Tuulikellohame2014

Häät täysin ilman elävää musiikkia?

189 posts in this topic

Meillä on siis tällä hetkellä pohdinnassa halutaanko häihin bändi vai ei. Tai siis tottakai haluttaisiin, mutta lähinnä on kysymys siitä, onko varaa. :-/ Moni on varmasti sitä mieltä, että bändistä ei kannata aloittaa tinkaamista, mutta toisaalta se on ruokien jälkeen suurin menoerä.

Tykkään itse tanssimisesta ja sukulaisemmekin tykkäävät. Latistuuko tunnelma täysin, jos musiikki tulee levyiltä (juhlatilassa on kaiuttimet)? Bändi olisi ihana, mutta soittamalla cd-levyiltä säästäisi sievoisen summan. Häävalssit kuitenkin varmaan saisimme elävästä musiikista, sillä kummisetäni soittaa haitaria. (En kuitenkaan halua pyytää häntä säestämään koko juhlaa.)

Mitä mieltä siis olette? Kuinka välttämätön bändi on tanssihäissä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä se niin vain on että livemusiikin tahtiin tanssiminen on ihan ehdotonta, levymusiikkia harvemmin viitsii lähteä tanssimaan. Ei vaikka olisi kuinka hyvät äänentoistolaitteet. Bändiin kannattaa panostaa, varsinkin jos on tarkoitus tanssia oikein kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olinpa tuossa häissä, missä tanssimusa tuli levyltä, eikä sitä kukaan viitsinyt tanssia, eli liven kannalla olen ehdottomasti. Se levyltä soittaminen on jotenkin aneemista, ei läsnäolevaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei bändi tietenkään välttämättömyys ole, mutta kyllä elävä musiikki tunnelman kohottajana on ihan toista luokkaa kuin levyt. Ja nimenomaan jos on aikomus tanssia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän se ikävä fakta on, että hyvä bändi on yksi tunnelman luomisen perusteista. Riippuu toki juhlien (ja juhlijoiden) luonteesta, mutta noin yleisesti ottaen.

Itse tekisin niin, että jos rahaa ei todellakaan mistään löytyisi 300-500 euroa, niin tinkisin sitten hiukan ruuasta ja maksaisin sillä bändin.

Ja tämä oli se viimeinen kysymys:

"Kuinka välttämätön bändi on tanssihäissä? "

Minun mielestä yksinkertainen vastaus tähän on:

Täysin välttämätön. Siis jos kyseessä on tanssihäät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taalla briteissa on lahes poikkeuksetta haissa deejii bandin sijaan eika se ole menoa haitannut, itse en ehka lahtisi valssia ja humppaa tanssimaan levymusiikin tahtiin mutta normaalia diskopoppia kylla - eli bandin tarpeellisuus riippuu siita millaista musiikkia ajattelitte soittaa.

Meille todennakoisesti tulee bandi (koska sulho niin haluaa ja lahipiirista loytyy muusikoita pilvin pimein) mutta parjaisimme hyvin levymusiikillakin silla meille ei tule ollenkaan perinteista tanssimusiikkia ja silti miellan haamme tansiihaiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täysin samaa mieltä Fifin kanssa; humppa bändistä, poppi myös levyltä.

Olen kuitenkin pari kertaa ollut häissä joissa oli todella huono (ja toisella kertaa törkeän huonosti pukeutunut) yhden miehen syntikkabändi. Tuli mieleen että hyvät levyt olis olleet parempia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon nyt yllättäen tän ongelman edessä :-/ Oltiin varattu bändi jo viime syksynä (duo) ja eilen sain kuulla, että kosketinsoittaja ei pääsekään tulemaan, sillä hänellä on samana päivänä keikka toisen bändinsä kanssa. Siis miten hel....ssä hän voi ottaa jonkun muun keikan, ku me ollaan varattu heidät ensin ??? >:( >:( No, nyt tämä laulaja ehdotti, että hän tulisi yksinään taustanauhojen kanssa tai sitten ehdottaisi meille jotain toista duoa. Mua kiukuttaa niin paljon >:( >:( Sukuni tykkää tanssimisesta ja se olisi heille yksi juhlien kohokohdista, joten tuntuu tosi hassulta, että olisi vain laulaja taustanauhoineen, pelkästä cd:ltä soittamisesta puhumattakaan. Nyt kyllä tekisi mieli sanoa ei myös tälle laulajalle, mutta kun se on niin totta, että livemusa kuulostaa paremmalta ku levyltä soitettu. Kiva; kuukauden verran aikaa, mistä ihmeestä me nyt bändi taiotaan???!!!

Viiveli :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

olen sitten varmaan ihan kummajainen, kun en ole koskaan ollut häissä, joissa olisi ollut bändi esiintymässä.  :o musiikki on aina tullut levyltä ja hyvin on toiminut. porukka on tanssinut reippaasti, tunnelma ollut hauska eikä kukaan ole valittanut. varmaan livebändi kuulostaisi paremmalta, mutta sukuni lienee niin yksinkertaista porukkaa, että meille kelpaa musiikki oikein hienosti levyltäkin soitettuna.  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olin viime kesänä häissä jossa oli valssit ja muu "humppamusa" soitettu levyiltä ja kyllä siellä vaan ihmiset tanssi ihan iloisesti.

Itsekin aiotaan musa hoitaa levyiltä, soitetaan humppaa sitten niin kauan kuin ihmiset haluaa tanssia, myöhemmin illalla sitten soitetaan rennompaa tanssimusaa, rokkia ja poppista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä toimi kyllä levyt ihan hyvin. Laitettiin mp3-raidoiksi monentyylistä musiikkia sopivassa järjestyksessä, muistaakseni levylle tuli noin 3 tuntia musaa. Alusta sitten vaan kun levy meni läpi  ;D ja eipä tarvinnut musiikista juuri huolehtia, paitsi katkaista välillä kun jotakin tapahtui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen aina ollut häissä joissa on bändi, joten en tiedä muusta. Meille ei kuitenkaan tule bändiä, koska kyseessä eivät ole normaalit tanssihäät. Musiikki on vain tunnelmanluojana ja saa sitä mennä tanssimaan, mutta tuskin isovanhemmat metallia/rokkia alkaa tanssia ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä bändi/dj-linja riippuu paljon siitäkin missä kekkerit järjestetään. Ulkona hehkeissä suvihäissä voi iskelmäbändi toimia paremmin, kun taas tietyn laisissa sisätiloissa saattaa levyt olla parempia (jos esim. akustiikka on huono). Mulle on ainakin jäänyt ikuinen kammo parin miehen ankeita syntikkahääbändejä kohtaan, joten omissa häissäni takuulla pyörii levyt. Tosin vieraatkin on lähinnä meidän ystäviä ja tuttuja eli nuorempaa väkeä. Toki soitetaan iskelmääkin jonkin verran. Mutta meillä on myös kustannukset pidettävä se verran alhaalla, ettei KUNNON hääbändiä ole vara hommata, nimittäin sellanen todella maksaa. Ja bändien saatavuuskin on erilaista eri puolella Suomea, pääkaupunkinseudulla on luultavasti eniten vara valita haluamansa tyylin mukaan. Meillä ois tarkotus pitää tanssihäät, mutta koska musiikki tulee levyiltä, se pitää valikoida sen verran tarkkaan että ihmiset tosiaan haluaa sitä tanssia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä toisen suku tanssi ja toisen ei, mutta haluttiin silti elävää musiikkia häihin!

Nyt harjoitellan vaan niitä oikeita askeleita tanssikoulussa  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelkkää levymusiikkia?

Se on ihan maku-asia, mutta kerranhan sitä mennään naimisiin ja kyllä elävä musiikki sen oman tunnelmansa paremmin tuo esille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikki kanssahäähaahuilijat!

Meidän häissämme on todellinen minibudjetti, mutta tottakai haluaisin silti upeat ja viihtyisät häät. Nyt olenkin miettinyt tapoja pysyä budjetissa ja aloin pohtia orkesterin tarpeellisuutta juhlassamme.

Emme itse ole (lava)tanssi-ihmisiä, mutta silti haluaisin, että häissämme tanssittaisiin ainakin yksi setti perinteisiä ja toinen discoa-suomipoppia... että olisi kuitenkin vähän niin kuin jokaiselle jotakin.

Emme mene naimisiin kirkossa eli edes häämarssia ei soita kukaan. Voisin kuitenkin kuvitella ehkäpä saavani pari kaveria hätätilassa säestämään edes häävalssin. Muuten soitettaisiin cd:llinen perinteistä tanssimusaa ja toinen siis pop-suomirock-discoa.

Nyt haluaisinkin mielipiteitänne: Onko häät, joissa ei ole olenkaan elävää musiikkia tökeröt tai halpikset?

 

Edited by Tuulikellohame2014

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistakaa se että ne ovat teidän häänne,te järjestätte just sellaiset kun haluatte,ei elävä musiikki ole mikään pakollinen,satsatkaa vaikka juhlapaikan koristeluun

ilmapalloja yms. koristeita saa halvalla. Nykyäänhän on helppo tehdä omia kokelmalevyjä joita sitten voi soitella.

Klabbis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun avokki on Dj ja on ollut useissakin häissä soittamassa levyjä. Monissa se on ollut ainoa musiikkimuoto. Ja todellakaan useimmat niistä eivät ole olleet mitään halpishäitä. Ruokailun aikana hän soittaa hiljaista taustamusiikkia ja sit illan edetessä meno sen kun kovenee  ;D Ei meillekkään mitään bändiä tule vaan yllättäen vaan Dj  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa cd-musaa. Aattelin, että poikaystäväni voisi kavereiden kanssa tehdä kokoelma-levyjä (piraatti piraatti, hyi hyi!), joiden soittelusta voisi esim. bestman vastata. Meille ei mitään tanssihäitä tule, mutta jos vieraat innostuvat tanssaamaan, niin siitä vaan sitten

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm, ei meillekään bändiä tule. Taustalle vain kootaan mieluinen cd soimaan, ja sillä hyvä. Mutta meidän juhla onkin enemmän sellainen cocktail-tilaisuuden tyylinen, eikä jatku myöhään yöhön...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samma här. Kaverit soittavat ja laulavat kyllä päivemmällä erilaisissa kokoonpanoissa, mutta illaksi ei meille tule bändiä vaan levyt saa hoitaa asian.

Tämä ei ole oikeastaan mikään budjettivalinta, vaan enemmänkin seurausta siitä että mekään emme ole mitään lavatanssityyppejä, emme osaa ainuttakaan paritanssia vetää emmekä siihen ole muidenkaan häissä ryhtyneet (ennen kuin 4 promillen humalassa...). Kun bändi on hiukan sellainen ohjelmanumero, että ne jotka eivät tanssista välitä eivät oikein voi muuta kuin odottaa, että bändi lopettaa.

Kun muutenkin käsitykseni mukavasta illasta on sellainen, että istuskellaan ja parannetaan maailmaa eikä niinkään se, että tanssitaan kunnes mekko on hiestä märkä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen taman jo aiemminkin sanonut mutta esim Briteissa on ihan tavallista etta musiikki tulee levylta, jopa todella 'hienoissakin' haissa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei meilläkään mitään elävää musiikkia ollut eikä kukaan edes kaivannut sitä! Meillä oli myös DJ ja sen lisäksi laulettiin karaokea  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nyt helpottaa.. kun olen miettinyt tätä juttua pääni puhki..joo eli dj kuullostaisi hyvältä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now