HolaChica

Juomissa säästäminen

26 posts in this topic

Vieraina on niitä joille maistuu turhan hyvinkin ja toisekseen olemme jo ylittäneet budjettimme. Niinpä päätimme säästää a-juomissa näin:

alkumaljana kuohuviini

ruoan kanssa vain viiniä, pöytiintarjoilu

kahvin kanssa ei avecia

illalla 20-24, boolia, olutta ja siideriä

Vaikuttaako liian pihistelyltä?

Niin, jos kaikki eivät nyt tajunneet niin säästötoimia tässä ovat:

-viinin pöytiintarjoilu

-ei olutta ja siideriä ruoan kanssa

-ei avecia kahvin kanssa

En tiedä, onko meillä tarpeeksi juomia: vieraita 85, viinejä 33 litraa, kuohareita 17 pulloa, olutta 4 lavaa, siideriä 3 lavaa, boolia 30 litraa. En haluaisi ryyppäjäisiä, mutta olisihan sekin noloa, jos juomat loppuisivat kesken.........

Edited by HolaChica

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestäni ainakin tuo kuulostaa tosi hyvältä! Ei mulle ainakaan tulisi tollasesta mieleen mikään pihistely, todellakaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en juo ollenkaan viinejä, joten toivoisin, että häissänne olisi sitten hyvät alkoholittomat ruokajuomat. On inhottavaa juoda pelkkää vettä ruokailuiden ja kahvin ajan, jos siis vaihtoehtoina on viini, kotikalja ja laimea mehu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on samansuuntaisia suunnitelmia. Samasta syystä. Pistetään vielä paremmaksi/pahemmaksi:

- alkumaljana Marskin malja tn kokonaan holittomana, vaihtoehtoisesti myös kuoharilla "terästettynä" - tästä vielä keskustellaan

- Itse ehdotin ettei aterian kanssa lainkaan viinejä, vain kotikaljaa, maitoja, mehua ja vettä. Mies haluaisi viinivaihtoehdon myös, joten voi olla että varataan juomapöytään muutama laatikko punkkua ja valkkaria. Näitä varattaisiin naftisti juuri siksi, ettei tietyt vieraat kävisi santsaamassa vielä tässä vaiheessa.

- Illalla tanssien alkaessa sitten kannettaisiin booli pöytään, mutta sen kanssa pitänee käyttää vielä mielikuvitusta. Ei ihan laimeaa voi tarjota, mutta näiden ongelmatapausten takia ei niin kovin tujuakaan :/

Tylsää kun joutuu juomia miettimään muutaman ongelmatapauksen vuoksi, mutta ei voi mitään. Virallisesti perustellaan vähää tarjoilua sillä, että meidän häihin tulee suhteellisesti paljon lapsia. Jopa n viidennes vieraista on alaikäisiä ja näistä suurin osa alle 7v. Tässä on puolitotuutta joukossa. Nimittäin ei haluta että nämä ongelmatapaukset pilaa lapsiperheiden juhlintaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko sinulla jotain ideoita alkoholittomiksi ruokajuomiksi? Jos päädytään viinittömään ruokailuun, niin silloin varsinkin halutaan panostaa ruokajuomiin.

Itse en juo ollenkaan viinejä, joten toivoisin, että häissänne olisi sitten hyvät alkoholittomat ruokajuomat. On inhottavaa juoda pelkkää vettä ruokailuiden ja kahvin ajan, jos siis vaihtoehtoina on viini, kotikalja ja laimea mehu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
- Itse ehdotin ettei aterian kanssa lainkaan viinejä, vain kotikaljaa, maitoja, mehua ja vettä. Mies haluaisi viinivaihtoehdon myös, joten voi olla että varataan juomapöytään muutama laatikko punkkua ja valkkaria. Näitä varattaisiin naftisti juuri siksi, ettei tietyt vieraat kävisi santsaamassa vielä tässä vaiheessa.

Luulisin, että viini tekisi vieraat tyytyväisemmiksi, kuin maito ja kotikalja, jotka eivät omasta mielestäni kummatkaan kuulu hääjuhlaan (paitsi ehkä maito lapsille). Kaipa alkoholittomina voisi olla tarjolla kivennäisvettä, mahdollisesti myös maustettua kivennäisvettä, jotain limua, sekoitus esim. omenamehusta ja kivennäisvedestä on oikein maittavaa, eikä liian makeaa.

Edited by muffeli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekään emme ryyppäjäisiä halua, joten karsimme jo alkuperäistä juomamäärää. Nyt kävimme laivalta hakemassa seuraavanlaisen lastin:

32 l viiniä

12 pulloa skumppaa (tästä saa juuri alkumaljat 70 vieraallemme & itsellemme)

5 lavaa olutta

4 lavaa lonkeroa

2 lavaa siideriä.

Juomat ovat tarjolla siten, että ruoan kanssa on viiniä, hieman olutta (meille ei tule kotikaljaa) ja alkoholittomat juomat (limua, vichyä, vettä, mehua?). Kahvin kanssa ei ole avecia, ja kahvin jälkeen tulevat tarjolle lonkerot, oluet ja siiderit. Alkoholittomat juomat kapenevat tässä vaiheessa limuun ja vichyyn ;) Lisäksi tulee laimeahkoa boolia (4-5%) iltapalan aikoihin.

Itseänikin kyllä pelottaa, että juomat loppuvat kesken.. Mutta kaasoni ja vanhempani olivat sitä mieltä, että tuo on vähintäänkin tarpeeksi. Kutsussa mainittiin, että juhlaan SAA TUODA omia juomia, joten kaikki humalaan pyrkivät luultavasti ottavat mukaansa varmuuden vuoksi taskumatin tms. Kaikki eivät kuitenkaan juo, ja laskujeni mukaan tuosta meidän satsista riittää jo tuolle 72:lle 4 annosta viiniä + 3-4 tölkkiä... Lisäksi vielä booli, jonka ei mielestäni siideriä vahvempaa tarvitse olla... Eiköhän ihmiset ole siinä vaiheessa jo sopivassa huppelissa muutenkin ;) Lisäksi olemme lähdössä halukkaiden kanssa hotellille jatkoille, joten olisi kiva ettei porukka ole jo tuossa vaiheessa kaatokännissä. Baarissa saa sitten jokainen juoda oman kukkaronsa mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Luulisin, että viini tekisi vieraat tyytyväisemmiksi, kuin maito ja kotikalja, jotka eivät omasta mielestäni kummatkaan kuulu hääjuhlaan (paitsi ehkä maito lapsille). Kaipa alkoholittomina voisi olla tarjolla kivennäisvettä, mahdollisesti myös maustettua kivennäisvettä, jotain limua, sekoitus esim. omenamehusta ja kivennäisvedestä on oikein maittavaa, eikä liian makeaa.

Itse taas en ole ollut kuin kerran hääjuhlassa jossa tarjottiin viiniä ruuan kanssa. Joten minusta kotikalja, maito ja mehu juuri kuuluvat perinteiseen seisovaan pöytään, myös hääjuhlassa :girl_haha:

Itse en haluaisi ollenkaan alkoholia juhlaan, mutta mies haluaa sen avecin kahville. Mutta on se suuri säästö kun voi jättää juuri ruokaviinit, boolit, siiderit yms pois. Alkumaljaksikin haluaisin jotain vähä-alkoholista. Suurin asia on ehkä pikemminkin siinä, kuinka juomat tarjoilee. Omissa lakkiaisissani silloin joskus oli lopulta sellaista kaupan siideriä, jossa alkoholia on n. 0,3 % ja lasi koristeltiin mansikalla. Moni kuski pyysikin aina että saisiko mielummin jotain holitonta, kun luulivat kyseessä olevan drinkin ja silti halvalla päästiin! :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on tietenkin makukysymys. Itse en ole ollut häissä, joissa ei olisi ruokajuomina ollut tarjolla kotikaljaa ja maitoa (+piimää). On pohdittu juomia ja tultu seuraavaan lopputulokseen:

- Kotikalja

- Maidot ja piimä (laktoositon/kevyt)

- Valkkaria ja punaviiniä n yhden kaadon verran eli n 100lle aikuiselle varaamme yhteensä 4 laatikkoa molempia, joista 3 kumpaistakin ruokapöytään ja loput iltasella vasta

- lisäksi tavallista sekamehua

- jääteetä

Tämä on nyt vain siksi että mies haluaa viiniä ruokapöytään.

- Itse ehdotin ettei aterian kanssa lainkaan viinejä, vain kotikaljaa, maitoja, mehua ja vettä. Mies haluaisi viinivaihtoehdon myös, joten voi olla että varataan juomapöytään muutama laatikko punkkua ja valkkaria. Näitä varattaisiin naftisti juuri siksi, ettei tietyt vieraat kävisi santsaamassa vielä tässä vaiheessa.

Luulisin, että viini tekisi vieraat tyytyväisemmiksi, kuin maito ja kotikalja, jotka eivät omasta mielestäni kummatkaan kuulu hääjuhlaan (paitsi ehkä maito lapsille). Kaipa alkoholittomina voisi olla tarjolla kivennäisvettä, mahdollisesti myös maustettua kivennäisvettä, jotain limua, sekoitus esim. omenamehusta ja kivennäisvedestä on oikein maittavaa, eikä liian makeaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkon juomaoppaan mukaan buffetpäivällisellä tulee varata 2 lasia viiniä / ruokailija ja että viinejä menee suhteessa 2/3 punaviiniä ja 1/3 valkoviiniä. Tuohon viinin määrään en osaa sanoa mitään mutta oma kokemukseni on että punaviinin juojia on enemmän kuin valkoviinin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös kutsuttavina "ongelmatapauksia" viinanjuonnin suhteen, mutta en halua täysin kuiviakaan juhlia (ikävä tosiasia on, että vieraat lähtevät ruoan jälkeen jo pois jos ei ole ilolientä :/). Olemme suunnitelleet hoitavamme seuraavasti viinaksien tarjoilun:

Alkujuoma skumppaa +holiton vaihtoehto

Ruoan kanssa viiniä ja alkoholittomia sekä olut+siideri. Viinitonkat varmaankin jää juomapöytään koko illan ajaksi. Boolitarjoilu tosiaan aloitetaan vasta siinä vaiheessa kun lapsivieraat poistuvat (en halua lapsien juoksentelevan ympäriinsä kännisten aikuisten seassa). Booli tehdään myös alkoholittomana.

Kahvin kanssa ei aveceja.

Tuomme kai Tallinnasta kaljat ja siiderit sekä boolitarpeet. Viinejä toivoisin että voimme tilata sulhaseen kaverin kautta hänen sukunsa viinitilalta Saksasta ;) Hinnoista en kyllä tiedä, jos on kovin kallista (Saksassa ei viini kyllä ole kallista normaalisti) niin varmaan viinitkin ovat Eestin tuomisia.

Lisäys: Jos saamme haluamamme seuratalon juhlapaikaksemme, sijaitsee se melko korvessa joten sieltä on hieman vaikeampaa lähteä jatkoille mihinkään.

Edited by LeisKuu

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä oli siideriä ja lonkeroa 5 lavaa kumpaakin. olutta 2lavaa + 2 korillista. boolitarpeisiin oli varattu leijonaa 5 pulloa, koska siitä viron vodkasta saa niin julmetun päänsäryn. juovia vieraita loppujen lopuksi jotain 30. kauheesti jäi juomia ylite, taitaa vielä olla likööriä jäljellä ja 2 skumppa pulloa. ja meijät vihitiin vappuna.

Vaikka kuinka haluatte säästää juomisissa, niin ikävää se on jos se loppuukin kesken ja teijän juhlat muistetaan vaan siitä kun miten juomat loppu kesken :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alkon juomaoppaan mukaan buffetpäivällisellä tulee varata 2 lasia viiniä / ruokailija ja että viinejä menee suhteessa 2/3 punaviiniä ja 1/3 valkoviiniä. Tuohon viinin määrään en osaa sanoa mitään mutta oma kokemukseni on että punaviinin juojia on enemmän kuin valkoviinin.

Ketjun aloittajan 33 litraa viiniä / 85 henkilöä kuulosti todella isolta määrältä eikä suinkaan pihistelyltä! Me ollaan vielä pihempiä.. Me varattiin juurikin tuo Alkon ohjeistuksen mukaisesti vain 2 lasia (á 12cl) per henkilö.. :huh: Juurikin sen takia, että a) halusimme viiniä ruoan kanssa mutta B) tarjoamme myös boolia ja kaljaa/siideriä illemmalla eli viini ei ole ainoa tarjottava. Ja nuo miedothan vasta maksaakin.. Kaljatarjouksia kyttäillessä.. :girl_haha:

Nyt tuli itsellekin paniikki että loppuuko MEIDÄN häissä juomat kesken! :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo 2x12 cl per ruokailija on ihan ok, jos tarjoilija kaataa viinin. Jos taas pullot ovat pöydissä tms, niin harvan ihmisen kaato on sitä 12 senttilitraa. Me varataan 3x12 cl, ikäänkuin yksi kaato alkupaloille ja kaksi pääruoalle. Viinit tulevat karahveihin (ostetaan tonkissa), tarjoilijat kaatavat.

Alkoholittomina ruokajuomina nyt ainakin vettä, vissyä, maustettua kivennäisvettä, jotakin oikeaa mehua (eli ei mitään laimennettua mehukattia), ja vaikka jääteetä. Ja tottakai näidenkin on oltava kylmiä, ei mitään huoneenlämmössä pitkään seisseitä. Mun mielestä maito ja piima eivät ole juhlajuomia, harva kai taitaa ravintolassakaan tilata pihvin kanssa piimää... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toi maidon, piimän tai kotikaljan tarjoilu riippuu musta just siitä, tarjotaanko häissä se "perinteinen pitopöytä" karjalanpaisteineen ja kaloineen vaikkapa jossain maalaishäissä. Tähän varmaan sopii ihan hyvin.

Sen sijaan meidän tarjoilemien vihersimpukoiden ja tandoorikanan kanssa viini oli selvästi parempi vaihtoehto :girl_blum:

Viinin määräksi taas lasketaan munkin mielestä usein juuri yksi kaato (a 12 cl) valkoviiniä ja kaksi kaatoa punaviiniä, varsinkin jos alkupalat ja pääruoka tarjoillaan eri kattauksella.

Meillä oli alkoholittomana juomisena ruuan kanssa vain vettä ja Tallinasta tuotuja limsatölkkejä, mutta kaikki vieraamme olivatkin aikuisia ja pitävät lähes poikkeuksetta viinistä, ja tölkit oli lähinnä muutamalle raskaana olevalle vieraalle.

(Mä en kyllä oikeeasti kuulu tähän ketjuun, koska meidän häissä viini, shampanja ja muut juomat oli just se asia, jossa ei säästetty. :lol: )

Edited by Lainie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alkoholittomina ruokajuomina nyt ainakin vettä, vissyä, maustettua kivennäisvettä, jotakin oikeaa mehua (eli ei mitään laimennettua mehukattia), ja vaikka jääteetä. Ja tottakai näidenkin on oltava kylmiä, ei mitään huoneenlämmössä pitkään seisseitä. Mun mielestä maito ja piima eivät ole juhlajuomia, harva kai taitaa ravintolassakaan tilata pihvin kanssa piimää... ;)

Mä taas en osaa mieltää jääteetä tai mehua ruokajuomaksi, saati sitten juhlavaksi sellaiseksi :) . Ne sopivat mielestäni hyvin boolin rinnalle alkoholittomiksi vaihtoehdoiksi seurustelujuomiksi, mutta kaipaako joku oikeasti ruuan kanssa noin montaa vaihtoehtoa makeita juomia? Mun mielestä alkoholittomiksi ruokajuomiksi riittää aikuisille vesi ja/tai kivennäisvesi :) . Miksei sitten kotikalja, maito ja piimäkin, jos kyse on esim. maalaishäistä, joissa on tarjolla hyvin perinteinen menu laatikkoruokineen ja karjalanpaisteineen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä säästetään siinä, että viinit ovat itsetehtyjä, kun suvusta löytyy hyvä viinintekijä. Alkumalja saatetaan pitää kokonaan alkoholittomana, mutta sitä vielä mietitään. Ruoan kanssa on siis viiniä niin, että pullot ovat pöydissä ja kukin saa kaataa itse. (pullot pöydissä sen takia, että niissä on omatekoiset etiketit) Viiniä varataan 60 litraa, vieraista 150 on aikuisia. Kahvin kanssa on todennäköisesti konjakkia ja sitten illalla vielä booli ja lisänä niitä viinejä, kun en usko, että ruoan kanssa menee ihan noin paljoa. Perinteisesti sukuni juhlissa on ollut boolin lisäksi myös sahtia, mutta itse en halua sitä häihini, koska tiedän sen olevan petollinen juoma ja sulhasen suku ei ole sitä tottunut juomaan. Mutta sahtikin olisi kyllä edullinen juoma, koska yllättäen sillekin löytyy suvusta tekijä. Ja booliaineet tietenkin haetaan Virosta, koska vanhempani reissaavat siellä muutenkin usein.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos häät alkavat aikasin, on kyllä tylsää odottaa kahdeksaan asti jotta saisi juotavaa (muuta kuin ruoan kanssa tarjoiltavia viinejä). On jopa riskinä että tunnelma on kahdeksaan mennessä korjaamattomasti latistunut, varsinkin jos kahvi tarjoillaan ennen tätä maagista kellonlyömää.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jos häät alkavat aikasin, on kyllä tylsää odottaa kahdeksaan asti jotta saisi juotavaa (muuta kuin ruoan kanssa tarjoiltavia viinejä). On jopa riskinä että tunnelma on kahdeksaan mennessä korjaamattomasti latistunut, varsinkin jos kahvi tarjoillaan ennen tätä maagista kellonlyömää.

Perinteinen suomalainen ajattelutapa: ilman viinaa ei voi olla hauskaa. Onneksi meidän vieraistamme suurin osa osaa pitää hauskaa ilman känniäkin. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Niinpä: meillä oli vihkiminen kello 13, ja ennen tanssin alkua oli "vain ruuan kanssa viiniä", mutta eipä kenelläkään näyttänyt tylsää olevan (tanssi siis alkoi vasta ruokailun ja kakkukahvien jälkeen) - eikä sitä alkoholia ylipäätään koko iltanakaan mitään massiivisia litramääriä mennyt ;)

Edited by tammikuu09

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiän budjetin takia (kun halutaan panostaa muuhun ku juomiin) vieraat saa tuua omat juotavat siltä osin ku haluu niitä illan edetessä naukkailla. Puhuttiin kyl sulkin kaa et käytäs Tallinnas hakee vähän viinejä, siideriä, kaljaa ja lonkeroo, mut ei meillä oo varaa juottaa 60 ihmistä koko iltaa. :girl_impossible: Kun toinen on opiskelija ja toinen matalapalkkasessa duunissa ja velkaaki on. :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin just viime kesänä häissä, joissa alkumaljana käytettiin kaupan "mehusiideriä". Oli tosi hyvää ja meni hyvin skumpan korvikkeena. Sopii kaikille (myös lapsille ja auton ratissa oleville), halpaa ja näyttää kuoharilasissa ihan kuoharilta. Mietittiin tätä vaihtoehtoa alkumaljaks ja tulee siinä samalla säästettyäkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
- alkumaljana Marskin malja tn kokonaan holittomana, vaihtoehtoisesti myös kuoharilla "terästettynä"

Mikä ihme on Marskin ryyppy jos siinä ei ole alkoholia? Ei mahdu järkeen.

J. Juonio

Share this post


Link to post
Share on other sites
(ikävä tosiasia on, että vieraat lähtevät ruoan jälkeen jo pois jos ei ole ilolientä :/).

Aika ikävät täytyy sitten kyllä olla häät ja morsiusparin ei kenenkään mieleen, mikäli safkan jälkeen poistutaan vain koska ei ole alkoholia tarjolla.

Tai sitten kyseessä on yksinkertaisesti huonot suvut eli geenit. Viina kun on viisasten juoma, mutteihän se kai ole hääparin vika, elleivät bileisiin kutsutut sukulaiset ole ns. viisaita?

Lopunperin askarruttaa, miksi ei vain voi jättää kutsumatta "ongelmatapauksia", jos sellaisia nyt ylipäätään on? Tai sitten niille saa varmaan suitset jollakin muullakin konstilla kun käyttää vähän mielikuvitusta?

Ei se niin vaikeaa voi olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me taidetaan sitten säästää kaikista eniten (ja on oltu muissakin häissä joissa näin on tehty, eikä oo itseä harmittanut yhtään). Meille tulee alkoholillisista juomista seuraavia:

- kuohuviiniä alkumaljoihin

- kaato viiniä/olut ruuan kanssa (tarjoilijat kaatavat)

- boolista ei ole vielä päätöksiä, mutta tuskin sitäkään yletöntä määrää

Juhlapaikallamme on A-oikeudet ja laitamme kutsuun hienovaraisesti tämän tiedoksi, niin että ihmiset osaavat varautua rahoin/pankkikortein jos haluavat ostaa juotavia. Olemme olleet useissa häissä, joissa on itse ostettu tiskiltä juomia eikä ole tunnelmaa latistanut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now