Jump to content
Naimisiin.info

Häälahjojen avaaminen juhlassa!!!


Guest paula84

Recommended Posts

Mä en halua "tuhlata" aikaa lahjojen availuun ja ihasteluun hääpäivänä, vaan seuraavana päivänä sitten kotona availlaan ja fiilistellään vielä miehen kanssa kahdestaan. :tender: Vieraat näkee vaan ne lahjat joita ei ole paketoitu piiloon. Koskaan en edes ole ollut häissä missä lahjat olis avattu, ja en MISSÄÄN NIMESSÄ halua et joku availis meidän paketteja, tykkään ite niin paljon availla niitä... :girl_dance::girl_haha: Ja onpahan jotain jännää sit seuraavanakin päivänä. :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

En kyllä muista että yksissäkään häissä (olen käynyt läpi n. 100 juhlaa, suurimmaksi osaksi työn merkeissä) olisi koskaan avattu lahjoja?!?!? Saahan ne avata jos tykkää mutta ei ainakaan vieraiden takia kannata - toki jos jättää kääreet juhlapaikalle niin veisikö vähemmän tilaa kuljettaa kotiin...

Me ollaan tilattu lahjaksi pelkkää kirjekuoritavaraa. Kaaso jo ehdotteli sellaista porsaaksi naamioitua lukollista "postilaatikkoa", johon vieraat voisivat tipauttaa tuomisensa ja asettua paikoilleen :). Ehdottomasti en halua repiä kuoria auki hääpaikalla, vaan tutkia seuraavana päivänä tarkkaan, ketkä ovat onnitelleet (ja tietysti millä summalla). Ei sillä ettäkö väliä olisi kuka on tuonut ja minkä summan (tai lahjan), mutta kyllähän se toki aina kiinnostaa. En tiedä miksi sitä aina lahjoja saatuaan pohtii että keneltäköhän tämäkin oli ja mistäs tämä tuli kun kortit lentelevät toisaalla ja lahjat ovat rykelmänä toisaalla.

Link to comment
Share on other sites

Minulle on jotenkin pinttynyt päähän, että häälahjat paketoidaan läpinäkyvään pakettiin, eikä missään nimessä kääritä lahjoja näkymättömiin. Jotenkin olen aina ajatellut, että se olisi jopa etiketin vastaista, että häälahjat on paketoitu paperiin.. unsure.gif .

Hyvä mielipide, vaikka olisikin pelkästään omasi - olen täysin samaa mieltä - ehkä sinä juuri piilee se juju, ettei tarvitsisi tuhlata kallista juhla-aikaa lahjojen avaamis-numeroon. Se vasta olisi tylsä numero vieraan näkökulmasta - "aa, nyt ne sai leivänpaahtimen, ihanaa, hei nyt ne sai toisen, onneksi erivärisen, eih, nyt ne sai paistinpannun, mitä ihmettä ne sillä tekee"....

Link to comment
Share on other sites

Työskentelen itse erään tavaratalon kodin osastolla, jossa hoidetaan myös häälahjapalvelua. Paketoimme häälahjat aina sellofaaniin, ellei asiakas (lahjan antaja) erikseen halua peittävää paketointia. Häälahjat paketoidaan sellofaaniin siksi, että lahjoja ei sitten juhlassa tarvitse alkaa aukomaan, ja lahjapöytä säilyy nättinä. Näin lahjapöytäkin on yhtenäisemmän näköinen, kuin jos kaikki lahjat olisi paketoitu erivärisiin papereihin. Sellofaanippaketeista saa myös erittäin näyttävän näköisiä lahjoja, ja esimerkiksi astiat tulevat sellofaanipaketeista kaikkein kauneiten esille. Kysymme myös asiakkaalta usein häiden teemaväriä, jotta osaamme laittaa häälahjaan juhlan teemaan sopivan nauhan :)

Link to comment
Share on other sites

Mä oon jo kommentoinu tähän mut lisään vielä, et lahjojen avaaminenhan vaikeuttaa niiden pois kuskaustakin. Paljon helpompi pakata autoon paketteja, eikä miettiä et "mihin nää kupit nyt laitetaan" ja "mihin tuo maljakko tungetaan" "mihinköhän tämä kansi kuuluu" jne. Puhumattakaan siitä et jotain menee hukkaan vieraiden hämmentäessä lahjapöytää.

Link to comment
Share on other sites

Tuossa ylempänä kirjoittelin, että mun mielestä taas tuo lahjojen avaus taas on ollut tapana mun käymissä häissä, mutta lopulta omissani niitä ei kukaan avannut vaan ne olivat siinä lahjapöydällä sellaisenaan kuin ne oli tuotu. Tämä lähinnä johtui siitä, että kukaan ei edes muistanut koko asiaa biletyksen tuoksinnassa :D Meillä oli lahjalista Stockalla ja sieltä tuli muuten lahjoista noin puolet sellofaanissa ja puolet ei-läpinäkyvissä lahjapaketeissa.

Muokattu: , käyttäjä: miomao
Link to comment
Share on other sites

Olin suoraan sanottuna ihan järkyttynyt tästä ketjusta.. :D En ole KOSKAAN ollut häissä, joissa häälahjoja olisi avattu juhlissa? Edes että kaaso olisi avannut. IKINÄ. Olisiko kyseessä joku Länsi- vastaan Itä-Suomi -juttu (itse olen Savosta)? Kysyin nimittäin myös kaasolta (pikkusisko) ja äidiltä, eikä kumpikaan tiennyt tuollaisesta tavasta.

Kaaso totesi että hitto vie, totta kai avaatte keskenänne, ei niitä lahjoja kenenkään tarvitse päästä katsomaan. Lisäksi kaverit on sellaista sorttia, että siellä lahjapaketeissa voi olla ihan mitä kauheutta vaan (vitsinä siis), joten parempi ehkä että avataan kahdestaan myöhemmin. Tähän päätökseen nyt sitten tulimme, loukkaantuisi joku tai ei.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olin viime kesänä häissä, joissa kaasot avasivat lahjat valmiiksi hääparin toiveen mukaisesti ja asettelivat lahjapöydälle esille. Itse olen pyrkinyt viemään häihin lahjat sellofaaniin käärittyinä. Mielestäni on ihan mukavaa käydä katselemassa häissä lahjapöytää ja nähdä miten vieraat ovat keksineet hääparia muistaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Me halutaan avata lahjat itse ensimmäisenä avioliiton päivänä. Vaikka myönnän että harvassa ovat juhlat missä lahjoja ei olisi avattu (siis missä itse olen ollut) mutta itse toivoisin että sitä ei meidän juhlissa tehtäisi. Tosin pelkään että enemmän kuin omatoiminen anoppi saattaa tämän tehdä täysin omatoimisesti...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me haluamme myös avata itse lahjamme sitten seuraavana aamuna kaikessa rauhassa. Haluamme keskittyä siihen mitä olemme saaneet, emmekä vain nopeasti availla paketteja, jotta vieraat pääsevät töllistelemään lahjojemme sisältöä.

Kaasoilleni ja vanhemmilleni tuskin edes juolahtaisi mieleen avata lahjojamme. Toivottavasti.... :girl_pinkglassesf:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Mekin haluamme avata lahjat rauhassa häiden jälkeen. Itsekään en muista olleeni häissä jossa lahjat olisi avattu. Nyt tietenkin on se pelko perseessä, että joku käy omatoimisesti availemassa niitä. Toisaalta ainakin mut tuntevat tietävät tarkkaan kuinka paljon kilahtaisin jostain tommosesta.  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Myös me avaamme lahjat itseksemme ja todennäköisesti vasta häämatkan jälkeen. Toki pyydän kaasoa pitämään lahjapöydän siistinä etteivät lahjat ole päällekäin ja osa putoile pöydältä. En myöskään pane pahakseni, jos vieraat käyvät tutkimassa niitä lahjoja, jotka eivät ole paperikääreessä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olin vuosi sitten kaasona häissä, jossa vieraat toivoivat illalla, että hääpari avaisi lahjat jo juhlissa. Kerroin hääparille vieraitten toivomuksen ja morsiamen kommentti oli, että voivat avata, mikäli minä juonnan sen jotenkin. Käytännössä tämä ylimääräinen ohjelmanumero meni sitten niin, että  hääpari otti pöydältä paketin kerrallaan, lukivat kortin, avasivat lahjan ja kiittivät siitä. Minä sitten siinä välissä höpöttelin omiani ja "haastattelin" hääparia. Lahjakortteja lukuunottamatta lahjat jätettiin esille  ja vieraat saivat käydä katselemassa niitä. Minä keräsin ne sitten jossain vaiheessa pois  kuljetusta varten.

.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Minäkään en ole ikinä ollut häissä, jossa lahjat oltaisiin avattu juhlan aikana ! Me ainakin tahdomme fiilistellä vasta seuraavana päivänä kahdestaan lahjojen, korttien ja kuvien parissa ! :) Riippuu varmaan myös juhlien luonteesta, että avataanko lahjat itse juhlassa vai ei. Jokainen tavallaan ! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sama juttu - ei ollut tullut mieleenkään että lahjat avattaisiin häissä. Taas tuli sellainen olo että oonko mä ihan tahvo kun en tajua mitään. En siis tiennyt ennen naikkareiden seuraamista että on olemassa sellainen asia kun hääkarkit..  :girl_cray:

 

Kinuski - tämä on vaarallinen paikka. Minäkin olen ollut vakuuttunut mitä kaikkea häihini ei varmasti tule.... Mutta kuinka ollakaan ei kulunut montaakaan päivää tääle palstalle tulemisen jälkeen, kun minulla oli jo paperikassillinen hääkarkkeja pakattuna loruineen päivineen. Ja monta muuta uutta huomiota....

 

 

 

Mutta sitten lahjojen avaamiseen.

Pääsääntöisesti häissä, joissa olen ollut, lahjat on avattu tai ne on pakattu sellofaaniin. Se on sellaista mukavaa "jaloittelu" ohjelmaa, kun vieraat käyvät tutkimassa häälahjapöytää.  Tosin, jos hääpari ei ole avannut lahjoja, niin ei se minua ole haitannut. Se on kuitenkin hääparin oma asia miten toimii. Kumpikin käytäntö siis ok.

 

Omissa häissämme tuskin tulee olemaan häälahja pöytää, koska olemme toivoneet ettei meitä muistettaisi lahjoin.

Link to comment
Share on other sites

Mä en muista häitä, joissa lahjoja ei olisi avattu ainakin osittain. En kyllä ole ikinä nähnyt sitä ohjelmanumerona niin, että hääpari jopa kuuluttajan kera avaisi häälahjat vieraiden katsellessa. Kaaso tai joku muu lahjavastaava on ottanut rahakuoret talteen ja asetellut lahjat kauniisti lahjapöydälle niin, että oikea kortti pysyy oikean lahjan mukana. Useimmiten tuntuu olevan samantapaista ajankuluviihdettä korttien tutkailu kuin vieraskirjan tai polttarikansion selailukin.

Luulen, että vaikka lahjat olisivatkin esillä se ei estäisi sitä etteikö seuraavana päivänä voisi kahden kesken tutkailla lahoja. En usko, että itse ainakaan ennätän lahjoja juuri tiirailla vaikka ne esillä olisivatkin. Eikä se jotenkin tee tietyn lahjan saamisesta vähemmän ihanaa, vaikka joku vieraista sen nyt olisi nähnyt ennen meitä.

Mutta juu... eipä tulisi mieleen omin luvin availla kenenkään muun lahoja tai kinua niitä nähtäväksi.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei olisi ollut aikaa missään vaiheessa juhlaa avata lahjoja, emmekä kyllä muutenkaan niitä olisi ryhtyneet juhlassa availemaan. Ilta meni tosi nopeasti ja aikaa ei harmiksemme jäänyt edes niin paljon, että olisimme päässeet kunnolla juttelemaan jokaisen vieraan kanssa. Sen verran näitä lahjoja availtiin, että kaasot avasivat kortit ja ottivat rahalahjat talteen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...