visi

Mielipiteitä menustamme (kyselyketju)


118 posts in this topic

Heinäkuussa hääjuhlaa vieteltäisi, ja suunnitelmat olisivat seuraavat tarjoiluun liittyen:

Porukalla valmistettaisi asiat seuraavanlaisesti..

seisovapöytä:

- lautaset

- majoneesi-kasvis salaatti

- vihreä salaatti

- kreikkalainen salaatti

- kinkku-makarooni-majoneesi-salaatti

- uudet keitetyt perunat

- lämmin kastike

- kasvispyörykät/mureke

- lihapyörykät

- kylmäsavulohi ( vähän auki että tuleeko, sitä pitäisi tehdä toosi paljon)

- prinssinakkeja ( tarvitseeko, asiassa ajteltu lähinnä lapsia??)

- salaatinkastikkeet

- patonki

kahvipöytä:

- kahviastiasto

- mummoni valmistamaa pullaa

- " " " " " " " " " " " " " " " kuivakakkua

- pipareita (kaupasta)

- karjalanpiirakat munavoilla ( kaupan pakastepiirakat-uuniin-itsetehty munavoi ja päälle kurkkuviipale kierteelle)

- hääkakku tilattuna

- kahvi ja tee

- maito, kerma, sokeri, makeutusaine

juomapöytä:

- lisälaseja

- olut

- siideri

- punaviini laatikosta

- valkoviini laatikosta

ruokailupöydässä:

- vesilasi

- viinilasi

- aterimet

- servetti

(- hääkarkit, paikkakortit, menu)

- vesikannu

- mehukannu

ruokailuastiat hankitaan ikeasta, äitini ostaa ne tuleviakin juhlia varten..

juhlat ovat 80:lle hengelle

ideoita?

huomautettavaa?

mitä en ole huomioinnut?

lämpimänäpito?

onko riittävästi, onko jokin turhaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa ihan hyvältä. Itse jättäisin ne nakit pois, kyllä lihapullat maistuu lapsille!

Onko teille tulossa ulkopuolisia auttamaan? Tarjoilujen hoitaminen 80 hengelle on iso urakka! Meillä oli vieraita 92 ja tarjoilijoita 3 kpl eikä ollut tosiaankaan liikaa.. Meillä ruuat tuli pitopalvelulta, samoin tarjoilijat (jotka hoiti siis esillepanot ja astioiden keruut sekä juomapöydän ja boolin teon ja tietty astioiden tiskaukset jne.).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin tuosta tarjoilu asiasta pitikin tuohon kirjoittaa mutta unohtui.. Äitini ehdottaa että pyydetään jotain tuttuja, hän ei taida oikein käsittää tätä hommaa. :)

Tarjoilijoina, ruoan lämpinä pitäjinä ja siivoomassa täytyy olla joku joka ei loukkaannu siitä että ei pääse vieraaksi, joku joka ei menetä kutsuttuna vieraana koko bileitä, ja ammattitaitoinen..

Olen työkkäriltä kysellyt, porukka etsii pitkäaikaista työtä... Ammattikoululaiset ovat kesälomalla, ja halukkailla kesätyöpaikat. Martat maksaa tunnilta 23 euroa! ajattelin et yhdelle vois antaa sellasesta 7 tunnin urakasta kuitenkin jotain satasen luokkaa. Tietysti niitä lisä tienestiä tarvitsevia nuoria löytyy tuttavapiiriltä, mutta osaavatko he asiansa ja luottaako heihin, en haluisi että he tulevat kesken häideni sanomaan minulle että "nyt tapahtu tällästa ja tällasta, mitä teen...?"..

Ehdotuksia, hääpaikkana on vanha kaupungin talo, joten sieltä ei löydy omaa henkilökuntaa..

Kouvolassa oltais, joten kokemusta, vinkkejä kenelläkään...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikille kaikkea, hyvältä näyttää. Itse lisäisin juomaosastoon lonkeron, sitä menee jostain omituisesta syystä paljon, jos tarjolla sattuu olemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Visi:

Mistä olette ajatelleet ostaa juomat? Meillä häitä juhlitaan elokuun alussa Anjalassa ja ajattelimme ostaa oluet viinikauppa.com:ista. 108 laatikon lavasta riittäisi hyvin ainakin neljälle häiden järjestelijöille, joten olisiko kiinnostusta ostaa ns. kimppalava?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ainakin kun on järkätty isoja juhlia, niin on ollut joku ammattitaitoinen emäntä ja sitten tarjoilijoita. Kannattaa kysellä, jos esim. on jotain ravintola-alan kouluja lähistöllä tai jotain? Kyllähän nyt niistä luulis löytyvän kesäaikaankin joku. Mutta tarvittavaan "henkilökuntaan" kannattaa kyllä panostaa, koska hyvä ruoka on hieno asia, mutta on se tärkeää saada myös ruoka esille ja ihmisille tarjolle! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

helitoni: Haemme virosta siiderit ja lonkerot... Kalja lavoja ollaan varastoon ostettu yksi joka kauppareissulla.. niitä on jo kertynyt tarvittava määrä eli kymmenisen lavaa.. tuo olisi ollut kyllä hyvä idea, toivottavasti löytyy porukkaa oluen ostamiseen, eikä me kylläkään oltaisi niin paljoa tarvittu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jotain tutun tuttuja, joita voisi kysyä. Meillä on ainakin suunnitelmissa, että tuttu pitopalvelu tulee meille (mut siis niin meillä on pitopalvelu) ja tarjoilijoiksi palkkaamme mieheni serkun kavereita, jotka on silloin noin 16-vuotiaita ja opetan ne hommaan. Tosin itselläni on omasta takaa tarjoilijan taustaa. Mutta ei siinä sen ihmeempää tarvi kun kertoa mitä halutaan. Ei itselläkään koskaan mitään koulutusta oo ollu vaan suoraan työmaalle mut on aikanaan lähetetty. Ja sen ikäiset ei pimeenä montaa kymppiä tarvi 50e on niille ihan aikuisten opikeasti iso raha ja ottaa juuri niitä, jotka ei oo päässyt kesätöihin niin ottavat työnsä vakavasti. Jos palkkaat ammattilaisen , joka maksaa hommasta verot ja eläkkeensä tulee tälle hintaa 20e/h. Yksi paikka mistä voit kanssa kysellä ammattitaitoisia työntekijöitä on rekrytointifirmat esim. Staff Pointilta tarjoilijan tilaaminen ainakin yrityksille maksaa 20-25e/h. En usko, että se sen enempää muillekaan maksaa. Kannattaa ainakin kysyä. Itse olen ollut keikalla rekrytointifirman kautta yksityiselläkin, tosin isokokoisissa juhlissa.

Ruokalistaan sen verran, että kuullosti tosi hyvältä. Itse tehdyt lihapullat on aina hyvä tarjoilupöydänantime. Muista kuitenkin, että kala tulee heti salaattien jälkeen ja ehkä kaipaisi vielä jonkun lisäkkeen esim. kermaperunat on nopea ja helppo. Ihan sipuliperunoita ja kermapäälle ja uuniin, jos haluaa jotain yrttejä koristeeksi pinnalle. Yleensä seisovassa pöydässä on joku liha siivutettuna, mutta jos budjetti tulee vastaan niin ei sen puuttuminen mitenkään vakavaa ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta ruoat ja juomat kuulostavat hyvältä. Ehkä noita nakkeja ei tarvitse, kun lihapulliakin on. Ja eiköhän pikkuvieraille muukin teitin valikoimista maistu. Itse olen ajatellut tehdä jonkin valkosipulilevitteen leiville, mutta eiköhän ihan voikin vieraille maistu. Kalan puuttuminen ei varmasti teidän juhlia pilaa millään lailla, mutta onko vieraissa kasvissyöjiä, jotka syövät myös kalaa? Ehkä heitäkin ajatellen kalavaihtoehto olisi hyvä, vaikka tosiaan kala on yleensä hyvin suosittua ja sitä menee paljon. Meille tulee savustettua lohta ja sen kanssa tehdään yksinkertainen kermaviilikastike tillistä, sinapista, sitruunamehusta ja sitruunapippurista. Helppoa ja nopeaa tehdä ja maistuu kalan kanssa mainiosti.

Tarjoilupuolen meillä ovat lupautuneet hoitamaan muutama sukulainen, vaikka olimme täysin valmiita palkkaamaan jonkun. Ammattikouluista olisi hyvä kysyä tai sitten kysellä sukulaisilta onko heidän tuttavapiirissään joku, joka on tottunut hoitamaan tarjoiluja ja toimimaan emäntänä tarvittavan ajan. Ja, jotta itse saisi nauttia täysin rinnoin juhlasta voi sopia jo etukäteen, että jos ongelmia tulee millään tavalla, niin "emäntä" ottaa yhteyttä tiettyyn henkilöön, vaikka johonkin sukulaiseen ja hän hoitaa asian eikä sinun tarvitse päätäsi vaivata asialla. Sitä paitsi eivät nuo yleensä mitään katastrofaalisia asioita ole, mitä voi juhlissa mennä vähän pieleen, niin uskaltaisin kyllä palkata jonkun opiskelijankin tarjoilun hoitamaan. Tsemppiä suunnitteluun :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa

Mielestäni kaksi majoneesista salaattia on liikaa, kesällä varsinkin. Salaatinkastikkeitakin miettisin. Karjalanpiirakat ehdottomasti ruoan kanssa. Silloin patonkia ei tarvita niin paljoa. Keitettyjen perunoiden kanssa ei mitään lämmintä kastiketta, liian arkista. Ennemmin sitten jotain sillejä tai kaloja. Murekekin on aika arkinen, ehkä joku lämmin kasvishöystö ym. Ehkä lisää jotain kalaa, siika? Nakit jättäisin pois.

Hääruoan on mielestäni oltava hieman juhlallisempi kun perunat, kastike ja lihapullat :girl_smile:

Pipareiden tilalle jotain muita pikkuleipiä, piparit ovat liian jouluisia. Molemmat, sekä kuivakakku - että pulla on ehkä liikaa. Kakku on se pääasia ja sen kanssa ei kannata lähteä paljoa mitään enää sekoittamaan.

Mehukannu pöydässä on kanssa aika turha, kattaus vie kuitenkin niin paljon tilaa, että tulee helposti ahtaan näköinen.

On paljon helppoja ja halpoja ruokavaihtoehtoja.

Suosittelisin ehdottomasti ammattihenkilökuntaa. Meille tulee 100 hengen häät ja tarjoilijoita on alkuun 4 ja loppuillasta ensin 3 ja sitten ihan lopuksi 2. Heitä tarvitaan kokoajan alussa siistimään buffetpöytää, korjaamaan lautasia ym. Kun ruokailu on ohi, voi vaikka yksi lähteä kotiin ehkä kaksikin, riippuu loppuillan meiningistä. Kamalinta on se, että jonkun nenän alla seisoo ruokalautanen liian pitkään kun tarjoilijoita ei ole tarpeeksi niitä korjaamaan pois.

Tällaisia mielipiteitä ja ehdotuksia :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä Sipe70:n kanssa. Ei kahta majoneesisalaattia, kasvikset voi vaikka marinoida tai tehdä terriiniä. Lisäksi, vihreää salaattia ETTÄ kreikkalaista salaattia? Pöydässä olisi periaatteessa kahta vihreää salaattia, olisiko parempi laittaa fetat, oliivit ja punasipulit erikseen omiin kuppeihinsa?

Kylmäsavulohen kanssa en laittaisi lämmintä kastiketta, vaan kylmää. Lisäksi tarvittava määrä on todella iso(pääruokana), jos lasketaan jo 100g per aikuinen, hinta hipoo pilviä. Lisäksi kylmäsavulohi on niin vahvan makuista, että jakaa kyllä mielipiteet,varsinkin poääruokana. Kylmäsavulohi salaattipöytään ja jotain muuta pääruualle?

Nakkeja ei mielestäni tarvitse, jos lihapulliakin löytyy.

Karjalanpiirakat ruualle, ei enään makeaan pöytään.

Viinilaseja ei kannata kattaa pöytään, jos viinit ovat juomapöydässä laatikoissa. Lasia ei voi ottaa mukaan ruokaa hakiessa, ja ruoka jäähtyy lautaselle kun lähtee lasin kanssa jonottamaan. Juomapöydälle ainakin aluksi joku hoitamaan kaatamista, muuten tulee sählinkiä. Mehukannuakaan ei tarvita pöydässä, jos muut juomat ovat erikseen. Entäs maito, näin lapsia ajatellen?

Kuivakakku on mielestäni melko turha. Kotona tehty pulla on hyvä vaihtoehto hääkakun rinnalle. Kaupan keksit ovat ok, kunhan vain kesällä ovat muita kuin joulupipareita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinänsä nyt menee vähän aiheen vierestä, mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä sanon, että oikeesti nuo ruokapuolen jutut on tosi aikaa vieviä, varatkaa niihin riittävästi aikaa ja henkilöstöä jos aiotte tehdä itse!

Meidän kotihäissä oli noin 20 ruokailijaa, eli vieraina vanhemmat, sisarukset mahdollisine puolisoineen, kummitädit, lähimmät kaksi kaveripariskuntaa ja pari vanhempaa sukulaista sekä pappi (ruokailun ajan). Pöydässä oli (muistaakseni) vihreää salaattia (ja erillisissä kipoissa höystöjä, kuten fetaa, sipulia, oliiveja jne.), hedelmäinen riisi-broilerisalaatti, italiansalaatti, savusiikaa, hirvipalvia, kasvisgratiini, kermaperunat ja possunfilee. Juomina maito, kotikalja, vesi. Kahvin/teen kera oli vadelmakakku ja sydämenmuotoiset kakspäällekeksit (=lusikkaleipien tyyliset pikkuleivät). Iltaa varten oli erillinen jääkaappi, jossa olutta, siideriä, lonkeroa, limua ja vissyä. Iltapalaksi oli päivältä jääneitä salaatteja, palvia, kalaa ja hirvimakkaraa ja olisiko ollut karjalanpiirakoitakin.

Meillä oli yksi tuttu opiskelija tarjoilemassa, tai siis se kantoi valmiit ruuat uunista/jääkaapista pöytään, siivosi pois ja kattoi kakkukahvit. Sekä siivosi astiat keittiöön. Tällä parinkymmenen hengen porukallakin vähän jouduttiin odotteleen kakkukahveja, mutta mikäs hätä meillä. Mä itse valvoin edellisen yön aika hyvin, ja heräsin aikaisin aamulla jatkamaan. Lisäksi vanhemmat ja sisarukset jossain määrin autteli vielä ennen vihkimistä (ja mun molemmat siskot jotka tuli kauempaa jeesas edellisenä päivänäkin kun kerran jo illalla tulivat meille), plus että äiti puolisoineen halusi välttämättä tiskata astiat heti ja viedä jo mukanaan (lainassa), vaikka mä olisin jättänyt ne seuraavaan päivään ja käynyt viemässä.

Meinasin nukahtaa kampaajalle, mutta sitten kun pääsi taas vauhtiin, niin ei se edellisen yön valvominen tuntunut missään ( :girl_haha: ) ja pitkälle yöhön jaksettiin painaa. Yksi vieras meillä vielä oli (miehen kaveri), kun jouduin luovuttamaan ja totesin, että soitelkaa musaa ihan rauhassa, mutta mä tipahdan lattialle jos en mene nukkumaan.

Mä tykkään häärätä keittiön puolella ja sen takia tää homma meni näin, rahansäästö ei niinkään ollut kyseessä. Seuraava isomman porukan lämmin menu kyllä tulee pitopalvelun puolelta... Yhtään ei kaduta, ja meillä oli tosi hauskaa, toivottavasti vieraillakin. Kehotan kuitenkin tosi tarkkaan harkitsemaan, riittääkö organisointikyky, aika ja rahkeet isomman porukan ruokkimiseen omalla kohdalla. Se nimittäin on isompi homma kuin äkkiseltään kuvittelee. Yksi työntekijä per parikymmentä vierasta taitaa tosiaan olla aika lähellä minimiä.

Vielä yrityksen laskutuksesta: Siitä tosiaan maksetaan arvonlisävero, paikalla olleiden työntekijöiden palkat sivukuluineen, puhumattakaan muista yrityksen pyörittämiseen liittyvistä kuluista. Ei sillä reilun parinkympin tuntiveloituksella vielä kukaan rikastu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran täytyy vielä kommentoida, että jos olette itse tyytyväisiä tarjoiltaviinne ja uskotte, että kaikki vieraat löytävät tarpeeksi ruokaa vatsansa täytteeksi, ei muiden mielipiteillä ole väliä. Jokaisella on omat mielipiteensä siitä mikä on sopiva/oikea menu, mutta myö laitetaan sitä mitä itse ja mitä ajatellaan vieraiden tykkäävän. Jokainen tekee tyylillään ja toisten mielipiteet ruokia hienoudesta tai epähienoudesta ovat loppupeleissä aika yhdentekeviä, vaikka tietysti vinkit ovat aina tervetulleita. Tehkää mitä teistä tuntuu parhaalta, näin tulee parasta jälkeä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei.

Meille tuli mieleen, että kyselisimme tarjouksia häittemme muonitukseen sellaisista "paella" -tyyppisistä kojiusta, eli siis niistä mitä on esim. festareilla ja toreilla. Ei välttämättä espanjalaista ruokaa, mutta esim. vietnamilaista tai jotain muuta vastaavaa.

Vieraita meille on tulossa n.140 (pitääkin miehellä olla niin himpskatin iso lähisuku!), juhlat ovat luonteeltaan rennot (mitään iltapukuja ei tod. tulla näkemään) ja ulkoilma painotteista, mutta normaalit astiat kuitenkin (ei siis kertakäyttö...).

Haluaisin kuulla kommentteja ideasta tai jos sattuu kokemuksia olemaan niin kertokaa.

En vain oikein tiedä, että mitenkähän sitten esim. salaatti puoli...

Osaisiko joku jalostaa ideaani?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa tosi hauskalta idealta! Niitä kojujahan voisi olla useampia tms. Salaatit vois tarjota erillisestä salaattikojusta, jossa ois sellainen buffa mistä vois valita ite lisukkeita. Siitä miten tollasen salaattibuffan pitää hygieenisenä, en osaa sanoa, mutta eipä sse festariruoka nyt yleensä mitään terveysmääräyksiä muutenkaan täytä :girl_haha:

Mutta ideasta tykkään. Varmasti hauskaa ja vieraillekin jotain ihmeteltävää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elikäs, pidämme häät kahdessa osassa. Vihkiminen vain lähipiirin kesken ja hyvinhyvin rento hääjuhla/illanvietto lähinnä ystäville ja muutamille sukulaisille edessä syksyllä. Ohjelmassa enemmänkin saunomista ja rentoa oleilua kuin perinteisiä sukkanauhanheittoja.

Menu askarruttaa hieman. Eli tällaista tarjosi pitopalvelu:

- härkää talon tapaan, idaho-jättilohkoperunat, hunajapekonikastike

- savustettua broilerinrintaa, riisiä

- kasvisgratiinia, salaattia, vehnäleipää

- kahvia ja suklaakakkua

Mitä mieltä, liian simppeliä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ei mun mielestä oo liian simppeliä. Meillä on itsellä rento perheruokailu, jossa menu on melko samantyylinen. Alkupalana meillä tais olla savulohta sitruunakastikkeella, pääruokana häränpihvit tai joku paahtopaisti ratkasu, höyrytettyjä kasviksia ja vuohenjuustoperunoita. Jälkiruokana oli vissiin jotain moussea ja jätskiä sekä valkosuklaavadelma kakku kahvin ja teen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli heti mieleen kasvissyöjänä, että jos tulossa on vegejä ja kasvisgratiinia ei käytetä lihansyöjillä lisukkeena, niin vaihtakaa tuo kasvisgratiini johonkin muuhun kasvisvaihtoehtoon. Kasvisgratiinia kun saa kasvissyöjänä syödä kaikissa häissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menu kuulostaa oikein hyvältä. Itsekin ehdotan samaa, eli kasvisgratiini pois ja tilalle jotain ruokasampaa. Nuo gratiinit on myös mun kokemuksen mukaan helppo "mokaa" eli kasvikset ylikypsiä ja löllöä litkua. :D Sori mun ennakkoasenteet! Myös kunnon salaatti voisi olla paikallaan? Tai ehkä jotain pikkusnäksejä? Joku tapas-lautanen suomalaiseen malliin voisi olla kiva rennoissa häissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

-

Edited by Muussi86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lämpösillä ruuilla ei välttämättä hirveetä menekkiä ole, kun (jos) on kuitenkin kuuma kesä..

Ja henk.koh. itse jos oisin vieraana häissä, joissa olisi tuollainen tarjoilu, niin ei tulisi syötyä oikeen mitään...

Mutta jos tykkäätte :girl_wink: Paitsi tuota keittoa vielä miettisin, siitä voi tulla kyllä melkeenpä hiki syödessä :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heipä hei! Mitä mieltä olette tällaisesta häämenusta:

Juustoinen kasvissosekeitto ja luomu ruislastuja

Maalaisleipä

Vihreä salaatti, jossa tomaattia, avocadoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa

Mansikka-päärynä-sinihomejuustosalaattia

Marinoitua kylmäsavunautaa

Hedelmäistä grillattua broilerinrintaa

Juustoiset kasvispyörykät

Uunibataattia

Eli alkuun olisi ensin juustoinen kasvissosekeitto ja ruislastut sekä maalaisleipä. Tietysti levitteet ja perusjuomat myös. Sen jälkeen jatkuu salaateilla ja kylmäsavunaudalla. Sitten pääruokana nuo viimeiset.

Onko parannusehdotuksia ja miltä menu muuten kuulostaa heinäkuun häihin?

Keitto voi tosiaan helteellä olla aika huono. Riippuu hiukan minkä ikäistä porukkaa teidän häihin on tulossa. Sinihomejuusto jakaa aika pajon mielipiteitä eikä lapsille kauheasti olisi syötävää. En myöskään kirjoittaisi valmiiseen menuseen kylmäsavunautaa... Ei kuulosta kauhean herkulliselta :girl_haha: Mutta jos luulette että vieraanne tämän tyyppisestä menuusta pitävät niin antaa mennä. Toisaalta pitääkin valita oman tyyppinen menu ja sellaisia ruokia joista itse tykkää, mutta onko turhaa maksaa ruuasta jota melkeen kukaan ei sitte syö. Eli kannattaa ehkä vähän miettiä sitä mistä vieraat voisivat pitää. Näin ainakin meillä tehdään :flirt:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko menu tarkoitus toteuttaa pöytiintarjoiluna? Siihen tämä nimittäin rakenteellisesti sopii hienosti.

Jos pöytiintarjoilu, niin sitten kannattaa miettiä vielä salaatteja. Kylmäsavunaudan kanssa tuo ensimmäinen salaatti on tylsä, eikä makumaailma kohtaa. Toisaalta masikka-päärynä-sinihomejuusto jakaa mielipiteet. Mutta onko sillä sitten mitään väliä, siihen en halua ottaa kantaa. Eli kylmäsavunaudan kanssa mieluummin tuo jälkimmäinen salaatti, tai kokonaan uusi.

Juustoa tuntuu olevan läpi koko aterian. Onko se kantava teema, vai vahinko? Liian juustoinen menu kesällä ei ole kaikkein paras, talveen se sitä vastoin sopii. Eli ehdotan, että kasvissosekeitosta otetaan juusto pois, ja keitto tarjotaan pelkkänä kasvisversiona. Mutta keiton voisi jättää kokonaan pois, tarjoilu on Buffet. Pöytiintarjoiltaessa maalaisleivän voi jättää pois. Paitsi jos leivät tarjoillaan korista ennen keiton tarjoilua.

Se, että pääruokana on jotakin muuta kuin iänikuista porsaan- tai naudanfilettä, saa kovasti plussaa ainakin minulta. Myös uunibataatti on kiva vaihtoehto perunan tilalle. Eli nämmä ehdotan pitämään tällaisenaan.

En myöskään kirjoittaisi valmiiseen menuseen kylmäsavunautaa... Ei kuulosta kauhean herkulliselta :girl_haha:

Miten tämän kirjoittaisit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Munkin mielestä tuon keiton voisi jättää kokonaan pois. Tai vähintäänkin sen juuston, talvisina iltoina on mukava syödä täyteläisiä keittoja, mutta kesällä ne voivat olla liian tuhteja. Pääruoka kuulostaa minusta kivalta ja sopivalta kesään. Mansikka-päärynä-sinihomejuustosalaatti on tosiaan aika rohkea valinta siinä mielessä, että sinihomejuusto ei ole kaikkien suosikki. Mutta sinänsähän tuosta saa herkullisen salaatin, joten jos keksitte sen rinnalle jonkun hyvän vaihtoehdon niin pitäisin sen ilman muuta mukana menussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen samaa mieltä kuin muut tuosta alkukeitosta. Kuumalla kelillä kuuma keitto ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Voisiko sen korvata esim. jollain kylmällä keitolla (gazpacho tms.). Jos sattuu olenmaan sateinen keli, kasvis-juusto keitto olisi mainio. :)

Minusta tuo mielipiteitä jakanut mansikka-päärynä-homejuustosalaatti vaikuttaa hyvältä. Olen itse sitä mieltä, että voimakkaita makuja saa ehdottomasti käyttää menussa, kunhan listalta löytyy muutakihn syötävää. Kaiken ei tarvitse miellyttää kaikkia.

Menu vaikuttaa kokonaisuudessaan mielestäni ihan hyvältä. Itse en ehkä tarjoaisi broileria juhlissa, mutta se on vain minun oma mielipiteeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now