Guest Schwan

Mitä teillä on kahvi-avecina??

137 viestiä aiheessa

Meillä tarjotaan kahvin kanssa Larsen VSOP konjakkia jonka pitopalvelu tarjoilee suoraan pöytiin. Likööristä emme ole vielä päättäneet otetaanko vai ei, mutta saattaa olla että muutama pullo Xante "naisten konjakkia" löytää tiensä häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös Larsen VSOP sekä Calvadosia (en muista nyt merkkiä, en itse sitä juo) ja Amarettoa. Baileysta mietittiin, mutta sitten olisi tullut niin paljon puolilasillisia. Tarjoillaan kakkubuffapöydästä, jossa tarjoilija kaataa juomia menekin mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaloviina *

Teekkareita, kun ollaan niin muu tuntuis pyhäinhäväistykseltä :girl_wink:

Avec aikaan on tarjolla toki myös esim viiniä, eli jos jollekulle ei avec maistu, mutta haluaa silti tissutella, se onnistuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kahvin kanssa Martell V.S. sekä Lignell & Piispasen Mesimarjalikööri.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee jonkun merkkinen calvados ja Talea-likööri.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
:) Muokattu: , käyttäjä: martsu79

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miten teillä muilla on tarjoiltu kahvin avecit? Snapsilaseissa vai jossain muussa? Hoitaako pitopalveluhenkilökunta niiden tarjoilun? Vai pitääkö meijän itse ne huolehtia laseihin ja pöytiin? Apua ku en tiiä... Kiitos vastauksista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lasivalinta on kiinni juoman laadusta :girl_wink: Eli meidän häissä aveceina on konjakki & likööri (normiratkaisut...), jolloin konjakkiannos (4 cl) tarjotaan yleisimmin nk. aromilasista ja likööriannos (4 cl) yleisimmin nk. liköörilasista. Huomioitavaa on se, että nykyään varsinaiset asiantuntijat pitivät konjakin nauttimista kahvin kera suorastaan konjakin tuhlauksena (yhtäaikainen kahvin nauttiminen tappaa kaikki mahdollisuudet oikeasti maistaa laatukonjakki) ja että se suositetaan tarjottavaksi nk. tulppaanimallisista laseista (jotta alkoholin haihtumapinta ei olisi niin suuri). Lisäksi kannattaa huomioida, että liköörilaseja löytyy todella monenmuotoisia ja -laisia, joten sellaista "oikeaa liköörilasia" on varsin vaikea määrittää. Sellainen lasi joka siis miellyttää, on käytännöllisin tai löytyy pitopalvelulta/astianvuokraajalta on ihan fine :girl_smile:

This being said, suomalaisissa häissä kahviavecit ovat hyvin yleisesti konjakki & joku likööri ja ne tuodaan tarjolla yleensä aromilaseissa ja pienehköissä (ei yhtä pienissä kuin sanpsilasit) liköörille sopivissa laseissa. Myös likööri voidaan tarjoilla aromilaseista...

Omissa häissämme pitopalvelu kaataa avecit laseihin ja tarjoilee niitä pöydissä istuville vieraille sen jälkeen kun nämä ovat itse hakeneet kahvinsa/teensä & kakkunsa noutopöydästä. Pitopalvelusta riippuen tarjoilijoiden palkan lisäksi voidaan veloittaa kiertoilmaisuin nk. kaatopalkkioita (ja kiertoilmaukset ovat käytössä koska erillisten kaatopalkkioiden veloittaminen on oikeastaan kiellettyä).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ookoo, kiitos vastauksesta :) Pitääpä pitopalvelua tentata, että minkäalaisia laseja löytyy ja niin pois päin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan maistanut Dooley's Espresso-likööriä? Onko yhtä "imelää" kuin originaali?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee varmaankin joku konjakki, Baileys Original ja sitten ajattelin etta olisi kiva olla joku suomalainen likoori, tyyliin Lapponia lakkalikoori tai jokin mustikkalikoori. Taytyisi vaan maistella jotain suomalaisia likooreita jossain valissa, en yhtaan tieda onko ne ihan kamalia tai etta mika olisi hyva? Koska vieraista n. puolet tulee ulkomailta, olisi kiva tarjota kotimaisiakin makuja :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli yhden tähden Jallua ja Vana Tallinnaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä aveceina konjakki (Larsen VSOP) sekä joku perus kermalikööri.

Mitenköhän nuo määrät? Onko puolet ja puolet hyvä vai meneeköhän jompaa kumpaa selvästi enemmän?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pahoitteluni jo valmiiksi sivistymättömyydestäni näissä avec-asioissa. En itse juo tavallisesti alkoholia ollenkaan ja olen ihan pihalla avec-käytännöstä :)

Olisiko ihan typerä/etiketin vastainen idea tarjota liköörin/konjakin sijaan tavallista viiniä? Juhlimme ravintolassa ja viineistä olemme saaneet neuvoteltua hyvän, melko siedettävän pullohinnan. Avecit maksavat reilusti yli kaksinkertaisen hinnan viiniin verrattuna ja ravintolassahan tunnetusti sitä rahaa viinaksiin palaa.. Miten siis on, voiko ruoalla tarjoiltua viiniä tarjota myös jälkiruoalla? Meille ei ole tulossa hääkakkua vaan ihan tavallinen jälkiruoka, esimerkiksi creme bruleeta (brûlée?)/mansikkasorbettia/tms. Vaihtoehtona olisi toki myös jälkiruokaviini, mutta senkin hinta on aika suolainen koko vierasjoukolle laskettuna.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä konjakkia (RemyMartin), Baileys Orginalia ja karpalolikööriä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko ihan typerä/etiketin vastainen idea tarjota liköörin/konjakin sijaan tavallista viiniä?

Meille ei ole tulossa hääkakkua vaan ihan tavallinen jälkiruoka, esimerkiksi creme bruleeta (brûlée?)/mansikkasorbettia/tms. Vaihtoehtona olisi toki myös jälkiruokaviini, mutta senkin hinta on aika suolainen koko vierasjoukolle laskettuna.

Itse olen ravintola/pitopalvelussa töissä, enkä koskaan ole ollut missään tilaisuudessa, jossa kahvin kanssa tarjotaan ruokaviiniä - on se kieltämättä vähän hassua, makuyhdistelmä ei oikein toimi. Jälkiruokaviiniäkään en lähtisi KAHVIN kanssa tarjoamaan, ensin jälkkäriviini + jälkkäri, sitten vasta kahvi erikseen tarjoiltuna (virallisesti menee näin). Ylijääneet avatut viinipullot voi monesti pyytää tarjottavaksi myöhemmin illalla, esim. vaikka samaan aikaan mahdollisen boolin kanssa.

Tiedän, ettei meidän suvuissa monikaan noita ruskeita juo, joten jätämme ne suosiolla pois kokonaan ja tarjoamme vain kakkua ja kahvia. Hintakin aveceissa (varsinkin ravintoloissa) on oikeasti tosi korkea, joten niiden poisjättö on ihan normaalia, suosittelen siis sitä vaihtoehtoa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä aveceina konjakki (Larsen VSOP) sekä joku perus kermalikööri.

Mitenköhän nuo määrät? Onko puolet ja puolet hyvä vai meneeköhän jompaa kumpaa selvästi enemmän?

Tämä riippuu yleensä vieraiden sukupuolijakaumasta, karkeasti jaoteltuna suurin osa naisista juo likööriä ja miehet konjakkia. Kermalikööristä olen tosin huomannut, että se uppoaa varsinkin nuoriin miehiin! :D yleensä konjakki on kuitenkin suositumpi vaihtoehto.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Seurakunnan tiloissa ei saa alkoholia tarjoilla, joten avecia ei tule :(

Tosin, moni tulee myös Siunaamistilaisuuteemme autolla, joten harmillista olisi tarjota myös sen takia, että osa saa vain hömpsyt :/

Ehkä vihkimisen jälkeisissä kahvittelutilaisuudessa voidaan liköörihömpsyt tarjota, sinne todennäköisesti kaikki tulee julkisilla :D

Ainoa vain, että ei tule montaa, joka alkoholia ottaa :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaihtoehtoina Meukowin VSOP:tä ja perus- Baileysiä.

Viskiäkin ostettiin pullo, mutta vielä ei ole varma, laitetaanko se jo kahvipöytään esille, vaiko vasta illemmalle. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos avusta essi. ^_^ Ehkä me vain jätetään avecit kokonaan väliin.. Toivottavasti eivät sukulaiset ala nipottamaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos avusta essi. ^_^ Ehkä me vain jätetään avecit kokonaan väliin.. Toivottavasti eivät sukulaiset ala nipottamaan!

Tuskinpa edes huomaavat sen puuttumista ;) ja jos teidän juhlintaa tärkeämpää on saada konjakkihömpsy niin ei varmaan haittaa, vaikka ko. vieraat lähtisivät samantien sitä kotiin juomaan :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taidat olla oikeassa ;) Tuskinpa sen puuttuminen kokonaisuuden kannalta on niin merkityksellistä.. Saadaanpa iltapala sitten niiden tilalle, melkein samalla hinnalla ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään