tepa

Pikkuleipäreseptejä

41 posts in this topic

Olisiko kenelläkään hyviä pikkuleipäreseptejä? Olen ajatellut leipoa häihin itse pikkuleipiä kakun lisäksi ja koe-eriä voisin jo alkaa testaamaan..

Tässä on mun makuun järjettömän hyviä keksejä, mutta tuo suklaaosuus ei välttämättä ole paras kesään, jos osuu hellettä.

:-X    :-X    :-X    :-X

Tryffeli-suklaakeksit

15og mantelimassaa

½ valkuaista

täyte:

100g voita

1dl tomusokeria

2tl kaakaojauhetta

2 keltuaista

pinnalle

200g suklaata

* Peitä pelti leivinpaperilla, raasta mantelimassa. vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita se mantelimassaan. Nosta taikinasta nokareita pellille ja litistä kakkuja jauhotetulla kädellä. paista uunin kekskiosassa 150 asteessa 10-20min. Irrota leivokset pelliltä kun ne ovayt vielä lämpimiä. Anna jäähtyä ylösalaisin.

* Voi ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi, sitten lisätään kaakao siivilällä. Sen jälkeen lisätään keltuaiset ja vatkataan vielä vähän. Laita leivokset kovettumaan viileään n. yöksi.

* Sulata suklaa ja kasta leivokset suklaaseen niin, että tryffeli peittyy.

:-X    :-X    :-X    :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikkuleipäohjeita minäkin kaipailen!

Tässä jotain:

MINTTUHUIPUT (n. 45 kpl)

1 dl tomusokeria

200 g pehmeää margariinia

1 dl perunajauhoja

4 dl vehnäjauhoja

koristeluun:

100 g tummaa suklaata

3-4 tippaa piparminttuöljyä

• Sekoita aineet keskenään kulhossa. Taikina on hyvin murenevaista ja vaikeaa käsitellä, mutta kannattaa... Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Tee keskelle pieni syvennys. Paista n. 10 min 175 asteessa. Anna jäähtyä. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennys minttusuklaalla. Anna kovettua.

HERRASVÄENLEIVÄT

200 g voita tai margariinia

1 ¼ dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta

vadelmahilloa tai -marmeladia

sokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita muna joukkoon. Lisää jauhot. Tästä perustaikinasta voit leipoa erilaisia pikkuleipiä maustamalla esimerkiksi seuraavalla tavalla: Kaaviloi murotaikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pyöreitä (halkaisija n. 4 cm) kakkuja. (Tai sydänmuotilla sydämiä) Kypsennä 200 asteessa 6 min. Levitä hilloa kahden kakun väliin ja paina yhteen. Kieritä pikkuleivät kevyesti sokerissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, olinpa hätäinen  :-[

Kerkesin aloittaa jo oman ketjun espressokeksi-reseptille..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä pähkinäsuklaacookie-resepti on suoraan ruokala.tv:n sivuilta.

275 g voita

365 g tummaa sokeria

2 tl suolaa

2 kpl kananmunaa

5,5 dl vehnäjauhoja

150 g pähkinärouhetta

360 g maitosuklaata rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta palloja ja litistä ne kekseiksi. Paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia.

Resepti: Makujen salaisuudet / Hans Välimäki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä Daim-keksien ohje:

Malin Daim-piparit

200 g voita

2 dl sokeria

1 kananmuna

2 rkl siirappia

4 dl vehnäjauhoja

1 dl sydänystävän kauraleseitä

1 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

1,5 pss Daim-rakeita (mä en ole löytänyt aikoihin rakeita kaupasta, ollaan käytetty murskattuja Daimeja sen sijasta)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna edelleen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään. Lisää tämä taikinaan.  

Voit ottaa taikinasta pieniä tai isompia kokkareita lusikalla pellille ja tasoitella sormin tai leipoa tankoja, joista leikkaat yhtä suuria viipaleita.

Paista leivät 180C:ssa n. 10-12 min.

Annoksesta tulee n. 50-70 pikkuleipää. Jos pikkuleivät paistaa "hyvän ruskeiksi", niistä tulee rapeampia, hyvin vaaleista tulee taas pehmeämpiä.

Kun haluat juhlapikkuleipiä, koristele ne jäähtyneinä sulatetusta suklaasta pursotetulla raidoituksella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun suosikki on perinteiset lusikkaleivät, niitä leivon lähes aina juhliin kuin juhliin. Ja aina ovat kauppansa tehneet.

Lusikkaleivät

     (n. 25 kpl)

100 g margariinia/voita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

1)Sulata voi, anna sen vähän ruskistua

2)Kaada voi kulhoon, anna jäähtyä

3)Sekoita sokeri-jauho-soodaseos voihin vatkaten

4)muotoile lusikalla pikkuleipiä

5)paista 200 asteessa n. 10 min

6)väliin hilloa/marmeladia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näitä tein tänään ja tuli tosi namia:

Suuret valkosuklaakeksit

10 kpl

   *125 g margariinia

   *1 dl fariinisokeria

   * 3/4 dl sokeria

   *1 muna

   *2 1/2 dl jauhoja

   *1 tl vaniljasokeria

   *1 tl leivinjauhetta

   *100 g valkoista suklaata

   *1 dl hasselpähkinöitä

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri sekä sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Vaahdota. Paloittele suklaa veitsellä kuutioiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Nosta keksitaikina lusikalla pellille ja taputtele pyöreiksi kekseiksi. Voit käyttää hieman jauhoa käsissä ja taputella keksit litteämmiksi. Jos teet pieniä keksejä, lusikoi pellille ja jätä taikina kasoiksi. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Tosin käytin n. desin valmista hasselpähkinä rouhetta, joka varmaan vastaa vähän enemmän pähkinöitä (?) kun tuli aika pähkinäisiä. Mutta olihan mun valkosuklaakin Lidlin valkosuklaata jossa oli hasselpähkinää ja jotain muuta crispiä valmiiks...

Ja näistä tulee muuten sitten tosi isoja.

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

:-XMaailman parhaat pikkuleivät :-X

200g      voita

200g      sokeria

1 keltuainen

0,5 l vehnäjauhoja

2 rkl      siirappia

3 tl      vaniljasokeria

2 tl      soodaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vaahdota vielä hetki. Sekoita joukkoon loput ainekset.

Leivo tangoiksi leivinpellille ja paista 175-200 asteessa n.10-15min, riippuen uunin tehosta. Ota huomioon että tangot leviävät jonkun verran eli jätä riittävät välit!

Leikkaa valmiista tangoista sopivankokoisia pikkuleipiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suklaakranssit (pursotettavat pikkuleivät) :-X

voita 375g

tomusokeria 225g

vaniljasokeria (tai vanilliinisokeria) 5g (n. yksi teelusikallinen)

kananmunia 75g

kaakaojauhetta 25g

(karkeita) vehnäjauhoja 550g

(Tästä reseptistä tulee n. reilu kilo pikkuleipämassaa)

Vaahdota voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää munat vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu kaakaojauhe. Pursota massasta isoja renkaita. Paista 180 asteessa n. 10 min.

Erittäin helppo ja hyvä resepti!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun päikystä löytyy pikkuleipien ohje joista tulee wilhelmiinojen makuisia :-X Superhelppoja tehdä!

Tai siis:

Appiukon viipaleleivät

200g voita

200g sokeria

1 keltuainen

2rkl siirappia  

3tl vaniljasokeria

5dl vehnäjauhoja

2tl soodaa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen ja  

loput aineet yhdistettynä. Leivo pellin mittaisia pötkyjä,  

litistä pikkasen ja paista 200 asteessa kunnes kauniin ruskeita.

Leikkaa vinoiksi (miehen mukaan nainen ei voi leikata kuin vinoon)

paloiksi heti kun ovat vielä kuumia. Kovettuvat nopeasti leivinpaperin  

päällä. Ja maistuvat erehdyttävästi wilhelmiinoilta. Ja tämä on oikeasti  

tulevan apen antama resepti. Se on kirjoitettu muropaketin sisäpuoleen

     

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voiko pikkuleipiä pakastaa? ja miten pitkään ne säilyvät pakastimessa hyvinä? Ajattelin leipoa pikkuleipiä pitkin kevättä. Mitä tapahtuu hillotäytteisille, vetistyvätkö?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muakin kiinnostaa toi pakastaminen?. Eikö kukaan osaa sanoa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tottakai pikkuleipiä voi pakastaa. Jos leivot täytettäviä,  pakasta ennen kuin täytät ja tarjoilupäivänä voit sitten täyttää. Leivoin juuri noita herrasväen pikkuleipiä, lisäsin 2 tl vaniljasokeria makua antamaan ja käytin oikeata voita.  Helppo ohje, jos taikina on vaikea kaulia, lisää hieman jauhoja. Täytän ne tarjoilupäivänä joko lemon curdillä tai aprikoosihillolla ja sirottelen tomusokeria siivilän läpi päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä vielä muutama todella helppo ja nopea ohje isojen erien tekemiseen.

Sitruunan ja kookoksen ystävän pikkuleivät

Kaura-muro taikina levyjä

Lemon Curdia

Kookoshiutaleita

Kauli taikinalevyjä hieman pituus suunnassa. (suurin piirtein uunipellin pitkän sivun mittaisiksi).

Painele taikina levyn keskelle sormella kolo, johon pursotat Lemon curdia.

Ripottele päälle kookoshiutaleita ja tarkista taikina pakkauksesta oikea paistolämpötila.

Leikkaa levyt kuumina vinottain sopiviksi viipaleiksi ja anna jäähtyä.

Suklaa-kinuski ruudut (n.30 kpl)

1 pkt Kaura-muro taikinaa

3 dl Kermaa

3 dl fariinisokeria

1 pss Fazer Minut block suklaata.

Kauli taikinalevyistä uunipellin kokoinen. (pakkauksessa on kaksi pientä levyä, jotka siis yhdistät yhden pellin kokoiseksi.) Paista kaulittua levyä pakkauksen ohjeen mukaisessa lämpötilassa niin, että se on vaalean ruskea.

Keitä kinuski. Laita fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keittele kokoajan sekoittaen, niin kauan, että kinuski alkaa jähmettyä. Oikean koostumuksen saat helposti selville, kun pudotat kuumaa kinuskia tipan kylmään veteen. Jos pisara hajoaa vedessä kinuski ei ole vielä tarpeeksi jähmeää, jos taas pisara kiinteytyy ja säilyttää muotonsa on kinuski valmista. Keittäminen vie aikaa ainakin 20 min, joten älä hätäile.

Kaada kinuski paistetun keksipohjan päälle ja anna jäähtyä. Sulata minut Block suklaa pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä reippain ottein keksi-kinuskilevyn päälle. Anna jälleen jäähtyä. Leikkaa valmis levy annospaloiksi. Huomaa, että keksit ovat syntisen hyviä, mutta makeita joten ihan pienetkin palat tekevät kauppansa. Pellillisestä saat helposti 30 pientä palaa, ellei enemmänkin jos teet pienempiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietäiskö joku et voiko onnenkenkä-pikkuleipiä pakastaa, vaikka ne on kastettu suklaaseen? Entä tietäskö joku sellasta hyvää suklaista taikinareseptiä, josta onnistus ottaa muoteilla hyvin. Vähän niinkö jotain piparkakkutaikinan tapaista, muttei ihan kuiteskaan.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä pikkuleipäresepti on aivan mahtava! Itse tykkään tosi paljon

SUKLAARUUSUT

200 g  voita tai leivontamargariini

1 dl      tomusokeria

3 tl       vaniljasokeria

1          kananmuna

1/3 dl   siirappia

1 tl       leivinjauhetta

2.5 dl   vehnäjauhoja

1.5 dl   perunajauhoja

2 rkl     tummaa kaakaojauhetta (van houten esim)

1. Vaahdota tomusokeri ja rasva vaahdoksi

2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten

3. Lisää siirappi

4. Lisää jauhoseos

5. Pursota ruusunmalliseksi

6. Paista 200 asteessa 5 - 10 minuuttia

7. Jäähtyneiden pikkuleipien päälle tippa sulatettua suklaata koristeeksi

HUOM! Kannattaa paistaa ensin koepikkuleipä, jotta voi tarkistaa leviääkö pikkuleipä liikaa. Jos näin tapahtuu, pitää taikinaan lisätä vehnäjauhoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Minttunen hyvästä reseptistä :) Vaikuttavat aika hyviltä, joten taidan leipoa häihimme :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisää pikkuleipäohjeita kaivataan! Haluaisin tehdä suklaapikkuleipien lisäksi joitain ei-suklaisia/-pähkinäisiä. Pitää ottaa allergisetkin huomioon  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan tehty viime vuosina lakkiaisiin ja muihin juhliin Sydänpikkuleipiä. Valmiista murotaikinasta (Pirkka) muotilla pieniä sydämiä (kaulitaan taikinalevyä tietysti ensin), jotka paistetaan ja jäähtyneinä täytetään vadelmamarmeladilla. Mikä tahansa hillo/marmeladi tietysti käy, kunhan ei ole liian löysää. On helppoa ja nopeaa. Ja tietysti hyvää. :)

edit. Piti vielä lisätä, että ainakin tuo Pirkan murotaikina on maidotonta, jos sellainen allergia täytyy huomioida.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Muakin kiinnostaa toi pakastaminen?. Eikö kukaan osaa sanoa?

Moi, pikkuleipiä voi vallan hyvin pakastaa. Itse olen eräisiin häihin leiponut 350 mantelitanko-pikkuleipää, ja häät olivat keäskuussa, aloitin helmikuussa. Maussa ei tuntunut yhtään, vuorasin rasian kauttaaltaan voipaperilla, ja otin astioiksi tiiviit tupperwaren muoviastiat.

Samalla menetelmällä olen pakastanut tämänkin jälkeen, eikä maku tai rakenne ole koskaan kärsinyt.

ai joo: unohtui Mintsulle vastata, että suklaapäällysteiset pikkuleivät "höyrystyvät" / "huurustuvat" sulatettaessa, ja näin niille tulee märkä pinta. Joten suosittelen kuorruttamisen jättämään vasta sulatuksen jälkeiseen ajankohtaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen Herrasväenpikkuleivät täyttänyt ja pakastanut, hyviä ovat olleet ;) Pikkuleivät ehkä kostuvat näin sulaessaan, mikä ei ole lainkaan paha juttu! Samoin tein kerran mintunmaikuisia keksejä, jotka täytettiin tuorejuusto-kerma-Marianne-tahnalla ja pakastin myös ne, vaikka ohjeessa sanottiin, että täytetään juuri ennen tarjoilua. Sama "vika": pikkuleivät olivat hieman kosteita ja vallan suussa sulavia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitopalvelumme hääbuffettiin kuuluu hääkakun kanssa vaihtoehtokakku allergisille sekä kahdenlaisia pikkuleipiä (konjakkisydämet sekä amorinsydänpikkuleivät). Sain luvan tuoda "makeisiin tarjottaviin" itse tekemiäni pikkuleipiä tms. joka olisikin kiva lisä, jotta tarjottavaa olisi hieman enemmän.

Onko kellään ehdottaa reseptiä makoisille ja kauniille pikkuleiville?

Kiitos jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikö kukaan tiedä hyvää reseptia  :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lusikkaleivat ovat elegantteja ja taivaallisen hyvia!

(ja sitapaitsi alyttoman helppo tehda!)

200 g voita

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl ruokasoodaa

4 dl vehnäjauhoja

Väliin:

Kiinteää hilloa (musta parasta on kuningatar)

Päälle:

Tomusokeria

Mittaa sokeri kulhoon ja sulata rasva kattilassa ja välillä sekoittaen.  Kun rasvaan syntynyt vaahto alkaa laskea, kaada rasva sokerin päälle. Anna jäähtyä sekoittamatta.

Yhdistä vaniljasokeri, sooda sekä vehnäjauhot. Sekoita jäähtynyt rasva-sokeriseos tasaiseksi ja lisää sen joukkoon jauhoseos. Painele taikinaa soikeaan, mielellään melko syvän teelusikan pesään ja työnnä taikina sormella lusikasta varovasti uunipellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Jätä leivonnaisten väliin pari senttiä tilaa.

Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja sipaise pikkuleipien pohjaan hilloa ja laita pohjat vastakkain. Sihtaa pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now