Priority-tarra


pampuliina

Recommended Posts

Oon yrittänyt tonkia netistä luotettavaa tietoa, mutten ole löytänyt...

Eli, ostin 1-luokan Tahdon-postimerkkejä, jotka sopivat kuin nenä päähän meidän kirjekuoriimme. No, myyjä sitten antoi mukaan erittäin epäsopivia sinisiä Priority-tarroja ja mun esteettinen silmä ei nyt millään tahdo sulattaa niitä sinisiä tarroja :rolleyes:

Jostain luin, että Priority-tarran tilalla käy myös, jos kirjoittaa käsin selkeästi numeron 1 siihen postimerkin viereen. Onko joku hoitanut homman onnistuneesti näin vai vaaditaanko se virallinen Priority-tarra aina?

Muokattu: , käyttäjä: pampuliina
Link to comment
Share on other sites

Kiitos selvityksestä, martsu79! Priority-tarrat eivät todellakaan sovi kutsujemme ja kuorien suunniteltuun ulkoasuun, joten leimasin tai numeron tulostaminen valmiiksi kuoreen kuulostaa huomattavasti paremmalta vaihtoehdolta ^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jep, mäkin ihmettelin asiaa, mutta en jaksanut siinä vaiheessa enää välittää, kun oltiin jo postissa. Tärkeintä oli saada kuoret postiin pois kotoa kuleksimasta. Priority-tarra vasempaan kulmaan kivasti keikkumaan.. siinä se oli hopeisessa helmiäiskuoressa yhdessä tahdon-postimerkin kanssa :) Kun nimi- ja osoitetiedotkin oli tulostettu tarra-arkille, niin ei se niin mahdottoman kamalalle näyttänyt, vaikka olisikin tietty ollu tyylikkäämpi ilman.

Link to comment
Share on other sites

Eikä se Priority-merkintäkään takaa nopeampaa postitusta. Me laitettiin kutsut Prioritynä siten, että oisivat olleet ystävänpäivänä perillä, mutta huomattavan moni saapui vastaanottajalleen päivän (ja joillain kaksikin) myöhässä. Eipä tuo kovasti haitannut, kun ajoissa oltiin kuitenkin, mutta tuntui, että turhaan maksettiin lisäpalvelusta, joka ei toiminut <_<

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

huh, olipa hyvä että täältä löytyi tämmöinen keskustelu! minäkin kävin tänään ostamassa noita tahdon-merkkejä ja myyjä löi samalla käteen pinon priority-tarroja ja sanoi että laita tuommoiset myös kuoriin. en tajunnut siinä sitten kysyä että onko ne pakko laittaa, kotona vasta aloin miettiä että kylläpä kirjekuorien ilme kärsii jos ne siniset tarrat niihin joutuu liimaamaan. mutta mekin sen verran hyvissä ajoin kutsut postitamme, että se ja sama vaikka matkaavatkin 2-luokassa kunhan vaan perille löytävät :) jätän tarrat siis laittamatta!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Postin täti oli meilläkin niin myötätuntoinen, etten taida olla ainut kesän morsian, joka meinasi saada kohtauksen postin tiskillä :) Eli voi hyvin jättää pois, vaarana, että menevät kakkosluokassa. Mutta jos ei ole niin tärkeää se saapumispäivä, niin älkää turhana pilatko kutsujanne sinisillä kauhistuksilla. Ainakin meillä moni kutsu meni silti seuraavaksi päiväksi perille.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kutsuissa punaiset helmiäiskuoret, eikä tulisi mielenkään laittaa niihin niitä rumia priority-tarroja. :o Paras siis kun laittaa kutsut hyvissä ajoin menemään, niin ei ole haitaksi, jos menevät kakkosluokassa. :) Katsoinkin eräänä päivänä postissa Tahdon-merkkejä ja kyllä teki mieli jo ostaa niitä, vaikka häihin on vielä yli vuosi aikaa. :D

Link to comment
Share on other sites

Mä kyselin postin tädiltä, et mikä ero on 1- ja 2- luokan posteissa. 1-luokka menee kuulemma päivässä (ja kuten jo edellä kävi ilmi, ei se aina niin mene) ja 2-luokka 2-3:ssa päivässä. Ulkomaille lähetettäsessä ero oli suurempi: Euroopan maista kyselin, ja ekaluokka menee parissa-kolmessa päivässä ja kakkosluokka kymmenessä.

Itse laitoin kotimaiset kakkosluokkaan ja ulkomaiset ykköseen. Löysin vielä aivan ihania kakkosluokan merkkejäkin, jotka oli sitäpaitsi halvempiakin, ja kaikki kutsut on jo tulleet perille kun viime viikolla postitin. Eikä tullut kiire. :)

Ja mitä tulee tuohon kuoren ulkonäköön, niin onhan se hyvä, ettei sitä ole pakko laittaa jos sen kokee rumaksi. Musta se on niin ruma, että en laita sitä ees normaaliin kirjeeseen tai postikorttiin, vaan kirjotan nätisti viereen "1-luokka". Vaikkei vastaanottaja huomaisi koko asiaa, mulla on parempi mieli.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me laitoimme merkin viereen kauniin pienen "1" -tarran. Ostin siis muuten kuoret tyyliin sopivan ääriviivatarralevyn, josta liimailin pelkät ykköset kuoriin. Postista sanoivat, että se ykkönen riittää. Meilläkin sulho hieman pohti, että pitääkö se nyt olla vai laittaako vaan menemään 2 lk. mukana, mutta itse halusin ne siihen. Tuli ihan juhlavat :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meilläkin suunnitelmissa ostaa Tahdon-merkit ja pohdimme pitäisikö ostaa jo nyt (häät syyskuu -13) vai odottaako ensi helmikuuhun jos vaikka tulisi uusi mallisto. No kutsutkin vielä vasta suunnitelmatasolla, joten tuota ehtii vielä miettimään. Priority-tarraa en ole laittamassa vaan riskillä ilman ylimääräisiä merkintöjä. Ei se pari päivää siinä mitään tee. STD-kutsut kuitenkin menee joulukortin mukana.

Link to comment
Share on other sites

Kihaajo: En tiedä mistä olen saanut päähäni, että olisi tulossa Tahdon -merkille jatkoa... voi olla, että tämä tieto on täysin oma päähänpistoni... yritin kovasti googletella ja postin nettisivuilla seikkailla ja tutkia asiaa. Ainakin nämä 1lk ensi tammikuusta-toukokuuhun julkistettavat postimerkit löysin (linkit) ja siellä ei ole mitään hääaiheista postimerkkiä.

http://www.posti.fi/...ostimerkit.html

http://digilibrary.i...lldbffgafl&l=FI

Itse en Tahdon -postimerkistä erityisesti välitä... Siinä on jotakin mistä en tykkää. Katsotaan mihin merkkiin päädymme omien hääkutsujen kohdalla.

Viime vuonna on ollut todella kaunis pakkasesta huurteinen ruusunmarja -postimerkki, joka olisi ollut erittäin kaunis, mutta sitä ei saa enää. Olisi sopinut hyvin meidän STD-korttien postimerkiksi nyt joulunaikaan.

Muokattu: , käyttäjä: -Muru-
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...