20 posts in this topic

Onko kellään ollut tai onko joku ajatellut jätskibuffettia häihinsä? :D Itse olen kova jätskifani ja tuo olisi unelma, mutta en oikein tiedä, miten sen voisi käytännössä toteuttaa. Onko esimerkiksi sellaisen jätskialtaan vuokraus mahdollista? Mielestäni jätskibuffet olisi ihana kesähäissä! Mielipiteitä? Kommentteja? Käytännön vinkkejä? 

Edited by Tipzilla
tageja lisätty :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi ihana idea! Uskon että vieraat varsinkin lapset tykkää ihan varmasti! Mä olisin ainakin ihan fiiliksissä jos olisin vieraana häissä missä on jätskibuffee! Sit jos järjestätte vielä niin että ne hääkarkitkin tulee siihen samaan niinkuin spice icessa! Voi että suklaajätskiä ja murskattua kismettiä. Nyt alkaa mielikuvitus lentää ja kuola valua :D

 

Kannattaa muistaa sitten myös laktoosittomat sun muut allergiset!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikas kiva idea!

Jos et saa allasta, niin olen nähnyt jossain kirjassa ihania jäädytettyjä astioita. Pysyis jätskit vähän paremmin kiinteenä kesällä. Vaikka jos sää on tosi kuuma niin vieraiden pitää olla nopeita. Astiohin tais olla jäädytetty kukkia sisälle ja jonkin tarjoiluvadinhan se vaatii allensa. Ja ne astiat kannattaa jäädyttää hyvissä ajoin tosi kylmässä pakkasessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos molemmille hyvistä vinkeistä! :) Pitää ottaa selvää noista jäädytetyistä astioista. Kuinkakohan kauan ne pysyy kylminä? Puhutaanko parista tunnista vai?

Mietin myös, että kuinkakohan paljon noita jätskejä pitäisi hankkia? Meille noin 100 vierasta ehkä tulossa. Kutsut lähtee noin 120:lle.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut kakkua ollenkaan vaan paljon vaniljajätskiä ja erilaisia sörsseleitä (marjoja, karkkirakeita, valkosuklaavaahtoa, keksejä, suklaata...). Täytyy sanoa, että se oli menestys!

Meillä oli 70 henkeä ja häät syyskuussa ja riitti oikein hyvin että jätski vaan laitettiin tarjoiluastiaan ja vietiin pöytään. Tarjoiluihminen kävi välillä täyttämässä. Ei se paljoa ehtinyt sulaa siinä ajassa. Kesähäissä voi tietysti pelata varman päälle. Kun siskolla oli helteisenä hääpäivänään boolin alustana sellainen tarjoilukivi, mikä oli pakastettu. Se toimi ulkona, toiminee teilläkin sisällä.

Jäätelöä meni meillä yllättävän vähän, sitä jäi yli ihan hirveästi. Mutta valitettavasti en muista enää määriä. Marttaliitolta kai katottiin suositukset.

Mä todellinen suosittelen tätä vaihtoehtoa!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inspiskuvia löytyy muuten googlesta (ice cream buffet wedding) :)

 

Menekki voisi olla 1-2 dl /hlö (riippuen mitä muuta tarjotaan ja mitä kaikkea on päällysteiksi ja tietysti millaisia vieraita) Jäätelökioskillahan saa 1-3 palloa tötteröön tai kaupasta yhden tuutin/tikun ja minulle se on ainakin ihan riittävästi kerta-annokseksi. 

 

Itselle tuli myöskin mieleen nuo ruoka-allergiat ja se, ettei ehkä kannata koko satsia tuoda kerralla pöytään sulamaan. Juhlapaikalla täytyy ainakin olla pakastin ja noista kylmäalustoista löytyy tietoa myös googlella. Jonkinlaisen itsetehdyn ohje tässä.

 

Aikuisille voisi maistua makeiden karkkirakeiden ja kastikkeiden (kinuski, lakritsi jne) sijaan/lisäksi aito marja/hedelmäkastike/melba tms. tai tuoreet marjat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi, kiitos paljon tosi hyvistä vinkeistä! Kiva kuulla, että tämmönen on toteutettu joissain häissä onnistuneesti :) 

Totta, että aikuisille saattaa maistua myös erilaiset marjasörsselit muiden herkkujen sijaan/lisäksi. Aivan ihania nuo kuvat!!

Meillä on molempien suvussa aika kovia syöjiä - millainen hääpari on myös itse :P - eli jätskiä varmasti menee. Tuo 1-2 dl henkilöä kohden on varmasti aika hyvä arvio.

Pitää myös miettiä, koittaako itse tehdä noita kylmäalustoja vai ostaako valmiina. On varmaan mahdottomuus saada jäätelöt pysymään hyvinä koko päivää eli varmaan ruokailun jälkeen pitää tuoda vasta esille?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaam miehen kanssa molemmat jätskihirmuja ja oltais varmasti toteutettu tämä idea jos olis ollu kesähäät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli mieleen, että saisiko jostain sellaisia pehmiskoneita lainaan? Joskus kesätöissä sellaista käyttelin, sinne kaadettiin nestettä sisään ja sit vaan puristettiin pehmikseksi.

Siihen ei tarvitsisi kylmäaltaita kun kone hoitaa jäähdytyksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämän päivän Neljät Häät Amerikassa -jaksossa yhdellä morsiamista oli jätskibuffet häissä ja muut morsiot kehuivat ideaa kovin. Tuli heti tämä keskustelu mieleen ja oli pakko tulla kertomaan :D

 

On kyllä varmasti toteuttamiskelpoinen idea häissä, kivasti erilainen kuin karkkibuffet mutta kuitenkin samalla idealla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi, kiva kuulla! :D Mekin ollaan aika kovia jätskihirmuja niin sen takia haluttais tämä toteuttaa.

Pehmiskoneen lainaan saamisesta en tiedä, mutta jos semmoisen haluaisi käytettynäkin ostaa on hinta aika kova! Jätskibuffetin suunnittelu ei kuitenkaan ole kovin pitkälle vielä tässä vaiheessa edennyt opiskelukiireiden vuoksi. Emme edes ole varmoja, onko juhlapaikassa tarpeeksi suurta pakastinta :o Se olisi varmastikin välttämätöntä, jotta buffet onnistuisi :)

 

Kiitos kovasta tsempistä! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämänkin päivän Neljät häät -jaksossa oli jäätelöbuffet (kakun tilalla). :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämähän olis hauska idea!

 

Jos ostais tukkupakkauksia eri makuja jäätelöä ja vuokraisi/lainaisi jostain sellaisen tavallisen jäätelöaltaan... Kannet auki vaan ja kauha, jolla jokainen itse kaahii sopivan määrän jätskiä lautaselle... Karkkeja tarvistis olla paljon vähemmän kuin karkkibuffetissa. Tuliskohan jopa edullisemmaksi? Ja kinuski + suklaakastiketta. NAM! :girl_blum:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannatan ! :) Varmasti vielä melko harvinainen ainakin Suomessa häissä ja ainakin kesällä taatusti hitti ! 

Yksi mahdollisuushan olisi laittaa isoon sinkkisoikkoon paljon jäitä ja jäätelörasiat sinne.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse teen fuksian värisestä silkkipaperista puolikkaita pompomeja, jotka laitan pleksilaatikoiden alle (jotka ostin Tiimarista halvalla), ja päälle tulee karkkikulho. Jos pari näitä ja led-valosarja jossa on perhosia tulee karkkibuffet pöydälle. Päätin eilen, että meille tulee melkeinpä pelkkiä paperikarkkeja, mutta sydänvaahtikset täytyy olla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee runsas jätskibuffet, koska sulho rakastaa jätskiä  :girl_in_love: Ollaan tilattu siihen myös meidän teemaan sopivat jätskikupit. Tarkoitus on laittaa paljon kaikkia lisukkeita ja myös tuoreita hedelmiä + marjoja (häät heinäkuussa). Kakkua ei tule, mutta jätskibuffaan tule mm. (itsetehtyjä) marenkeja ja vohveleita. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa inspiraatiota tässä ketjussa! Kokeilenpa herätellä tähän lisää eloa.

Meille jätskibuffet on aivan tinkimätön osa häitä, ja tulee olemaan (kuten muutkin tarjoilut) kokonaan kasvipohjainen.

Tarkoitus on saada lainaan tai vuokralle sellainen pieni jäätelöpakastin, johon jätskit voisi asettaa itseottoon. Päälle on hedelmien ja suomalaisten marjojen lisäksi ajateltu ainakin oreo-keksimurua, Marianne crushia ja vaikka nougat-krokanttia sekä ainakin lakukastiketta (Pirkan on vegaaninen) ja jotain kinuski-/toffeekastiketta (suklaakastikekin vois olla kiva). Jätskeiksi valitaan kestolemppareista ainakin Tofuline Toffee (jota saa vain tukusta), Lovicen nougat-suklaa ja R-Ice vanilja. Lisäksi pitää valita/tehdä jokin sorbetti (mango, banaani tai sitruuna?), ehkä mansikan makuinen Oatly, ja Lovicen mango- ja/tai lakujäätelö. Niin paljon mistä valita, aagh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillekin tulee jäätelöbuffa! Tai oikeammin 'pimp ur ice cream'. Pitopalvelulta tilataan vaniljajäätelöä ja itse hankitaan siihen kaikkea hyvää ja jokainen saa askarrella itselleen mieluisan annoksen. Ainakin tulee eri kadtikkeita, pähkinöitä, suklaapaloja, vaahtokarkkia, kermavaahtoa, lakua ja vaikka mitä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin toteuttaa tämän sitte meidän tytön 2v juhlissa. Jos kaveriksi laittaa marjoja ni ei mee ihan överiksi. Aikuisvieraille vähän monipuolisempaa vaihtoehtoa tarjolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now