Jump to content
Naimisiin.info

Alkoholilupa ja huvilupa, A-oikeudet


Recommended Posts

Ja siirtäkää joku tämä sinne mihin tämä kuuluu kun en oikein tiedä minne tän asettaisin :)

Eli pitääkö nuo hankkia? Koska, lähinnä kuinka aikaisin sen voi tehdä? ja mitä ihmettä ne maksaa? Mistä? Vieraita meille on tulossa 110 eikö sillä ole vaikutusta tuohon...

Ja kiitos vastauksista ;D

Edited by Tipzilla
Parit ketjut yhteen
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kommentoin tuota Alkoholilupaa.

Mikäli juhlat vietetään ravintolassa, on heillä oletettavasti anniskelulupa joten asia on kunnossa.

Jos taas juhlat vietetään seurantalolla tms. vuokrattavassa paikassa, johon tulee erillinen pitopalvelu ja juomat hoidetaan itse, pitää poliisilaitoikselle toimittaa alkoholi-ilmoitus. Kyseessä ei siis ole mikään lupa, jota pitäisi hakea, vaan ilmoitus. Ilmoituksen jättäminen maksaa 10 euroa ja sen voi toimittaa lähimmällä poliisiasemalle, ei siis tarvitse raahautua juhlapaikan aluetta hoitavalla poliisiasemalle.

Tämän tiedon sain Espoon Kihlakunnan poliisilaitokselta.

Link to comment
Share on other sites

Guest Huld@

Siis oikeesti kuuluuko tuollainen ilmoitus tehdä  :o Mitä jos ei tee ? Raahaavatko poliisit alkoholit pois jos saapuvat sattumalta paikalle  >:( Enpä ole koskaan kuullutkaan, mutta ihan hyvä tietää tässä vaiheessa  ::) Onko muut tehneet tuollaisia ilmoituksia ?

Link to comment
Share on other sites

Guest minnitys

Eka kertaa mieki tuosta kuulin  :o Eipä ois käyny mielen vieressäkään poliisille ilmotella...  Alkoholilaissa sanotaan näin:

58 § Nauttimiskiellot

Alkoholijuoman nauttiminen on kielletty, jollei tämän lain muista säännöksistä muuta johdu:

  1. alkoholijuomien vähittäismyyntipaikassa sekä muussa avoimessa kauppaliikkeessä;

  2. ravitsemisliikkeessä ja muussa paikassa, missä yleisölle maksusta pidetään saatavana ruokaa tai virvokkeita;

  3. huoneistossa tai muussa paikassa, johon on järjestetty julkinen tilaisuus; sekä

  4. kotimaan liikenteen aluksessa, junassa, linja-autossa sekä muussa yleisön käytettävänä olevassa kulkuneuvossa.

Poliisi voi, milloin yleinen järjestyksen ylläpitäminen niin vaatii, kieltää alkoholijuomien nauttimisen julkisella paikalla.

Edellä 1 momentin 1&endash;4 kohdassa tarkoitetussa paikassa tai kulkuneuvossa ei paikan omistaja tai henkilökuntaan kuuluva taikka tilaisuuden toimeenpanija tai järjestysmies saa sallia alkoholijuoman nauttimista.

59 § Yksityistilaisuus

Milloin muussa kuin 58 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetussa yleisessä huoneistossa järjestetään suljettu tilaisuus, on alkoholijuoman nauttiminen sallittu tilaisuudessa, jos tilaisuuden järjestäjä on tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille.

Link to comment
Share on other sites

Soitin just poliisille (Helsinki) ja kysyin tuosta alkoholiluvasta. Todellakin, jos on työväentalohäät ja tarjotaan boolia, niin pitää käydä täyttämässä lappu ja maksaa 10e. Asia on heti hoidettu, kun lappu on täytetty ja jätetty, joten "tuloksia" ei tartte jäädä odottelemaan.

Link to comment
Share on other sites

Miten sitten sellainen tilanne, jos hääpari ostaa juomat (siis juomat olut- ja siiderihanoissa), niitä ei saa siis myydä, esim 2€ hintaan hääväelle?

Olisi kiva jos hääväelläkin olisi tarjolla ei-ravintolahintaista juomaa. Mutta ilmaiseksikaan ei meillä

ole vara tarjota, enkä edes haluaisikaan koko kansaa yötä myöten ilmaiseksi juottaa.

Mutta voiko noinkaan tehdä, että raahaa hanat juomineen joltain Koffilta paikalle ja myy sitten itse?  ;D

Ei kai.  Huokaus.

Link to comment
Share on other sites

Guest Marika-76

Uskoisin, että yleisillä tiloilla tarkoitetaan paikkaa, johon periaatteessa kuka vain voi kävellä sisään. Esim. juuri seurantalot ja vastaavat.

Link to comment
Share on other sites

Kopioitu suoraan Teoston sivuilta:

Milloin tarvitset Teoston luvan?

Tilaisuutesi voi olla minkäluonteinen tahansa hirvipeijaisista tangomarkkinoihin tai urheilukilpailuista kirkkokonserttiin. Tilaisuutesi voi olla juhla, konsertti, huvitilaisuus, yrityksen asiakastilaisuus, messut, muotinäytös, urheilukilpailu tai muu yleisötilaisuus. Järjestäjänä voi olla yhdistys, yritys tai yksityinen henkilö.

Musiikin käyttöön tarvitset luvan, jos tilaisuutesi on julkinen.

Luvan saat Teostosta, kun esitettävän musiikin tekijät kuuluvat Teostoon tai vastaavaan ulkomaiseen tekijänoikeusjärjestöön ja tekijänoikeussuoja on vielä voimassa.

Luvan tarvitset riippumatta siitä,

onko tilaisuutesi maksullinen vai maksuton

onko musiikki elävää vai tallennettua

onko musiikki koti- vai ulkomaista.

Elävää musiikkia on orkesterin, solistin tai muun elävän esiintyjän soittama tai laulama musiikki. Tallennetulla musiikilla tarkoitetaan levyltä, nauhalta, radiosta, televisiosta, videolta, tietokoneen kovalevyltä tai muulta laitteelta tulevaa musiikkia.

 

Milloin lupaa ei tarvita?

Ilman tekijöiden lupaa musiikkia saa esittää

yksityisissä häissä, hautajaisissa ja muissa perhejuhlissa

jumalanpalveluksissa

opetuksessa (ei koske opetustoimintaa, jota harjoitetaan ansiotarkoituksessa)

hyväntekeväisyydessä, jos esiintyjät esiintyvät palkkiotta.

Lupaa musiikin käyttöön ei tarvita myöskään silloin, jos teoksen tekijänoikeussuoja on päättynyt. Tekijänoikeussuoja kestää tekijän elinajan ja vielä 70 vuotta kuolinvuoden päättymisestä. Tämänkin jälkeen teos voi nauttia tekijänoikeussuojaa esim. uutena sovituksena.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kummallista on tämä lupakäytäntö. Kävin juuri poliisilaitoksella (Kuopiossa), eikä heidän mukaan mitään ilmoitusta tarvita. Sanoin että juhliin kyllä tulee myös poliiseja, että toivottavasti eivät keskeytä juhlia kesken kaiken  :)

Nyt kun tietäisi, mukä on totuus.  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Jep. Alkoholia ei saa yksityinen henkilö myydä. On laitonta. Tuo arpalippujen myyminenkin on laitonta jos palkintona on viunasta. Enpäs ollut itsekään aikaisemmin kuullut tuosta poliisilta hankittavasta luvasta ja luulin tietäväni paljon alkoholilainsäädännöstä. Kaikkea oppii. :)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä sitä kaikkea uutta oppii, kun täällä näitä juttuja lueskelee :D hyvä niin, muuten olis voinut alkoholilupa jäädä hankkimatta.  ;):-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Guest morsku-

Toisaalta kuultua, että tuota alkoholi- ilmoitustakaan ei kaikilla paikkakunnilla tarvitse tehdä tai että joillakin juhlapaikoilla se on "tehty puolesta".

Link to comment
Share on other sites

Te, jotka olette tuon 10€ maksaneet, mitä lukee lapussa minkä olette saaneet? Tarkoitetaanko tuolla tätä http://www.intermin.fi/poliisi/home.nsf/pa...2256BC3002E7F92

Olen itse kysynyt asiaa nyt juhlapaikan vuokraajalta ja viranomaisilta, ja kummaltakin taholta olen saanut informaation ettei mitään lupia tai ilmoituksia tarvitse tehdä.

Juhlapaikalle on myönnetty huvilupa, joka kattaa siellä järjestettävät yksityistilaisuudet alkoholitarjoiluineen. Kyseisellä juhlapaikalla ei ole anniskeluoikeuksia ja ulkopuolisen pitopalvelun sekä omien juomien tuominen on sallittua.

Link to comment
Share on other sites

Ja nyt joudun sitten perumaan puheitani... Edes juhlapaikan pitäjä ja paikkakunnan alkoholiylitarkastaja eivät näytä näitä asioita hallitsevan :o

Poliisilaitoksella on tarkistettu meidän juhlapaikalle myönnetyt luvat, ja niissä ei anniskelulupaa ole juuri tuohon rakennukseen missä juhlamme ovat.

Aiemman vastaukseni linkissä oleva ilmoitus yleisötilaisuudesta on siis tehtävä, ja siitä peritään tuo 10€. Lisättäköön sekavuutta sillä, ettei tuo ole "alkoholilupa", ainoastaan ilmoitus yleisötilaisuudesta jossa anniskellaan alkoholijuomia ilman maksua....

Mitenkään kuolemaksi ei taida kuitenkaan olla jos ei tuota ole tehnyt... Ehkä  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Mitenkään kuolemaksi ei taida kuitenkaan olla jos ei tuota ole tehnyt... Ehkä  ;D

Sakot vois rapsahtaa, olettaen, että poliisit tietää tuosta lupa-asiasta! ;D ;D

Ja kyse on huviluvasta, tarkoittanet sitä, eikä anniskelulupaa?? Koska anniskelulupaa ei tarvita...

Edit: Siis anniskelulupaa ei tarvita, jos viunasta tarjoillaan ilmatteeksi ja eipä sitä kyllä yksityinen henkilö saisikaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ja kyse on huviluvasta, tarkoittanet sitä, eikä anniskelulupaa?? Koska anniskelulupaa ei tarvita...

Edit: Siis anniskelulupaa ei tarvita, jos viunasta tarjoillaan ilmatteeksi ja eipä sitä kyllä yksityinen henkilö saisikaan.

Eh, niin, siis kyse ei ole huviluvasta eikä anniskeluluvasta. Kuitenkin juhlapaikalle aikoinaan myönnetyt anniskeluoikeudet vaikuttavat siihen pitääkö ilmoitus yleisötilaisuudesta tehdä poliisilaitokselle vai ei.

Anniskeluoikeuksia ei tosiaan ihan noin vaan kukaan haekaan, puhumattakaan myöntämisestä, ja siksi keskustelu alkoholiluvastakin (tätä sanaa käyttäen siis) on hieman harhaan johtava. Mitään lupaa ei siihen tarvitse, mutta paikasta riippuen ilmoitus pitää tehdä. *toistoa*

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...