Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä budjetti n.13000e. Mun vanhemmat antaa 3000e häälahjaksi järjestelyjä varten ja sulhasenkin vanhemmat maksavat jotain. Tämä on vanhempien oma tahto, eli mitään rahaa ei missään vaiheessa olla ruinattu, vaan varauduttiin alusta asti siihen, että häät maksetaan itse. Ei tietenkään avusta viitsitty kieltäytyä, kun sitä oli tarjolla:) Häät saadaan kuitenkin suunnitella ihan omannäköiseksemme avuista huolimatta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Maksamme häämme pääosin itse. Oltiin varauduttu maksamaan kokonaankin, mutta molempien vanhemmat ovat halunneet osallistua kustannuksiin. He ovat maksaneet esim. juomia ja koristelutarvikkeita. Meidän hääbudjetti on 8000-9000 euroa ilman häämatkaa. Lainaa ei onneksi tarvitse ottaa. Häämatkan olemme maksaneet kokonaisuudessaan itse.

Muokattu: , käyttäjä: Belgemine
Link to comment
Share on other sites

Tuo mun vanhempien lahjoitussumma on vähän muuttunut viime vastauksestani, eli 3000e sijaan he haluavat sittenkin maksaa kaikki juhlapaikasta koituvat kustannukset, eli n.6500e, mikä käy meille oikein hyvin:) Edelleen juhlista päätämme minä ja sulhaseni, vaikka vanhempani noin paljon maksavatkin. Otimme asuntolainen yhteydessä 10 000e ylimääräistä, mutta näillä näkymin saamme häämme maksettua omilla säästöillämme ja vanhempiemme tuella.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tämän hetken tilanne:

Häiden budjetti on näillä näkymin n. 10 000 eur, ei sisällä häämatkaa (joka kustantaa n. 8000 eur). Olemme varautuneet maksamaan kaiken itse. Rahat on säästetty, ei lainarahaa. Voi olla, että vanhemmat jossain määrin osallistuvat kustannuksiin, esim. äitini on jo ilmoittanut maksavansa hääpukuni, mutta emme odota mitään kustannuksiin osallistumista.

Link to comment
Share on other sites

Meidän budjetti menee noin 12000 euroon häämatkan kanssa. Suurimmaksi osaksi pyrimme maksamaan koko summan itse, mutta vanhempamme ovat ilmoittaneet haluavansa osallistua kustannuksiin. Emme kuitenkaan osaa suoraan mitään rahasummaa heiltä pyytää, joten osallistumisen suuruus on vielä epäselvä. Ja tuohon häämatkaan toivomme saavamme avustusta häälahjojen muodossa, joten lopullinen omakustannus jää nähtäväksi.

Link to comment
Share on other sites

Vanhempani ovat sen verran perinteisiä, että ovat jo ennen hääuutistakin ilmoittaneet, että tulevat vastaamaan tyttären hääkustannuksista. Budjetti ei ole vielä tiedossa, kutsuttuja on n. 130. Itse olen todella kiitollinen avusta, minä ja mies kun olemme molemmat vielä opiskelijoita häiden aikaan (tai minä toivottavasti vastavalmistunut :)). Häämatkan maksamme itse ja oman kaunistautumiseni maksan myös itse.

Link to comment
Share on other sites

Meillä hääbudjettia ei ole vielä laskettu, mutta veikkaisin jotain 4000-6000 euron väliltä, vieraita tulee 50-60. Isoisäni maksaa suurimman osan (on pitänyt minulle säästötiliä syntymästäni lähtien), mieheni äiti on luvannut osallistua kustannuksiin ja itse koitamme maksaa myös jonkun verran. Opiskelijalle ja pienipalkkaiselle se on vain hieman vaikeaa, varsinkin kun emme ole mitään kovin säästäväisiä ihmisiä... :girl_impossible: Mutta eiköhän tästä vielä hyvä tule! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän suvussa on kulkenut tapa että morsiammen vanhemmat maksavat häät, mutta minä en halua tätä tapaa käyttää :girl_smile:

olemme listanneet mitä maksaa hääpaikka,auto,vaatteet,korut,pitopalvelu,juhlapaikka,hotellit jne ja sitä mukaa jaamme noita tasan kummankin vanhempien kesken.

itselle on tällä hetkellä jäänyt maksettavaksi kutsut, morsiamen mekko ja sulhasen puku. sormukset tulee sulhasen vanhempien puolelta ja ruuat ainakin minun äitini puolelta. ollaan otettu asenne että kaikki mitä tarjotaan otetaan vastaan,mutta kaikkia emme kyllä todellakaan halua maksattaa vanhemmilla..ollaanhan me jo isoja ja ihan omaaki rahaa on :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Guest pampulakorva

Kyllä meillä maksetaan myös valtaosa omasta pussista ja omat vanhempani haluavat ehdottomasti maksaa ruokailun, n. 1000e ja appivanhemmat tilavuokran ja hääyön 700e. Meillä ei pitänyt "pyytää", vaan mielummin voi sanoa jotta yritettiin kieltäytyä, huonolla menestyksellä... mutta ihan mukava näin, kyllä sitä rahaa uppoaa vaikka ihan "vaatimattomasti" halutaankin juhlia...

Link to comment
Share on other sites

Me maksamme suurimmaksi osaksi itse. Ei ole vielä äitini lisäksi muita halukkaita ilmoittautunut maksumiehiksi. :girl_haha: Äitini on luvannut kustantaa hääpaikan vuokran.

Pikkuhiljaa on tullut ostettua kaiken näköistä ja sitten olemme vielä säästäneet erikseen säästötilille, jossa onkin jo aika kiitettävästi saldoa. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me maksetaan myöskin osittain itse ja loput maksaa vanhemmat keskenään. meidän henk.koht budjetti on vielä 2000€ kun maksettu ollaan jo juhlapaikka,auto,hotelli,morsiamen ja sulhon vaatteet,kutsut ja osa somistuksista on jo hankittu. ruokahan se varmaan suurin menoerä onkin ja onnex morsmaikun äitee on luvanna siinä olla rahallisena tukena..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...