Sunday

Mitä kustannat kaasolle?

98 posts in this topic

Eli mitä asioita kuuluu mielestäsi morsiamen (minun) maksaa ja mitä kaason itse?

Esim kuuluuko kustantaa puku, jos kaaso saa valita sen vapaasti? Entä kampaus ja meikki?

Jos pidämme kaason kanssa palavereja ravintolassa, tarjoanko minä ruoan? Mitä muuta? (Toisin sanoen kuuluuko morsiamen hoitaa kaikki kaasolle tulevat kustannukset?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä maksan ne kustannukset, mitä häiden suunnittelusta on suoraan aiheutunut.

Hääpukuni takia tehtiin kaksi reissua Tampereelle Helsingistä, ja molemmilla reissuilla oli yksi kaaso mukana. Maksoin matkakustannukset, ja ruokailun ravintolassa Tampereella. Kun meillä oli suunnittelutapaaminen Helsingissä ravintolassa, en maksanut kaasojen ruokia. En edes ajatellut koko asiaa! Mutta siinä myös juteltiin muista asioista kuin häistä (ehkä puolet ajasta), ehkä koin tapaamisen enemmän kaveritapaamisena kuin pelkästään hääsuunnittelutapaamisena.

En vaadi kaasoiltani mitään tiettyä pukeutumista, hiustyyliä tai meikkiä, joten en koe, että minun pitäisi maksaa ne. Jos haluaisin tietynnäköisiä kaasoja, maksaisin siitä aiheutuneet kustannukset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä äkkiseltään tulee mieleen matkakulut (bensat, kaukojunat / -bussit), joita kaasolle koituu häihin osallistumisesta tai järjestelyistä. Jos kaaso asuu lentomatkan päässä, jopa toisessa maassa, niin sitten kyllä harkitsisin, onko kaasovalintani aivan järkevä vai onko hän todella niin tärkeä ihminen, että kannattaa lennättää hänen omallaan / hääparin kustannuksella. Ravintolapalavereista toki myös ruoat morsiamen laskuun. Toisaalta, jos kyseessä on enemmänkin tyttöjen ravintolailta, niin ei sitä silloin tulisi yksin maksettua. Jos olisi erityisiä puku-, kampaus- tai meikkitoiveita, niin maksaisin nekin. Jos en puuttuisi mitenkään kaason ulkonäköön, en myöskään puuttuisi siitä koituviin kustannuksiin. Ja jos kaaso joutuisi majoittumaan esim. hotelliin, voisin miettiä myös sen kustantamista. Toisaalta ei nyt ihan niinkään, että hän toimittaisi mulle kasapäin kuitteja, että mihin kaikkeen meni rahaa, vaan että molemmille olisi alusta asti selvää ja ok, mitkä kulut korvataan.

Toki sitten kaasoa kuuluu erikseen jälkeenpäin kiittää avusta ja osallistumisesta erityisellä kaasonlahjalla, mutta se ei minusta ole mikään "kulukorvaus", vaan vilpitön kiitos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä meneekö OT.. Mutta tarvitseeko teidän mielestänne puku kustantaa jos antaa ohjeistukseksi vain värin ja vieläpä sellaisen värin jota kaikilta kaasoilta vaatekaapista jo löytyy? Kun en ole ajatellut, että "vaatisin" tiettyä tyyliä vaan esittäisin vain toivomuksen värin suhteen :)

Itsekin kyselin toisessa ketjussa kuuluuko hääparin kustantaa meikki, kampaus ym. mutta olen päätynyt siihen ettei tarvitse ellei tiettyä tyyliä halua :) Olen kylläkin saanut käsityksen että moni näitä kustantaa, esim. osana kaasonlahjaa. Tätä olen itsekin harkinnut, eli että kaasot saisi valita esim. meikin/kampauksen/puvun, mutta tietyssä budjetissa..

Edited by diadem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me maksettiin kolmelle kaasolleni heidän mekkonsa sekä järjestettiin hääviikonlopun majoitus hääpaikkakunnalla. Lisäksi ostin heille korut muistoksi päivästä. He maksoivat itse kampauksensa ja matkakulunsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kustannettiin kaasoille kampaukset ja meikit, sekä edeltävänä iltana illallinen ravintolassa ja häitä edeltävä yö hotellissa. Mitään erityisiä matkakuluja tai muita kuluja meidän häistä ei varsinaisesti kaasoille aiheutunut. He saivat myös pukeutua halaumallaa tavalla, joten mekkoja ei kustannettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kustansimme kahdelle kaasolle ennen häitä suunnitteluillallisen ravintolassa, kampaukset ja meikit, kevyen aterian juuri ennen hääjuhlapaikalle lähtöä ja kaasonlahjat. Mekot ja muut asusteet he hankkivat itse.

Edited by Syyshäät-11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaasoille ostettiin heidän itse valitsemansa puvut. Lisäksi maksan meikit ja kampaukset kun kumpikin niitä toivoi. Bestmanin puvun vuokra luonnollisesti kustannetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmen avustajan ulkonäköön menee n. 600 euroa. Muuutta, ei näitä kemuja järjestäessä rikastumaan pääse, se on vaan hyväksyttävä.

Tällä viikolla mennään porukalla illastamaan eli vähän miettimään sitä hääpäivää ja me maksamme laskun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koska kaasoni saapuu toisesta kaupungista kotikaupunkiini aion kustantaa hänelle yhden hotelliyön ainakin, sekä meikin ja kampauksen jos haluaa. Nämä siitä syystä että oma toiveeni on, että saamme rauhassa viettää edellisen illan ja aamun meikki ja kampaus -härdelli on aikataulutettu sopivasti. En aio pukua kustantaa kaasolleni, koska häneltä löytyy jo hienoja mekkoja ja saa niitä käyttää jos haluaa, itse en ole vaatimassa mitään värimaailmaa.

Varsinaisesti ei ole tarkoitus antaa kaasolleni tehtäviä, muuta kuin että on mukanani aamupäivän, auttaen puvun kanssa sekä kirkon jälkeen kuvauksissa. Muuten hänkin saa nauttia juhlista.

Edited by Haley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä maksoin kaason meikin. Mekon hän maksoi itse, koska en asettanut kaason pukeutumiselle mitään vaatimuksia, joten hän sai valita pukunsa itse. Kampauksen hän sai ilmaiseksi kampaaja-ystävältään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maksan kampauksen; meikin tekee meille molemmille ystäväni. Lisäksi kaaso mahdollisesti yöpyy kanssani hotellissa häitä edeltävän yön, eikä tästä tietenkään hänelle aiheudu kustannuksia (koska oma toiveeni ja aloitteeni, että näin toimittaisiin). Kaaso siis asuu kyllä hääkaupungissa, joten etäisyydestä ei sinänsä ole kyse. Kaason puvun suhteen mulla ei ole muita toiveita kuin että sekin olisi lyhyt kuten omani, ja olen ajatellut, että sen kaaso diilaa omilla varoillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olin juuri oman kaasoni kaasona kun hän meni naimisiin. Hän ei kustantanut minulle mitään, mutta ei myöskään vaatinut mitään. Ja näin se toimii myös meidänkin häissä - en vaadi kaasoni päälle tietynlaista, hän saa valita itse ja päättää kampauksensa yms. Hänen serkkunsa on meikkaaja-kampaaja joten hän todennäköisesti tekee edullisesti nuo kaasolleni. Maksan hotelliyön jotta hänen(sekä ihanaisen kummityttöni ja kaasoni miehen) ei tarvitse lähteä ajamaan enää takaisin samana iltana vaan voivat nauttia olostaan. Kaasollani ei ole suurta roolia häiden etenemisessä, vaan hän toimii minun avustajana mm. vessareissuilla :D Mielestäni se menee ihan hyvin näin. Kaasonlahjan hän tietenkin tulee saamaan. ja maininnan kiitospuheessani :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kustannetaan kaasoille ainakin mekot ja kukat hiuksiin/ranteisiin. Ostamme heille vielä jotkut kiitoslahjat. Näin äkkiseltään ei tuu muuta mieleen... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän ehkä vaikuttaa vähän kaikkien taloudellinen tilanne, mitä toiveita morsiamella on kaasojen suhteen jne.

Itse olemme palkkatöissä ja kaasoni, jotka ovat minulle todella läheisiä, opiskelijoita. Mielestäni oli ihan oikeutettua, että maksoimme näiden kahden kaason puvut, pukujen korjaukset, kengät, laukut, kampaukset ja korut. Molemmat kaasot reissasivat eri paikkakunnilta käymään meillä useamman kerran ja kävivät kanssani askartelemassa ja muuta. Matkoja en maksanut, mutta ruuat tarjosin aina näissä tapaamisissamme. Lisäksi kaasot saivat kaasolahjat, koska nämä olivat mielestäni järjestelyjuttuja.

Mutta meillä tilanne oli mielestäni aika eri, kun pystyimme helposti hoitamaan nämä kustannukset. Mielestäni oli tärkeää, että kaasoille ei tullut turhia taloudellisia rasitteita häistä, kun olivat muutenkin niin täysillä mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmat ovat vielä auki, mutta ajattelin kustantaa kaasolleni hotelliyön häiden jälkeen, ruokia ja juomia suunnittelupalavereissa yms. sekä varmaan häiden jälkeen jonkun lahjan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hääbudjettiin olen laskenut neljän puvun teettäminen, meikki ja yksinkertainen kampus sekä kimput ja kiitoslahjat. Myös majoitukset hääyöksi on budjetoitu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla kaasoina ovat omat siskot ja muutenkin talous on meillä kaikilla yhteinen (outo perhekommuuni) niin tuntuisi oudolta olla kauheesti heille kustantamassa. Kumpiki sisko käy ihan töissä ja tienaa niin saavat maksaa puvut, kampaajat, sun muut kaunistautumiset itse. Kummallekin varmaan ostan jonkun pienen kiitoslahjan, vaikka todennäköisesti heidän panostaan tarvitaan vasta polttareissa, hääviikolla ja itse häissä. Lisäksi tilaan jotkut rannekukat, jollainen tulee myös sulhon siskolle (ei kaaso).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin tarjota mahdollisten suunnittelu/askartelu -tapaamisten ruuat ja juomat, oli ne sitten ravintolassa tai meillä kotona. Lisäksi kampaajalla saavat halutessaan laskuuni käydä ja tietysti ostan jonkinlaiset kiitoslahjat. Koska en vaadi mitään erityistä heidän pukeutumiseltaan niin en ajatellut siihen panostaa. Laittakoot vaikka kokovalkoista, ei minua haittaa. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kustannan kaasolleni mekon, sillä bestmanin puvun vuokraus tulee myös meidän piikkiin. En vaadi kaasoltani tietyntyylistä kampausta tai meikkiä, joten hän saa oman makunsa mukaan ne hoitaa. Suunnittelupalaveria ravintolassa vietteäessä ruuat tulee tietysti minun piikkiini. Asumme samassa kaupungissa,joten kuljetuksiin ei tarvitse käyttää rahaa, tietysti koukkaan kaasoni kyytiin jos olemme menossa katsomaan häihin liittyviä asioita.

Kiitoslahjat kaasolle ja bestmanille kustannamme tietysti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maksan kaasojen puvut, kampaukset ja matkat. Yöpymisen maksamme kaikille vieraille.

Budjetti kaasoille noin 800 euroa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annamme kaasolle ja bestmanille kiitoslahjat. He joutuvat kustantamaan vaatetuksensa yms. itse, mutta saavat pukea päälleen mitä haluavat. Emme ole esittäneet minkäänlaisia toiveita. Rannekukat ja vieheet maksamme tietysti, koska me ne olemme valinneetkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ajatellut kustantaa kaason yopymisen kanssani hotellissa haita edeltavana yona :girl_pinkglassesf::grin: . Haluan nimittain varmaankin olla hotellissa sen edellisen yon, ja toivon mukaan saamme sinne aamulla kampaajan ja meikkaajan. Muutenkin olisin varmaan mieluiten parhaan ystavani rennossa seurassa tuon illan ja yon ennen haita. Vaikka perheeni minulle onkin rakas, voisi siina menna hermot kaiken hossotyksen keskella vanhempien luona :girl_haha: . Edit. Emme siis asu haapaikkakunnalla.

Meille ei ole tulossa mitaan tiukkaa varikoodia tms. haaseurueen pukeutumiseen, joten kaaso saa pukeutua kuten haluaa. Emme siis kustanna kenenkaan asua haitamme varten, lukuun ottamatta vieheita ja rannekukkia. Lahjaksi ajattelimme viela antaa jotakin kaasolle, bestameneille ja usherille (sulhaspojalle?). Todennakoisesti maksamme myos bestmanien yopymisen hotellissa.

Mielestani tama kysymys on ihan tapauskohtainen, eli kuinka tiukat pukeutumistoiveet haaparilla on, ja toisaalta miten sovitaan kaason/ bestmanin kanssa. Esim. ystavani meni naimisiin vuosia sitten, ja silloin hanella oli toiveena tietty vari kaasojen asuun, joka sovittiin vuosi ennen haita ja sovittiin myoskin, etta kaasot maksavat omat asunsa itse, koska morsiusparilla ei hirveasti ollut ylimaaraista.

Edited by Roslin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me maksamme kaasojen puvut, koska haluan heille tietynlaiset. Luultavasti maksamme myös kampaukset, mutta meikit saavat tehdä itse. Kiitoslahjana ravintolaillallinen, koru tai lahjakortti kasvohoitoon tai intialaiseen päähierontaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aiomme ostaa kaasojen pukuja varten kankaat (samaa kangasta kaikille) ja niistä saa jokainen kaaso ommella/ompeluttaa (mieleisensä mallin mukaisen) pukunsa meidän piikkiin. Koska haluan tätä samaa väriä kaikille, tuntuisi hölmöltä vaatia kaasoja maksamaan itse pukunsa. Meikit ja kampaukset menee jokaisen omaan piikkiin (yksi kaasoista on kampaaja, joten voi olla että hän laittaa muidenkin hiukset). Mielestäni aika selkeä raja menee juuri siinä, mitä itse "vaatii" (se tulee myös itse maksaa). Ja tottakai keksin jotkut kivat kaasonlahjat muistoksi.

Kaikki neljä ihanaa kaasoani tulee minun luokseni häiden aattona yöksi, joten mies saa lähteä bestmaneineen hotelliin. Saadaan sitten tyttöjen kanssa saunoa, juoda samppanjaa ja fiilistellä rauhassa. :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kaasolle kustannettiin puku,koska meillä oli tietynlainen toive puvusta. Lähinnä värillä oli väliä, tyylin hän sai valita itse. Mutta minä olin mukana valitsemassa.

Kaasoni oli kyllä valmistautunut maksamaan puvun itse, mutta kokikin mieluisan yllätyksen kun ilmoitin että me maksamme. Pukuun tarvittavat mahdolliset korjaukset (lyhennys tms)

hän on ilmoittanut maksavansa itse.

Kampauksesta ja meikistä hän vastaa itse ja todennäköisesti myös tekee ne itse, sillä kampaajalle en usko hänen ehtivän..hyvä kun minä itse tulen ehtimään kampaajan ja meikkaajan tuoliin :D

(varmaksi en siis voi vielä sanoa noista meikeistä ym, koska häät vasta kesällä. Mutta näin siis suunniteltu, puku on kuitenkin jo hankittu)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now