Jump to content
Naimisiin.info

Vieraat, jotka eivät muista hääparia mitenkään?


SnowWhite

Recommended Posts

hei kaikki,

Häämme olivat 17.7. Päivä oli aivan ihana, aurinki paistoi sateisesta Heinäkuusta huolimatta ja kaikki sujui paremmin kuin hyvin.

Ainoa asia, joka minua ja miestäni jäi harmittamaan oli se että  aikamoinen osa mieheni lapsuudenkavereista ei muistanut meitä edes kortilla???.

Emme ole lahjojenkipeitä, mutta onko mielestänne fiksua saapua ystävän häihin tyhjin käsin?

Jäimme myös miettimään miten toimia sitten kun heillä on vastaavia juhlia...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kyse voi olla myös nuoruudesta ja tietämättömyydestä. Mahdollisesti häänne olivat ensimmäiset, joihin kyseiset henkilöt ovat osallistuneet "yksin" (ilman äidin ostamaa lahjaa / ilman viisasta tyttöystävää tai sitä äitiä, joka olisi neuvonnut ostamaan edes kortin). Kaikki eivät yksinkertaisesti tiedä, miten toimia. Tästähän on osoituksena juuri V.P.: noudattamatta jättäminen ja ilman "lahjaa" tuleminen.

Niin ja jatkossa, vaikka muut ovat moukkia, niin itse ei tarvitse olla. Rumasti sanottu ja varmasti joskus olen itsekin ollut moukka, mutta kärsimäänsä vääryyttä ei ole pakko kostaa. Ajattelepa niitä tulevia morsiamia (jotka eivät välttämättä ole olleet edes nyt teidän häissänne kuvioissa) - ansaitsevatko he sen, että ette muista heitä lainkaan?

-Sapiska

Link to comment
Share on other sites

Guest Murphiina, Madame
Ainoa asia, joka minua ja miestäni jäi harmittamaan oli se että  aikamoinen osa mieheni lapsuudenkavereista ei muistanut meitä edes kortilla???.

Oliko teillä lahjapöydän hoitajaa? Voiko lahja /kortti olla vain hukkunut? Tai jos on tullut jokin sekaannus?

Link to comment
Share on other sites

Guest mimmi74

Tiedättekö, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, minulle on kerrottu että lahjapöydistä saattaa isoissa häissä (joissa kaikki eivät ole läheisiä, ja osa aveceista ei tunne ketään) jopa KADOTA lahjoja!

En edelleenkään ole ihan varma voiko tuohon uskoa, mutta minulle on väitetty että sitä oikeasti tapahtuu. Eli että joku on hyvinkin saattanut tuoda lahjan, joka on sittemmin vaihtanut omistajaa kaikessa hiljaisuudessa, eikä hääpari koskaan näe sitä...

Mikä olisi tietysti PALJON pahempi ongelma. Eikä varmasti asianlaita teillä. Mutta sanoinpahan vain, esimerkkinä siitä miten omituisessa maailmassa elämme.

Link to comment
Share on other sites

Mä en voisi mennä häihin tyhjin käsin. Se sotii täysin mun ajatusmaailmaa vastaan!! Jos tilanne olisi että on esim. raha äärimmäisen tiukassa, niin ostaisin tai tekisin kauniin kortin ja edes esim. suklaarasian verran kuluttaisin. Osoittaakseni että muistan.

Me ei myöskään pyydetty mitään lahjaksi...tai no lähisuvulle (siis vanhemmat jne.) sanottiin että kustannuksissa saa auttaa, kysyville kavereille tokastiin että tuokaa kortti. Kyllä kai(?) kaikki oli jotain tuonut, kortin ainakin mitä toivottiin mutta emme tahtoneet että turhia ostelevatkaan. Lahjat kuitenkin olivat oikeasti mieluisia että tuhannet kiitokset niistä vieraillemme.

Edit: Lisäyksenä, tämä on ristiriitaista kun itse en menisi tyhjin mutta silti oletin että meidän ystävät tulisi. Mutta kun musta on ihanaa ja mulle on myös tärkeää saada muistaa mulle rakkaita lahjoilla mutta itse en odota samaa ;)

Edited by Trio
Link to comment
Share on other sites

Minäkään en itse kehtaisi mennä (mihinkään juhliin) tyhjn käsin. Jos juhlapari/juhlakalu on erityisesti kieltänyt tuomasta lahjoja, veisin silti ainakin kortin/kukan tms. juhlan luonteesta riippuen.

Me ilmoitimme juhlaohjeessa, että "kaapit pursuavat jo tavaraa, mutta jos haluat kuitenkin tuoda jotain, vihjeitä saa anopeilta..." Kaikki toivatkin jotakin (väh. kortin, joka olikin mieluisampi kuin jokin "turha" kippo tms), paitsi eräs miehen kaveri ei tuonut mitään (oli yksin matkassa)... En tiedä oliko tyyppiä nolottanut kun oli huomannut että kaikki muut ovat lahjojen kanssa??

Link to comment
Share on other sites

Guest Rouva Heinakuu 2004

Me olimme pyytaneet rahalahjaa, silla olemme jo asuneet yhdessa useamman vuoden ja pitkan matkan takia emme olisi lahjavuorta saaneet ehjana saatikka ollenkaan kotiin asti. Lahes kaikki vieraat noudattivatkin toivomustamme. Saamamme lahjatkin olivat sellaisia, jotka eivat matkalaukussa rikki menekaan, kuten pyyhkeita tai puuastioita. Tai arvokasta suomalaista lasia, jonka ilomielin kannoin kasissani!  ;)

Mutta erityisesti ilahdutti se, etta vaikka saamamme lahjat olivat menneet pankkisiirtoina, jokainen vieras oli kirjoittanut kauniin kortin ja omat onnentoivotuksensa meille. Korteista tein albumin ja sen selailu ilahduttaa ja muistuttaa juhlista varmasti viela vuosien jalkeenkin.  :)

Eli kylla jokaisen vieraan tulisi edes kortti tuoda haaparille, vaikkei lahjalla haluaisi/pystyisi muistamaankaan!

Sattui kylla niin, ettei eras vieras meita muistanut lahjalla eika kortilla, mutta pitakoon omana hapeanaan. Olihan han pitkan matkan tehnyt tullakseen juhliimme. Han toi hauskalla kaytoksellaan ja avuliaisuudellaan hilpeaa tunnelmaa juhlaan ja se oli tarkeampaa ja hienompaa kuin lahja.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia vastauksista, kiva kuulla etten ole ihan hakoteillä asiaa kummeksuessani!

En usko että lahjat olisivat "kadonneet" kuten mimmi74 arveli.

Eivätkä ihan perinteiset kirkkohäämme  ruokineen ja ohjelmineen olleet kaveripiirin ensimmäiset, en  kyllä kehtaa kysyä edellisiltä hääpareilta oliko heillä sama tilanne.

Ei meilläkään välit ko. vieraisiin mitenkään muutu,  sitä vain jäin miettimään että onko se kortti sitten tulevaisuudessa riittävä muistaminen?

Jos joku pari näistä meitä "muistamattomista" avioituu ja saamme kutsun, onko se heille noloa jos viemme heille lahjan?

Tällaisia täällä pohdin, kertokaa kommenttejanne!

Link to comment
Share on other sites

Guest vieras

Annoin lahkasi kummilapsen ristiäisissä lapselle timanttisen kummisormuksen.

ihmettelin kauan sen jälkeen kun äiti ei mitenkään kiittänyt. Katsoi vain pahasti ja kehui toisten tuomia potkupukuja.

Meni aikaa ennen kuin tajusin, että sormus oli "hävinnyt" jotenkin. Jäljellä oli vain kortti.

Joku muuten sanoi, että saattoivat tulla häihin tietämättä lahjatavoista. Olivat ajatelleet vain, että järjestätte hyvät bileet, eivätkä tienneet, että tapana on tuoda lahja.

No, kaikkihan paasaa, ettei häitä vietetä lahjojen takia, joten siitä on tyhjä loukkaantua. Kaikki väittää, että haluavat ystävät todistamaan rakkauttanne. Joten ei se lahjattomuus maailmaa kaada, Tärkeintä oli, että rakkaat ystävät oli paikalla. Eikös se ole tärkeintä, vai....?????

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meidän häissä kävi vähän ikävä juttu. Miehen serkku soitti pari viikkoa häiden jälkeen, että joko olette päättäny mihin lähdette reissuun. Mies sitten vähän ihmeissään että ei olla menossa häämatkalle, kun ei oikein ole rahaa. Serkku sitten siihen, että eikös se lahjakortti sitten kelpaakkaan?

Tää miehen serkku on matkatoimistossa töissä, ja oli hommannut meille lentoliput joko skotlantiin tai pariisiin! Eikä sitä lahjakorttia ikinä päästy näkemään...  Myöhemmin sitten selvisi, että miehen kaverin mukana tullut "seuralainen" oli vienyt sen lahjakortin, sekä parisataa euroa ihan rahana lahjapöydästä...

Link to comment
Share on other sites

Tää miehen serkku on matkatoimistossa töissä, ja oli hommannut meille lentoliput joko skotlantiin tai pariisiin! Eikä sitä lahjakorttia ikinä päästy näkemään...  

Myöhemmin sitten selvisi, että miehen kaverin mukana tullut "seuralainen" oli vienyt sen lahjakortin, sekä parisataa euroa ihan rahana lahjapöydästä...

Ei oo totta! Jos tiedätte kuka ne on vienyt, niin eikö asialla voi vielä tehdä jotain?

Link to comment
Share on other sites

Käsittämätöntä!!!  :o  :o  :o

Mä olen varmaan joustamaton tosikko, mutta tuollaisesta käytöksestä (siis en siitä etten päässyt matkalle) RAIVOSTUISIN siinä määrin, että pistäisin serkunkin jo tosi koville. En tiedä, millainen kutsupolitiikka teillä oli avecin suhteen, mutta minä olisin melko taipuvainen sille kannalle, että tuollaisen avecin teoista saa vastata kuten omistaan. Tyhmyydestä sakotetaan...

Link to comment
Share on other sites

moi!

Aikaa on häistä jo kulunut tovin verran, enkä ole täällä käynyt sitten viimeisen kirjoituskertani (9.8.).

Viime viikonloppuna yksi vieraistamme soitti miehelleni ja kertoi juuri jutelleensa toisen vieraamme kanssa ja olivat yhteistuumin huomanneet ettei kumpikaan ollut antanut meille mitään lahjaa

"No, joillakin on hoksottimet hiukan hitaalla" totesi mieheni

He kun voivat kaveriporukassa olla suorasukaisiakin toisen loukkaantumatta.

Mun mielestä, nyt kun aikaa on kulunut, ei asialla ole enää niin väliä, onneksi kaikki ovat kuvissa mukana ja päivästä on muuten ihanat muistot

Mutta käsittämätöntä on tällä palstalla kerrotut varkaudet´. 

sillä varkaudestahan tuossa on kysymys. Kyllä se matkalahjakortin varastanut naikkonen on saatava vastuusen tekosestaan. Nimi selville ja rikosilmoitus sanon  minä!

Link to comment
Share on other sites

Mutta käsittämätöntä on tällä palstalla kerrotut varkaudet.

sillä varkaudestahan tuossa on kysymys. Kyllä se matkalahjakortin varastanut naikkonen on saatava vastuusen tekosestaan. Nimi selville ja rikosilmoitus sanon  minä!

Minunkin mielestäni on kyse aivan puhtaasta rikoksesta, eli varkaudesta (vai onko se kavallus?). Pistäkää se jätkä koville joka tämän seuralaisen juhliinne toi ja katselkaa löytyisikö hääkuvistanne naisen kuvaa. Jos kuva löytyy, niin sen kanssa vain poliisilaitokselle rikosilmoitusta tekemään. Kun rikosilmoitus on tehty, niin naisen on vaikea asioida enää poliisin kanssa myöhemmin jäämättä kiinni, vaikkei häntä nyt saman tien napattaisikaan. Ja oliko teillä vieraskirja käytössä mistä voisi nimeä bongata?

Kyse on periaatteesta ja kaikkien meidän kunniallisten ihmisten puolten pitämisestä! Annetaan rosvojen tuta että rikoksella on lyhyet jäljet.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on yksi mun inttikaveri joka ei tuonut lahjaa saati korttia. Mutta tämä on niin hänen tyylistään, että sopii varsin mainiosti kuvioon. Me kun ei lahjoja kaivattukaan. Pääasiana oikeasti oli, että ihmiset pääsivät paikalle. Tämän kun kerroimme etukäteen, niin vain tämä yksi henkilö sitä varsinaisesti noudatti.

Link to comment
Share on other sites

Tää on kyllä jotenkin niin perisuomalaista ;D "Ei meille mitään lahjoja tartte antaa, mutta itse kyllä aina vien lahjan menin sitten mihin vaan" Vaatimattomuus kaunistaa tai jotain

Aika pöyristyttävää kyllä jos joku häälahjoista pöllii! Tai ylipäänsä mistään lahjoista. Mä olen aina aikaisemmin pitänyt sitä ihmeellisenä miksi ne shekit pitäisi kerätä sieltä lahjojen joukosta pois ettei kukaan varasta, mutta enpä sitten enää ihmettele sitäkään.

Link to comment
Share on other sites

Ja mun yhen tutun häissä yhden perheen lapset kaatoivat lahjapöydän. Koko perhe katosi paikalta samantien anteeksipyytelemättä tai jäämättä selvittelemään kuinka kävi.

Oli muuten onni onnettomuudessa. Kristallitkin säilyivät ehjinä.

Link to comment
Share on other sites

Mä jäin kanssa miettimään tota tiuhtiksen tapausta. Lahjakortit kai on yleensä yksilöity jotenkin, ja varmaan matkatoimistolla on sen lahjakortin numero tai jotain tunnistetietoja tallessa, eli kun henkilö joka on lahjakortin varastanut, yrittää käyttää sitä, jää hän kiinni.

Täällä yhdellä työkaverilla oli nimittäin matkatoimiston lahjakortti autossa, ja yllätys yllätys autoon iski varkaat. Hän soitti matkatoimistoon, he pystyivät jotenkin jäljittämään kenen lahjakortti on, mitätöivät sen, antoivat tälle kaverille uuden lahjakortin, ja kun sitten voro meni matkatoimistoon, lävähti ruudulle isolla ota yhteys poliisiin ja tyyppi jäi kiinni.

Toivottavasti Tiuhtiksen tapauksessa on ollut yhtä onnellinen loppu!

Link to comment
Share on other sites

Meillä kaikki toi lahjan. Monet oli ostanu kimppalahjan ja kaveriporukoista ainakin yksi nainen oli tajunnut että otetaan kaikki siihen kimppalahjaan mukaan siitä tietystä kaveriporukasta. Pari tyyppiä olisi voinut tulla paikalle ilman lahjaa ja se olisi ollut ihan ok koska ovat "sellaisia tyyppejä" että ei välttämättä tuu mieleen pitääkö ostaa lahja häihin mennessä vai ei.

Kaikki ne, jotka ei tullu häihin, mutta oli kutsuttu muisti joko lahjalla tai sitte lähetti onnittelukortin. Serkku, jonka kanssa ollaan erittäin vähän tekemisissä ei lähettäny mitään mutta soitti ja jutteli pitkän tovin päivää ennen häitä. Se oli tosi mukavaa. Välitti myös veljeltään ja äidiltään terveiset kohteliaasti ja toivotti onnea meille myös heidän puolestaan. Mun entinen sijaissisko siskonsa kanssa (siis siskokset, jotka asu meillä sijaislapsina mutta muutti takas äidilleen myöhemmin) oli ilmottanu että tulee paikalle mutta sitte hääpäivän aamuna laitto tekstarin että ei tuu koska ei oo rahaa. Toinen siskoista ei ilmottanu mitään. Ei tullu sitte mitään onnitteluja heiltä.

Yksi vieras ei lähettänyt mitään, mutta hän juuri vastikään muutti Englantiin ja oli säästänyt matkarahat häihin tuloa varten mutta joutui sitten perumaan viime hetkellä koska ei saanut uudesta työpaikasta lomaa tai vaihdettua vuoroja. Tyyppi muutti Englantiin tehdäkseen uraa kokkina/keittiömestarina ja tuo uusi työpaikka oli joku huippuhieno ranskalainen ravintola missä oli hyvät urakehitysmahdollisuudet. Ei siis viittinyt riskeerata uraa ja saada potkuja, koska oli 2kk jo ollut töissä Mäkkärissä sitä ennen. No, anyway, harmi oli kova kun hän ei päässyt paikalle mutta toivottavasti ollaan menossa "hänen" ravintolaansa syömään häämatkalla!  ;D  Se on sitten varmasti paras lahja mitä häneltä tullaan saamaan kun jos ja kun häämatka suuntautuu Lontooseen, varmaan kaveri viettää kanssamme aikaa.

Kaameeta kuulla tosta että joku on varastanu toisten ihmisten lahjat!!! Toivottavasti voro saadaan kiinni koska toi on tosi törkeetä.

Link to comment
Share on other sites

Juuh, kyllähän tätä tapahtuu.

Mun tuttavan häistä lahjapöydältä hävisi useampikin lahjakortti ja lisäksi cateringilta lahjaksi saatu herkkukori juhlapaikan jääkaapista.

Syyllinenkin tosin selvisi: Juhlapaikan vahtimestari oli ilmeisesti jo pidemmän aikaa harjoittanut kyseistä ansiotoimintaa. Turhaa kenties kertoa, että ks. tyyppi sai tämän tapauksen jälkeen näyttävät potkut.

Ja tämähän juttu selvisi myöskin ihan sattumalta, kun kaaso&bestman olivat seuraavana päivänä tuoreen avioparin luona rääppiäisissä ja ihmettelivät, missä heidän oma lahjansa on.

(Nolointahan oli tietysti soittaa niille häävieraille, joilta ei ollut myöskään löytynyt minkäänlaista korttia/lahjaa, koska osa näistä vieraista ei sitten loppujen lopuksi ollutkaan muistanut hääparia millään konkreettisella esineellä...)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...