siristiina

Miten valita kaaso(t) (yhdistetty ketjuja)

254 posts in this topic

Täällä olikin jo puhuttu, että ketä olette valinneet kaasoksi, mutta millä perusteilla? Itselläni on monta läheistä ystävää, joista kaikki olen tuntenut noin 4-vuotiaasta lähtien. Toisaalta, minulla on myös kaksi hyvin rakasta ja tärkeää siskoa, jotka ovat minulle hyvin läheisiä. Jos valitsen jonkun ystävistäni, tiedän, että joku heistä loukkaantuu.. joten olisi mukavaa, jos joku kertoisi omia perustelujaan, niin ehkä minun olisi helpompi sen pohjalta pähkäillä omani  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie valittin kax sellaista ystävää, joiden kans tekemisissä paljon ja jotain yhteistä. Elikkä meillä synkkaa sen verta hyvin ajatukset ja luottamus et siinä perusteet pääasiassa. Loppujen lopuks valinta oli helppo. itsekkin yllätyin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kavereistani se, jolle on helppo puhua ihan kaikesta - joka on mun oma henk. koht. personal shopper - löytää vaatteita joita en itse ikinä kokeilisi, mutta jotka näyttää tosi hyviltä mun päällä.

Me ollaan hyvä pari siinä, että kaaso ideoi ja minä sitten organisoin. Lisäksi hän vaikuttaa hirmuisen innostuneelta häistämme uskon, että hänen kanssaan on kiva järjestää juhlia.

Ja oli muuten ensimmäinen ja oikeastaan ainoa jota kaasokseni ajattelin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valitsin kummitätini, koska hän on luotettava ja hyvä ystävä. Sen mitä hän lupaa järjestää, hän myös tekee. Olen turvallisin mielin kaikkien järjestelyjen suhteen, vaikka häihin on enää viikko ja olen muuten täysin stressaantunut.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valitsin kaasoikseni henkilöt joiden kanssa olen ollut viimeaikoina ja aikaisemminkin paljon tekemisissä. Toinen on jokapäiväinen työkaverini jonka kanssa olemme lähes 100 % aina samalla aaltopituudella. Hänellä on kokemusta useammistakin häistä joten hänestä on paljon apua. Toinen kaasoni on pikkuserkkuni,henkilö jolle ensimmäisenä kerroin vuosia sitten että lähden treffeille nykyisen avopuolisoni kanssa,tulevan aviomieheni kanssa. Hän taasen tietää paljon lapsuudestani ja tuntee toisella tavalla minut hyvin. Yksi ongelma vain on;olen aikoinani yläasteella puhunut silloisen parhaan kaverini kanssa,ei tosin niin läheisen enää,että hän voisi olla kaasoni tulevaisuudessa. Nyt en ole nähnyt häntä tai kuullut hänestä mitään syksyn jälkeen. En sitä ennenkään hänestä kuullut paljoakaan. Nykyisten kaasojeni kanssa olen enemmän tekemisssä ihan muutekin.Ajattelin että voin hänellä sanoa,jos joskus kyselee syytä,että silloisessa tilanteessa koin toisten olleen enemmän tietoisia elämtilanteestani ja tekemisissä kanssani. Onkohan ihan ok sanoa näin? VOinhan antaa hänellä jotain muuta hommaan jos hän haluaa auttaa hääjuhlan tekemisessä... :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luottohenkilöt ovat valinnan kohteena. Mieti, mitä voit ja haluat jättää kaason vastuulle!

Minulla oli kaksi kaasoa: toinen piti minut järjissäni ja toinen avusti käytännön jutuissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs sitten kun ei oikein ole ketään kenet haluasi kaasoksi. Tällä hetkellä ei oikein ole ketään läheistä ihmistä, kaikki on enemmän kavereita kun ystäviä. Kuitenkin olis kiva jos ois joku jonka kanssa höpsöttää ja järjestellä häitä, ja oishan se ihana jos siellä kirkossa olis joku tukena..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikki rakkaita ystäviä, tuntevat minut eri aikakausilta, useampi, jotta ei kaadu pyynnöt yhden niskaan. Ja ennenkaikkea luotettavampia kuin minä itse!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainoa peruste on, että kaasoni on paras ystäväni, jonka olen tuntenut hänen syntymästään saakka (eli 24 vuotta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin.. mullakin taas aihetta riemuun, kaaso on löytynyt ;D Ja vieläpä aivan ihanan ihmisen,  eikä haittaa ettei ihan nurkkakunnalla asu kun järkätään hommat sen mukaan. Tää on onnellinen :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyysin kaasokseni parasta ystävääni.

Emme ole vuosissa tunteneet kuin nelisen vuotta, mutta henkinen yhteys on niin syvä, että pidän häntä sielunsisarenani.

Ja hän oli myös heti ensimmäinen ja luonnollisin vaihtoehto kaasokseni.

Sisaruksiakin minulla olisi neljä, mutta heistä en ketään osaa kuvitella kaason rooliin.

Olen heitä sen verran nuorempi (22-vuotta itse olen), että he jollain asteella edelleen pitävät minua pikkupentuna, joten tuntisin jonkunsorttista alemmuutta heidän seurassaan tässä asiassa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en osannut ystävistäni valintaa tehdä joten pyysin kaasoikseni kaksi erittäin läheistä serkkuani. Valinnanvaikeuden lisäksi he kuitenkin ovat ihmisiä jotka tuntevat minut parhaiten ja jotka ovat sulhonkin oppineet hyvin tunteman. Olemme myös hyvin samanlaisia joka helpottaa häiden toteuttamista hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaasoksi pyysin lapsuudenystäväni, joka on myös kaikista paras ja läheisin ystäväni. Muita vaihtoehtoja ei edes ollut. Suurin syy valintaani on 100% luottamus tähän ystävään. Tunnemme toisemme niin hyvin että ajatusmaailmat ja mielipiteet ja arvot ovat niin samansuuntaisia että tiedän että homma tulee toimimaan loistavasti! Ja tietty on ihana huomata kuinka ystäväni ihan vilpittömästä halustaan tekee kaikkensa, jotta meidän päivämme olisi täydellinen!  :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole vielä kaasoa itselleni pyytänyt, mutta suunnitelmissa olisi kysyä viikonloppuna ihanaa, rakasta isosiskoani. Hänet valitsin siksi, että hän todella tuntee minut läpikotaisin ja luotan häneen sataprosenttisesti. Osaa varmasti minut pitää järjissäni ja auttaa kaikilla tavoilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni oli hieman vaikeuksia kaason valinnassa. Lopulta päädyin valitsemaan kaksi kaasoa. Eipä sillä onhan sulhasellakin kaksi bestmania  ;) Valitsin kaasoikseni sellaiset ihmiset jotka ovat kuuluneet elämääni yläasteelta asti. Olemme asuneet noin neljävuotta saman katon alla joten valinta oli sillätavalla helppo. Kuitenkaan en voinut vain toista valita joten sitten on kaksi kaasoa.  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

vielä valitsematta. mutta luultavasti päädyn hyvään lapsuudenystävääni, tai sulhaseni siskoon joka nykyisin myös vähintäänkin hyvä kaveri :) tosin häissämme ei kaasolla ja bestmanilla ole kovinkaan suuria tehtäviä.. pientä auttamista vain, js tilanne niin vaatii..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ongelmana se, etten tiedä kenet pyytäisi =(

Pari hyvää ystävää on, mutta asuvat n.300km päässä ja olisi vaikeaa järjestellä asioita (samasta syystä toinen näistä hlö:istä ei ottanut minua kaasokseen, vaikka varakaasona sainkin sitten olla)

Sitten kuitenkin haluaisi, että tämä kyseinen ihminen olisi tuntenut minut pidempään.

Toisaalta haluaa, että kaikki saisivat juhlia. (ilman kaason velvollisuuksia)

Kuitenkin haluaisi ideoita ja kaikkea sellaista joltakin toiselta...   Miks tää on niin vaikeeta... siskojakaan ei ole ketä pyytää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miulle kaason valinta oli helppo juttu. Valitsin kaasokseni sen ystäväni, jonka kanssa juttu sujuu, vaikka ei oltaisi nähty vuosisataan. Kaikkein tärkein peruste kaason valinnalle oli, että tiedän hänen saavan minut hääpäivänä ennen vihkimistä pysymään rentona ym. tuntemaan oloni mukavaksi. Meillä kun on niin pienet häät, ettei kaason muilla avuilla ole merkitystä.. Mutta vaikka olisi isommatkin häät, niin valitsisin hänet silti, koska hän on tosi hääihminen ja hänellä on valmiina vaikka mitä matskua. Kaason valintaan ei vaikuttanut millään lailla se, pääsenkö itse hänen kaasokseen eli en pääse. Tästäkin aikoinaan puhuttiin, kun hän oli menossa naimisiin (suhde kariutui sittemmin ja häät jäi pitämättä), että loukkaannunko, jos hän pyytää erästä toista ystäväänsä kaasoksi. Ja non problemos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä pähkäilin kahden ystäväni välillä. Valitsin kaasokseni sen ystäväni jolla on käytettävissä auto, käytännön taidot hanskassa eikä panikoi helposti.  ;D Tietysti oli monta muutakin syytä, mutta totesin toisen ystäväni olevan parempi koristelussa kun minun oikeana kätenäni.

Järjestely sopi molemmille hyvin, onneksi!   ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valitsin kaksi kaasoa ja molempia ajatellessa tärkeimpänä ominaisuutena nousi luotettavavuus.Toinen kaasoista on siskoni ja toinen erittäin läheinen ystäväni(en menisi sanomaan että välttämättä paras,mutta yksi parhaista).Valitsin järjen kanssa ihmiset jotka ovat mulle tärkeitä ja myöskin loistavia organisoijia!ja mikä parasta he ovat myös itse naimisissa(eivät keskenään :)joten myös kokemusta häiden järjestelemisestä löytyy.  Syy miksi otin kaksi kaasoa on se että molemmat ovat kiireisiä perheellisiä naisia,enkä siksi tahdo heitä liikaa rasittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siskoni on selkeä valinta. Systeri tykkää askarrella yms, joten hääkoristeiden ja muiden tekeminen on enemminkin hupia kuin pakkopullaa. Muutenkin tykkää järkätä asioita, joten homma sopii sille kun nenä päähän. Ja tietty onhan se mulle aivan mahdottoman rakaskin! :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kaksi kaasoa, joista toisen olen nimittänyt "apukaasoksi". Molemmat ovat vanhoja ystäviäni, toinen ihan ala-asteelta asti ja toiseen tutustuin teini-iässä. Tämän ala-astekaverin kanssa oli itsestäänselvää, että häntä pyydän kaasoksi. Hän on "pääkaaso", jonka kanssa tulen enimmäkseen häähössöttämään ja tekemään juttuja. Apukaaso on sitten apuna lähinnä hääpäivänä. Tämä järjestely ihan siksi, että pääkaaso on jalat maassa-tyyppi, joka onnistuu varmasti rauhoittamaan mua kaiken stressin keskellä. Apukaaso on taas energinen hössöttäjä. Halusin kuitenkin hänetkin kaasoilemaan, koska hän olis muuten varmasti pahoittanut mielensä ja hän on hyvä ystäväni. Mulla on myös sisko, mutta olemme niin erilaisia, että häntä en kaason tehtävään voinut kuvitella vaikka rakas onkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla valinta oli erittäin yksinkertainen. Läheisin ystäväni on ollut tukena ja turvana todennäköisesti siitä asti kun tapasimme 1-vuotiaina, eli en miettinyt ollenkaan muita vaihtoehtoja.  Hän on minulle erittäin tärkeä ihminen, ja siksi haluan hänet osaksi tärkeää päivääni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valintani oli ihan selvä, serkkuni, joka on ollut minulle kuin sisko on ainoa valinta kaasokseni.  :D

flameonwater likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaasoni on hyvä ystäväni. Ei lapsuusajoilta vaan ajallisesti nuorimmasta päästä. Hän tietää ja tuntee minut tässä hetkessä. On nähnyt ja kokenut kaiken sen mitä myllerrystä tuleva mies on minussa aiheuttanut :) Mutta ennen kaikkea sen vuoksi kun kerroin kosinnasta ystäväni alkoi itkemään onnesta. Liikutuin koska ystävän onnenitkua en usein koe ja sillä hetkellä tuntui siltä että kukaan muu ei voisi olla yhtä onnellinen minun kanssani tapahtuneesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now