Eeva

Erilaiset esittely- ja tutustumisleikit, huiskutusleikki jne. (yhdistetty ketjuja)

113 posts in this topic

Pidimme palaveria sulhon, kaason ja best-manin kanssa, eli aiheena oli ohjelma. Monenmoisia ideoita oli meistä itse kullakin (ehkä on paras jopa jättää osa väliin tai tulee leikkihäät), mutta tuo tutustumishomma jäi vaivaamaan. Vieraita meille tulee 100. 30 molemmista suvuista ja 40 kaveria. Suvut eivät ole ikinä tavanneet toisiaan ja kavereista suurin osa on opiskelupaikkakunnalta eivätkä tiedä sukujamme tai kotipaikkakuntamme kavereita. Jokainen kyllä tuntee vähintään joitain ihmisiä porukasta, että yksin jäämisestä ei ole pelkoa. (Meillä on suht rennot mökkihäät eli emme halua plaseerata ihmisiä paikoilleen istumaan vaan annamme valita seurueensa itse).

Mietimme pitäisikö ohjelman alkuosaan kehitellä jotain esittelyn tyyppistä. Tavallinen esittely nyt ei missään nimessä tule kyseeseen, vai voitteko kuvitella mitään kamalampaa kuin 100 ihmistä peräkkäin esittäytymässä: "Olen Matti, Eevan setä." ja sitten seuraavaa peliin... Ja kauankaan se ei saisi kestää ellei ole ekstrahauska tapa. Ideoimme jotain, jossa koottaisiin yhteen sulhon tädit, morsiamen serkut, ... , opiskelupaikkakunnan kaverit, sulhon lapsuudenkaverit jne. Sitten kukainenkin porukka miettisi yhdessä jotain, jonka esittäisi tai kertoisi morsiusparista tai jommasta kummasta. Siinä tulisivat jotenkuten kollektiivisesti esiteltyä samalla. Mutta tämä voisi kestää ikuisuuksia ja ei välttämättä ole myöskään erityisen hauskaa, kun mitenkähän tuo esiintymistaito? Ei oikein sovi kaikille tuo esilläolo.

Sakavasti siis selitän, ja olihan sekavia ajatuksetkin. Haluan kuitenkin kysyä:

Esitelläänkö teillä jotenkin?

Onko kokemuksia häistä joissa jonkinlainen esittely olisi onnistunut (tai ei)?

Onko koko esittely mielestänne tarpeellinen?

Eeva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Eeva!

Meillä on samanlainen ajatus esitellä vieraat heti häiden alkuvaiheilla, joko ennen ruokailua tai heti ruokailun jälkeen. Esimerkiksi kaaso tai bestman pyytää kaikki morsiammen serkut kerralla ylös, sitten esim. sulhasen lapsuuden kaverit ym. Tällaisia ryhmiä tehdään monia, jolloin henkiö voi nousta useampaankin kertaa ylös jos hän on samalla kertaa esimerkiksi morsiammen serkku, kaveri ja naapuri. Luulen että tällainen esittely rentouttaa tunnelmaa eikä häissä vallitse kuiskuttelu, että kukahan toikin mahtaa olla.

Terv. Morsmaikku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei tää Morsmaikun idea on vallan mainio!  ;D Pieni jumppa tekee terää juhlien aluksi ja varmasti keventää tunnelmaa. Kiva kun on leikillisyyttä mukana, mutta kuitenkin ihan hyödyllinenkin juttu tämä tutustuminen! Tätä ideaa voisi itsekin hyödyntää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi tutustumisleikkiversio on myös sellainen (tosin kaiketi hyvä käytössä silloin, kun istumajärjestys on tehty ja kaikki pöydässäolijat eivät tunne toisiaan), jossa kussakin pöydässä vierustoverit esittelevät toisensa kaikille:

"Vieressäni istuva tyylikäs nuorileidi on sulhasen opiskelukaveri ja kuulemma ensimmäinen ihastus... Asuu nykyään ulkomailla ja ammatti valokuvaaja..."

Ja mitä muita paljastuksia siinä tuleekaan. ::)

Morsian2002

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

Meillä on myöskin se tilanne että vieraat eivät tunne toisiaan. Emme mekään halua että jokainen esittelee itsensä. Olemme ratkaisseet asian seuraavati. Jokaisen vieraan istumapaikan kohalla on pieni tarrakuva. Niitä on kolme eri tyyppistä, kavereille on jaettu nallekuva, minun sukulaiselleni kupla-autonkuva ja sulhasen sukulaisille ankkakuva. Isäni kertoo tästä ja sen lisäksi kaikilla on ohjelmalehdessä myöskin selitys tästä.

Aliuksi meillä oli aikomuskena ohjelmalehteen laittaa istumajärjestys ja kirjoittaa siihen: Pekka Pekkanen; sulhasen setä jne... d:d d:d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me emme halua rasittaa liiaksi iltaa erilaisilla leikeillä; varsinkin kun vielä vieraiden joukossa puhutaan kolmea eri kieltä. Niinpä minusta kaasoni ehdottama tutustumisleikki sopii mainiosti häihimme.

Häävalssin ja kakkujen ja kahvien jälkeen kerätään esim. kymmeneltä naisvieraalta sekä morsiamelta yksi kenkä koriin. Sitten pyydetään kymmentä vapaaehtoista miesvierasta + sulhanen ottamaan korista yksi kenkä silmät ummessa. Heidän on tämän jälkeen löydettävä kengän omistaja sekä vietävä tamä tanssimaan.

Minusta tämä oli kiva idea. Ei liiaksi paineita niille, jotka ehdottomasti eivät halua "esiintyä". Mutta pientä kuhinaa tulee miesten etsiessä "Tuhkimoitaan".

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

olen ollut häissä, joissa oli tämä ohjelmanumero. Täytyy sanoa, että se kyllä nosti tunnelman kattoon, ihmisillä oli todella hauskaa. Mielestäni tämä ohjelmanumero sopii varsinkin sellaisiin häihin, joissa sukupuolijakauma on epätasainen. Tällä siis voidaan taata, että jokainen pääsee ainakin kerran tanssimaan  ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis jees ! Tosi kiva idea meidänkin häihin jonne tulee aika paljon toisilleen tuntemattomia ihmisiä. Saanhan varastaa idean?  

Tuhkimotarinoita... (Jos käyttäisi sinkkuja niin ei tiedä kenen häissä ens kesänä ollaan :-))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin yksissä häissä, jossa oli Morsmaikun kuvaama esittely, jonka Bestman hoiti. Hän vielä teki esittelyn hauskaksi menemällä todella nopeaa tahtia esittelyssä eteenpäin tyyliin; morsiamen serkut ylös, sulhasen serkut ylös, morsiamen kaverit ylös.... Ja sitten yllätyksenä kun kaikki odottivat, että sulhasen kaverit nousevat ylös (ja nousivatkin) bestman ilmoitti "sulhasen ex-tyttöystävät". Siellä sitten seisoi hölmistyneitä sulhasen kavereita (tyttöjä ja poikia) ja kaikilla oli hauskaa.

Toivottavasti saitte jotain tolkkua selostuksesta.  X/Z

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli mun äitin miehen 5-kymppisillä just tollanen tutustumisleikki, jossa nostatettiin vieraita porukoittain ylös. Kun kaikki ryhmät oli esitelty, pyydettiin vielä "kuokkavieraita" nousemaan ylös, jolloin tietty pieni porukka (tässä tapauksessa päivänsankarin poika ja pari muuta vierasta, pitää siis sopia etukäteen) nousi ylös. Naurut saatiin. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä luin yhdestä häälehdestä, että jossain häissä oli jaettu vaal. punaisia, vaal. sinisiä ja valkoisia merkkejä (kukka, itse tehty sydän tmv.) viereiden rinnuksiin, josta tiesi kuuluuko vieras sulhasen sukuun, morsiamen sukuun vai ollaanko kavereita. Vaivaton ja äänetön tapa saada ihmiset hahmottamaan väkiporukkaa ja mahdollisesti saamaan keskustelua aikaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva lukea näitä vanhoja viestejä  ;)

Tässäkin kiva hääleikki  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka itse vierastinkin kengän riisumista ja sen ojentamista vieraalli, niin tässä se passaa hyvin ;).

Lisää tämän tyyppisiä tanssileikkejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oioioi... joutuu varmaan lainaamaan tätä ideaa! Ihana juttu! Meilläkin isot tanssihäät ja tää sopii sinne ko nenä päähän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli istumajärjestys tehty niin että kaikissa pöydissä oli sekä morsiamen että sulhasen sukulaisia joten kaikilla istui pöydässä joku outo. Samassa "tötsässä" pöydässä istuvien nimien ja menun kanssa oli lista pöydän tehtävistä. Kaikilla oli ensimmäisenä "Esitelkää itsenne toisille pöydässänne". Pöytien piti myös ottaa kertakäyttökameralla kaikissa pöydässään olevista kuva, näin saimme kaikista vieraista kuvia. Sitten oli pöydän mukaan erilaisia tehtäviä. Tässä ne mitä muistan:

- Kirjoittakaa ylös vinkkejä onnistuneeseen avioliittoon (näissä pöydissä lähinnä naimisissa olevia)

- Kirjoittakaa runo (näissä pöydissä oli varmoja runonkirjoittajia)

- Miettikää mitä yhteistä morsiusparilla on (lähinnä kavereille)

Lisäksi kaikki pöydät osallistuivat leikkimieliseen visailuun jos kysyttiin kysymyksiä morsiamesta, sulhasesta ja suhteestamme. Kukaan ei voinut yksikseen tietää kaikkia vastauksia, yhteistyötä siis tarvittiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli askarreltuna jokaiselle pieni lippu ja ne oli katettu pöytiin. Istumajärjestystä ei ollut. Kaaso ja bestman huutelivat "kysymyksiä" ja asianosaiset huiskuttivat lippuja. Kysymyksiä oli mm. T-M:n suku, Miehen suku, kummit, serkut, kummilapset, lapset ja lapsenmieliset, T-M:lle vaippaa vaihtaneet, miehelle ekat tupakat ostanut, T-M:n vauvasta asti tunteneet, miehen kanssa reissussa olleet, T-M:n kanssa nauraneet, T-M:n kanssa kirkonrottaa leikkineet ym.

Siis hauskoja juttuja ja seassa "oikeita" esittelyjä. Tämä oli heti alkuun ja rentoutti kivasti tunnelman, jos se nyt niin jäykkä olikaan... Viimeinen kysymys oli, että kuka haluaa lopettaa tän leikkimisen ja mennä syömään ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tuommoinen leikki kuin T-M:llä, paitsi ettei ollut mitään lippuja tehty vaan kaikki huiskuttivat omalla servetillään. Asiallisia ja välillä vähän asiattomiakin kysymyksiä oli ja hauskaa tuntui kaikilla kyllä olevan. Ja sen jälkeen tosiaan alkoikin sitten ruokailu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana idea toi T-M :än tutustumisleikki, kopioin meille... ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin jo idean itselleni ylös- tosi kiva piristys tanssin lomassa.   ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä toteutettiin tämä siten, että muutamat naisvieraat kirjoittivat nimensä sydän-korttiin, jotka sitten arvottiin miehille. Näin kenenkään ei tarvinnut riisua kenkäänsä (joka voi mahdollisesti jostakin tuntua kiusalliselle monestakin syystä)

...ja myös minä morsiamena sain osallistua  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hauska idea, kunhan ketään ei pakoteta mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IHAN OMA KEKSIMÄNI, SAA HYÖDYNTÄÄ :)

Tutustuminen häissä

Lauletaan yhdessä, sanat jaettu tai heijastettuna johonkin. Kun lauletaan esim. missä on serkut, serkut nousevat ylös... KÄY ILMAN SÄESTYSTÄKIN :)

Sävel: Missä on peukalo?

esim. Missä on serkut?Missä on serkut?

        - Täällähän me! Täällähän me!

        Mitäs teille kuuluu?

        -Kiitoksia hyvää!

        Istukaa alas, istukaa alas.

- Missä on (sulhasen/morsiamen) serkut?

- Missä on tädit?

- Missä on eno ja sedät?

- Missä on isovanhemmat?

- Missä on kaverit?

- Missä on perhetutut?

- Missä on muu suku?

jne.

03.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee suomalaisia ja ranskalaisia vieraita. Yhteensä arviolta noin 90. Suomalaiset eivÄt puhu ranskaa ja toisinpäin. Englantia puhuvat ainakin nuoremmat puolin ja toisin.

Moni vieras on nyt jo sanonut että olis se sitten kiva tietää kuka kukin on ....niinpä.

Mitähän sitä keksisi ottaen huomioon kielet ja sen, että minusta liian pitkät ohjelmat ovat kamalia. Muutenkin moni juttu tuppaa hukkumaan ihmisten hälinään...olen huomannut.

Mulle tulee itselle mieleen vain se "vilkutusleikki" eli jos sen toteuttaisi ripeään tahtiin niin että pyydettäisiin vilkuttamaan (lautasliiinalla vaikka) molempien puolelta tulevat vieraat läpi. Mutta jääkö siitä mitäÄn mieleen???

Toinen kaaso ehdotti ettÄ kaikkien kuvat ohjelmalehtiseen nimen kera. Minusta se ei onnistu, sillä mistä ihmeestä me alamme haalia kaikkien mummujen kuvia....tietokoneet ja skannaukset eivÄt todellakaan ole kaikille arkipÄivää...

Entä sitten lappu rintaan?

Siitä kyllä näkisi nimen mutta mitä sitten? Pitäisikö panna" titteli" 'morsiamen ystävä'  jne. ?

Mitä enemmän asiaa ajattelen niin uskon että juttu tulee menemään niin että ne jotka sattuvat istumaan lähekkäin ehkä tutustuvat, ja ne jotka puhuvat englantia tai ranskaa saattavat tutustua muutenkin.

Onko ideoita????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin siis luin tuolta aiemman ketjun "Tutustumisleikit", mutta olisko jotakin mitä siinä ei mainittu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now