Guest Kati Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Talvihäihin häämenua mietin. Juhlat ovat uudenvuodenpäivänä eli 1.1.2011. Olemme jo käyneet maistraatissa ja pidämme siis vain juhlat, joten päiväkään ei ole niin pitkä.En halua lämmintä ruokaa ollenkaan, koska tosiaan juhlatkin alkavat vasta joskus klo 16, joten monet ovat jo syöneetkin. Tässä on jotain, mitä on juhliin mietitty:TonnikalasalaattiaVihersalaattiaKanasalaattiLihapullatKarjalanpiirakoita ja munavoitatummaa leipäävaaleaa leipääja juomaksi maito, vesi ja kotikalja.sitten olisi kakkukahvit, joissa kahvi, mehu, vesi ja syötäväksi kakku, keksejä ja mahdollisesti pullaa/piirakkaa.Mitä mieltä olette? vieraita tulee 80-120. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kati Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Ai niin, ja ajattelimme illalla pitää baaria, eli lähetämme kutsujen mukana pari "juomalippua", joilla voi hakea juhlapaikalla olevasta "paarista" drinkkejä. eli drinkit ovat heille ilmaisia ja baari itse järjestämä. Näin saamme juomisen pysymään kurissa, koska emme mitään kännihäitä halua, mutta vähän jotain kivaa kuitenkin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arminen Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Tuo menu riippuu tietysti siitä minkätyyppisiä juhlia olette ajatelleet - rentoja ja mutkattomia vai vähän juhlavampia. Uusivuosi on juhlana minun mielestäni ehkä hieman arvokkaampi kuin vaikka vappu - siinä on jotain sellaista keskitalven glamouria - ja siksi menu voisi olla vaikka juhlavampikin. Suosittelen myös harkitsemaan laittamaan jotain makeampaa juomaa tarjolle, ihan siksi että montaa vierasta saattaa janottaa edellispäivän pippalointi. Aiotteko tehdä itse tarjottavat? Minusta esim. lämminsavulohi remoulade- tms. kastikkeen kanssa ja marinoitu paahtopaisti piparjuuritahnan kera voisi tuoda mukavaa lisää menuun. Nämä on myös helppo toteuttaa jos tekee ruoat itse ja ne sopisivat tuon ehdottamasi menun kanssa. Vihersalaatin kera voisi tarjota fetajuustoa ja uunissa puolikuivattuja minitomaatinpuolikkaita, jotka on marinoitu yrttiöljyssä (näitä on tosi helppo tehdä itse isokin määrä). Pestossa marinoidut minimozzarellat on myös kivoja ja nopeatekoisia lisukkeita. Lihapullat on minusta aika arkista ruokaa, tai olen kyllä itsekin tarjoillut monissa kotibileissä mutta en ehkä häihini olisi halunnut. Mutta sehän tosiaan riippuu ihan siitä mistä itse tykkää ja millaisia juhlia kaavailee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Laura Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Hei!Aika samanlaista menua suunnittelen itsekkin omiin häihin, jotka on kevättalvella, ihan huhtikuun alussa. MEillä myös vastaanotto vähän myöhemmin, eli ei ole tarkoitus mitään raskasta ruokaa tarjota. Eli meillä menu suurinpiirtein näin:Lihapullia ja nakkejagraavilohtaPerunasalaattiaKanacaesar salaatti, johon lisäksi erilleen fetaa, tomaattia ja sipuliaJonkinlainen makarooni kinkkusalaattiPatonkia ja levitettäJa sitte tietty kahvit, kakku, jotain keksejä ja suklaakonvehteja. Eli tällaisella menulla mennään. Meillä saavat kans kaikki 2 drinkkilippua, meillä vastaanotto on kyllä anniskelupaikassa ja lisäksi ostetaan valmiiksi joku booli, jonka tekevät ja kaikki saa ottaa siitä + tietty kuoharit alkuun. Eli ihan hyvältä minusta näytti sinun menusi. =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Laura Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Ja lisäykseksi vielä et meillä vieraita vaan n 35 ja tosiaan drinkkilipuilla tarkoitus et saavat ruokailujuomat, eli sillä saa olutta, siideriä, viiniä tai limua, mehua jne. =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sansu86 Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 meillä on alustava suunnitelma sellainen että:Aluksi olisi kahta salaattia-vihersalaatti-makaroni-kinkku salaattiruuaksi meinasinAikuisille -broilerkiusaustaja lapsille -lihapullia ja ranskalaisia juomana olisi ihan-maito-vesi-piimä-kotikalja-mehu-sitten kahvitus-tee-kahvi-mehu-unelmatorttua (poismenneen mummin reseptillä)-keksiä-tiikerikakkua-lapsille vaikka hiukan namiaja kakkuna miettisimme tälläistä onko huono idea http://www.kinuskikissa.fi/liljaputous/kertokaa mielipiteenne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carabossa Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 (edited) Kuulostaa minusta hyvälle! Itse ehkä lisäisin juomapöytään vielä esim. limsaa ja/tai vissyä, ajatellen niitä (aikuisiakin), jotka eivät juo kahvia ja teetä tai alkoholia. Edited November 13, 2010 by Ninka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikaste Posted November 13, 2010 Report Share Posted November 13, 2010 Nuo ekat häät on olleet ja menneet mutta sanon vielä sen verran siihen että itse en tarjoaisi välttämättä ollenkaan kesällä majoneesisalaatteja. Esim. viime kesä oli niin kuuma että kaikki majoneesiruoat tuntuu turhan raskailta ja lisäksi majoneesihan ei kauheasti tuosta lämpösestä tykkää (jos ei ole siis ihan kylmäpöytää mistä tuo tarjotaan). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Han-Marii Posted November 30, 2010 Report Share Posted November 30, 2010 Moikka moi,ajattelin kirjoittaa tänne, koska pähkäilemme myöskin tarjottavien kanssa.Tarkoituksenamme on pitää rennot hääbileet lähinnä ystäville ja lähimille sukulaisille uutenavuotena. Hyvä ystäväni, joka on mestari keittiössä on lupautunut tekemään tarjottavat =) Olisiko jollain ehdottaa joitakin hyviä tarjottavia??Tarjottavien tulisi olla ns. helppoja, jotain mitä voisi tehdä etukäteen esim. pakastimeen, tyylikkäitä, nopeasti esille laitettavia ja ennenkaikkea herkullisia =) Näiden kanssa olisi tarjolla viiniä ja mietoja alkoholijuomia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marianna84 Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 mielipiteitä myös tästä menusta:-vihreä salaatti-loimulohisalaatti-poronkäristys-perunamuusi-sienisalaatti-puolukkasurvos-suolakurkkuviipaleet-graavisiika-rieska,ruisleipä, täysjyväleipä,leikkeleitä+voi -maito, kotikalja, mehu, vesi-hääkakku-2 eri kuivakakkua marianne- ja kirsikkakkua-2 pikkuleipää, lusikkaleipiä ainaski..-marjakiisseli+kermavaahto-kahvi, tee-karjalanpiirakoita+munavoi-2 eri voileipäkakkua, kinkku ja kala.lapsille-lihapullat ja keitetyt perunat*salaattien kanssa kastikkeita.Meillä vieraita noin 70-80hlö. Ja noutopöytä, oisko ketään joka osaisi arvioida ruuan menekkiä? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suffelipupu Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 (edited) Hei, meillä sattui nyt niin että kaikki suunnitelmat ruuan ja tekemisen suhteen meni uusiksi...Nyt tässä yritän saada menua kasaan jonka pystymme itse väsäämään pienellä porukalla, en siis ole vielä saanut apuja köökin puolella ja itse pitäis sielä kirkossakin olla.... Elikkä menuna olisi: Lämmin kalakeitto, kinkku-tonnikalapiiras ja salaattia. Juomana maito ja vesi. Myöhemmin kakkua,kaffia ja keksiä. iltapalaksi karjalanpiirakoita ja munavoita.Kirkko on klo 15 eli osan valmistaa jo edellisenä päivänä. Tuo ruoka vain pitäisi lämmitää tai tehdä loppuun hääpäivänä.Vieraita on tulossa noin 100 ja olemme miettineet lapsille erikseen ja osalle aikuisista ranskalaisia,nakkeja ja lihapullia Sanokaa ihmeessä mielipiteenne ja tosiaan pienellä budjetilla mennään... Eli koko häiden budjetti on noin 2000-2500 euroa.Niin ja tottakai leipää on ruuan kaverina Edited February 21, 2011 by suffelipupu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
My_Dream_Wedding Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 Noin isolle väkimäärälle lämpimän ruoan tarjoaminen on isotöistä ja vaatii monta nimettyä, asiansa osaavaa vastuuhenkilöä, mutta se on kyllä mahdollista!Ruoka-aineissa, etenkin kalassa, munissa sekä salaattiaineksissa voi muhia ruokamyrkytyksen riski, joten varmistakaa että kylmäketju ei teillä missään vaiheessa katkea. Ruoka pitää myös kuumentaa kunnolla hääpäivänä. Missä muuten säilytätte kaiken tuon ruoan, onhan riittävästi kylmätilaa? Entä ranskalaiset? Miten valmistatte ne, siis friteeraatte vai uunissa(ko)?Onko kyseessä seisova pöytä vai tarjoillaanko annokset valmiina pöytään? Kuka astiat kerää ja tiskaa? Onhan tuossa paljon mietittävää.. Itse meinasin alkuun myös tee-se-itse -tarjoiluja, mutta totesin, että liikaa hommaa.. Menu vaikuttaa ihan hyvältä, lihaa ja kalaa kannattaakin olla molempia tarjolla, niin ihmiset voivat valita. Saanko kommentoida lasten menuanne, se on aika tavanomainen noin niin kuin häämenuksi. Olen huomannut että suurimmassa osassa ravintoloita ja huoltsikoita lasten ruokalista koostuu nimenomaan aina ranskiksista ja nakeista. Ehkä ne "uppoavat" suurimmalle osasta lapsia, mutta itse henkkohtaisesti en ehkä tarjoaisi niin arkista ruokaa.Tässä nyt mitä tuli ekana mieleen äkkiseltään.. Toivottavasti saat riittävästi lisäapua järjestelyihin! Tekemistä teillä ainakin tulee riittämään :-)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suffelipupu Posted February 21, 2011 Report Share Posted February 21, 2011 (edited) Hääpaikassa on isokeittiö jossa voi valmistaa ruuan noin 400 hengelle.. Ja tilaa on siis sen mukaisesti =)! Sieltä siis löytyy kaikki tarvittavat pelit ja vehkeet.. kattiloista astioihin ja jääkaapeista uuneihin. Talkoomeiningillä mennään ja haalin tässä koko ajan porukkaa kasaan auttelemaan Hiljaa hyvä tulee ja tässä on vielä onneksi aikaa saada tää suunnitelma toimivaksi !Uunissa meinattiin ranskalaiset valmistaa sen mukaan kuinka moni niitä on halukas syömään... ja seisovapöytä periaatteella mennään, eli tarjottavat esille ja vieraat saa ottaa mitä haluaa ^^ Edited February 21, 2011 by suffelipupu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest morsian0207 Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Pakko saada tietää muidenkin morsiamien mielipiteitä tarjottavistani. Maalaisromantiikka on meillä teemana, häät alkavat kello 16 vihkimisellä, sen perään ruokailu + kahvitus (n.puolen tunnin päästä syömisestä) ja iltapala n. klo 22-23..Itselläni ei ole ennestään kokemusta häistä, ei edes vieraana, joten en oikein ole varma riittääkö meidän tarjottavat:Noutopöytä:ViinimarjasilliPari erilaista silakkaaSavulohtaMaalaishyytelöäIsoäidin kurkutJuustotarjotinLeikkeletarjotinKääritty leiketorttuVihreä salaatti/ lajitelmaLeipäjuustosalaatti (ruokaisa)Härän ulkofileetäKermainen paistikastikeKasvisgratiiniUudet perunatMaito, kotikalja, vesi & mehuMaalaisleipäHääkakkuDipattavat mansikat & suklaakastikeLusikkaleivät & kauralastutKuivakakkuKahvi / Tee / MehuIltapala:Kylmänpöydästä jääneet "tähteet"Lihapullat & NakitCockatilpiirakat & munavoiHedelmäsalattiSipsejäYrttipatonkiaOnko ruokaa liikaa? Onko iltapala ok, entäs kahvipöytä? Ehkä saan toteutettua karkkibaarin myös. Olen niin stressaantunut ruuan takia, ehkä myös sen takia, kun valmistan kaiken itse.. Mutta jos saisin vähän vinkkejä! Kiitos! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dakis Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Nämä kommentit on siis annettu sitä silmälläpitäen, että aiot tehdä ruoat itse. Noutopöytä:Kalaa aika reilusti, laskin tuosta neljä? Määrän voisi laskea kahteen (vaikka savulohi ja viinimarjasilli) ja laittaa niitä vähän enemmän ja näyttävämmin tarjolle. Kaikki kuitenkin ottaa lähes kaikkea, joten harvempi lajike on parempi.Maalaishyytelö ja kääritty leiketorttu ja leikkeletarjotin vaikuttaa myös aika samalta vaihtoehdolta. Ottaisin noista vain käärityn leiketortun tai maalaishyytelön, eli yksi laji tarjolle. Isoäidin kurkut hyvä, vihreä salaatti hyvä (tomaattia ja kurkkua sekaan tai erikseen tarjolle). Leipäjuustosalaatti olisi hyvä, jos teet sen esim. pastapohjaan (pasta ei taida tosin maalaisromatiikkaan kuulua, vaihtaisin ehkä kotitekoiseen perunasalaattiin, on muuten hyvin tehtynä uskomattoman hyvää!).Juustotarjotin on minusta jälkiruoka/iltapala.Pääruoka peruskauraa häissä, ihan ok. Masalaisromantiikkateemaan sopisi jopa karjalanpaisti, mutta tuo on toki hienompaa.Juomat ok, jos alkoholia ette halua tarjoilla, toisaalta pääruokaan sopisi myös viini.Jälkkärit vaikutti sopivilta, vaikka jättäisin kyllä kuivakakun pois turhana, ellei sitä halua ehdottomasti äiti/anoppi itse tarjolle tehdä.Iltapala:Tähteet ok.Lihapullat TAI nakit, molempia ehkä turha laittaa tarjolle. Näistä valitsisin itse tehdyt lihapullat. Yrttivoipatonki on turha, jos on tarjolla cocktailpiirakatkin. Ne riittävät ihan hyvin. Maalaisleipääkin saattaa ruualta jäädä.Hedelmäsalaatti on raikas ajatus, mutta tuo iltapala on muuten helppo syödä yhdeltä lautaselta, hedelmäsalaatti taas kaipaa omaa kulhoa/kuppia eli turhaa vaivaa. Jättäisin pois.Juustotarjotin tähän yhteyteen.Eli:Noutopöytä:ViinimarjasilliSavulohtaMaalaishyytelöä/Kääritty leiketorttuIsoäidin kurkutVihreä salaattiLeipäjuustosalaatti (ruokaisa)Härän ulkofileetäKermainen paistikastikeKasvisgratiiniUudet perunatMaito, kotikalja, vesi & mehuMaalaisleipäHääkakkuDipattavat mansikat & suklaakastikeLusikkaleivät & kauralastutKahvi / Tee / MehuIltapala:Kylmänpöydästä jääneet "tähteet"LihapullatCockatilpiirakat & munavoiJuustotarjotinMutta vinkkeinä vain, aika työläältä ja kalliilta vaikuttaa tuo alkuperäinen suunnitelmasi. Onko apulaisia tulossa ja miten tarjoilu ja esillelaitto? Kyllä minä jo tuolla alkuperäiselläkin menulla söisin onnellisena vatsani täyteen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest morsian0207 Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Teen ruuat itse, apua saan jonkin verran. Olen kokki, joten ruokalistalla saattaa sen takia olla alkuruoissa liikaa kalaa. Äitini haluaa tehdä tuon leiketortun ja tiedän suvussa olevan monta, jotka rakastavat hulluna maalaishyytelöä, siksi päädyinkin siihen. Juustotarjottimella tarkoitin sitä juustoviipalelautasta Leipäjuustosalaattiin tulee vihreä pohja (ilman kurkkua ja tomaattia), hieman pekaani/saksanpähkinää, mansikkaa ja sitruunavinegretteä, sekä tietysti leipäjuustoa. On muuten erikoinen yhdistelmä, mutta pirun hyvää Kuivakakku jätetään pois. Meille tulossa paljon väkeä ja boolia varattu todella paljon (janoisia vieraita tulossa..), joten budjettimme viinin suhteen ei riittäisi. Meillä siis pieni porukka valmistamaan ruokia, 3 ihmistä jatkamaan tarjoilussa ja esillepanossa hääpäivänä. Oikeastaan suurinosa ystävistäni on kokkeja, äitini myös, joten luulisin että valmistamisessa ei tule ongelmaa, kun teemme sen isossa keittiössä hääpaikalla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breda Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Maalasromantiikka kuulostaa houkuttelevalle, ja mieleeni tulviikin heti luomu- ja lähiruoka, itse rakkaudella tehtynä Puhdas herkullinen, aito, suomalainen ruoka... Aah!Alkuruuista ajattelen, että vihdoinkin joku laittaa kalaa useampaa kuin yhta tai kahta laatua, sillit ja silakat kun ovat herkullista ja varmaa tarjottavaa. Varmalla tarkoitan sitä, että ne ovat niitä harvoja ruokia jotka saa laadukkaasti valmistettua ja tarjoiltua. Maalaishyytelö ja leiketorttu saavat jo ajatuksesta veden herahtamaan kielelle. Juustotarjottimen, juustoviipalelautasenakin, jättäisin pois. Paitsi jos se on kotijuustoa tai piimäjuustoa, ne kun kuuluvat suomalaiseen maalaispöytään. Leipäjuustosalaatti kuulosti ensimmäisessä viestissäsi paremmalta kuin toisessa. Pekaani/saksanpähkinä ja sitruunavinegrette ovat liian kaukana teemasta. Itseasiassa jättäisin tämän salaatin, vaikka muuten onkin herkullinen, niin tästä kattauksesta pois. Tai sitten enemmän maalaisromanttinen teema salaatille. Pääruoka on, kuten Dakiskin mainitsi, peruskauraa. En halua missään nimessä loukata, mutta ainoat jotka pääruuassa kuulostaa edes siedettävältä on Kermainen paistikastike ja uudet perunat. Naudan ulkofile buffet pöydässä, lämpimänä ruokana, on useimmiten katastrofi. Kypsyys on pilalla liiasta odottamisesta lämpölevyllä ja lihan vetäytyminen on useimmiten unohdettu ennen tarjoilua, joten lopputulokserna on kuiva ylikypsä kuiva lihasiivu. Kasvisgratiinin tilalle ehdottaisin vaikka uunijuureksia, tai jotain muuta juureksista, jo ensinnäkin sen vuoksi, että gratiini ei kunnolla istu teemaan. Mutta myös sen vuoksi, että se on useimmiten kammottavaa mössöä. Jälkiruuaksi valitsisin mieluummin mansikoiden ja dipattavan suklaan tilalle vaikka mansikat ja kermavaahdon, (tai mustikkakukon). Lusikkaleivät ja kauralastut ovat juuri sitä ihanaa perinteistä maalasiromatiikkaa parhaimmillaan, joten ne ehdottmasti mukaan. Kuivakakun minäkin jättäisin pois, siksi, että jälkkäripöytä on jo muutenkin ihan tarpeeksi runsas. Iltapalalle laittaisin vain tähteet sekä Cockatilpiirakat ja munavoin. Patonki ja yrttilevite ovat taas teeman ohi, ja hedelmäsalaatti oikeastaan samoin. Lisäksi en näe sille muutenkaan yhteyttä tai tarvetta, yölä kun useimmiten iskee suolaisen himo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Branilla Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Jos teille tulee kasvissyöjiä, niin joku muu lämmin ruoka kuin kasvisgratiini olisi paikallaan. Se on, kuten Shiraz totesi, yleensä pehmeää mössöä, sitä on kasvisvaihtoehtona joka häissä, se ei maistu juuri miltään eikä siitä tule kylläiseksi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vieras Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Jos teille tulee kasvissyöjiä, niin joku muu lämmin ruoka kuin kasvisgratiini olisi paikallaan. Se on, kuten Shiraz totesi, yleensä pehmeää mössöä, sitä on kasvisvaihtoehtona joka häissä, se ei maistu juuri miltään eikä siitä tule kylläiseksi.Itse tarjoaisin kasvisruoka-vaihtoehtona kasvislasagnea. Kuulostaa ehkä tylsältä, mutta on suht edullista, helppo valmistaa, säilyy maukkaana pitkään ja on huolella tehtynä todella hyvää ja täyttävää. Olin itse häissä, jossa oli tätä herkkua ja se maistui myös sekaruokailijoille lisukkeena hyvin. Ja onhan lasagne perinteinen maalaisruoka, ainakin Italiassa ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaimoke2012 Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Eli haluisin tietää ne ketkä valmistaa ruokansa itse tai tuttu hääjuhliin niin onko teillä aina kaksi ruokaa eikö riitä vain yksi ruoka+ salaatit? mie oon tätä pohtinut että pitääkö olla kahta ruokaa et onks se liian "köyhää" jos vain tarjotaan yhtä ruokaa höysteineen? Ja olisi kiva kuulla mitä ruokia olette itse valmistaneet ja kuinka monelle? Ja mitä kahvin/teen kanssa tarjottu? -Kiitos- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*emilie* Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 (edited) Meidän häihin äitini tekee ruoat.Menu on tälläinen:Alkuruoat:Vihersalaattia, salaattikastikeFetaa, oliivejaKatkarapucocktailGraavilohtaSillilajitelmaCocktailpyöryköitäKasvispyöryköitäTzatzikiaSämpylöitäRuisnappejaLevitteitäPääruoat:Lämminsavulohta, kermaviilikastikePorsaan sisäfilettä, punaviinikastikevarhaisperunatKasviswokki tms.Jälkiruoat:HääkakkuaKeksilajitelmaMutta jokainen tekee niin kuin haluaa, omien taitojen ja budjetin rajoissa Itse en ajattelisi pahalla jos on "vain yksi" ruoka lisukkeineen ja salaatteineen.Muoks. niin ja meidän häihin kutsutaan n. 100 henk. Edited August 8, 2011 by *emilie* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirppis Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 (edited) Perinteinen kotiruoka kelpaa hyvin, mutta omaan makuuni pitäisi olla tarjolla hyvinkin runsaasti eri lajeja. Ei siis tyyliin kaksi ja höysteet. Erilaisia salaatteja, lihapullia, karjalanpiirakoita, munavoita, perunaa, lohta, patonkia, piirakoita etc. Jokaiselle jotakin.Edit. Ja jos juhlat jatkuvat yöhön, niin yöruokaa. Esim. kinkkukiusaus toimii silloin. Edited August 8, 2011 by Pirppis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliJan Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 Tietysti kaikki on loppupeleissä kiinni siitä, miten hääpari haluaa tehdä. Mutta jos myös haluaa ottaa vieraansa huomioon, on erityisen tärkeää, kun on vain yksi ruokavaihtoehto, ottaa selvää mahdollisista erityisruokavalioista ja allergioista( ja ehkä jopa epätykkäämisistä) ja järjestää myös näille henkilöille jotain "vastaavaa" syömistä, ettei pelkällä salaatilla ja leivällä tarvitse koko päivää mennä Mutta muuten ei mielestäni tarvita kahta eri ruokaa.Itselläni on myös tarkoitus väsätä itse ruoat meidän häihimme, ja vieraissa on paljon eriasteisia kasvissyöjiä, ja ihmisiä, jotka eivät vain pidä tietyistä ruoka-aineista(morsian itse etunenässä), joten olenkin suunnitellut menun ajatuksella "jokaiselle jotakin". Varsinaista pääruokaa en ole ajatellut tehdä, koska oman kokemukseni mukaan ( ja joidenkin pitopalveluehdotustenkin mukaan), varsinkin kesällä lämpimän ruoan menekki on pientä, kun on syöty maha täyteen jo alkuruoista.Eli summa summarum, teette niinkuin itse haluatte, mutta mahdollisimman hyvin kutsuvieraat huomioon ottaen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emmelie Posted October 21, 2011 Report Share Posted October 21, 2011 Meillä myös suunnitteilla "kylmä menu". Näin siksi, koska käymme mieheni kanssa edellisenä päivänä maistraatissa vihittävänä kahden todistajan kera, ja pidämme vain pienimuotoisen (30 hlöä) häävastaanoton. Ja olen henk.koht. sitä mieltä, että kesällä ei edes kaipaa lämmintä ruokaa. Meillä on alustavasti suunniteltu tällaista:Suolaiset- kaksi voileipäkakkua (broiler, poro)- suolaiset piirakat (kinkku, juusto)- lihapullia ja nakkeja- broilersalaatti- makaronisalaatti- coctailpiirakoita ja munavoitaMakeat- kaksi täytekakkua (mansikka, hilla)- mokkaruutuja- porkkanapiirakkaa- juustokakku (mango)- leipäjuustoa- juhlapitko- kahta erilaista kahvikakkua- kääretorttua- unelmatorttuaSekä karkkibuffet ja juomapöytä (kaikki holittomia) Mitä mieltä olette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ebba Posted November 9, 2011 Report Share Posted November 9, 2011 Me rakastetaan mieheni kanssa ruokaa, mutta ei tykätä keitetyistä perunoista, karjalanpaistista, graavilohesta, täytekakusta jne. eli perinteinen hääruoka ei ole oikein meidän mieleen. Niinpä me ollaan ajateltu olla tarjoamatta sitä häissämme. Kaipaisin ideoita, mitä muuta ruokaa vieraille voi tarjota.Juhlista puuttuu muutenkin moni perinteinen hääelementti (kuten vihkiminen, leikit, bändi, morsiusparin oma pöytä, kimpun ym. heitot, morsiamen valkoinen mekko... Häätanssi taitaa olla ainut asia, mitä me halutaan hääperinteistä noudattaa!), joten ajateltiin, että ruokakin voi olla jotain tosi yllättävää. Me ollaan pyöritelty ajatusta taco- tai hampurilaispöydästä, jossa olis kaikennäköistä lisuketta ja jokainen saisi itse kasata omansa. Ja kahvin kanssa jätskipöytä kermavaahtoineen ja strösseleineen. Tästä ideasta puuttuu tietysti juhlavuus, mutta olisipa ainakin kaikille maistuvaa ruokaa. Mutta koska Meksiko ei muuten ole meidän teemana mitenkään, niin onko vähän hassua tarjota etnistä ruokaa? Etenkin, kun se on keskimääräistä sotkevampaa... Onko kellään jotain muuta ehdostusta tältä tortilla-hamppari-tapas -linjalta? Meidän vieraat tulee olemaan todella nälkäisiä, sillä (muuta kuin perinteistä hää-)ohjelmaa tulee olemaan rutkasti ja matkakin juhlapaikalle on pitkä. Eli pelkät tapakset ei ehkä riitä. Ja jos joku vielä keksii, miten tähän nouto-ja-kasaus -linjaan saa ympättyä luonnon tai ulkoilman ympäristötietouden, niin aina vain paranee! Olisin iloinen vinkeistä (tai vaikka vaan mielipiteistä)! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.