Pikku Punahilkka

"Kiitos, tulemme mielellämme... jos tulemme."

69 posts in this topic

Sanokaapas miten pitäisi suhtautua tällaiseen vastaukseen hääkutsuun: "Kiitos kutsusta! Tullaan tosi mielellämme, kaikki neljä! Jos ei olla kipeinä."

Olin hieman että :o

Tietenkin kipeänä pysytään sängyn pohjalla, ja toki lapsiperheessä on tavallista että ollaan kipeänä, mutta että se pitää vielä erikseen mainita? Joltakulta muulta tulleena olisin ehkä pitänyt tuota vastausta ihan normaalina, mutta kun tiedän että vastauksen lähettäjä on sellainen, joka usein viime hetkellä peruu, tai vaan jättää tulematta paikalle eikä edes peru, niin alkoi vähän ärsyttää. Ihan kuin hän suunnittelisi jo tässä vaiheessa jättävänsä koko juhlan väliin, mutta ilmoittaa silti jostain syystä tulevansa. Plääh.

Onkos muilla ollut vieraiden keskuudessa tällaisia "venkoilijoita"? Miten on lopulta käynyt? Olisiko ihan kamalaa soittaa tuolle ihmiselle reilua viikkoa ennen häitä ja kysyä miltä vaikuttaa? Siinä vaiheessa ehtisin vielä ilmoittaa pitopalvelulle että tulijoita onkin neljä vähemmän, tai sitten voisin kutsua paikalle muutaman kaverin, jotka nyt jäivät ilman kutsuja, kun tilojen ahtaus tuli vastaan...

Edited by Siilu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole vielä kokemusta hääkutsujen lähettämisestä, mutta erään toisen juhlan ilmoittautumisia vastaan ottaessani oli joillain ihmisillä kummallisia "tulen paikalle, jos en keksi parempaakaan tekemistä". Ja kyseessä eivät olleet edes mitkään kotibileet vaan huomattavasti virallisempi tapahtuma, johon kutsuttiin kortilla. Loukkaavaa mielestäni kutsun esittäjää kohtaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemusta on. <_<

Pyysimme kutsussa ilmoittamaan tulosta tai mahdollisesta esteestä tiettyyn päivämäärään mennessä. No, ilmeisesti lukutaito ei ole kaikilla ihan hallussa. Kävi kyllä korpeamaan, kun eräät kutsutut (jotka kaiken lisäksi työskentelevät itse ravintola-alalla tai pitopalvelussa) eivät vaivaudu ilmoittamaan tulevatko vai eivät. Sitten saa perään soitella ja kysellä... Kaikista paras, kun yksi kaverini ilmoitti facebookissa ettei tule! Mikä juttu nykyajan ihmisillä on, kun ei hallita edes peruskäytöstäpoja ja soiteta kohteliaasti, ettei valitettavasti pääse? Tosi tökeröä toimintaa... Mikä siinä on niin helv**** vaikeaa? Meilläkin tosiaan on näitä "tullaan jos tullaan" -tyyppejä. No, paikka varataan niille, jotka ilmoittautuu, loput jotka eivät älynneet ilmoittautua voivat sitten syödä vaikka juhlapaikan keittiössä jos änkeävät paikalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oo kokemusta hääjuhlantyyppisestä juhlasta, mutta ei tarvii olla kuin jonkinlainen illanistuminen niin huomaa että ihmiset on tosi tökeröitä. Koska kutsu on tekstiviestimuodossa, niin eihän siihen tarvitse vastata eikä ainakaan tuhlata aikaa soittamiseen. Ja juuri tuo "Tulen jollei ole parempaa tekemistä" on niin mukava saada vastaukseksi, sillä enhän ole varaamassa syötävää mitenkään tietylle ihmismäärälle ja onhan se aina niin ylentävää tietää, että oma ja ystävien seura on kovin toissijaista. Voihan joku oikeasti tärkeä kaivata kutsutun seuraa! Eihän sellainen sovi. Käytöstavat niin hukassa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä kans vähän samanlaisia "ongelmia".ensinnäkin mun isän veljelle ja hänen vaimolleen ei meinannut hääkutsu mennä olleenkaan perille vaan saapui myöhemmin, kun muille(ja ainakin yksi meidän kutsuista on hukkunut jonnekkin.he sitten olivat isältäni kyselleet kutsun perään ja isäni sanoi , että kyllä kutsu on lähetetty ja että odotelkaa vielä jonkin aikaa, jos kutsu sittenkin saapuisi.no äitini oli sitten nähnyt isän veljen vaimon kaupungilla ja ohimennen kysynyt, että onko kutsu tullut vieläkään perille...hän sitten sanoi että tuli kyllä, mutta he eivät vielä tiedä tulevatko kun heillä on jonkun tutun 50-vuotisjuhlat ja sitten tämä kyseinen nainen oli kysellyt että onko muidenkin kutsuja kadonnut ja ketä muita meidän isän sukulaisista on tulossa/kutsuttu :blink: .meille ei siis ole kutsuttu kaikkia sukulaisia isän suvusta, koska emme ole olleet moneen vuoteen heidän kanssaan tekemisissä(ei myöskään sulhon suvusta)ja jos olisimme kutsuneet kaikki sukulaiset molempien suvusta, olisi vierasmäärä noussut n.100 henkeen(nyt n.60 vierasta kutsuttu).no anyway, nämä kyseiset henkilöt eivät ole ilmottaneet, että tulevatko vai eivät ja huomiseen asti meillä on vp(luultavasti suuttuivat, kun eivät heti saaneet kutsua, vaikka se ei ole meidän vaan postin vika)...isäni lupasi huomenna soitella heille ja kysyä, että mitä he oikeen meinaavat. <_<

tuli aikas pitkä teksti ja meni vähän OT...oli vaan pakko purkaa mieltään jonnekkin, kun pistää vihaksi että ei voida suoraan sanoa jos ei kiinnosta tulla meidän hääjuhliin :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No tämä vastaus eräältä ei tullut kutsuun liittyen.. Istuin ystävän kanssa kahvilla kun ilmoitin, että olisi kirkko varattuna siihen ja siihen aikaan, hänen vastauksensa oli " Ai, ei varmaan päästä, kun on yhden toisen häät varmaan samaan aikaan, ei vielä olla saatu kutsua." Eli siis vaikka ei ollut näistä toisista häistä vielä tietoa, ystäväni päätti odottaa heidän kutsuaan. En siis tuhlannut kutsua häneen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parasta aikaa odottelen VP:n päättymistä(21.6) ja huvittava/kiukuttava tilanne oli tänään kun sain tekstiviesti ilmoittautumisen sukulaiseltani jonka perheestä 3 henkilöä kutsuttu, ja jossa luki:

"Tulemme jos pääsemme" :huh:

Mietin hetken kuinka kauniisti kysyä hieman tarkennusta sillä jos kaikki vastaisivat noin ympäripyöreästi, ei meillä olisi aavistustakaan kuka lopulta saapuisi paikalle ja kuka ei.

Laitoin siis viestiä takaisin ja toivoin tarkennusta pitopalvelun vuoksi ja vastaus kuului että he tulevat.Vähän tässä olen näistä tavoista ilmoittautua, hämmentynyt mutta toiveikkaana olen että mahdollisimman moni tulee vaikka taoa ilmoittaa siitä ei ole se jota ensisijaisesti odotamme :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todella ärsyttävää tuo "tulemme jos pääsemme / ei ole muuta". Eikö sitä kalenteria voi tarkistaa ennen ilmoittamista? Tottakai kesällä kaikilla on kiirettä lomien ja muiden juhlien kanssa, mutta on se aina kohteliasta juhlan järjestäjää kohtaan ilmoittaa onko tulossa vai ei, kyllä sen menon voi peruuttaakin jos sattuu sairastumaan tms! :huh:

Meidän suvussa on myös semmoisia venkoilijoita, jotka eivät ilmoita jos ovat tulossa tai eivät pääse. Tiedän jo nyt, että sitten kutsujen lähetyksen jälkeen saa soitella ja kysellä perään. Sen olen kuitenkin päättänyt, että ne jotka eivät ilmoita tulostaan juuta eikä jaata, eivät saa istumapaikkaa. Saavat sitten istuskella seinän vierustoilla, mutta pöytiin en aio laittaa yhtäkään ylimääräistä tuolia "jos he nyt sittenkin tulevat". <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noita ilmoittamatta jättäviä tuntuu olevan jokaisen suvussa (omassa lähimpänä veljeni). Raivostuttavaa. Ja näin kutsut lähettäneenä ja vastauksia odottaneena olen kyllä oppinut, että seuraavan kerran, kun saan kutsun jonnekin, vastaan oikeasti heti/mahdollisimman pian, että tullaanko, kuinka monta ja onko allergioita. Juuri niin kuin yleensä vastauspyyntö pyydetään. Mutta teen sen ihan selväksi kyllä niillekin, jotka tietävät tasan tarkkaan allergiattomuutemmekin.

Meille ei vielä ole tullut tuollaista "tullaan, jos päästään" ilman mitään hyvää syytä. Kaksi tosin on epävarmaa, mutta ymmärrän kyllä syyn oikein hyvin: Toisilla on laskettu aika pari viikkoa ennen häitä ja jos synnytys viivästyy, niin saattavat olla vielä laitoksella silloin tai mahdollisesti, jos on ongelmia sitten vauvan kanssa (koliikkia tms.), niin ei siinä toisten häät innosta. Toisilla taasen saattaa olla puiminen käynnissä silloin, jos säät suosivat. He ovat yrittäneet saada työmiestä muutoinkin remmiin, mutta eivät ole onnistuneet. Joten jos on hyvä sää, ovat silloin puimatouhuissa, ymmärrettävää. Molemmissa tapauksessa eivät tietenkään osaa etukäteen sanoa tilannetta, joten ovat ilmoittaneet tulonsa näillä varauksilla.

Jos tulo on epävarmaa jostain syystä, niin kyllä se kannattaa kertoa suoraan. Selittää miksi, niin kyllä kutsujat yleensä ymmärtävät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meille onnneksi eilen kävi niin, että tämä isän veli soitti illalla ja ilmoitti että he tulevat vaimonsa kanssa juhliin.yhdeltä toiselta isän veljeltä emme ole vielä saaneet suoranaista vastausta,vaan hän kiitti sulhoani kutsusta.olettaisimme kuitenkin että hän on vaimonsa kanssa tulossa, koska he yleensä viihtyvät juhlissa ja isäni veli pitää sulhostani paljon(ovat myös ex-työkavereita).tietenkin olisi hyvä jos he ilmottaisivat tulostaan, koska hänen vaimollaan on keliakia ja hänelle pitää erikseen tehdä ruuat...ajattelimme kuitenkin varata myös hänelle ruuat, niin ei sitten juhlissa tule sitä yllätystä ettei hänelle ole ruokaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen itsekin ihmetellyt tätä nyky touhua jättää ilmoittamatta tulostaan!

Hääkutsujen vastauksia en ole ottanut vastaan, mutta ihan "mitättömiä" synttärikutsuja, joihin olen laittanut vp X mennessä, ja sitte saa soitella perään että njiin tuutteko vai ette. Ja vastaus on ollu tätä "ai niin joo ne, kosks ne nyt olikaan? nooh, tuskin meillä mitään sillo on... joo, tullaan me" :blink:

Ei tajuu... ihan mielenkiinnolla jään odotteleen mitä ne on sitte hääkutsujen kanssa... sitä ennen on vielä kuitenkin yhdet kutsu juhlat jotka järjestän... revin varmaan tukan päästäni jo sillo... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.7 ja tänään pistin jo meiliä menemään kavereille joista ei ole kuulunut mitään, että jos tietävät tulevatko vai ei, niin vois ilmoittaa. Samoin mun vanhemmat auttaa sukulaisten soittokierroksessa jos saatais vähän päälukua kasaan... Tällä hetkellä kun tilanne on, että 112 ihmisestä 40 tulossa, 40 ei ja lopuista ei hajuakaan :huh: Taitaa jäädä kovin pieniksi meidän häät... noh, ihan mitättömät juhlathan ne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käsittämätöntä tosiaan. Meille ei onneksi ole (ainakaan vielä) tullut tuon tyyppisiä vastauksia. Ainoa vähän vastaava oli, että "tulee 2 - 3", mutta ymmärrän sen hyvin, koskapa kyse on vakavasta sairaudesta.

Minä kyllä suivaantuisin tuollaisista "tullaan jos ei parempaakaan tekemistä keksitä" -vastauksista todella. Jos ei voi tulla niin sanoo sitten, mutta tuollainen muotoilu on äärimmäisen loukkaava. Varmaan sanoisin sellaisille tyypeille, että ei ole pakko tulla... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä suurin osa vieraista kyllä ilmoitti asiallisesti, että ovat tulossa ilman sen parempaa epäröintiä. Häihin kuitenkin moni jätti tulematta :angry: . Yli kymmenen vierasta oli jäänyt kotiin, mikä kyllä suututti kun heistä kaikista maksoimme ja ilmoittautumisten deadlinekin oli noin viikkoa ennen juhlaa. Muutama sairastapaus oli joukossa, ne olivat ihan ymmärrettäviä, mutta kieltämättä savu nousi korvista etenkin sellaisten ihmisten kohdalla, jotka olivat erikseen kysyneet, että voisivatko tuoda avecin (sopi meille kun ei ollut tilaongelmia tms.), lisäsimme avecin listalle, mutta sitten itse juhlassa ei sitä avecia ollutkaan mukana vaan tulivatkin yksin :angry: . En sitten tiedä, eivätkö kaikki vaan tajua, miten tärkeää se ilmoittautuminen on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^luulen, että ihmiset ei oikeasti tiedä, miten tärkeää ilmottautuminen on. Luulen myöskin, että henkilöt, jotka ovat itse järjestäneet häät tai vastaavat juhlat, ymmärtävät asian ja ilmoittavat suht nopeasti tulostaan tai tulematta jättämisestään. Itse olen ainakin syyllistynyt aiemmin tuohon "vielähän vastausaikaa on jäljellä", mutta tästä lähtien kyllä ilmoitan heti, kun tiedän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen miettinyt tätä ja tullut siihen lopputulokseen, että ihminen on itsekäs, valitettavasti. Oletteko huomanneet kuinka monet ihmiset puhuvat häistä? "Meillä on tänä kesänä viidet häät, aika rankkaa, ei oikein jaksaisi..." yms. Totuus on se, että suurissa häissä arviolta noin 10-25% vieraista TODELLA ovat siellä iloitsemassa TEITÄ (yleensä vain aivan lähin suku ja aivan lähimmät ystävät) - kaikki muut ovat siellä itsensä takia, asenteella "no tullaan, jos nyt ei parempaakaan tekemistä ole" tai "no tullaan, jos on hyvät bileet, hyvä ruoka ja viinaa".

Kun mainitsee häistään, niin osa ihmisistä tuntui olevan vain kannalla että onpas mukavaa että pidätte häät niin saadaan kaikki kaverit koolle ja voidaan ryypätä yhdessä. Mielestäni se ei ole häiden tarkoitus, vaan häiden tarkoitus on että vieraat ovat siellä toivottamassa ja iloitsemasta hääparin onnesta. Isoissa juhlissa suurin osa vieraista tuntuu olevan melko välinpitämättömiä sen suhteen onko häät vai pidetäänkö vain normaali lauantai-ilta baarissa...

Kylmä totuus on se, että monelle ihmiselle häät ovat vaiva - pitää hankkia uudet vaatteet, tulla paikalle, ostaa häälahja - ja on yksi kesäviikonloppu vähemmän aikaa viettää mökillä. Kannattaa siis miettiä, ketkä ovat oikeasti ne jotka ovat valmiita näkemään tämän vaivan teidän vuoksenne - tai sitten kutsua kaikki tutut ja vaan yksinkertaisesti varautua siihen, että osaa ihmisistä ei kiinnosta ilmoittautumisten hoitamiset ja voivat myös jättää tulematta viimetipassa ilman hyvää syytä jos tulee parempaa tekemistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tytteli10:n ajatus tuskin on ihan tuulesta temmattu. Näin se tuntuu menevän. Vaikka ymmärrän tosiaan niitäkin, joilla tosiaan on useammat häät samana kesänä tai jotka ovat ei-niin-läheisiä. On tosiaan varmaan kiva kutsua se Pertti-Pikkuserkku, jota ei ole nähnyt yli 10 vuoteen, mutta kannattaa tosiaan varautua siihen, että Pertti-Pikkuserkkua ei ehkä niin jaksa bileet kiinnostaa.

Sen sijaan minusta kavereiden koolle saaminen (ja ehkä se ryyppääminen) ei minusta poissulje sitä, että olisin toivottamassa hääparille onnea ja iloitsemassa heidän rakkaudestaan. Hääparin tarkoitushan (kai?) on kutsua ystävät ja suku koolle juhlimaan liittonsa solmimista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä menee vähän ohi aiheen, enkä toistaiseksi usko, että sukulaiseni tai ystäväni olisivat välinpitämättömiä häitäni kohtaan tai ainakaan julistaisi sitä välinpitämättömässä vastauksessa, kuten aloittajalla ja muilla on näköjään käynyt. Itse olen kutsunut etenkin serkkuja sillä periaatteella, että on tosiaan mukava kokoontua porukalla ja juhlia yhdessä -> muuten tulee varsin harvoin heitä nähtyä ja se on mielestäni sääli. Toki perustarkoitus on juhlia sitä, että avioidutaan, mutta tärkeintä minulle on se, että vieraat viihtyvät myös keskenään ja pitävät hauskaa. Meidän onnemme ja liittomme tuskin lopulta hetkauttaa kuin niitä läheisimpiä, ja se on ihan ok.

Olen myös itse niitä, jotka iloitsevat kutsusta, laittaa kutsun hyllynreunalle ja unohtaa ilmoittautua. :o Onneksi ihmiset soittavat perään.. Ehkäpä omien häideni jälkeen itsekin opin vastaamaan kutsuihin heti.

Yksi pohdintani oli se, että olen ollut itse varsin harvoissa häissä. Meidän perheidyllissä kun ei tuo avioliitto ole mikään itsestäänselvyys parisuhteille ja liittojen ikuinen kesto vielä vähemmän, mikä hillitsee ihmisten naimakauppoja. Olenkin aivan vilpittömän iloinen ja kiitollinen kaikista kutsuista, oli kutsuja sitten läheisempi tai kaukaisempi. Häät on mulle jotain spesiaalia, niihin kutsun saaminen on suuri kohteliaisuus kutsujilta ja osallistuminen on varmaa. (Paitsi kerran, kun oli nämä harvat hääjuhlat juurikin samana päivänä kahdella serkulla, se oli tosi harmi!) Tällaisen valossa on tosi vaikea varmasti minunkin ymmärtää, jos joku sukulainen ei olekaan niin innoissaan tulemassa meidän juhliin. Onneksi meidän lähipiirissä ei pitäisi olla hääväsymystä, että saadaan paljon kutsuttuja paikalle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me taas ollaan miehen kanssa tosi nihkeitä lähtemään juhliin, erityisesti jos odotettavissa on kovin viralliset ja muodolliset juhlat, joista ei tunne juuri ketään. Eli oman lähisuvun ja kavereiden häihin, synttärijuhliin ja muihin vastaaviin mennään ihan mielellään, mutta niiden muiden kanssa tilanne on toinen... Kirkonmenot, hääjuhlat tansseineen ja morsiamen ryöstöineen ja noutopöytineen eivät jaksa sinällään niin valtavasti kiinnostaa, ellei hääpari ole tuttu. Vastauspyyntöihin vastaamme tottakai, koska ymmärrämme ilmoittautumisen merkityksen järjestäjälle. Pitäisi nyt itsekin muistaa näin omien hääbileitten kynnyksellä, että kaikille muille se päivä ei todellakaan ole kesän kohokohta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kenenkään ole pakko lähteä juhliin, mutta kuvittelisin olevan ihmisillä sen verran munaa, että sanoo suoraan kuin että jättää tulematta. :angry:

Mutta ymmärrän kyllä, kuinka useat häät stressaa ihmisiä, sillä jos on nyt vaikka ne 7 häätkin kesän aikana niin lahjat sun muut valmistautumiset vaatii aikaa ja panostusta ja jossain vaiheessa varmasti suupielet alkaa väpättään alemmas ja alemmas. Ja onhan se rankkaa jos joka viikonloppu pitää olla jossain eikä voi rentoutua. Osalla jopa on ne 7:t polttaritkin, joten paljon muuta ei kesäviikonloppuisin tarvii tehdäkään..

Olen maailman unohteliain ihminen, joten kutsujat soittelevat usein perääni ilmoittautumiseni puuttuessa. Se ei ole tahallista enkä mitenkään väheksy juhlia, yksinkertaisesti vain unohdan ilmoittautua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on v.p huomenna ja vielä 17 on ilmoittautumatta. :o mun äiti kun soitti veljelleen(mun kummisetä)ja kysyi osoitetta ja kertoi että kutsu täältä tulossa,ni sanoivat että he ovat silloin kesälomareissulla autolla,että jos ovat silloin täälläpäin niin tulevat :angry::huh: siis enhän mä rupee miettimään että onkos ne nyt täällä vai ei.

vieraiden määrä ilmoitetaan 4.7 enkä aio yhdellekään varata ruokaa elleivät ole ilmoittautuneet :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ompa ärsyttävää :angry: En kyllä ymmärrä miksei kaikki ymmärrä mitä tuo tarkoittaa hääparille, mitä jos kaikki vastaisivat yhtä ympäripyöreästi :unsure:

Edited by Icediamond

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös ainakin yksi pariskunta joka ei ilmeisesti osaa päättää, tulevatko vai eivät. Vastaus kutsuun oli tulemme jos ehdimme sinä päivänä. Heillä on kyllä sama ongelma jokaikisen pippaloiden suhteen ja me muut jännittyneinä odotamme aina saapuvatko he paikalle... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me aloitimme vieraiden painostuksen jo viikkoa ennen vp:tä laittelemalla sähköpostia ja soittelemalla sillä varjolla, että tiedustelimme "onhan kutsu tullut perille". Tähän sitten useampi vastasi kiittämällä perille tulleesta kutsusta ja ilmoittamalla tulostaan.

Tapasimme tuossa viime viikonloppuna sulhasen sukulaisia ja mm. yksi täti pahoitteli kovasti, kun tajusi ilmoittautua vasta viimeisinä päivinä. Tähän pahoitteluun hänen miehensä tokaisi "Kyllähän ne nyt tiesi että me tietenkin tullaan, turhan vouhkasit." Ai, mehän tietenkin tiedettiin, etä nelihenkinen perhe toiselta puolelta Suomea tulee :blink:

Toisaalta sitten taas juttelin sattumalta bestmanin äidin kanssa, ja keskustelussa kävi ilmi, että bestman oli automaattisesti olettanut meidän varaavan hänelle hotellihuoneen. :blink:

Pyysin miestäni heti tarkistamaan asian, ja tosiaan bestman piti itsestään selvyytenä, että me tiedämme hänen tulevan samaan hotelliin ja varaavan hänelle huoneen. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meillä myös ainakin yksi pariskunta joka ei ilmeisesti osaa päättää, tulevatko vai eivät. Vastaus kutsuun oli tulemme jos ehdimme sinä päivänä. Heillä on kyllä sama ongelma jokaikisen pippaloiden suhteen ja me muut jännittyneinä odotamme aina saapuvatko he paikalle... :rolleyes:

Mä en kyllä jaksaisi yhtään tuollaista käytöstä, etenkin ihmisiltä joilla on jatkuvana tapana käyttäytyä noin. Tässä tapauksessa todennäköisesti soittelisin perään ja kysyisin suoraan, että oletteko tulossa vai ette ja selittäisin kuinka pitopalvelulle pitää kertoa vieraiden tarkka lukumäärä etukäteen eikä oikein huvittaisi maksaa vieraista, joita ei sitten hotsitakaan tulla häihin. Jos vieraat käyttäytyvät noin törkeästi niin ei mun mielestä heitäkään tarvitse mitenkään silkkihansikkain käsitellä. Ihan käsittämätöntä, että joillakin ihmisillä on käytöstavat niin hukassa etteivät osaa edes ilmoittaa saapuvatko paikalle vai eivät... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now