Jump to content
Naimisiin.info

Sulhasen osallistuminen järjestelyihin? (yhdistetty)


vivella

Recommended Posts

Tulee ihan hyvä mieli, ettei mun siippani oo ainoo passiivinen... Sieltä ei välillä saa sitä juuta tai jaatakaan kun se räpeltää sitä 'Call of duty:äs' valekorva päässä, että meinaa järki lähteä, kun siltä yrittää jotain kysyä :D

Kait se siittä sitten innostuu. On se tossa muutaman kerran sanonu, että häntä alkaa jo jännittää :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest pampulakorva

Kyllä vain MIES OSALLISTUU meidän tohinoissamme IHANAN PALJON :girl_haha:

mm. tämmöttisesti:

- kirkon ja juhlapaikan valinnassa!

- kutsuvieras määrässä ja ketä kutsuimme!

- juomissa ja hääautoasioissa (ylläri pylläri :girl_wink: )

- koristeluihin on sanonut pari painavaa sanaa, samoin kun hääjuhlan ohjelmaan...

- menun valinnoissa, samoin hääyön!!! Istumajärjestyksestä puhumattakaan...

- koristeluun ja mm. kutsukortteihin hänellä oli oma visio!!!

- rakas sulhoni ehdotti myös häävalssimme, joka oli aivan täys 10 valinta :flirt:

- yms. yms.

Ja juuri tuossa tajusin että itseasiassa lähes kaikesta häihin liittyvästä ollaan keskusteltu ja tai ainakin minulla on vahva käsitys yhteisestä linjastamme, joten uskallan tehdä päätöksiä välillä myös ilman hänen kuulemistaan :-X:-X

Link to comment
Share on other sites

Kyllä osallistuu, kaikkeen melkein olen kysynyt ja saanut mielipiteen. Sulhon vastuulla yksin on hääauto, hääyön viettopaikka sekä häämatka. Yhdessä ollaan suunniteltu kutsuja ja käyty ostoksilla koristeiden ja askartelujen suhteen. Hyvä niin, ei ainakaan jälkeenpäin voi sanoa että ei ollut hänen näköiset juhlat ollenkaan :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Meillä on selkeästi sovittu työnjako. Minä olen taiteellinen johtaja ja mies on matkanjohtaja.

Suurista linjoista (vihkimisen yksityiskohdat, juhlapaikka, tarjoilut, juhlien kulku jne.) olemme päättäneet/päätämme yhdessä. Itse asiassa mies löysi juhlapaikkamme ja ihastuttuamme päätti, että budjettimme venyy siihen. :girl_wink:

Minä taiteellisena johtajana suunnittelen koristelut, kutsujen ulkoasun yms. tilpehöörin ja hyväksytän ne miehellä. Miehen tehtävä on järjestellä häämatka.

Työnjako on syntynyt puhtaasti molempien vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita mukaillen. Minä nyt vaan tykkään näteistä asioista ja näpertelystä enemmän kuin rakkaani. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Meillä tehdään kaikki päätökset yhdessä, eikä kummallakaan ole mitään sovittuja vastuualueita. Mies hoitaa tietty omat bestmaninsa, pukunsa ja asusteensa ja minä omani, mutta musiikista, ruuasta, koristeluista, vieraslistasta, vihkimisestä, ohjelmasta ja muista olemme kyllä yhtä kiinnostuneita. Minä tykkään askarrella enemmän, mutta pakotan myös sulhon mukaan näpertelyyn. Yhteiset hääthän ne on, enkä näe mitään syytä, miksi sulho jäisi puuhista pois. Musta varmaan alkaisi sellaisessa tilanteessa tuntua, että olen menossa yksin itteni kanssa naimisiin.

Link to comment
Share on other sites

No ei juuri minkään vertaa. Kun päätettiin mennä naimisiin, väänsin rautalangasta, etten halua tehdä kaikkea itse ja että asioista pitää puhua ja jos on jotain mieltä jostakin, niin se pitää sanoa. En osaa lukea ajatuksia.

Jaoin hommat ja velvoitin miehen ottamaan vastuulleen häämatkan, mieluiten yllätyksenä minulle sekä avioehdon. Toki hän päättää ja hankkii myös omat vaatteensa. Tulkoon vaikka alasti, kunhan tulee paikalle... siinä suhteessa en rajoita :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä varmaan isäntä kiinnostuu mitä lähemmäs häitä mennään. Aion kysyä häneltä suurista linjoista kyllä mielipiteen, mutta hän on jo nyt ilmoittanut ettei häntä kiinnosta minkälainen koristus pöydässä on tai minkälaist servetit pöydissä on.

Todennäköisesti tulee hankkimaan meille juotavat häihin ja hommaa auton millä ajellaan. Bändistä varmaan päättää tai hakee vaihtoehdot ja sitten yhdessä päätetään. Mutta meillä on vielä aikka häihin. Joten sen näkee sitten ensi vuonna miten meillä menikään. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä minä olen inttänyt alusta asti että sano nyt että mitä haluat ja et halua ja kaikki voidaan vielä muuttaa jos ei tykkää ja päläpälä...

Ja sitten viime vkonloppuna sain irti, että hän on ihan tyytyväinen kaikkiin suunnitelmiin mitä on esitetty ja niin kauan kun ei sano mitään, on tyytyväinen. Sanoo kyllä sitten jos on eri mieltä. Jesh...

Olispa taas jäänyt tälle morsiammelle paljon enemmän tukkaa päähän jos olisi mies voinut puoli vuotta aiemmin tämän viisauden ulostaa.

Link to comment
Share on other sites

Kröhm. Meillä sulhasen toiveesta oikeastaan järjestetään juhla. Suuret linjat on tehty hänen toiveiden mukaan (vihkiminen kirkossa, merellinen ympäristö, ruoat, juomat, vierasmäärä, perinteet). Suunnittelun hän sitten delegoi minulle, kun on "enemmän aikaa". Pistin kyllä hänet miettimään ruoat ja hankkimaan oman pukunsa, muuten hän ei halua osallistua. Juoksutin kyllä ehdotukseni sulholle, mutta eipä sitten hirveästi kiinnostanut.

Muokattu: , käyttäjä: lokakuunmorsian
Link to comment
Share on other sites

Me järjestämme häämme yhdessä - "tietenkin!", voisin lisätä. Minun olisi todella vaikea suhtautua mieheen, jota hääsuunnitelmat eivät innosta tai kiinnosta ollenkaan. Sen ymmärrän taas todella, etteivät kaikki yksityiskohdat innosta tai ehkä lähinnä kiinnitä miehen huomiota yhtä paljon kuin naisen.

Minä mietiskelen hääjuttuja varmasti enemmän kuin mieheni ja olen perehtynyt asioihin laajemmin, mutta hän on aina kiinnostunut kuulemaan keksimistäni tai kohtaamistani uusista ideoista ja kehittelee sellaisia itsekin. Joissakin asioissa minä selvittelen ja esittelen vaihtoehtoja, joista valitsemme parhaat yhdessä, joissakin asioissa mieheni tekee esikarsinnan. Minä en nauttisi häiden järjestämisestä, mikäli mieheni ei osallistuisi.

Link to comment
Share on other sites

Keksin tässä hyvän keinon sulhasen liittämiseksi hääjärjestelyihin. Hän kun ei ole oikein sisäistänyt asiaa, että häitä pitää miettiä jo vuotta ennen. ("ei kai yksien juhlien järjestelyä tarvi aloittaa kun pari kuukautta ennen?!") No, muutama asia ehkä pitää tehdä ennen sitä ;) Koska halusin rakkaan ukkoseni mielipiteen sellaisista asioista, kuten millaisia häitä hän haluaa, millaista pukua, ruokaa tai musiikkia, päätin tehdä hyvin tiivistetyn kyselylappusen, jossa on vaihtoehtoja, tyyliin

Millaiset häät haluaisit?

A. perinteiset suomalaiset

B. jne..

Oma insinöörini innostui tästä käytännöllisestä lähestymistavasta, täytti lapun käden käänteessä ja nyt ei tarvitse koko ajan kysellä kaikesta mielipiteitä. Käytännön toiminta jäänee kuitenkin minun harteilleni, kunnes niihin häihin on se 3kk aikaa :girl_haha:

Aivan loistava idea! :girl_haha: Ja täältäkin löytyy yksi insinöörin tekele, jolle suunnittelu, etenkin erittäin aikaisessa vaiheessa oleva, tuntuu olevan tosi hankalaa. Sitten kun täytyy alkaa ihan kunnolla ideoimaan, pitää varmaan tollanen lappu väsätä :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Eiköhän ne nyt kuitenkin ole ihan TEIDÄN häät vaikka sulhanen antaa sun hössöttää ja touhuta.

Meillä on sama juttu et sulho sanoi et jos apua tarviin tai pitää päättää jotain isompaa kuin miten koristella pöydän jalat.. Niin on hän paikalla mut sanoi ettei "kestä" jos joutuu valkkaan söpöjä runoja tai muuta ns.hömppää mistä tytöt tykkää.. Mulla on kaksi kaasoa joiden kans touhottaa..

Joka ilta se kuitenkin kuuntelee(?), hymyilee ja nyökyttelee kun kerron uusista ideoista tai löydöistäni..

Tää on ihan kun meil. M' kasoni kans häsään ja höösään. Sulho ja BM hoitaa bändin yms. Mä vaan yleensä kyselen et käyks tää ja tää. Kertaakaan ei oo sanonu et ei käy

Link to comment
Share on other sites

Joka ilta se kuitenkin kuuntelee(?), hymyilee ja nyökyttelee kun kerron uusista ideoista tai löydöistäni..

Näin meillä myöskin. Kyllä se sulho kuuntelee mitä olen taas päivän aikana löytänyt ja mikä olisi tänään kiva naureskellen, että huomenna olet kuitenkin erimieltä. Meillä sulho kyllä periaatteessa on ihan innostunut ja osallistuu keskusteluun ja päätöksiin enemmän ja vähemmän. Hän ei vaan taida oikein vielä käsittää, miksi vuotta ennen jo täytyy alkaa puuhailemaan, jos aikoo saada sellaiset häät kuin haluaa.

Olemme kuitenkin päättäneet, että yhdessä ne häät järjestetään ja sulho saa itse päättää mitä hän haluaa hoitaa. Esimerkiksi vihjatessani hääauton koristelusta sain vastaukseksi ilmeen, josta oli hyvin luettavissa, että "sähän et MUN kuplaani koske" joten hän hoitaa tämän asian, tosin täysin yhteisymmärryksessä sen kanssa, mitä me molemmat haluamme. Musiikkia paljon kuuntelevana hän on myös ottanut hoitaakseen sen puolen. Minä taas hoidan nämä ns. naisten hommat kuten pöytäkoristeet yms. Askartelemaan meillä joutuu kyllä mieskin, tahtoi sitä sitten tai ei.

Muokattu: , käyttäjä: lorenda
Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen on osalistunut kiitettävästi :). Hän mm. otti selvää juhlapaikoista ja kävi niitä innoissaan kanssani katsomassa ja sanoi niihin mielipiteensä. Lisäksi hän on sanansa sanonut menuun tms. asioihin, mutta teemat, värit yms. askartelut on olleet sitten täysin minun heiniäni. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen oman sulhoni panokseen vaikkei hän nyt kaikkiin asioihin olekkaan jaksanut osallistua.

Link to comment
Share on other sites

Sulhanen kosi ja tavallaan päätti häiden formaatin (minulle olisi käynyt pienikin juhla, hän halusi kaverit mukaan).

Yhdessä päätimme häidenviettokaupungin ja -maan (olen expatti, asumme miehen maassa). Mies yllätti minut viemällä yllärilounaalle ajattelemaansa juhlapaikkaan (kiva ravintola kauniilla paikalla), ja sinne nyt järjestämme juhlia. Menusta keskusteltiin kolmestaan ravintoloitsijan kanssa ja se on nyt päätetty.

Mies on hoitanut oman vaatetuksensa ja minä omani, ja tänään yhdessä kävimme katselemassa tyttärellemme mekkoa. <3

Juhlien ohjelmaan mies on osallistunut ilmoittamalla haluavansa tanssia ja sukkanauhanheiton, ihan ok vaatimukset minusta ihan ok

Minähän täällä hääfoorumilla tietysti roikun, olen miettinyt pöytäkoristeet ja -kukat... Mutta kumpikaan meistä ei askertele, se on varma. Valokuvaaja on vielä hakusessa, minulla on pari mahdollista vaihtoehtoa ja mies on etsinyt tahollaan myös, eli puoliksi meni.

Link to comment
Share on other sites

Pitää vähän päivittää tota aikasempaa, vähän negatiivis sävytteistä lausuntoa, että ei minkään vertaa. Hienosti on omat hommansa hoitanu ja keskustellut kaikista yhteisitäkin päätöksistä, kuten menu, juhlapaikka ym.

Mutta "vieras_vieras_vieraalle" haluaisin kommentoida, että pakkoko asioista on tehdä niin vaikeita. Naimisiin voi mennä helposti ja yksinertaisestikin, juhliminen on toki sitten oma juttunsa. Mutta mielestäni juhlat/ häät voi olla nekin, että istutaan kaksistaan mökkisaunan jälkeen saunan kuistilla oluella. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä miehen osallistuminen oli aluksi lähinnä urputtamista siitä että miksi pitää maksaa niin paljon vaatteesta jota käyttää vain kerran, jne :D Nyt on kuitenkin ottanut itseään niskasta kiinni ja osallistuu yhtä paljon kuin minäkin. Just esim. suunniteltiin kutsukortit ihan täysin yhteistyönä, ja seuraavaksi aletaan miettiä ohjelmaa. Mies on myös huolehtinut oman pukeutumisensa, musiikit, kaverin valokuvaamaan häihin, miettinyt lahjalistaa kanssani jne. Se ero tässä silti on meidän välillä, että minusta

on oikeasti ihan hauskaa suunnitella häitä, kun taas hän on stressaantunut liian suurelta tuntuvan työmäärän alla. Siksi yritän ottaa vastuun kaikesta ja pidän miehen ajan tasalla ja kysyn mielipidettä, mutta tosiaan itse päätän mitä mietitään :)

Link to comment
Share on other sites

heh, samalta kuulostaa kun ketjun aloittajalla, meillä on nyt kolme kuukautta aikaa häihin, ja hyvä että mies tietää mitään! varmaan täytyy kutsu lähettää myös sille ;)

Itse sanoin että haluan järkätä, ja se sopi oikein hyvin koska mies sanoi että sopiiko että hän maksaa ja sinä teet.. sopiihan se. maksoin ainoastaan mekkoni :)

Link to comment
Share on other sites

Mies osallistuu lähes yhtä paljon kuin minä. Olemme päättäneet kaikista asioista yhdessä, ja molempien toiveet on otettu huomioon. Hän on innokkaasti niin etsinyt lentoja kuin kommentoinut ja suunnitellut pukuanikin. Joten täytyy myöntää, että hän osallistuu todella paljon :-X

edit. lisäänpä vielä, että meille ei tule lainkaan vieraita

Muokattu: , käyttäjä: Shiraz
Link to comment
Share on other sites

Meillä taas osallistuu, mutta hyvin vähän. Jos kysyn mielipiteitä kutsuihin, valokuvaajiin, kukkasiin tms. kuulemma "hössötän". Vähän hassu juttu sikäli että meistä kahdesta se oli nimenomaan hän joka halusi isot häät, mulle olis riittäny 10 lähintä vierasta. Nyt kun juhlitaan 70 ihmisen kanssa niin kyl mun mielestä pitää juhlia kunnolla, mitään sellaista en halua et "no tulkaa paikalle ja ottakaa omat eväätkin mukaan ku ei me mitään saatu järjestetty"...

Nyt siis järjestelen aikalailla yksikseen mutta kyllä hänestä joskus mielipiteitä tulee kun oikeen puristaa. Ja on hän hoitanut kunnialla kaksi hänelle annettua tehtävääkin: varannut viulistin ja kuljetuksen (molemmat hänen tuttuja)! Sitä tunnutaan nyt vaan ajattelevan et kyllä ne kerkii hoitaa sitte pari kuukautta ennen häitäkin, eikä mitään käsitystä siitä et kutsut pitäis sillon olla jo lähetetty joten ei sillon voi enää miettii kutsuisko sitä serkkunsa vai ei.

Onni tässä on kuitenkin se, että vaikka häistä hän ei jaksa niin välittää, odottelee puolisoni kuitenkin tosi innoissaan sitä että naimisiin päästään ja meistä kuitenkin aviopari tulee ja sehän se tässä loppujen lopuksi tärkeintä on! :-X

Link to comment
Share on other sites

Mies hoiti juhlapaikan varauksen ja hoitaa ainakin bändin ja ruoat eli pitopalvelun kanssa neuvottelut. Kutsut on enemmän mun heiniä, mutta mielipiteensä mies on sanonut sekä niiden ulkoasuun että sanavalintoihin. Mihinkään askarteluun se ei ryhdy, ja minäkin haluan sellaiset pitää minimissä. Vaatteensa kukin hoitaa kuntoon enimmäkseen itse. Aika vähän tässä mitään tekemistä edes on. Valokuvaajaa mies oli jo ajatellut, vaikka mä ajattelin, että ei me sellaista edes tarvita. Jotain se on myös puhunut hääyön viettämisestä poissa kotoa, en tiedä, jos ehkä jotain sellaistakin järjestelee.

Ylimääräistä stressiä mies ei häistä halua, ja onkin todennut mm. että kiva saada koko juttu alta pois ennen juhannusta, että voi sitten kesää viettää rauhassa. :girl_haha: Mies ei halua häähössötyksen pilaavan kesälomaa tai toisaalta työntekoon ja perheeseen keskittymistä nyt kun ei ole lomaa. Niinpä sitten koko ajan ja joka päivä en asiasta sen kanssa edes puhu. Sitä varten on onneksi kaverit. Kiva on aina välillä huomata jostain, mitä mies sanoo, että on ne häät sillä taas mielessä ollut. Arvelisin että se TEKEE yhtä paljon kuin minäkin, mutta haluaa puhua siitä hieman vähemmän.

Muokattu: , käyttäjä: Suzy Moon
Link to comment
Share on other sites

Mulla sitten ilmeisesti aika ihana mies (no toki sen tiesinkin jo :girl_wink: ), kun tehdään ja suunnitellaan kaikki yhdessä. Tosin, meille tulee pienet häät eli stressiä ei ole mistään. Ja koska kumpikaan ei halua kaasoa tai bestmania (emme pyydä kavereita häihin budjettisyistä, ikävä kyllä, vaan kestitsemme heidät kotosalla myöhemmin), niin on myös pakko tehdä kaikki yhdessä. Mutta ei se mitään, kuten jo todettu, niin ei häiden tarvitse olla mitään karkkirasioiden väkertämistä vuotta ennen. Siinä mielessä ehkä miehen osallistuva reaktio myös selitettävissä, että meidän häistä kaikki tuontapainen on jätetty pois, mikä ehkä normaalisti "morsiamen heiniä".

Toki minä olen aloitteellisempi osapuoli, eli heittelen enemmän ideoita ilmoille, mutta mies myös ja keskustelee ideoista mielellään. Yhdessä olemme laatinet vieraslistan, katselleet/miettineet pukuja (ei tulisi kuuloonkaan, että ostaisin/teettäisin puvun kuuntelematta sulhoni mielipidettä, hänellä on niin hyvä maku ja ymmärrystä vaatteisiin), valinneet kirkon, juhlapaikan, vihkimisajan, menun (tosin sitä ei ole vielä lyöty lukkoon), pohtinet kutsuja ja niiden malleja, miettineet yhdessä mulle kampausta ja koruja ja kenkiä... miestäni kiinnostaa häissämme kaikki samalla tavalla kuin minuakin, mistä olen erittäin tyytyväinen.

Saattaisin jopa loukkaantua, jos joutuisin tkemään kaikki päätökset itse, sillä eihän kyseessä ole minun päiväni, vaan meidän.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

meillä täs vaiheessa oon mie mikä enemmän tekee, oon suunnitellu kutsut, karkkirasiat, juhlaohjeen, hankkinu puvun, miettiny koristusta...tosin mielipiteen olen kysyny mieheltäki ja sen myös saanu, ja sovittiin et koristukset ja kaikki paperisälä ja suunnittelu on enemmänki miun vastuulla, koska olen enemmän kotona (äippälomalla) koneen äärellä kuin mies joka nyt talvella on tien päällä jatkuvasti (jonkunhan se on lumet aurattava ja hiekotettava) ja hankittava sitä rahaa juhliin ;) miehen vastuulla on sit kaikki tee-se-itse puutyöhommat ja nikkaroinnit, esim tievarsikylti,ym... hän huolehtii ruoka-puolesta, autosta, tekniikasta ja hääpaiklla tehtävistä telttojen kasauksista ym.... joten meidän mielestä meille juuri hyvin jaetut hommat... ja itse oikein nautin kun saan suunnitella ja näprätä kaikkee pientä... se on sitähermojen leppuutusta tän lapsiarjen keskellä ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...