Jump to content
Naimisiin.info

Onko mies tossun alla, jos ottaa naisen nimen?


Ei

Recommended Posts

Guest Janita Puullat

No ei todellakaan ole!! Musta se on enemmänkin modernin nuorenmiehen kunnioitusta vaimoaan (tulevaa) kohtaan ja jos vaimoke ei tahdo vaihtaa nimeään, mikä ongelma siinä on jos mies vaihtaisi?? Vanhat, kankeat perinteet joutaa tältä nimipuolelta romukoppaan! *tyttö joka pitää oman sukunimensä.. tai ottaa miehen nimen*

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mies, joka ottaa vaimonsa sukunimen, tekee sen omasta tahdostaan, koska kyseessä ei ole sosiaalinen pakko vaan vapaa valinta.

Täysin samaa mieltä!! Tosin meillä on jo anoppi ilmoittanut sulholle, että ei voi ottaa mun nimeä koska ei liity mitenkään mun sukuun  ??? ??? :o ja koska isänsä suuttuu jos ottaa mun nimen....

Hohhoijaa sanon minä! Mehän otetaan ihan ne nimet mitä itse halutaan!  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Heh, no ei tosiaankaan ole!  ::) ;D Mun mielestä itse kysymyskin on jo huvittava, ikävää vaan huomata, et parikymmentä prosenttia naikkareista on niin ahdasmielisiä, että kuvittelee äijän todellakin olevan tossun alla, jos ottaa vaimonsa nimen. Ja juu, meillä mies ottaa mun nimen, ihan omasta vapaasta tahdostaan.  8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest maijamaitoparta

No ei tietenkään ole. kaveripiirissä kaksi miespuolista ystävää on ottanut vaimon sukunimen. kolmas pari piti kumpikin omat nimensä. Oma mieheni ei tosin minun nimeäni ota, mutta meillä tämä ei kyllä ole ongelma, koska oma nimeni lukeutuu suomen yleisimpiin sukunimiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Sinänsä hassu kysymys, nimittäin tilanteet ovat kai aika yksilöllisiä. Luultavasti joku mies, joka ottaa naisen sukunimen on hyvinkin tossun alla ja toinen taas ei ole. Samoin joku miehensä nimen ottava nainen saattaa olla nyrkin ja hellan välissä ja joku toinen ei. Yleisellä tasolla ajatellen nimivalinnalla ei ole mitään tekemistä perheen päätäntävallan kanssa, mutta ihan varmasti on parisuhteita, joissa tämä nimiasiakin on vallankäytön väline.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ei, mielestäni mies ei todellakaan ole tällöin tossun alla.

Oma sulhaseni aikoo naimisiin mennessämme ottaa minun sukunimeni. Itse en tähän mitenkään painostanut, ilmoitin, että minä pidän nimeni, hän saa tehdä omalleen miten tykkää. Sulho kun pitää minun nimestäni, niin päätti sitten ottaa sen, ja totta kai olen siitä tosi iloinen.

Minua kuitenkin ärsyttää se, että aivan varmasti osa ihmisistä tulee ajattelemaan (ja mahdollisesti myös kommentoimaan) että mieheni on tossun alla, kun ottaa minun nimeni. Itseäni tämä ärsyttää, koska esiemrkiksi veljeni ajattelee sulhaseni nytkin olevan 'tossun alla' vain siksi, että hän on kiltti - ja sehän ei todellakaan ole totta. Se, että joku on kiltti, ei kerro välttämättä mitään siitä, miten asiat suhteessa päätetään.

Niinpä siis koen ärtymystä tästä jo valmiiksi :D Koska minua loukkaa se, että a) sulhoani pidettäisiin tahdottomana tossukkana, jota hän ei ole, ja B) että minua pidettäisiin kamalana pirttihirmuna, jota minä en ole.

Näin.

Muokattu: , käyttäjä: Undo
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Jos naisen sukunimi on erityinen, esim. tuttu Suomen historiasta tai muuten tärkeä, siitä vaan. Jos herra Jokinen vaihtaa nimensä vaimonsa Mäkiseen (toim. huom.: repäisty yleiset esimerkkinimet hatusta, ei mitään pahaa ketään kohtaan jnejne...), en pitäisi ratkaisua erikoisen miehekkäänä, paremman sanan puutteessa.

Oman lukunsa muodostavat ne tapaukset, jossa mies haluaa päästä eroon omasta nimestään vaikka karsean lapsuuden takia (niitäkin löytyy).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 9 months later...
  • 2 weeks later...

Minä olen vaihtanut sukunimeäni jo ennestään mm. yksinhuoltaja-äitini avioliiton myötä lapsena, naimisiin mennessä, eron jälkeen takaisin tyttönimeen... Lisäksi oma sukunimeni on harvinainen ja sopii etunimeeni todella hyvin.

Miehellä on myös harvinainen nimi, asuinpaikkakunnallamme tosin vähän huonomaineinen eikä sovi omaan etunimeeni niin hyvin kuin omani. Sanoin miehelle että mielellään en enää vaihtaisi kun olen jo niin moneen kertaan sen joutunut tekemään, mutta annoin lopulta päätösvallan miehelle ja sanoin että pääasia on että koko perheellä olisi sama sukunimi, oli se sitten hänen nimensä vai omani.

Mies päätti aivan oma-aloitteisesti ottaa minun nimeni ja enkä minäkään nyt enää välty uuden ajokortin tilaamiselta kun samalla kun naimisiin mennään meinaan ottaa viralliseksi etunimekseni kutsumanimeni ja tipauttaa alkuperäisen etunimeni litaniasta pois. Tasa-arvo kunniaan ja vaihdetaan nimiä siis molemmat omalla tavallamme. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...