustopöytää ja nyt mietityttää, että miten paljon ja mitä laatuja olisi hyvä varata vajaalle sadalle vieraalle? Toki muutakin ruokaa on, joten määrien arvioiminen tuottaa päänvaivaa. Olemme ajatelleet, että osa tarjoilusta tilataan pitopalvelusta ja osa sitten tehdään itse, ja ehkä juustopöydän kokoaminen olisi helpoimmasta päästä itsetehdyistä vaihtoehdoista? Onko kellään kokemuksia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rokkimorsian Posted January 27, 2004 Report Share Posted January 27, 2004 Valion juustokirjasta löytyy ainakin vinkkejä juustopöydän kokoamiseen sekä määrien laskemiseen. Tässä muutamia "reseptejä" sivuilta:Juustotarjotin 6 - 8 annosta1 pak (300 g) Valio Turunmaa Ritaria 1 pak (350 g) Valio Mustaleimaa 1 pak (n. 170 g) AURA Goldia 1 pak Charme brietä Tarjoiluun:viinirypäleitä, viikunoita, taateleita, pähkinöitä, patonkia, piparkakkujaJuustotarjotin 2Charme brie AURA TAI AURA Gold Valio Mustaleima Valio Turunmaa Gruyère Reserve Hovi valkosipuli Lisäksi vihreää salaattia ja balsamietikka-oliiviöljykastiketta oliiveja aurinkokuivattuja tomaatteja patonkia ja/tai muuta leipää maissilastuja rahkatahna Varaa juustoja yhteensä noin 150 g henkeä kohti. Ota juustot jääkaapista 1 - 2 tuntia ennen tarjoilua, että ne ehtivät lämmetä herkullisen makuisiksi. Poista juustoista kääreet ja asettele juustot tarjottimelle tai muulle sopivalle alustalle. Peitä juustotarjotin kevyesti kelmulla tarjoiluun asti. Voit halutessasi paloitella Valio Mustaleiman tangoiksi tai kolmioiksi ja Valio Turunmaan tai Gruyère Réserven kuutioiksi. Tarjoile paloitellut juustot halutessasi kulhoista, samoin kuin lisäkkeet. Tarjoa leipä korista Hovi-tuorejuuston kera.Vinkki Leikkaa kypsiä tomaatteja viipaleiksi. Asettele tomaattiviipaleet tarjoiluvadille ja sivele niille valmista basilika- tai pähkinäpestoa. Leikkaa 1 pakkaus Valio kotijuustoa viipaleiksi ja aseta viipaleet tomaattiviipaleiden päälle. Tipottele päälle kylmäpuristettua öljyä sekä mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Koristele basilikanlehdillä. Näistä pääsee varmasti ainakin alkuun Meille on myös tulossa 100 hengen häihin juustopöytä sitten pikkutunneille, kun ensin ollaan nautittu buffetin antimista sekä kahvista ja kakusta. Todennäköisesti kuitenkaan koko satapäinen vieraslauma ei ole paikalla enää siihen aikaan, joten arvioimme pääluvun vähän vieraslistan mukaan.Juustot ja muut tilperhöörit käydään ostamassa itse (haaveena on aina ollut päästä ostamaan kokonainen tahko juustoa *nam), ainakin meidän catering-firmalle kyseinen järjestely sopi. Juustot yms. toimitetaan paikan päälle päivää ennen, kun muutenkin menemme laittamaan tilaa kuntoon ja tarjoilijat sitten hoitavat juustojen esillepanon. Tarjoiluastiaongelman (juustot vaativat juustolaudat) ratkaisimme ostamalla Bauhausista yhden ison tummaksi petsatun "lankun" (hinta n. 20€), joka toimii siis yhtenä isona juustolautana. Juustoveitsiä löytyy pari verran omasta takaa, pari lainataan ja tarvittaessa ostetaan vielä muutama lisää. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lumikide Posted January 28, 2004 Report Share Posted January 28, 2004 Nam...Juustopöytä kuullostaa tosi hyvälle idealle, pitääpä laittaa korvan taakse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumbo Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 Kaupan juustotiskiltä neuvottiin, että kannattaa varata juustotajottimelle ainakin yhden sortin homejuustoa, eli brietä, mutta kyllä se sinihomejuustokin käy kuulemma hyvin kaupaksi... Mutta jos haluaa vaan yhtä homejuustoa, niin ehdottomasti valkohomejuustoa! Ja sitten sen lisäksi pitää olla joku vahvempi kypsä juusto - tähän ehdotettiin punaleimaista emmentaalia: sinileima kuulemma on liian mieto ja mustaleima taas niin vahva ettei kaikki siitä tykkää! Sitten vielä joku yrttijuusto tai vuohenmaitojuusto. Näin asiantuntija neuvoi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miryam Posted March 9, 2004 Report Share Posted March 9, 2004 Njam, mikä idea! pitääpä sulholle ehdotella... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nuunuu Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 kääks, Mulle tuli NÄLKÄ! Loistoidis! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rokkirouva Posted March 12, 2004 Report Share Posted March 12, 2004 Näin häiden jälkeen... juustopöytä toimi hyvin (meillä siis yöpalana) ja sai kiitosta. Hemmottelimme itseämme ja vieraitamme (120 henkeä) seuraavasti:Kokonainen tahko (n. 3kg) Aura Gold- sinihomejuustoaPuolikas kiekko (n. 2 kg) President Brie- valkohomejuustoaKokonainen kiekko (n. 2,5 kg) Famous Five- juustoa2 kg Appenzeller ExtraaLisäksi vihreitä rypäleitä, omenalohkoja, päärynälohkoja, kiivihedelmänviipaleita ja tuoreita taateleita sekä hapankorppuja, Tuc-suolakeksejä, LU vesikeksejä, Digestive-keksejä sekä Anna's piparkakkuja. Hela hoito hankittiin Stockalta (taatelit afrikkalaismyymälästä kauppahallista) ja maksoi hieman alle 300 €... ei siis mikään superkallis vieraidemme lukumäärä huomioiden (2,5 €/nuppi). Juustoja ja tykötarpeita jäi vielä hieman kotiinviemisiksikin ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pallero Posted March 13, 2004 Report Share Posted March 13, 2004 nami! juustoja pikkutunneilla - laittaa mainion idean muistiin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mande Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 Aaaah meillekkin tulee juustotarjoilu! Minulla vain ei ole hajuakaan mitä juustoja meille tulee kun anoppi hoitaa sen puolen. Saamme juustot Ranskasta ja luulen sen olevan runsas! Ranskikset kun rakastavat juustoja...JA SILTI NE ON NIIN SAIRAAN LAIHOJA! > (kateellinen sulholle jolla on ihme geenit...läskiä ei tuu vaikka söis vain voita)Pitääkin muuten kysellä mitä juustoja tulee...nousi vesi kielelle kun luki tämän ketjun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maiza Posted March 19, 2004 Report Share Posted March 19, 2004 Aah, nam juustoa! Täytynee tästä lähteä jääkaapille... Nyt kyllä haluan minäkin omiin juhliin juustopöydän! Tosiaan kannattaa hankkia muutamia ihan erityyppisiä, niin saa vaihtelua ja jokaiselle löytyy jotain! Mansikatkin maistuvat erityisen ihanalta sinihomejuuston tai tuorejuuston kera, jos ei aina halua niitä rypäleitä..Ja omenaa kannattaa tietenkin kokeilla valkohomejuuston kanssa. Kyllä esimerkiksi stokkalta saa hyvää tietoa! Ja nykyään on aika monentyyppisiä ruokalehtiäkin kauppojen hyllyillä, joista varmasti löytyy juustovinkkejä. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pupuska Posted March 20, 2004 Report Share Posted March 20, 2004 No niin, nyt pitää mennä ostamaan juustoja kun tuli nälkä. Juustohiiri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ano Posted March 20, 2004 Report Share Posted March 20, 2004 Siirsin tuolta Keittokirja-puolelta oman kirjoitukseni tähän ja toivottavasti tästä saa jotain vinkkejä tarjoiluun:"Eräs suosittelemisen arvoinen herkku on ihana ranskalainen BOURSIN-tuorejuusto (valkosipuli-yrtti). Todella hyvää, pehmeää ja suussa sulavaa. Itse asiassa parasta tuorejuustoa, mitä olen ikinä syönyt. Sitä myydään ainakin Stockmannilla. Myyjä sanoi, että se on tuorejuustojen aatelia ja tämä piti paikkansa. Suosittelen lämpimästi!!! Muita suosikkejani ovat: - suomalainen Aura Gold tai italialainen Gorgonzola tai ranskalainen Roquefort (sinihomejuustoja) - ranskalainen Brie-juusto (valkohomejuustoa) - Gouda-juustoa (kova juusto Alankomaista) - Musta Pekka (suomalainen Milkan pippurinen tuorejuusto) sellaisenaan tai kastikkeessa - Pikkusisko (suomalainen Milkan valkosipulinen tuorejuusto) - Mozzarella-palloja (esim. italialaista) hammastikussa kirsikkatomaatin kera tai Mozzarella raasteena - kreikkalaisia Feta-juustopaloja (mausteöljyssä olevia) hammastikussa oliivin kera, piirakassa tai salaatissa - kyproslaista Halloumi-juustoa paistettuna hammastikussa kurkkukuutioiden kera - suomalaista juustoleipää lakkojen kera - Cheddar-juusto (kastikkeena parasta) Tässä vinkkejä juustotarjottimen kokoamiseen: Juustotarjotinta koottaessa olisi minun mielestäni hyvä löytää erilaisia makuja (mietoja, voimakkaita, pehmeitä ja kovia) sekä eri näköisiä juustoja. Juustojen kanssa voi tarjota viinirypäleitä (vihreitä ja tummia), omenaviipaleita, päärynää, mansikoita, oliiveja, kirsikkatomaatteja, kurkkua, suolakeksejä, voileipäkeksejä, tuoretta maalaisleipää, piparkakkuja, sinihomejuustoa hunajan kera ja ilman muuta viintä... Olen siinä uskossa, että eri juustolaatuja on hyvä olla lautasella noin 3-5. Tarjoiluhetkellä niiden tulisi olla huoneenlämpöisiä ja jokaiselle syöjälle oma juustoveitsi. Henkilöä kohden juustoja tulisi varata n. 150-200g. Alkon sivuilta löytyy varmasti viinisuosituksia. P.S. Jouluna voi leipoa piparkakkutaikinasta ja Aura-juuston murusista "keksejä". Eli kauli piparkakkutaikina ohueksi ja ripottele levyn päälle Aura-juuston murusia. Kääri taikina rullalle ja leikkaa taikinarullasta noin 0,5-1 cm:n paksuisia kiekkoja. Paista kiekot uunissa." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Inna(Guest) Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 http://www.houseofcheese.co.uk/acatalog/We...er_Gallery.htmlJuustokakkuja!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annatuulia Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Meille tulee juustokierros pääruoan ja kahvien välissä. Pitopalvelu veloittaa tästä 4 euroa/ nuppi. Kolmea juustoa, suolakeksejä ja viinirypäleitä ehdottivat, mutta itse aiomme kysellä jotain vaihtiksia iänikuisten tuc -keksien ja rypäleiden tilalle. Joku hyvä laadukas leipä, korppu tmv. ja kenties joku hilloke. Ja jotain 'erikoisempia' juustoja kuten jotain espanjalaista kauan kypsytettyä vuohenjuustoa, tosi waffaa brietä...Monissa häissä jossa olen ollut on juustot tarjoiltu jo pääruoan yhteydessä. Itse en tästä diggaa; juustot lilluvat kastikkeessa ja pahimmassa tapauksessa alkuruoatkin silleineen on samassa sopassa. Nauti siinä nyt juuston aromeista.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morssiin-07 Posted May 24, 2007 Report Share Posted May 24, 2007 Meille tulee myös juustotarjotin ja kieltämättä tuli vesi kielelle ketjua lukiessa...Koska vieraiden joukossa on todellisia juustojen ystäviä, mutta myös niitä, jotka käyttävät juustoa vain voileivän päällä Ajateltiin kasata tarjotin niin, että siitä löytyisi jokaiselle jotain. Todella hyviä vinkkejä muuten edellä kirjoittaneilta, kiitos niistä Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMLats Posted May 25, 2007 Report Share Posted May 25, 2007 Meille tulee juustopöytä samaan aikaan kahvin ja kakun kanssa, niin on "jälkkäriä" niillekin, jotka eivät makeasta välitä. Suunnitteilla on:- tosi kypsää ja valuvaa brietä- voimakasta emmentalia tai emmental-tyyppistä juustoa (kovaa)- joku kunnon gouda- joku pehmoinen kermajuusto- maustettu pehmeä juusto/sulatejuustoSeuraksi keksejä ja hedelmiä. Juuston määristä en tiedä, ravintola hoitaa.Tulispa häät jo, mulla valuu kuola joka kerta kun ajattelen menuamme!!!! ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tallukki Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 miten paljon teillä on mennyt niitä lisukkeita? itse juustojen määrä ei ole ongelma, mutta mites keksit, hillot, hedelmät? ei viitsisi montaa pakettia voileipäkeksejä kotiin raahata, kun niitä ei saa sit ikinä syötyä. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cerise Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 asun ranskassa, täkäläisittäin tekisin juustopöydän näin:-noin 100g/hlö, kun lasket kaikkien juustojen painot yhteen-täällä ei juuston kanssa tarjoilla yleensä muuta kuin vihreä salaatti jossa saksanpähkinöitä (siis ei hedelmiä), ja hyvä vaalea leipä (siis ei keksejä)-juustojen valinta: erilaisia juustoja joista jokainen löytää omansa, esimyksi sinihomejuustoyksi vuohenjuustoyksi mieto valkohome (esim brie)yksi vahvempi "haisuhomejuusto" (esim camembert, st félicien...)yksi tai kaksi kovaa juustoa (comté, emmental, joku vuoristo "tomme"...)ja tämä siis tarjoillaan pääruokien jälkeen, ennen jälkiruokaakannattaa ottaa mietoja ja vahvoja, kaikki ei tykkää samanlaisista. pk-seudulla ainakin voinee ottaa yhteyttä suoraan sinne mistä juustot ostetaan (stocka, kauppahalli...?) ja sopia myyjän kanssa tietyn hintaisesta valikoimasta jonka he asiantuntijoina osannevat koota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lumi08 Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Juustopöytä oli todella hyvä idea - ei ollut itselle tullut edes mieleen Täältä saikin runsaasti vinkkejä! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vmh Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Ai että onpa hyvä ajatus tämä juustopöytä! Voisikin pistää harkintaan, että ostaisi läjän juustoja ja niille kaveriksi suolaista alustaa (patonkia, keksejä jne.) niin voisi sitten "yöpalalla" tarjoilla näitäkin! Ei ois jostain syystä tullu itellä ees mieleen, vaikka juustojen ystävä olenkin, on tää sivusto kyllä kätevä Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ranskatar Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Mulla on ranskalainen mies, joten häihin tulee ehdottomasti juustoja. Kiitos Ceriselle infosta, olenkin pohtinut kuinka laskea näitä juustoja per vieras! Meillä juustot tarjoillaan kullekin, eli itse saa valita tarjoilijan tarjottimelta. Kierroksen lopuksi astiat ja juustot sijoitellaan pöytiin satunnaisesti, josta niitä voi ottaa lisää. Näin olen siis suunnitellut.Meillekään ei juustojen kanssa tule muuta kuin leipää, mutta ongelmana on hyvän vaalean leivän tai patongin löytäminen pääkaupunkiseudulta.. Miehen perheessä vihreä salaatti syödään yleensä erillisenä, heti pääruoan jälkeen, ja ennen juustoja (jos sitä yleensä on) enkä ollut ajatellut koko salaattia hääillalliselle. Mutta pitääpä kysyä kävisikö tuollainen vaihtoehto, että salaattia saksanpähkinöillä tulisi pöytään juustojen yhteydessä.. Juustojen jälkeen on sitten jälkiruoka.Koskaan en ole ollut ranskalaisissa häissä eikä mieskään ole koskaan ollut häävieraana, joten vähän sokkona yritämme nyt selvittää miten asiat yleensä ranskalaishäissä hoituu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martsu79 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Täkkäisen bongasin amoriinin sivuilta:http://www.amoriini.com/amoriinibb/viewtopic.php?t=11250 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ebony Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Meillä oli juustolajitelma osana jälkiruoka pöytää ja se oli succee !!!90 hengelle oli varaus, kaikkea ruokaa oli paljon ja jäi vielä ylikin mutta juustot miltei loppui.Lemppariani - sinihomejuustoa- en kerinnyt edes itse näkemään tahi maistamaan ( toki myös siitä syystä että koko syöminen jäi minun ja sulhon osalta vähäiseksi koska koko aika meni seurustelessa vieraiden kanssa yms.)Sopii tosi hyvin koska kaikki eivät ole makean ystäviä. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martsu79 Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Luin Delicardin vihkosesta, että ruokailijaa kohti 200-300g juustoa (ainoana ruokalajina). Ja juustotarjottimelle 3-5 eri juustoa. Ja lisäksi voi olla erilaisia marmeladeja ja hillokkeja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cerise Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 Mulla on ranskalainen mies, joten häihin tulee ehdottomasti juustoja. Kiitos Ceriselle infosta, olenkin pohtinut kuinka laskea näitä juustoja per vieras! Miehen perheessä vihreä salaatti syödään yleensä erillisenä, heti pääruoan jälkeen, ja ennen juustoja (jos sitä yleensä on) enkä ollut ajatellut koko salaattia hääillalliselle. Mutta pitääpä kysyä kävisikö tuollainen vaihtoehto, että salaattia saksanpähkinöillä tulisi pöytään juustojen yhteydessä.. Juustojen jälkeen on sitten jälkiruoka.... ...Meillekään ei juustojen kanssa tule muuta kuin leipää, mutta ongelmana on hyvän vaalean leivän tai patongin löytäminen pääkaupunkiseudulta..Hahaa, samassa "liemessä" näköjään ollaan ranskismiehinemme! Mäkin oon huomannut ton salaatin kanssa että välillä se on juustojen kanssa ja välillä ennen, kumpikin tapa on varmaan ihan yhtä "oikea"..Mun kokemus ranskalaishäistä on, että ruokaa on aivan järjettömästi. Ensin apéro+näppipaloja, sitten usein jopa 5 lajin illallinen. Ja kaikki ovat ihan ähkynä. Juustot kun tulevat niin loppuvaiheessa, että ihan rohkeasti keventäisin määriä. Sen jälkeenhän pitäisi vielä olla ruokahalua kakulle.Meillä kevennetään ruokailua myös siten, että ruokalajien väliin laitetaan puheet ym. esitykset ja myös häävalssi tanssitaan ruokailun aikana ennen jälkiruokaa. Siten kaikki pääsevät vähän jaloittelemaan, tupakalle jos siltä tuntuu, vaihtamaan pöytää jos seura puuduttaa...Helsingissä ainoa löytämäni kunnollista rapsakkaa ranskalaisleipää tekevä leipomo on Reze. Niillä on "oikeat" patongit ja maalaisleivät. Mutta hinnat valitettavasti on ihan taivaissa... Mun mielestä kuitenkin kunnon leipä on juustotarjoilussa a ja o. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.