Jump to content
Naimisiin.info

Nimesi avioiduttuasi?


Lauranne

Recommended Posts

  • Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

En oikein tiedä näistä, joten: Voidaanko nimeä vaihtaa kokonaan naimisiin mentäessä? Tarkoitan sitä, ettei oteta kummankaan nimeä, vaan joku ihan muu? Meillä ei kumpikaan oikein haluaisi omaa nimeään. Ilmeisesti tulee kuitenkin halvemmaksi jos ottaa jonkun isoisovanhemman nimen, vai? Auttakee! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Säilytin oman sukunimeni, ja niin teki myös mies. Hän olisi tosin ollut valmis vaihtamaankin, mutta minä en halunnut - tämä ihan siksi, että olen oppinut tuntemaan hänet tietynnimisenä, ja olisi ollut hassua ja outoa, jos nimi olisikin yht'äkkiä ollut joku toinen :P

EDIT: Oma sukunimeni on lyhyt ja ytimekäs, miehellä taas on tyypillinen yläsavolainen -nen-nimi ;) Tästä syystä hän vaihdon mahdollisuutta väläyttelikin.

Link to comment
Share on other sites

Voidaanko nimeä vaihtaa kokonaan naimisiin mentäessä? Tarkoitan sitä, ettei oteta kummankaan nimeä, vaan joku ihan muu?

Voi. Kuten olen jo täällä jossain kertonut, me keksittiin aivan uusi nimi, jota ei ole koskan ollut kellään. Nyt meitä on 2 sen nimistä koko maailmassa. :)

Halvempaa tosiaan on ottaa nimi suvusta (91e), ihan uusi maksaa 166e. Lisätietoa http://maistraatti.fi/maistraatti/frame2.j...utos%2F17.3.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ARGH! En ole vielä päättänyt tai siis päätän joka päivä mutta aina erilailla :-[

Sattuuko kukaan tietämään löytyisikö jostain ihan virallisia tilastoja siitä kuinka moni pitää oman nimensä, kuinka moni ottaa yhdysnimen ja kuinka moni vaihtaa kokonaan miehen nimeet jne. ? Olisi mienaan mielenkiintoista vilkaista... ;)

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan mietitty vähän kaikkia vaihtoehtoja. Miehelle kävisi että hän ottaa minun sukunimen, mutta itse en sitä haluaisi koska sukunimeni on aina yhdistetty eräisiin uskovaisiin ihmisiin joihin en kuulu enkä sitä haluaisi aina olla selittämässä . (samasta syystä lapsemme ei saa minun sukunimeäni). Mutta tuntuu kyllä kivalta että mies olisi valmis ottamaan minun sukunimen.

Yhdistelmänimi on minulle tietenkin yksi vaihtoehto mutta toisaalta ois kiva kun oltas kaikki samalla sukunimellä kokonaan.

Luultavasti päädytään perinteiseen, miehen sukunimi minulle. Miehelle se ei ole kauhen tärkeätä kun hänen mielestään ollaan yhtä ja ollaan perhe sukunimistä huolimatta.

Mutta mitä luultavammin minä otan hänen sukunimensä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...