Jump to content
Naimisiin.info

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?


matte

Recommended Posts

  • Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Päivämäärällä sinällään ei ole merkitystä, ei mitään numerokikkailuja tai muutakaan.. ja kun ollaan menossa "salaa" naimisiin, todistajatkin (toivon mukaan) saadaan maistraatin puolesta, niin ei tarvi miettiä mikä ajankohta sopis kenellekkin..

Mut ajatus lähti siitä et hääpäivän ois hyvä osua jonkun pidemmän viikonlopun alkuun, niin päästäis siinä samalla sit "häämatkalle" meidän mökille (siellä kun luuhataan kaikki pidemmät viikonloput ja toisinaan tavallisetkin viikonloput, mökkihulluja kun ollaan..)

Elikkä Pääsiäinen meni jo, Vappu on liian pian, sit olis tuo Juhannus.. sehän olis jo muutenkin romanttista aikaa kun yöt on valoisia ja kesä kauneimmillaan..

Valittiin siis meidän mökkipaikkakuntaa lähimmän maistraatin varauskalenterista viimeinen mahdollinen vihkiaika ennen Juhannusta. Mikä on sit 18.06. klo 11.00 (mietin kyllä ensin onko tuo sittenkään sopiva päivä, se kun sattuu olemaan myös nuorimman veljeni syntymäpäivä, mutta en usko että hän pahastuu. Ja tod. näk. ilmoitetaan sukulaisille asiasta vasta myöhemmin, muuten menis koko hääpäivä puhelimeen vastaillessa..)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meidänhän 'ei vielä pitänyt mennä naimisiin', mutta yhden muuttujan kautta alettiin sitten asiaa pähkäilemään :D

 

Kesähäitä kun me ei haluta (sulho varmaan sulaisi lätäköksi helteellä :P ), eikä talvea (miulle liian kylmä) ja kevät oli myös poissa laskuista. Joten syksy jäi sitten ainoaksi loistavaksi vaihtoehdoksi. Siinä ei stten tarvittu kun yksi vilkaisu kalenteriin, halloween on sopivasti viikonloppuna. Ja saapahn siittä sitten haettua sitä meidän näköistä koristeluteemaa ihan luvan kanssa  :girl_sigh:

 

Ja jatkuupahan meidän 'juhlaputki' kun elokuussa sulhon synttärit, syyskuussa minun ja lokakuussa häät, eli voi kaikki melkein niputtaa samaan kasaan. Elo-syyskuulla tulee meidän vuosipäiväkin kaiken lisäksi :P

Link to comment
Share on other sites

Meillä päivä ei ole mitenkään "erityinen". Halusimme kesähäät ja kun kihlauduimme maaliskuussa 2014 päätimme, että häät ovat kesällä 2015. Aika paljon vaikutti se, milloin pitopalveluilla oli vapaita aikoja kalentereissaan ja milloin katsomamme juhlapaikat olivat vapaina. Minä taas halusin, että olen lomalla häiden aikaan ja koska lomani on aina tiettyyn aikaan, oli valittava kesä-heinäkuulta joku päivä. Juhannushäitä ei haluttu, koska pelkäsimme, että ihmiset ovat silloin festareilla yms. Päädyttiin sitten kaiken tämän jälkeen päivämäärään 27.6. :)

Link to comment
Share on other sites

Hääpäivämme ei ole meille merkittävä päivämäärä. Se oikeastaan valikoitui vain ja ainoastaan juhlapaikan ainoan vapaan viikonlopun mukaan :) Olisimme alunperin halunneet viettää häitä toukokuussa, mutta vapaita juhlapaikkoja ei ollut. Olimme kuitenkin juhlapaikan suhteen "ajoissa" liikenteessä (1,5vuotta ennen häitä) ja jo silloin kaikki oli mennyt, saimme peruutuspaikan ja hääpäivämme on 4.7. :)

Link to comment
Share on other sites

Avattiin vain kalenteri kesän 2016 kohdalta ja katsottiin joku hauska perjantaipäivä.  :D  Heinäkuun lopussa olisi ollut päivämäärä, jolloin tulee tasan 6,5 vuotta täyteen, mutta koska tarkoitus olisi ensi vuonna lähteä opiskelemaan toiselle paikkakunnalle, me taidetaan tehdä muuttoa niihin aikoihin. Olettaisin ainakin että jo elokuuksi muutetaan opiskelupaikkakunnalle. Ei siinä oikein sitten häitä juhlita  :girl_sigh:  Otettiin sitten perjantaipäivä heinäkuun alusta. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli ensimmäinen ajatus hääpäivästä 15.5.15, mutta suunnitelmat jäi vähän muiden asioiden jalkoihin ja sitten tuolta päivältä olikin jo vihkiajat varattu. Ei auttanut kuin miettiä jotain muuta vaihtoehtoa. Mies tykkää miettiä mm. alkulukuja, niin kihlapäivämme 14.07. valikoitui vähän tästä syystä :) Tosin tällainen vähemmän alkulukuihminen taas tykkäsi ajatuksesta 14/2=7 ja 7 * 2=14. Ja kun tuo vuosilukukin tuossa vielä toimi. Hääpäivä lyhennetyssä muodossa on myös alkuluku ja sattui sopivasti perjantaille ja juuri ennen kesälomaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me ollaan laskettu meidän seurustelun alkua kahdesta päivämäärästä, toinen on meidän ekat treffit ja toinen ns. se "virallinen" kun päätettiin että aletaan seurustelemaan. Jälkimmäinen päivä on 1.1.2010. Mies kosaisi 1.7.15 ja heti päätettiin että koitetaan viettää häitä vuonna 2017, kunhan vaan saadaan rahaa kokoon (maksetaan kaikki itse, mies vakityössä, itse nyt hoitovapaalla ja vuoden vaihteessa taas äitiysvapaalla). Esikoisemme syntyi 7.7.14 ja muutenkin tuo nro 7 tuntuu kulkevan meillä jossain muodossa mukana koko ajan (vuonna 2017 meille tulee 7 vuotta yhdessäoloa täyteen), niin 1.7.17 tuntui hyvältä. Tosin tuo päivämäärä jo muutenkin saattaa olla monen muunkin parin mielessä :D joten jos siltä näyttää ettei kirkkoa kyseiselle päivälle saa (Treella kirkon saa varattua vasta aikaisintaan vuotta ennen), niin joku muukin heinäkuun 2017 viikonloppu käy kyllä :) Tässä on vielä niin monia asioita ennen häitä, että katsotaan nyt kuinka kokonaisuus etenee! :)

Link to comment
Share on other sites

Kun häistä puhuttiin, niin poikkis heitti ilmoille talvihäät ja se kuulosti oikein hyvältä. Helmikuu valikoitui siksi, että silloin on jo lunta ja pakkasta. Päivämäärää ei olla katsottu kalenterista, mutta halutaan pitää ennen koulujen hiihtolomia, eli viikolla 6/7. Ja vuosi valikoitui sen mukaan miten saadaan rahaa säästettyä. Näillä näkymin häät siis 2/2018. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli alunperin ajatuksena mennä naimisiin ensi kesänä, mutta vieraslistaa, hääpaikkaa ja pitopalvelua pohdittaessa huomasimme, että hintaa tulee melkoisesti enemmän häille kuin oli tarkoitus, joten vuodella lykättiin. Lisäksi toiveena olisi saada toinen lapsi ennen häitä...  :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

Ajatus oli mennä naimisiin toukokuussa - kesällä on viikonloppuja jo niin paljon täynnä ja molemmilla paljon työtä ja erilaisia projekteja.

 

Toukokuussa minun kiireisille vanhemmilleni kävi vain yksi viikonloppu, joten hääpäiväksi tulee 7.5.2015. Mitään numerologiikkaa ei ole eikä tarvita :D

Link to comment
Share on other sites

Vahingossa. Ajateltiin alunperin pitää vaan isommat bileet, koska tänä vuonna tulee täyteen 15 vuotta yhdessä eloa. Tuo mun mies sitten kosaisi siinä samalla ja siitä se ajatus sitten lähti. Aiemminkin kuin vasta lokakuussa oltais voitu häät pitää, jos ei tehtäisi ruokia itse. Kaljan käyminen vaatii pari kuukautta ja toi lokakuun eka viikonloppu vaan kuulosti hyvältä kalenteria katsoessa.

Link to comment
Share on other sites

Päädyimme päivään 13.8.2016 kahdesta eri syystä: haluamamme unelmien paikka oli vapaa tuolloin ja äidilläni sattuu olemaan loma tuohon aikaan. Äitini itse ehdotti tuota päivää, koska osallistuu paljon häiden järjestelyihin ja haluaa olla käytettävissä niin paljon kuin mahdollista, joten ressukka saa viettää ensi vuonna lomansa vähän erilaisissa merkeissä :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

26.8.2017 tulee tasan kymmenen vuotta siitä, kun kohtalokkaasti tutustuimme toisiimme, heh. Mikäs sen mukavampaa juhlia tutustumisemme pyöreää vuosipäivää kuin menemällä naimisiin! :) ♥ Saa nähdä mitä keksitään kun tulee kuluneeksi 20 vuotta, mutta aloitetaan tällä! ;)

Muokattu: , käyttäjä: Damiaria
Link to comment
Share on other sites

Meillä ei sinänsä mitään suurempaa syytä hääpäivän valintaan ole - heinäkuun lauantai kun halutaan niin pitää pystyä joustamaankin. Lisäksi heinäkuun alkupuoli on toiveena, jotta pystyy parin viikon häämatkan pitämään vielä loma-aikaan. 8.7.2017 on tämän vuoksi ensisijainen valintamme.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä oli suuunnitteilla talvihäät vuodelle 2016 tai 2017, koska minä olen aina halunnut talvihäät, eikä sulhollakaan ole mitään niitä vastaan. Sitten kävi ilmi, että maaliskuussa 2016 on sulhon vanhempien 50-vuotishääpäivä, ja päivä sattuu olemaan taas lauantai... Niin eipä tarvinnut pitkään miettiä. Häitämme tanssitaan siis 19.3.2016 <3

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...