Jump to content
Naimisiin.info

Vieraiden pukeutuminen


duudeli

Recommended Posts

Voi että, minä kun oon jaksanut toitotella että minua ei kiinnosta hevon huilun vertaa mitä vieraamme pukevat päällensä häihin.. No eikös kun anoppi näytti kuvan puvusta joka olisi hänen unelmiensa täyttymys! Voi harrrmin paikka kun hän ei ole ehtinyt laihduttaa itseään niin, että mahtuisi siihen. Kyseessä on nimittäin koko vaaleanpunainen HÄÄPUKU (1) (2). Kuvat linkitettyinä.. Okei, värinsä mukaan voi hyvin olla iltapukukin. Mutta jotenkin verkkokalvoilleni on jo pelkästä ajatuksesta syöpynyt kuvat tukevasta reilu 5-kymppisestä anopista puettuna tiukkaan vaaleanpunaiseen kuoreen. Etenkin kun kyseessä on heinäkuun lopun häät jolloin on ihan varmasti kuuma, kuka hullu silloin tahtoo paksun ja pitkän iltapuvun laittaa päällensä? Ja kyseessähän on nimenomaan hääpuku. Myydään hääpukuna tälläkin sivustolla..

Huh, olen ehkä liian rankka :D Mutta ai että.. Onko kenenkään muun lähisukulainen tai tuttava pukeutunut häihin edes jossain määrin kummastusta herättävällä tavalla?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Onko anoppi jo ostanut kyseisen puvun? Ellei, niin koita käännyttää häntä kertomalla, kuinka paljon siinä on kangaskerroksia ja kaikki pelkkää, hiostavaa tekokuitua. Tukka sähköistyy, anoppi läkähtyy, hiki alkaa valua ja haista. Häneltä menee juhlat pilalle. Ehdota jotakin mukavan ilmavaa puuvillaista tai puolipellavaista asua. Tai silkkistä. Leimaa se puku nimenomaisesti tekokuituisuutensa takia epämiellyttäväksi käyttää. Ja sille ei varmaan olisi muuta tarvettakaan, vain teidän häihinne hankkisi. Kannattaa ostaa sellainen, jota voi muissakin juhlissa pitää :grin: .

Link to comment
Share on other sites

Ei onneksi ole vielä ostanut.. Tosiaan laihduttanut nyt tämän vuoden puolella jo 20kg mutta tuohon pukuun mahtumiseen on onneksi vielä matkaa. Täytyy yrittää puhua ja kääntää asia nurin niin että itse hoksaisi ettei tuon tyylinen oikein sovi. Toistaiseksi on ettinyt vastaavanlaisia kun ei kerta tuohon tule mahtumaan. Voi huhhuh.. Heh, voi olla anopin kanssa taistellaan häiden jälkeen siitä tittelistä että kenen puku herätti eniten huomiota :D

Link to comment
Share on other sites

Minun ex-anoppi pukeutui minun ja exän häihin lähinnä rantamekkoa muistuttavaan lyhyeen vaaleanpunaiseen mekkoon, joka oli siis mielestäni tosi mauton. Muutama ihminen siitä minulle myöhemmin mainitsi, lähinnä ihmetellen, ettei sulhasen äiti tajunnut pukeutua tarpeeksi "arvokkaasti" kyseiseen juhlaan. Mutta eipä tuo juhlintaa haitannut.

Niin ja ei me exän kanssa sen takia erottu :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Woodwoman

Komppaan jossain määrin edellistä, vaikka minusta vaaleanpunainen ei varsinaisesti olekaan tyylikäs väri ko. ikäluokan edustajille (mutta tässä varmasti makuja on monia). Ei minusta tuossa ole mitään hääpukumaista - lisäksi tiedätkö, onko oikeasti kyseessä edes hääpuku? Se, että puku on myynnissä tällä palstalla hääpukuna, ei tee vaatteesta vielä hääpukua. Esim. Manonin iltapukuja myydään tuolla todella usein hääpukuina, vaikka ne eivät todellakaan sitä ole.

Link to comment
Share on other sites

Minusta puku on todella kaunis ja tyylikäs. Jos se ei ole valkoinen, ei sitä voi MITENKÄÄN luulla morsiuspuvuksi.

En ymmärrä mikä vika tuossa on, kyllä aikuisetkin naiset voivat pukeutua myötäilevään iltapukuun.. Odotin oikeasti jotain rumaa makkarankuorta, mutta tuohan on todella kaunis.

Minustakin kaunis ja tyylikäs puku :)!

Link to comment
Share on other sites

Elikkäs miten te haluatte että vieraanne pukeutuu häihinne? Aiotteko laittaa kutsuu "pukukoodin"? Kysyn tätä siksi että nyt parit häät missä on ollut on osa vieraista olleet siellä farkuissa, t-paidoissa, lenkkareissa jne. ihan siis arkivaatteissa! Itse en todellakaan halua vieraita arkivaatteissa häihini!

Link to comment
Share on other sites

Häät oli ja meni jo mutta voin varmaan silti vastata... Meillä kutsussa luki tumma puku. Kaikilla miehillä olikin semmoinen, paitsi pikkupojilla joku kauluspaita+housut- systeemi. Naisilla oli juhlamekot, myös lapsilla, lukuunottamatta paria joilla oli siisti housupuku. Olin oikein tyytyväinen lukuunottamatta anoppiin jolla oli kunnon kokomusta hautajaispuku. Kannattaa kyllä laittaa se pukukoodi jos haluaa juhlavat häät, olin myös juuri häissä joissa oli asu vapaa ja sieltä sitten löytyikin kaikkea frakeista shortseihin. Toi tumma puku on muutenkin hyvä koodi koska melkein kaikilta miehiltä se löytyy ja naisille se jättää paljon valinnanvaraa, kun taas johonkin frakkiin pukeutumista en itse ainakaan kehtaisi vaatia koska harvalla sellaista on omasta takaa eikä välttämättä ole varaa vuokrata.

Link to comment
Share on other sites

Guest MiniMrs

^ Täytyy vain vähän tarkentaa, että sellaista virallista pukukoodiahan ei ole olemassakaan, missä pelkästään frakkia vaadittaisiin. Juhlavimmassakin juhlassa mieheltä varma frakin korvaava valinta on tumma puku. Ja täysin etiketin mukainen.

Link to comment
Share on other sites

En laittanut kutsuun mitään toivetta pukeutumisen suhteen, sillä oletin että kaikki osaavat pukeutua tilaisuuteen tarkoitetulla tavalla. Ja niin osasivatkin. Ne miehet keillä ei ollut pukua, niin heillä oli sitten siistit farkut ja kauluspaita. Olin tyytyväinen vieraiden vaatteisiin.

Link to comment
Share on other sites

Minulla ei ollut mitään pukeutumiskoodia. Otin itsestäänselvästi että kaikki osaisivat pukeutua asiaankuuluvasti, ja kun oli kuitenkin kesäpäivä vaaleammatkin miestenpuvut ja tavalliset leningit mielestäni kävivät hienosti. Yksi neljästäkymmenestä ilmaantui farkuissa, ja kahdella miespuolisella teiniserkulla oli vähän arkiset vaatteet. Eli kyllä aikuiset ainakin useimmiten osaa noudattaa sanomattakin pukukoodia. Se on sitten niitten oma häpeä jotka ilmaantuvat farkuissa, shortseissa tms...

Link to comment
Share on other sites

Minustakin tuo puku on kaunis eikä näytä perinteiseltä hääpuvulta. Minun kaasoni (2 kpl) ainakin pukeutuvat omiin hääpukuihinsa, minun kannustamana. Toisen puku on tummanpunainen ja toisella roosapuku. Minä (ja osa vieraista) tiedän, että kyseessä on heidän hääpukunsa, mutta minua se ei ainakaan haittaa. He eivät ole aikanaan halunneet valkoisia pukuja ja ovat ostaneet pukunsa silmä silmällä, että voivat niitä muissakin juhlissa pitää. Eiköhän se morsian häissään ole kuitenkin se keskipiste riippumattta muiden puvuista.

Link to comment
Share on other sites

Itselleni ei tullut mieleenkään, että joku voisi tulla häihin farkuissa tai shortseissa :girl_impossible:

Niinpa! Ellei ole sellaiset haat, joihin tulee pukeutua rennosti arkivaatteisiin. Me emme laita pukukoodia kutsuun, koska uskon, etta kaikki, jotka kutsumme osaavat pukeutua juhlavasti. Mitaan etikettisaantoja emme ole kiinnostuneita pilkun tarkasti noudattamaan, joten siinakaan mielessa pukukoodi ei ole tarpeen.

Muoks. erityisen moukkamaista mielestani pukeutua shortseihin jonkun haihin! Mites ois jotkut ihanat kaikenkukertavat bermudat? :grin:

Edited by Roslin
Link to comment
Share on other sites

Kyllähän sitä vieraiden pukeutumista miettii.

Meillä on tulossa vieraita, jotka on tosi läheisiä ja tärkeitä, mutta mietityttää mahtavatko harjata hiuksensa ja laittaa päälle jotakin muuta kuin verkkarit.. Vihaavat juhlia ja todennäköisesti miettivät voivatko tilaisuudesta jäädä pois mutta teen kaikkeni jotta heistäkin olisi mukavaa tulla, pukeutumisesta riippumatta.

Eihän sitä kehtaa toisten ihmisten pukeutumiseen puuttua. Ehkä mukavaa olisi kuitenkin se että vieraat ajattelisivat mitä juhlien järjestäjät odottavat. En minäkään kyseisten vieraiden juhliin kehtaisi mennä iltapuvussa :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Guest -vieras-

Mainittakoon, että olin juuri viikonloppuna häissä joissa yhdellä vieraalla (nuori nainen) oli päällään paskaiset farkut, paskainen 6 numeroa liian pieni t-paita josta kaiken lisäksi näkyi läpi, tennissukat ja sandaalit. Myötähäpeä oli suuri.

Link to comment
Share on other sites

Mä en ole jotenkin ennen edes ajatellut, että häihin tarvitsisi erillisen pukukoodin. Mun mielestä on itsestäänselvää, että mies käyttää pukua ja nainen hienoa mekkoa tai housupukua. ONNEKSI en ole vielä törmännyt kenenkään häissä minkäänlaiseen muuhun vaatetukseen.

Näin kuitenkin facebookin välityksellä kuvia erään vanhan koulukaverini häistä tältä kesältä ja siellä oli monella vieraalla shortsit ja t-paita :girl_impossible: ja sulhasella kuitenkin saketti ja morsiamella valkoinen pitkä hääpuku. Ei ihan sopinut yhteen. En kyllä yhtään tiedä, minkälainen puku"koodi" heillä juhlassaan oli.

Edit. Niin ja mun mielestä farkutkaan eivät sovi häävieraan pukeutumiseen.

Edited by majava
Link to comment
Share on other sites

Guest Woodwoman

Oon itsekin alkanut miettimään tätä, kun olen saanut joistakin sanomisista sellaisen fiiliksen, että jotkut kuvittelisivat juhlamme olevan "bileet", tai ei nyt ehkä noin karkeasti, mutta vähän kuitenkin siihen suuntaan, etteivät oleta meillä olevan täyden setin juhlia vaatteista alkaen.

Koko ajan ollaan ajateltu, että on meille ihan sama, missä vaatteissa kukakin saapuu, mutta ei se kyllä sittenkään oikeasti ole. Shortsit ei meidän vuodenaikaan onneksi ole sentään mahdollisuus, mutta moni muu äärirento pukeutuminen on, ja meidän joiltakin tuttaviltamme sellaista saattaisi kuvitella. Näille tapauksille pitänee varmaan vihjaista tilaisuuden tullen siitä, että useimmilla vieraista (kuten hääparillakin) on tosiaan ykköset yllä ja sama lienee luontevinta myös muillekin vieraille. Mua ei itseäni haittaa esim. farkut (jos sen kanssa kauluspaita tms), mutta farkut + t-paita haittaisi. Ei vaan jotenkin sovi yleiseen tunnelmaan.

Link to comment
Share on other sites

Mainittakoon, että olin juuri viikonloppuna häissä joissa yhdellä vieraalla (nuori nainen) oli päällään paskaiset farkut, paskainen 6 numeroa liian pieni t-paita josta kaiken lisäksi näkyi läpi, tennissukat ja sandaalit. Myötähäpeä oli suuri.

Ohhoh! Mikäli meidän hääjuhlaan joku tulisi tämännäköisenä, ei hän kauaa juhlissa tulisi viihtymään :flirt:

Mielestäni pukukoodin mainitseminen kutsussa on hyvä idea, tulen varmasti sitä itsekin käyttämään.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pukukoodimme oli tumma puku tai smokki. Hääkutsun mukana pistettiin menemään kaikille vieraille vielä erillinen Hääinfo (ohjeet KAIKKEEN). Infossa oltiin tarkennettu mitä se tumma puku tai smokki tarkoittaa. Yksi miesvieras oli päättänyt saapua vaaleissa puvun housuissa ja värikkäässä kauluspaidassa, ilman puvuntakkia. Hän ilmeisesti protestoi vähän juhlamme arvokkuutta, sillä olimme vähän kylmissä väleissä hänen kanssaan silloin. Meitä asia ei haitannut. Naureskeltiin jo ennen häitä, että jos joku tulee ihan hassun näköisenä niin hänelle itselleenhän se vaan on noloa, kun muut ovat hienona. Ja niinhän siinä kävikin :D Tämä ko. vieras erottuu kuvista vähän hassunnäköisenä. :D :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Viime kesänä sain jälleen kerran nähdä, miten kaameasti jotku ihmiset pukeutuu häihin. Olin erään avokkini kaverin häissä, jonne osa vieraista tuli shortseissa ja crockseissa. Olimme molemmat ihan järkyttyneitä ja jo silloin puhuimme, että sitten kun mennään naimisiin tulemme ehdottomasti kirjaamaan pukukoodin kutsuun. Meille se on myös luontevaa muutenkin, sillä molemmat olemme kolunneet opiskeluiden aikana kaikenlaisia juhlia läpi ja todenneet, miten helppoa on mennä vieraaksi juhliin, kun tietää miten kutsujat haluavat sinun pukeutuvan. Eipähän synny niin helposti noloja tilanteitakaan, kun noudattaa pukukoodia  :girl_smile:

 

Olen tosin kuullut myös päinvastaisesta tilanteesta, jossa kutsujat olivat kirjoittaneet kutsuun pukukoodiksi casual/rento, ja ainoastaan yhdet vieraat ilmestyivät paikalle vähemmän hienoissa vaatteissa kuin puku/pitkä mekko. Eli jos kutsuja todella tarkoittaa rentoa, niin sitten pitäisi myös itse kutsujankin pukeutua koodin mukaisesti rennosti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...