Jump to content
Naimisiin.info

Kirkon varaaminen


mömmö

Recommended Posts

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Minä tänään soitin kirkkoherranvirastoon ja kysyin kuinka aikaisin saa varata kirkon, sanoi että ei ole väliä. Joten varasin sen samantien. Häät siis heinäkuussa 2012. Vuodelle oli jo muutamia varauksia.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Tein samoin kuin kaisa_. Kyselin kirkkoherranvirastosta että millon alkavat varata kirkkoa kesälle 2012. Ihan vaan sen takia kyselin, että osaa olla oikeaan aikaan liikenteessä varauksen kanssa. Vastauksena tulikin että vaikka heti :). No minä näppäränä tyttönä sitten varasin meille kirkon heinäkuulle :D En kyllä kysynyt oliko muita varauksia jo tullut. En usko että siihen kirkkoon ainakaan, hyvä jos yhdet häät kesässä on siinä.. :D (pieni paikkakunta.) Ja kirkon siis varasin 6.8.2010 ja tosiaan varaus meni tuonne 21.7.2012.

Link to comment
Share on other sites

Hirveesti näyttää olevan eroja eri seurakuntien välillä kirkon varaamisessa kun jotkut jo ovat saaneet varata kirkon vuodelle 2012. Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa jossa meidät vihitään saa kirkon varata vasta edellisen vuoden marraskuusta alkaen (oman seurakunnan jäsenet) ja saman vuoden alusta alkaen (muiden seurakuntien jäsenet).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest morisan 2012

~Suvi~ Oletteko menossa vanajan kirkossa naimisiin? Olen itse himan haaveillut tuosta Vanajan kirkosta, koska se on niin kauniilla paikalla ja hyvin kulkuyhteyksien päässä :)

Tämä siis tarkoittaa ilmeisesti sitä, että pitää olla 1.11.2011 heti aamulla puhelimen luurissa kiinni, jotta saa sen haluamansa päivän (tosin, tarkkaa päivää ei ole vielä sovittu mutta..). Vanajan kirkko taitaa kuitenkin olla hyvin suosittu vihkikirkko :)

Link to comment
Share on other sites

Hihihi, tämä morsian on ollut hyvinkin ajoissa liikkeellä! :girl_haha:

Varasin kirkon tämän kuun alussa (08/10) ja päivä jolloin meidät vihitään on 7.7.2012. Eli melkein kaksi vuotta aiemmin. Kirkkoherran vastaus oli aika hauska kun tiedustelin varausmahdollisuutta: "ei meillä ole edes kalenterit vielä tuonne asti, mutta toki voit varata". :girl_haha:

Ompahan varattuna vaikka kiirettä ei sinällään ollut, kun kyseessä n. 3500 asukkaan kunta. Olisi varmasti kerennyt vuoden päästäkin varaamaan, mutta kun en malttanut odottaa niin nyt sekin on sitten poies huolesta.

Link to comment
Share on other sites

Sain varattua kirkon tasan kaksi vuotta aikaisemmin..häät on siis 11.8.2012. Kirkkoherranvirastosta vastattiin että heillä on sähköinen ajanvarausjärjestelmä joten varauksen voi tehdä vaikka heti. Tosin ketään tiettyä pappia ei vielä voinut toivoa kun eivät tiedä miten vuosilomat osuvat, ihan ymmärrettävää. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me varattiin kirkko tammikuussa 2010 ja häät on heinäkuussa 2011. Soitin kirkkoon tiedustellakseni milloin varauksen voi tehdä ja sieltä annettiin vihreää valoa saman tien. Muita varauksia ei vielä ollut, joten me saatiin valita just se aika mikä haluttiin. Jännää tosiaan miten eri kirkoilla on eri käytännöt... Me saatiin varata 1,5 vuotta aikasemmin, vaikka ollaan ulkopaikkakuntalaisia. Nyt ku jaksais vielä oottaa sinne ens kesään :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kirkko varattiin tänään, häät ovat toukokuussa 2012. :) Reilu 1,5 vuotta ennen häitä onnistui siis varaaminen.

Toisessakin ketjussa kertoilin, että käydessämme katsomassa kirkkoa kesällä, meille sanottiin, ettei sitä voisi varata kuin vasta korkeintaan vuosi ennen hääpäivää. Yritin laittaa nyt mailia seurakuntasihteerille varmistaakseni asian, mutta kun mailiin ei vastattu (2 yritystä kuukauden sisällä), laitoin miehen soittamaan. Ja kirkko saatiinkin varattua samalla puhelinsoitolla! :girl_smile:

Halusin varata kirkon ajoissa, jotta saadaan varmasti haluamamme päivä (mikä vaikuttaa kaiken muun varaamiseen..) ja kun tiedossa on myös aika, niin hääjuhlaa voi suunnitella paremmin. Meidän kirkossa kun aikaisin vihkiaika lauantaina on klo 15 (minkä sitten otimmekin), tuota ennen kirkko on kuulema varattu hautajaisia varten.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 weeks later...

Me varattiin kirkko muistaakseni helmikuussa 2010 ja menemme nyt tänä kesänä naimisiin 13.8.2011. Paljon oli jo varauksia kirkosta tehty, mutta kuin tilauksesta meidän toivomamme päivä ja ajankohta oli vielä vapaana. :girl_wink: Meidät vihitään Hollolan Pyhän Marian kirkossa, joka on suosittu vihkikirkko. Soitin silloni helmikuussa itseasiassa tiedustellakseni, että milloin kirkkoa voi ruveta varaamaan ja siellä olikin jo varausten suhteen ollut täysi tohina ja päällä. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...