onnentyttö

Häämatkalle Italiaan

204 posts in this topic

Heips!

Onko joku ollut/menossa  :-Xhäämatkalle :-X Italiaan? Millaisia kokemuksia? Missä ja mihin vuodenaikaan?

Ollaan alustavasti suunniteltu häämatkaa Italiaan. Häät on heinäkuun alussa 2005 ja ajateltiin että silloin on vähän turhan kuuma siellä ja voi olla turistiryysiskin. Mietittiin että mentäis sitten ehkä syyskuun alkupuolella. Onkohan se hyvä aika?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos me ei päästä lähtemään helmikuussa Thaimaaseen (sulhon töitten takia) ni sit me aateltiin ens syksynä mennä Italiaan. Elokuussa on tosissaan varmaan liian kuuma vielä. Syyskuu meilläkin se sit tulis olemaan. Jonnekin sinne etelä-Italiaan ois kiva päästä.

:-X  :D  ;D  8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciao, Italiahan on mitä ihanin matkakohde  :-X  Heinä-elokuussa taitaa olla aika kuuma niinkuin muutkin tuossa jo kirjoittelivat. Mielestäni kevät on ihanaa aikaa Italiassa, siis huhti-toukokuu. Mutta syyskuukin on mukavaa aikaa.

Rooma on aina ihana ja romanttinen paikka häämatkan kohteeksi. Samoin autoilu Toskanassa tai Umbriassa. Kummassakin on ihania ja romanttisia pieniä keskiaikaisia kyliä. Ja niin kauniit värit auringonlaskun aikaan. Nyyh, ikävä! Firenze on myös käymisen arvoinen. Etelä-Italiassa en ole itse käynyt mutta ystäväni kyllä ja he kehuivat tosi paljon Sisiliaa. Olivat siellä autoilemassa huhtikuussa. Saari oli kuulemma aivan uskomattoman vihreä ja upea. Joten koko Italia taitaa olla käymisen arvoinen, valinta vaan on niin vaikeaa. Tulipa haikea olo, kun muistelin taas Italiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lähdemme heti häiden jälkeen syyskuun alussa Italiaan. Suunnitelmissa on autoilua juuri Toscanassa ja Umbriassa, eli KiMa, onko hyviä vinkkejä?!  :)

Vielä on auki, etenemmekö pohjoisesta etelään vai päinvastoin, eli lennämmekö Roomaan vai Milanoon. Haaveissa olisi kierrellä, mutta myös viipyä joissain paikoissa pidempään ja rentoutua viinilasi kourassa... :D

Odottaa malttamattomana, enää reilu vuosi! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin häämatkalla Italiassa ja ihanaa oli  :-X. Oih ne ruuat ja viinit  :-*! Olimme heinä-elokuun vaihteessa ja lämmintä piisasi, mutta me vaan nautimme siitä. Eikä sinänsä haitannut kun hotellissa oli ilmastointi. Niin ja paikka missä olimme oli Cattolica. Hotelli oli Kursaal jota voin suositella lämpimästi. Paikallistenkin mielestä paras hotelli siinä paikassa. Vastailen mielelläni kysymyksiin jos joku haluaa tietää lisää. Me ainakin mennään takasin heti kun vaan päästään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos haette ymppäristöltään romanttista kohdetta, Sorrento lähellä Napolia voisi olla silloin sopiva kohde. Maisemat ovat henkeäsalpaavia, ruoka ihanaa, ihmiset ystävällisiä ja lähiseudulla on todella paljon nähtävää. Mikään rantalomakohde Sorrento sen sijaan ei kyllä ole. Aurinkomatkat tekevät ainakin tällä hetkellä sinne matkoja.

Itse olen todella ihastunut näihin Napolinlahden maisemiin, mutta pidän enemmän mantereen puolesta kuin vaikkapa Caprin saaresta, joka on niin täynnänsä turisteja, että ainakin minua jo välillä ahdisti siellä. Matkailijoiden valtava määrä näkyi myös paikan hintatasossa  :P ja muutenkin siellä oli vähän kaikessa hirveä rahastuksen maku.

Ja kuten KiMa jo aiemmin totesi, Italiahan on täynnä ihania kohteita. Kannattaakin varmaan miettiä, mitä lomaltaan ensisijaisesti haluaa: rantoja, luontoa, historiaa, ulkoilua... ja sitten ruveta tarkemmin haarukoimaan sopivaa kohdetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Umbriaa ja Toscanaa suosittelen minäkin. Minuun lähtemättömän vaikutuksen tehnyt kaupunki oli Assisi joten jos mahdollista sinne kannattaa suunnata. Paikka on pieni joten esim. 2 päivää/1 yö voisi olla sopiva pysähdysaika.

Rooma on tietysti myös vierailemisen arvoinen paikka ja siellä riittää katsottavaa ainakin viikoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unelmieni häämatkakohde on Italia!  :-X

Olemme menneet kihloihin Roomassa ja häämatkalle suuntaamme luonnonkauniille Sardinian saarelle..

Hääpäiväkin valittu vähän sen perusteella..  ::) Olen matkustellut ja oleskellut aika paljon Italiassa, ja haluan sinne aina vain uudestaan. Kyltymätön Italia-fani kun olen.  :-X

Elokuu on ehkä pahin aika matkustaa, se on etelä-eurooppalaisten lomakuukausi ja kaikkialla on täyttä. Ja heinä-elokuussa on lisäksi ehkä liian kuumat ilmat. Minä suosittelisin kevättä ja syksyä! Roomassa tosin maaliskuussa illat olivat vielä tosi koleita - mulla oli sormikkaat kädessä!

Niin, ja niistä kohteista. Riippuu mitä haluaa. Kulttuuria löytyy jokapuolelta, erityisesti ehkä Firenze, Rooma ja Sorrento, jonka lähellä Vesuvius ja Pompeiji. Sorrentossa pääsee vähän rannallekin (ei hiekkarantoja tosin). Ja tosiaan lähistöllä paljon vierailemisen arvoisia paikkkoja, Capri, Amalfin rannikko (huikeat maisemat!).. Sorrento on yksi lempparikohteistani!  :-*

Veronakin on kiva pohjois-italialainen pikkukaupunki, romanttinen Romeon ja Julian kotikaupunki, jonne voi tehdä retken vaikka Garda-järveltä. Italian Rivieralla on myös aivan ihania paikkoja, joista voi vierailla myös Ranskan puolen hienostokaupungeissa (Monaco jne.).  Saarilla en ole vielä käynyt, mutta niitä kehutaan paljon.

Minulta voi kysellä lisää, jos jotakuta kiinnostaa. Ja maailmanympari.net sivuiltakin löytyy paljon kivoja tarinoita Italiassa reissanneilta.  :)

Karlotta  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sardiniassa olen käynyt kauan sitten ja pelkästään hyviä muistoja on siitä reissusta, ehkä juuri siksi on häämatkakohteemmekin Italia.

Häämatkalle olemme menossa Taorminaa, Pohjois-Sisiliaan. Saa nähdä mitä tuleman pitää, mutta melko varmasti on tiedossa kauniita maisemia ja hyvää ruokaa, eikä sitä kai muuta kaipaakaan.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciao, olen kierrellyt Toscanassa sekä omalla autolla, bussilla ja junalla. Ja mielestäni seutu on aivan ihanan romanttista ja kaunista. Umbriassa olen käynyt Assisissa ja Perugiassa. Assisi on aivan ihana paikka, suosittelen todella Pyhän Fransiscuksen kirkkoa ihanine freskoineen. Toscanassa on taas tosi monia kauniita paikkoja:

-Siena on aivan ihana ja tunnelmallinen paikka (yleensä koko kaupunki, Duomo, keskusaukio=Piazza del Campo, Palazzo Pubblico=kaupungintalo)

-San Gimignano, hyvinsäilynyt keskiaikainen kaupunki tai pikemminkin kylä. Ihana paikka vain kaduilla harhailuun. Luonnollisesti Duomo on hieno freskoineen.

-Pienza, pieni tunnelmallinen kylä, jonka keskusta on uudistettu renessanssityyliin. Yövyimme tässä kylässä muutaman yön ihanassa pienessä huoneistohotellissa (jos kiinnostaa niin voin antaa paikan tiedot) aivan muutaman kymmenen metrin päässä keskuspiazzalta (kylä on siis todella pieni!). Kylän toiselta reunalta on ihanat näkymät toscanalaiselle kumpareiselle maaseudulle ja värit auringonlaskun aikaan aivan ihanat.

-San Galganon luostarin rauniot.

-Sant'Antimon luostari ja kirkko

-Firenze!!! Paljon paljon nähtävää.

Meillä oli matkalla käytössä Kaupunkikirjojen Firenze ja Toscana -opas ja kaikki edellämainitut löytyvät sieltä. Toscanassa muita ihania paikkoja on mm. Cortona, Arezzo, Montalcino, Montepulciano, Pisa, Volterra, Lucca. Kaupunkikirjan aluekarttoihin on muuten merkitty myös luonnonkauniit tiet ja näköalapaikat. Sienan kaakkoispuolelta (akselilta Pienza, Montepulciano, Asciano, Montalcino)  löytyy juuri sellaista ihanaa kumpuilevaa maisemaa.

:'( Suuri huokaus, sydämeni sykkii  :-X Toscanalle ja Italialle. Katsottavaa löytyy niin paljon ja Toscanaan voisin lähteä uudelleenkin mutta häämatkamme suuntautuu aivan muualle.  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me lähdemme Italiaan viikon päästä  :-X Gardajärvelle, Riva del Gardaan. Onko kukaan ollut siellä & minkälainen paikka?

Netistä olen katsellut paikkaa ja kivalta vaikuttaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan varannut Italiaan hotellia netin kautta? Onko teillä antaa vinkkejä sopivista sivustoista? Alueena ehkä Toscana tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Netin kautta en ole varannut, puhelimella ja faxilla kylläkin. Toscanalaisilla kaupungeilla on aika hyviä omia sivustoja netissä, joihin on kerätty kaupungin alueella tai kunnan alueella olevia hotelleja yhteystietoineen ja nettiosoitteineen. Ei muuta kuin googleen ja surffailemaan!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, kävinkin tänään katselemassa sivuja. Täytyy tutustua ajan kanssa tarjontaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaako joku (Karlotta, Monnax) kertoa lisää Sardiniasta? Olemme ajatelleet suunnata sinne ensi syksynä häämatkalle  :-X, ehkäpä syyskuun puolessa välissä. Osaatteko suositella jonkun tietyn matkatoimiston matkoja?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi... siitä on niin kauan kun olen siellä ollut, että luulenpa ettei hatarista muistoistani ole informaatioksi  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

:-X Rooma  :-X olisi meidän molempien mieleen. Te viisaammat, olisiko toukokuun alku hyvä aika? Tunnutte kehuvan Italian kevättä...

josefina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ulle: Sardiaan tekee matkoja ainoastaan Finnmatkat ja heilläkin se on kohteena vain vähän aikaa eli alkukesän.  :-/ En ole ainakaan itse törmännyt muuhun matkatoimistoon, joka sinne järjestäisi pakettimatkoja. Mutta pääseehän sinne omatoimisestikin!  ;) Itsekin mietin sitä vaihtoehtoa, mutta taisin päätyä siihen että pakettiloma tulee edullisemmaksi kuin lennot ja itse hankittu majoitus (katselin hotellien hintoja Let's go Italy -oppaasta).. Mutta syyskuun alku kuulostaa hyvältä ajankohdalta, pahimmat helteet ohi!

Ja Josefina: Rooman toukokuu kuulostaa ihanalta, en ole ollut siellä kuin maaliskuussa ja heinäkuussä, mutta voin vain kuvitella..  :-X :-X Kukkaloisto kauneimmillaan, muttei kuitenkaan liian kuumaa. Roomaa voin suositella lämpimästi!! Ainoa miinus voisi ehkä olla se, että siellä kun on loputtomasti nähtävää ja koettavaa niin jonkinlainen "stressi" voi iskeä.. Mutta sitten täytyy vaan muistaa heittää kolikko Fontana di Trevin suihkulähteeseen, jotta Roomaan paluu varmistuu..  ;)

Sinne kun haluaa aina vain uudestaan..   :-X

Karlotta  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites
Osaako joku (Karlotta, Monnax) kertoa lisää Sardiniasta?

Joku aika sitten oli Koti ja Keittiö -lehdessä muutaman sivun juttu Sardiniasta. Mitään matkatoimistoja siinä ei mainittu, mutta oli sellaista yleistä infoa. Ja kivoja kuvia. En ikävä kyllä muista, minkä kuun lehti se oli (ehkä toukokuu), mutta tämän vuoden puolella kuyitenkin, joten eiköhän jostain kirjastosta löydy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karlotta: Kiitos  :) Mies on käynyt Roomassa lapsena, minä en ollenkaan. Sinne siis suuntaamme. Kiva, että annoit palautetta  :-X

josefina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Onnentyttö!

Mä olen ollut Italiassa heinäkuussa eikä siellä mikään tuskastuttavan kuuma ollut. Tokihan siellä lämmintä ja kuumakin oli, mutta minä, joka en todellakaan mitään hirmu kuumaa ja hellettä kestä jaksoin ihan hyvin.

Suosittelin kyllä nimittäin häämatkaa heti häiden jälkeen. Me menimme naimisiin 23.8. ja lähdimme matkalle 25.8. (Mauritiukselle, ihana paikka) ja oli tosi ihanaa kun häähumu vaan tuntui jatkuvan ja jatkuvan  ja vasta nyt sitten viikkojen jälkeen on  alkanut 'tavallinen' elämä. Tuntui siltä, että vietettiin oikein todellinen kuherruskuukausi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä kuumuudesta... riippuu tietenkin mihin on menossa Italiassa. Kaupungeissa on kyllä tuskastuttavan kuuma esim. Rooma, Firenze ja Venetsia.  Toisaalta myös toukokuun alussa voi olla kuuma (tänä vuonna oli kuulemma vappuna Roomassa sellaiset +30c) ja voihan syyskuussakin olla tosi kuuma, ainakin muutamat ensimmäiset viikot. Tietenkin saarilla, merenrannalla ja maaseudulla helle ei tunnu niin kamalalta. Olimme kaksi vuotta sitten kiertelemässä Toscanassa juuri heinäkussa mutta ilma ei tuntunut mitenkään hirveän tukahduttavalta. Meillä oli autossa ilmastointi, joten matkanteko oli aika mukavaa ja Toscanan korkeissa kukkulakaupungeissa käy aina pieni tuulenvire, samoin keskiaikaiset kujat ovat mukavan viileitä. Heinäkuussa muuten Toscanassa kukkivat auringonkukat mielettömän isoina peltoina!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia Sardinian vinkeistä Karlotta ja Maaretta! Täytynee lähteä kirjastoon selaamaan (Koti ja Keittiö) lehtiä... Valmis- tai pakettimatkalla en ole koskaan ollut, joten emmeköhän tee tämänkin reissun omatoimisesti  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin olimme häämatkalla Sorrentossa elokuun 18.-28. päivä ja ihastuimme alueen mahtaviin maisemiin. Voimme todellakin suositella!!!  :-X

Lämmintä oli noin 35 astetta ja välillä enemmänkin, mutta meille se passasi. Reissasimme Caprin saarella, Amalfissa ja Napolissa - upeita paikkoja kaikki! Italialaiset ovat itse kesälomalla elokuussa, joten Sorrenton suunnalla oli enimmäkseen italialaisia turisteja. Suomen kieltä emme kuulleet matkalla kertaakaan, mikä oli ihan hyvä..  ;)  

Hellettä näyttää riittävän pitkälle syyskuuhun asti, mutta uskon että heinäkuu on yhtä hyvä vaihtoehto. Elokuu saattaa olla Italiassa lämpimintä aikaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now