Jump to content
Naimisiin.info

Suomen rumin kirkko!


Nemona

Recommended Posts

Guest Puolinainen

Ai kamala tuo Vaasan kirkon sisäkuva. :huh:

Ei voi ymmärtää miten kirkosta on tehty tuollainen ahdistava ja synkkä...

Melkein säälittää nuo ihmiset jotka istuvat tuolla penkeissä, ihan kuin vankilassa.

Minä en tajua, mitä on arkkitehdin päässä pyörinyt...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Hyy! Kammottavia! Pihlavan kirkko on kamala sekä sisältä että ulkoa. Samoin Teljän kirkko, näkisittepä sisältä. Koitin googlettaa, mutta nämä olivat ainoat kuvat, mitä löysin. Yllätys yllätys, taitaa olla niin kammottavia kirkkoja, etteivät ole kehdanneet nettiin laittaa ;)

Ihmettelen samaa, että miksei nykyään sitten tehdä hienoja ja kauniita rakennuksia, kun kerran ne eniten silmää miellyttävät!? Tuntuu, että tänne Poriin ainakin nousee kamalia kerrostaloja, jotka ovat jo heti valmistuttuaan rumia. Mikseivät tee nättejä? Ei se modernius, vaan se kauneus!

post-16882-1205184009_thumb.jpg

post-16882-1205184030_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Järvenpään kirkko ei oo kaunis ulkoa, mutta sisältä on kuitenkin aika nätti... Makuasiahan tuo tietysti on mutta Järvenpääläisenä ja entisenä seurakuntanuorena mulla on siteet tuohon kirkkoon...

Oisin mennyt naimisiin siellä jollen ois muuta kirkkoa saanut varattua.

Tuo Elletin laittama Vaasan kirkko on masentavan näköinen, myös sisältä...

Link to comment
Share on other sites

Guest Porilainen

Ihmettelinkin, et miksei Teljän kirkkoa oo missään! Mut nyt se tuli. Se on tosiaan aikamoinen rumilus ulkoapäin. Sisätilaratkaisuista on pakko mainita, että niiden alttarikynttilöiden päällä on sellaiset höhlät lasitötteröt. Muuten mukiinmenevä. Ekalla sivulla ollut Ruosniemen kirkko on kyllä nykyisellään sisältä aika kaunis. Ja mun vanhemmat on menneet siellä naimisiin, vaikkei se silloin parikymmentä vuotta takaisin ollutkaan yhtä nätti kuin nyt. Ei silloin niin kovin kirkkomainen. Hyvä avioliitto tuli silti ;)

Oletteko muuten tulleet ajatelleeksi näiden modernien hirvitysten hyviä puolia? Penkit on mukavat, lämpötila sisävaatetasoa talvellakin ja sivutiloja riittää. Usein näissä "yläasteen näköisissä" on nimenomaan kyse siitä. "Liikuntasaliosassa" on itse kirkkosali, matalammassa osassa kahvittelu- ja kerhotiloja ja paikkoja vapaamuotoisemmille piireille kokoontua. On niinkuin kirkko ja seurakuntakeskus samassa. Esim juuri Teljän kirkossa olisi siinä mielessä kiva mennä naimisiin, että siellä on samassa rakennuksessa kahvitila. Eli jos ei halua isoja tanssihäitä, koko homman voisi pitää siellä. Kaikissa ihanan romanttisissa vanhoissa kirkoissa ei oo edes vessaa. Kai käytännöllisyydelläkin on joku arvo! Mutta ei sekään pakota kaikkiin näihin hirvityksiin!

Link to comment
Share on other sites

Tässä suomen virallinen SATANISTI-Kirkko... Kuten huomaatte risti kirkon katolla väärinpäin

Kirkkoon sinänsä en ota kantaa, mutta korjaan sen verran (ohi aiheen tietty), että satanisti/satanismi ei liity millään tavalla saatananpalvontaan, jota tässä lausahduksessa ilmeisesti tarkoitetaan.

Lisää satanismista ja saatananpalvonnasta (ja niiden eroista) voi hakea vaikka Wikipediasta tai Merja Hermosen väikkäristä "Pimeä hehku. Satanismi ja saatananpalvonta 1990-luvun suomalaisessa nuorisokulttuurissa." :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

346375.jpg

Parempaa kuvaa en valitettavasti nyt internetin ihmeellisestä maailmasta löytänyt, mutta TUO on kamalin kirkko mihin ikinä törmännyt... Kaskisten kirkko, tumman ruskea pelottavan näköinen hökkeli, sisältä pimeä ja ei niin hmm.. kirkollinen.

Olen siis syntyisin kaskisista, mutta onnekseni en edes rippikouluani sielä käynyt...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse ainakin aikanaan kauhistelin kun Kempleeseen kohosi uusi, "upea" Pyhän kolminaisuuden kirkko. En löytäbyt muuta kuvaa, mutta tielle päin näkyy siis paaaljon pylväitä ja tolppia ja ulokkeita ja "siltoja". Mulle ainakin tulee siitä edelleenkin mieleen joku moderni museo tms. vastaava :huh:

800px-Kempeleen_Pyhän_Kolminaisuuden_kirkko.jpg

Ja tässä vähän sisäkuvaa. Jotenkin on pieni, vaikka ulkoa näyttää isolta. Johtunee niistä ylimääräsistä rakennelmista.

uusi_kirkko_alttari.jpg

Kempeleen vanha kirkko on tosin mielestäni kaunis; pieni ja intiimi.

Niin ja mainittakoon vielä, että yhdyn sen mielipiteeseen, joka toi kuvan Oulun Karjasillan kirkosta ;)

Eli tästä: 300px-Karjasillan_kirkko.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Mielestäni kaikki Helsingin, Vantaan ja Espoon nk. lähiökirkot on aika rumia. Onneksi Helsingissä on vastapainona osa Suomen upeimmista vanhoista kirkoista, kuten mielestäni Suomen kaunein Helsingin tuomiokirkko. (Ehkä näkökulmani on hiukan helsinkiläinen, mutta kuitenkin...) :rolleyes:

Mun mielestä Helsingin tuomiokirkko ontodellakin yksi kauneimmista kirkoista! ja ei näkökulmani ei edes ole helsinkiläinen vaan savolainen ;)

tuo Kouvolan keskuskirkko on kyllä aivan kamala! :o

Mut ei tämäkään Kuopiossa sijaitseva Pyhän Johanneksen kirkko kovin ihana ole

mannistopyhajohanneskirkko.jpg

pjohanneksenkirkko.jpg

Näyttää mun mielestä lähinnä keskitysleiriltä

Muokattu: , käyttäjä: m.a.n.z.i.c.c.a
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Pakko vielä kommentoida tuota Kouvolan keskuskirkkoa, joka siis samalla kaavalla rakennettu kuin Kouvolan Etola ;) Mun vanhemmat on vihitty siinä kirkossa, liekö ainut pari, joka sen käytäviä on astellut *hih*Oli kuulemma uusi ja hieno silloin... On siellä sisällä yksi kaunis asia eli iso ikkuna kuoron takana... :D Näkee sentään ulos.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

^Pispalan kirkon kuvan alla olevassa esittelytekstissä mainostetaan "kohtuullista akustiikkaa"! :girl_haha: Onhan muitakin kirkkoja, joissa on kohtuullinen akustiikka, mutta niitä ei sillä perusteella mainosteta konserttikäyttöön!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...