Jump to content
Naimisiin.info

Mitä sanoa niille joita ei aio kutsua häihin?


mukuliini

Recommended Posts

Mua oikeestaan harmittaa, että jätin muutaman kaverin kutsumatta, kun kutsuvieraita oli jo tarpeeksi. Loppujen lopuksi kuitenkin yli kymmenen kutsuttua ilmoitti, ettei pääse tulemaan. Ja nyt on liian myöhäistä kutsua "tilalle" niitä kavereita, joille ei alun perin kutsua lähettänyt.  >:(

Mun parin viikon päästä naimisiin menevä ystävä teki niin, että laittoi kavereille jo ennen kutsujen lähettämistä ennakkosähköpostia, jossa kysyi osallistumista. Näin sai jo hyvissä ajoin tietää ketkä eivät pääse, ja "vapautuneet" paikat saatiin uudestaan jakoon. En kyllä sitte tiiä, onnistuisiko sukulaisten kanssa. Itse en ehkä lähtisi kokeilemaan meidän suvulla, mutta jossain varmasti toimiskin

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 400
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä jo tila rajoittaa kutsuttavien määrää..... kutsumme vain lähisukulaiset tai sukulaiset joihin todella hyvät välit.... serkut ym unohdetaan..... vanhempamme eivät tietenkään ikämme takia jo vaikuta häävieraslistaan mitenkään.... kaverit siis todella läheiset kaverit kutsutaan ja vähän työkavereita ja lähimmät naapurit..... suurinosa vieraista siis kavereita.... onneksi...

Olen joskus ollut juhlissa missä vihkiminen tapahtui suvun kesken ja kaikki kaverit ja nuoremmat sukulaiset oli kutsuttu iltajuhlaan mihin ei tullut yhtään vanhempaa sukulaista tai lasta..... voi siis tehdä näinkin....

Turha ottaa ongelmaa ketä jättää kutsumatta..... tosiasia on ettei kaikkia voi millään kutsua.... rahakysymys sekin....

Minä ainakin olen sanonut suoraan että läheisimmät sukulaiset ja ystävät kutsutaan häihin.... jos joku siitä on minulle loukkaantunut niin voi voi.... mutta usein nämä ihmiset eivät ole minuakaan aikoinaan kutsuneet omiin häihin juuri rahakysymyksen myötä.... he vain itse niin usein unohtavat sen.... tapaan töiden ja harrastusten kautta päivittäin mukavia ihmisiä joista tulee hyviä tuttavia.... silti en heitä kutsu vaikka ovat monta kertaa ihanampia ihmisiä kuin esim sukulaiset....  :D

:-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Miellä myös aika pienen piirin bileet. Sukua ei kutsuta ollenkaan, lähiperhettä lukuunottamatta tietenkin. Ystäviä jonkun verran. Ystävissä olikin se ongelma, että mihin vetää rajan ystävän, kaverin ja tuttavan välille. Yhdelle ei-kutsuttavalle kerroin häistämme juuri (ettei kuule muualta) ja sanoin, että pidämme hyvin pienet juhlat. Tuntui ymmärtävän ja kyseli, että voisiko kavereille järjestää vielä jotkut pienet bileet myöhemmin asian kunniaksi=) Laitetaan mietintämyssyyn..

Link to comment
Share on other sites

Mun parin viikon päästä naimisiin menevä ystävä teki niin, että laittoi kavereille jo ennen kutsujen lähettämistä ennakkosähköpostia, jossa kysyi osallistumista. Näin sai jo hyvissä ajoin tietää ketkä eivät pääse, ja "vapautuneet" paikat saatiin uudestaan jakoon.

itse olen salaisesti toivonut kavereilta etta vastaisivat pian kun olen kauempana asuville lahettanyt sahkopostin paivamaarasta. en vaan sitten jotenkin sahkopostitse kehtaa sanoa, etta 'sanokaa nyt tuutteko te, jos ette, niin paikkanne menee muille.' pelkaan etta se pelottaa kahden vaiheilla olevat paattamaan olla tulematta..

mietin tassa uskaltaisiko kutsua juhlatilaan 10 henkea enemman kuin tilan suositus on, sen takia kuin aika varmasti 10 ei kuitenkaan paase... itse usein sanon jos joku kutsuu toiselle paikkakunnalle, etta 'katsotaan nyt, tuo on niin kiireinen aika.' ja sitten pikivarmasti menen kuitenkin.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Heti kun alettiin kertomaan ihmisille, että häät on tulossa, tehtiin jokaiselle selväksi, että häät tulevat olemaan pienet ja kutsuttuina vain perheittemme jäsenet. Ja tästä olemme päättäneet olla luistamatta, vaikka kyllä yks jos toinenkin on kysellyt "ettekö kutsu edes kummeja tai sitä ja sitä ja sitä..". Haluamme pienet häät ja sillä sipuli!

Onneksi minun vanhempani (joiden luona kahvitilaisuus) kertoivat ymmärtävänsä tämän (vaikka ensin hekin kyselivät "ettekö kutsu niitä ja niitä"), koska hekin olisivat aikoinaan tahtoneet pienet häät, mutta eivät saaneet :( Tämä opetuksena, ettei aina tarvitse laittaa "vahinkoa kiertämään"..

Link to comment
Share on other sites

Näitä viestejä lukiessa ja omaa sukua ajatellen totean, että monet kokevat häät koko suvun juhlana. Monesti unohdetaan se hääpari ja luodaan paineita hääparille sillä ketä pitäisi muiden mielestä kutsua.

Me kerroimme häistä omille vanhemmille ja sanoimme heti perään juhlista tulevan pienet lähipiirin juhlat. Luulen kyllä että oma äiti vastustaa tätä ajatusta, kun hän haluaisi olla suurhäiden morsiamen äiti. Morsian (kohta 30v) on eri mieltä.

Olkoonkin niin, että häät olisivat usein perinteikkäästi suuret juhlat sukulaisille ja ystäville, mutta meillä oma tahto, juhlatila ja budjetti ratkaisee kutsuttavien määrän. Itse perustelen asiaa näillä ja sillä, että emme kutsu sinne ihmisiä, joiden kanssa emme muutenkaan ole tekemisissä. Haluamme juhlia tärkeää päivää läheisten kanssa ja haluamme lähipiirimme tutustuvan paremmin keskenään.

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee olemaan pienet häät, ja utelijoille (siis niille joita ei kutsuta) on vaan sanottava, että pidetään pienet häät ja me kutsutaan vaan ne, keiden kanssa ollaan enemmän tekemisissä, koskien sekä sukulaisia, että kavereita. Se on pakko vaikka toiset pahottais mielensä, kun muuten juhlat paisuis monta kymmentä vierasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä ainakin selityksenä on rajallinen budejetti ja halu pitää häät lähipiirissä. Isän puoli suvusta (johon olen vähemmän yhteydessä) saattaa ottaa nokkiinsa, mutta en halua juhliimme sellaisia henkilöitä (olkoonkin sukulaisia), jotka eivät ole olleet osana elämääni. Kun saisi isänkin tajuamaan tämän...(häät kustannamme ilman vanhempien avustusta) Muutaman ystävänikin karsin listalta pois, koska olemme pikkuhiljaa ajautuneet toisistamme kauemmas. Eräs ystäväni saattaa tästä kiskaista herneen molempiin sieraimiin, koska suunnittelimme jo lukioikäisinä olevamme toistemme kaasoja. Niin sitä vain ihmiset muuttuvat...

Osahan tällaiset selitykset (siis totuuden) ottaa ihan asiallisesti ja siihen meidän on tyydyttävä. Jos liian pitkään vatvoo mitä muut ajattelevat, huomaa pian kutsuneensa satapäin vieraita ja menettäneensä mielenterveytensä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on tarkoitus kutsua vain ystävät ja jättää sukulaiset pois listalta kun ei niiden kanssa olla muutenkaan tekemisissä... En ollut edes ajatellut, että ihmiset saattaisivat kutsua itse itsensä. jään jännityksellä seuraamaan millaisia selityksia sitä joutuu käyttämään.

Link to comment
Share on other sites

Me ratkaistiin asia sillä ettei kutsuta häihin ketään. Ollaan kerrottu että tervetulleita ovat jos viitsivät sen tuhennen kilsaa niiden takia matkustamaan, mutta että kahvittelutilaisuus pidetään kotonurkissa vihkimisen jälkeen. En jaksanut ryhtyä siihen "miksi kutsuit sen muttet minua" -leikkiin vaan tehdään sitten oman maun mukaan eikä välitetä sanomisista.

Link to comment
Share on other sites

Juuri tänään mietin samaa asiaa, meillä kun kutsuttujen ihmisten max. määrä on 40.

Juhlatila ei ole mikään älyttömän iso, mutta hintava. Ruoka tarjoillaan pöytiin ja on hintavampaa

sorttia. Minulla ei todellakaan ole halua maksaa puolituttujen ruokailusta, eikä tietenkään tule

kuuloonkaan, että sen takia vaihtaisimme halvempaan vaihtoehtoon.  ::)

Avomiehen kanssa tultiin siihen tulokseen, että sanotaan suoraan, mutta asiallisesti, että juhlamme ovat pieni & intiimi tilaisuus, joihin kutsutaan vain lähimmät ihmiset. Omalta puoleltani

tulee (eronneet) vanhempani, sisareni, äidin miesystävä, kummit ja isovanhemmat.  :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä valtavan iso suku minun puolelta (mm. noin 80 ykkösserkkua), joten vieraslistaa joudutaan karsimaan todella rankasti. Ollaan tehty se periaatepäätös, että kutsutaan vain meille oikeesti läheiset ihmiset, eli ne, joiden kanssa ollaan arkenakin paljon tekemisissä. Silti vieraita kertyy noin 80. Jo nyt (häihin yli vuosi) on tullut monet sanomaan, että kai saadaan kutsu. Ollaan sanottu vaan suoraan, että joudutaan tekemään iso karsinta ja häistä tulee "pienimuotoiset". Eipähän tuosta oo vielä ainakaan kukaan loukkaantunut.

Ainut asia mikä häiritsee, on se, että mitenkä tehdä jaottelua setien, tätien ja enojen välillä. Tässä kun ei enää päde se, että kutsutaan ne, ketkä merkkaa meille paljon... Tuosta saattaa vielä tulla jonkinnäköinen ongelma vieraslistaa rustattaessa!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kutsut lähtivät viime maanantaina ja nyt jännityksellä odotan keskustelua asiasta. Osan hyvistä kavereista jouduimme rajaamaan pois (molemmilla isot suvut ja melko läheiset välit esim.serkkuihin).  :( Todennäköisesti pidämme jonkinnäköiset bileet kavereille joita ei tilanahtauden vuoksi voinut kutsua itse häihin. Lisäksi luulen kommentteja tulevan siitä miksi joillekin serkuille tuli avec-kutsu ja toisille ei. Laitoimme avecit vain ihmisille joiden tiedämme "vakavasti" seurustelevan. Emme halua häihimme ihmisiä joiden olemassaoloa emme edes tienneet aiemmin(rumasti sanottu).

Link to comment
Share on other sites

Me emme ole vielä valinneet edes hääpäiväämme mutta olen ehtinyt jo miettimään keitä haluaisin paikalle ja keitä en...valitettvasti isäni äiti on koko elinaikanani saanut aina tappelun aikaan äitini kanssa joten aion karusti jättää hänet pois. Ne ovat minun ja mieheni juhlat joten en aio ottaa sitä riskiä että hän pilaa ne, niinkuin monet muutkin yhteiset kokoontumiset. Meni ehkä hieman ohi aiheesta mutta kumminkin :P

Link to comment
Share on other sites

Me ei sinällään olla sanottu oikein mitää varsinkaan kutsumattomille sukulaisille. Kavereille jotka jäi ulkopuolelle ollaan asiaa harmiteltu koska syynä kutsumattomuuteen on juhlatilan pienuus ja rahan vähyys. Kaverit ovat ymmärtäneet hyvin. Luulen että eniten sanomista ja pahoja puheita tulee jälkikäteen kun esim. pari miehen tätiä huomaa että mun puolelta tuli aika monta serkkua mutta miehen serkkuja eli näitä tätien lapsia ei kutsuttu...mutta siinäpähän tulee. Me kutsuttiin ne ihmiset joista pidämme ja joidenka kanssa olemme siten ollen tekemisissä + nämä pari pakollista tätiä sulhasen äidin mielenrauhan ja perhesovun vuoksi. Monihan on täällä naikkareissa sanonut että ei voi kutsua esim. vain osaa serkkuja tai tätejä mutta kun mun äidillä on 10 sisarusta ja isällä 5 ja sulkin vanhemmillakin aika liuta niitä ykkös serkkujakin on sitten lähes sata....Eli on lähdetty siitä että kutsutaan ketä halutaan ja ei selitellä sen kummemmin muutakuin nyt tosiaan se että 70 henkeä oli paikassamme maksimi. Suhdeluku menee silleen että on 30 sukulaista mukaanlukien meidät itsemme ja perheemme ja 40 kaveria. Ei tulis mieleenkään kutsua epämieluisia sukulaisia kavereitten kustannuksella omiin häihin!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Eiköhän kaikilla lopulta ole se sama syy: johonkin se raja on vedettävä. Saattaa vain olla että tulee noloja tilanteita sellaisten henkilöiden kohdalla jotka ovat olettaneet saavansa kutsun, ja loukkaantuvat kun tajuavat ettei sitä tulekaan.

Itse emme tarkoituksella haluaisi ketään loukata mutta tiedämme että tällaisia tilanteita tulee eteen. Vähän kyllä ärsyttää, että ihmiset keiden kanssa ei olla misään tekemisissä, ja jotka eivät ole sukua, kuvittelevat tulevansa kutsutuiksi ihan vaan sen vuoksi että tunnemme heidät... mikä ihmeen logiikka on että kutsutaan 60 lähisukulaista ja 50 "lähiystävää"? Ja samoin nämä avec kutsun vinkujat kun seurustelukumppani vaihtuu viikon välein. Joo tottakai kiinnostaa nähdä sun uusin hoitos meidän häissä? hell no!

työkaverit ja varsinkin läheiset sellaiset ovat kanssa ylisuuri ongelma. Mun mielestä kuitenkin hääpari itse päättää kenen kanssa haluavat jakaa niin intiimin ja kauniin ja tärkeän hetken kun naimisiin menemisen. Ryyppykekkerit kaveriporukalla ovat asia erikseen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Shabibah

täytyy sanoa että itsekin pohdiskelin samaa ongelmaa, mutta hoksasin, että mä olen sen päivän keskipiste, se on meidän ainutlaatuinen päivä ja saan olla just niin itsekäs kuin mua itteeni huvittaa koska se päivä ei toistu välttämättä enää koskaan ja sen kuuluu olla yksi tärkeimmistä ja hienoimmista päivistä elämässä. ja mietein, jos kyseiset kaverit joita en voi tai halua kutsua, saavat jonkun hepulin niin voi voi, se on niiden oma henkilökohtanen helvetti josseivat ymmärrä että on  asioita jotka rajottaa (ja tarvittaessa hyvä vedota niihin jossei kehtaa sanoa ettei halua kyseessä olevaa ihmistä muuten vaa näköpiiriinsä siksi päiväksi) kuten budjetti, sukulaisille tarkoitetut häät, pieni tila, ym. mitä sattuu nyt olemaan sellanen asia mikä vieraslistaa karsii.

ne on sun häät, sä saat päättää ketkä pääsevät niitä juhlimaan kanssasi :) ei kannata itseään stressata moisella, sitä riittää muutenkin? ;)

Link to comment
Share on other sites

Naimisiin mennään maistraatissa ja hyvin pienelle piirille (= molempien vanhemmat) kerrotaan viikkoa etukäteen.

Loput ystävät, sukulaiset ynnä kylänmiehet infotaan asiasta modernisti videoklipin ja hääkuvien sähköpostituksella. Sillä tavoin kaikki pääsevät ihailemaan hääparia ;), mutta me saadaan viettää päivää just sillä tavalla kuin itse halutaan - ilman velvoitteita!

Häitä juhlitaan sitten useammassa erässä monenlaisissa kokoonpanoissa, mikä ei varmasti yllätä tai järkytä meidän lähipiiriä. Mitään kun ei ole ollut tapana tehdä "tavalliseen" tapaan.  ;D

Ei siis jouduta tekemään raakaa rajausta ja jättämään jotkut ulkopuolelle, kun ei ylipäätään pidetä hääjuhlia.

Naimisiin meneminen on nyt ihan meidän kahden välinen asia. Naimisiin menolla ja häillä kun on iso ero. Häät on minun ja sulhoni sanastossa se naimisiinmenon juhlistus, joka järjestetään muita varten, avioliiton kaikkien tietoon saattamista jne jne varten. Totta on tietty sekin, että olis niin kiva saada kokoon kaikki mulle tärkeät ihmiset, mutta kun ei sen tärkeän päivän aikana heidän kaikkien kanssa ehdi millään seurustella, saati että tutustuttaa heitä kaikkia toisiinsa  :P, me päätettiin ettei ruveta siihen showbisnekseen.  :-*

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kutsuttuna ne sukulaiset ja ystävät, jotka ovat oikeasti niitä lähimpiä. Oelmme ihan reilusti sanoneet, että tilanne on tämä ja syy on se, että yritämme pitää kustannukset mahd. pieninä. Tähän mennessä ihmiset ovat ymmärtäneet, vaikka ensin on tullutkin oletuksia heidän puoleltaan että tottakai he on kutsuttu ja tulossa.. Tuntuu että sukulaiset varmaan suuttuu enemmän kuin kaverit. Ihan hyvä sinänsä pistää muutama kaveri miettimään että miksi heitä ei ole kutsuttu. Nää on semmosia kavereita jotka aina vaan olettaa että ollaan kavereita ja ylimpiä ystävyksiä no matter what, ja sitten eivät kuitenkaan viitsi ja jaksa pitää yhteyttä kuin kerran vuodessa.

Link to comment
Share on other sites

Guest nti Krisse

Pienet häät ovat lyhyt vastaus jota olen käyttänyt. Lisäksi on muutamia ärsyttäviä ystäviä, jotka kerjäävät seuraa ja kyselevät, että koskas ne häät on ja kutsut tulee. Sellaisille on hankalampi vastata.

Link to comment
Share on other sites

Mulla on itseäni parikin vuotta nuorempia kavereita, jotka eivät ole vakiintuneita (no, eihän ne enää NIIN nuoria ole, olenhan jo 19v.), välillä saa pelätä et kun ne saavat selville niin he käytännössä ilmoittavat itsensä sinne... "Mä järjestän sulle polttarit" jne. Tottakai olisi hirveän jännää jos olisi paljon ihmisiä, mutta kun budjettikin on pieni...

Kutsumattomat sukulaiset onkin sitten toinen ongelma. Molemmilla meillä on isohko perhe (tai vähintään perhe+ ne lähimmät sukulaiset) joten edes kaikkia tätejä, enoja ja setiä ei voi kutsua  :-/ Tästä saamme hyvin todennäköisesti kuulla monta kertaa anopiltani, mutta ehkä pitäisi vaan vastata, että "Jos tahdot ne paikalle, sinun on osallistuttava kustannuksiin niin, että heille riitää ruokaa ja istumapaikat" :D (ja tästä pääsemme taas aiheeseen "häiden ajankohta": mitä varten pitää mennä naimisiin siinä vaiheessa kun ei ole varaa "kunnon" häihin? No, sitä varten pitää mennä naimisiin, koska me tahdomme tehdä sen juurikin silloin :) Meidän päivähän se on, eikä puolituttujen sukulaisten)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...