Jump to content
Naimisiin.info

Vain yksi sormus


Recommended Posts

Kun hankimme kihlasormuksia, ihastuin niin kauniskorun sormukseen, johon mielestäni ei sovi toinen sormus rinnalle. (minulla kun on niin lyhet nakit muutenkin)

Häitä vietetään syyskuussa, joten ajattelin että vaikka nyt tuo sormus on sormessani kihlana, niin kirkossa tuo sormus siunataan vihkisormuksenakin eli siis kihla ja vihki on sama sormus. Myyjäkin vakuutti että näinkin voi tehdä ja kukaan muukaan ei ole moittinut päätöstäni (varsinkaan sulho, hänenhän ei nyt tarvitse maksaa toista sormusta!) Itse olen ollut tyytyväinen päätökseeni ja kaiverrutin samalla kaksi päivämäärää sormukseen. Mutta onko todella hassua pitää vihkisormusta sormessa ennen vihkimistä? Vaikka tällä hetkellähän se on "vain" kihla...

Onko muita joille ei tule kuin yksi sormus? Joka on siis samalla kihla. Enhän ole aivan outo? Varsinaisesti sormuksia vastaan minulla ei ole mitään, mutta ihastuin vain tuohon sormukseen ja ajattelin että se riittää yksinäänkin...

Edited by -Tiitu-
Saman aiheen ketjuja yhdistetty
Link to comment
Share on other sites

Guest Rokkimorsian

Meillä oli alunperin tarkoitus pitää leveät hopeiset Kalevala- kihlamme (oikeasti kyllä miesten sileä sormus) myös vihkisormuksina, mutta koska leveä sormus on käytössä osoittautunut varsin epämukavaksi minun "lyhyille nakeilleni" ja hopea ei näytä olevan riittävän kestävä materiaali, päätimme hankkia molemmille uudet sormukset vihkisormuksiksi ja panna häiden jälkeen "vanhat kihlat" naftaliiniin. Eli yhden sormuksen nainen tulee minustakin... ja olisi tullut vanhalla kihlallakin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei olla päästy vielä kauppaan kihloja ostamaan ja olenkin kovasti pähkäillyt tämän asian kanssa. Tykkäisin kovasti leveämmistä sormuksista, mutta sormeni ovat lyhyenlaiset ja mietinkin, miten sovittaa näihin "nakkeihin" kaksi sormusta... Mielessä onkin käynyt, josko ottaisin nyt jo kihlaksi sen kauneimmista kauneimman, johon sitten kaiverrettaisiin myös hääpäivä!

Link to comment
Share on other sites

Kiva että on muitakin, jotka pohtivat "vain" yhtä sormusta!

Rohkasen sinua Viliina hankkimaan jo nyt sen kauneimman, varsinkin jos tiedät millaisen sormusksen haluat ja hääpäivä on päätetty (eikä ole kovin pitkän ajan päässä). Niitäkin on kauniita, joissa kaksi kapeaa sormusta nivoutuu yhteen leveämmäksi. Näin kihla olisi kapea, mutta yhdessä vihkin kanssa niistä tulee yksi leveä...

Nykyisin kai on niin montaa tapaa pitää sormusta, eikö useat siirrä kihlansa oikeaan käteen (tai naftaliiniin, kuten rokkimorsian), jolloin vasemmassa nimettömässä on myös vain yksi sormus? Itsehän sen tiedän, että olen naimisissa, vaikkei sormusmäärä lisäänny.

Olisin varmaan tehnyt toisin, jos hääpäivä olisi hamassa tulevaisuudessa, mutta kun järjestelyt lähtivät heti kihlautumisesta käyntiin, niin ajattelin heti sitä kauneinta, jonka hankkiminen olisi muutenkin ollut edessä. Tosiasiassa ostohetkellä vielä ajattelin, että voin teettää tuon sormuksen mallisen kultaisen yksinkertaisen rinkulan vihkisormukseksi, mutta tulin toisiin ajatuksiin, kun mietin että ainoa syy sen hankkimiseen olisi se että olisi kaksi sormusta. Eipä tavallinen rinkula säihkyisi kuitenkaan timanttisen rinnalla, eikä nuo sormukset niin käteviä ole käytössä.

Link to comment
Share on other sites

Itselläni on vain yksi sormus, jonka hankimme vihkisormukseksi. En halunnut kahta sormusta, ja olen ollut todella tyytyväinen ratkaisuuni. Upea sormukseni pääsee näin yksinään paremmin oikeuksiinsa ja on kaiken lisäksi erittäin käytännöllinen.

Link to comment
Share on other sites

Guest _Netta_

Appelsiini kaiken varalta jos et vielä tiedä niin tohon kaunis koru sormukseen on saatavana kivetön sormus myös

Harkitsin yhdessä vaiheessa itselleni semmoista ja sit kaveriksi tuota mikä sulla on mutta valkokultasena ja yhdellä kivellä... muutin kuitenkin mieltäni ja nyt mulla on 2 "tavallista" valkokultasta rinkulaa...

Link to comment
Share on other sites

Meillä miehen kihlasormus on hänen sekä kihla- että vihkisormus. Vihkipäivämäärä kaiverretaan sormukseen kylläkin vasta viikkoa-kahta ennen hääpäivää. Itselleni tulee kihlan lisäksi vihkisormus ja näin ehdottomasti haluan, mutta ymmärrän kyllä myös vaihtoehdon, että on vain yksi sormus. Käsittääkseni vain suomalaiset ja ruotsalaiset käyttävät kahta sormusta (kihla+vihki), kun taas muualla maailmassa kihlasormus on iso ja näyttävä, koska se on ainoa sormus. Saa korjata jos olen väärässä, mutta näin olen mielestäni jostain lukenut.

Link to comment
Share on other sites

Minä vaihdan myös kihlani oikeaan käteen ja pidän vasemmassa vain tulevaa vihkisormustani. Vihkisormukseni tulee todennäköisesti olemaan noin 5 mm:nen yhdellä timangilla varustettu valkokultasormus. Kahdeksan vuotta sitten hankittu 2 mm:nen keltakultainen kihlani ei mielestäni sovi tämän tulevan vihkisormukseni viereen, joten se saa siirtyä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olen niin ihastunut kihlaani, että haluan siitä myös vihkisormuksen, ihan niinkuin Appelsiinikin. En tunne oloani kotoisaksi paksussa sormusyhdistelmähässäkässä. Kihlastani riittää minulle vielä pitkäksi aikaa uutuuden viehatystä. Sanoin sulholleni että vaikka 10 vuotishääpäiväksi voi ostaa uuden sormuksen, sitten voi elellä jo "vanhan rouvan elkein"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Appelsiini!

Meillekin tulee vain yhdet sormukset. Minun sormukseni on Kalevalan Kaunis Korun Duo, johon ei voi edes yhdistää mitään muuta. (Mielestäni) Ja vaikka sormeni ovat pitkät, ei nivelväliin mahtuisikaan enää muuta. Sormus oli mielestäni ihana ja ihanan erikoinen, joten siksi päätin valita sen. Myös mieheni pitää yhden sormuksen ajatuksesta.

Kukaan ei ole kummastellut valintaani ja liikkeessäkin sain ihanaa palvelua.

Päivämääriä meille ei tule lainkaan, tekstiä vain. Mielestämme päivillä ei ole niin merkitystä, rakkaudella vain. Pitää siis yrittää muistaa ulkoa...

Tee vain rohkeasti oma valintasi,

Pikku

Link to comment
Share on other sites

Guest pallero

jep, mulla myös yksi sormus! tällä hetkellä se on leveä valkokultainen, ja hääpäivään mennessä siihen lisätään timantteja. ei ole mun mielestä siis ollenkaan huono idea! vähänkin lyhyissä sormissa näyttää aika tökeröltä, jos ne on tungettu sormuksia täyteen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Taalla myos vain yksi sormus. Ollut kohta kaytossa vuoden ja hyvin toimii!

Mun kihlasormus kun oli kauniskorun paksu silea hopeinen ontto rinkula - eli ei siihen olisi oikein voinut edes yhdistaa mitaan.

Paadyin sitten platinaiseen n.5 mm paksuun sormukseen jossa on nelja timattia (nelion muodossa).

Eipahan jaa ihoo siihen kahden sormuksen valiin ja muutenkin paasee se yksi sormus enemman 'oikeuksiinsa'.

Link to comment
Share on other sites

Haluaisin platinasormuksen isolla timantilla, joten luultavasti rahavarannot vaativat vain yhden sormuksen ostoa. Ajattelin pyytää toista sormusta sitten, kun olen synnyttänyt lapsen. Joku motivaatiohan siihenkin tuskaan pitää olla

Link to comment
Share on other sites

Guest Linn

Minulle tulee vasempaan käteen varmaankin vain yksi sormus - kun ostettiin vihkisormusta niin varmistettiin kyllä että se sopii kihlaan mutta mitä pitempään ollaan asiaa puntaroitu niin tuo vihkisormus on niin älyttömän kaunis että se menettää kyllä jotain oleellista jos siinä rinnalla on toinen sormus. Siirretään siis luultavasti kihlasormus oikeaan käteen kun saan vihkisormuksen vihkimisessä vasempaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minulla on sama pohdinta ollut jo pitkään. Valitsin kihlasormuksen vihkisormusten puolelta (neliötimantti) ja pidän siitä valtavasti. Kävin katsomassa siihen yhdistettäviä malleja ja yksikään ei oikein istunut. Tavallinen, timantiton sormus taas teki mielestäni kädestä vanhan näköisen. Siis minun kädestäni, älkää nyt loukkaantuko.

Ajateltiin sulhon kanssa sitten, että saan uuden sormuksen jonakin hääpäivänä. Säilyypä jännitystä tulevillekin vuosipäiville

Link to comment
Share on other sites

Guest helsu

Onko kukaan alkanut käyttää häiden jälkeen pelkkää vihkisormusta? Minulla on kyllä ihan nätti kihlasormus, joka sopii hyvin yhteen vihkisormuksen kanssa - mutta jotenkin on mielestäni siromman näköistä käyttää pelkkää kivellistä vihkisormusta. Ajattelinkin häiden jälkeen, ettei välttämättä tarvitse käyttää kihlaa olenkaan...

Näissä asioissa kukaan ei tietenkään sanele miten tulisi menetellä, mutta olisi kiva kuulla jos joku muu on jättänyt kihlansa pois naimisiinmenon jälkeen? Ei taida olla kovin tavallista...

Link to comment
Share on other sites

Guest HannaKristiina

M pitää kihlaa oikeassa ja vihkisormusta vasemmassa nimettömässä. Oman kihlani olen hävittänyt jo vuosia sitten eli pelkällä vihkisormuksella on pärjätty kohta pari vuotta. Tosin se on iso & näyttävä - siis leveä, ei kivi-osastolla ;D , joten se ajaa asiansa mainiosti.

Link to comment
Share on other sites

Guest bamesh

Pohdiskelin ortodoksina juuri tuota, että eikös vanha tapa ole se, että naisella kihlasormus on myös vihkisormus ja mies saa sormuksensa vasta vihittäessä ja soitin kirkkoherranvirastoon, että miten on tapana; mulle kerrottiin, että kummallakin tavalla tehdään. Minulle löytyi niin ihana sormus, ettei sen rinnalle sovi toista, joten oli ihan selvää, että siitä tulee myös vihkisormus. Hääpäiväkaiverrus tehdään vasta vähän ennen häitä ja mies saa oman sormuksensa sitten vihittäessä, tää sopii meille hyvin. Mutta minä voin iloita sormuksesta jo nyt, varsinkin kun vihkimiseen on enää muutama viikko!

Link to comment
Share on other sites

Aion pitaa vain yhta sormusta. Kihlasormus joka vuonna -97 ostetiin on vahan...no, emme kumpikaan enaa pida siita erityisemmin. Oli vahan sellainen halpismalli ja keltakultaa, jota en ole vuosiin enaa "osannut" pitaa; Joten miehen" luvalla" en ole kihlasormusta pitanyt enaa.

Link to comment
Share on other sites

Pohdiskelin ortodoksina juuri tuota, että eikös vanha tapa ole se, että naisella kihlasormus on myös vihkisormus ja mies saa sormuksensa vasta vihittäessä ja soitin kirkkoherranvirastoon, että miten on tapana; mulle kerrottiin, että kummallakin tavalla tehdään. Minulle löytyi niin ihana sormus, ettei sen rinnalle sovi toista, joten oli ihan selvää, että siitä tulee myös vihkisormus. Hääpäiväkaiverrus tehdään vasta vähän ennen häitä ja mies saa oman sormuksensa sitten vihittäessä, tää sopii meille hyvin. Mutta minä voin iloita sormuksesta jo nyt, varsinkin kun vihkimiseen on enää muutama viikko!

Me käytiin eilen kiillotuttamassa sormuksemme. Eli siis meille tulee vain nämä kihlat. Jo ihan rahan takiakin, mutta nämä ovat niin paksut, että ovat yksinäänkin näyttävät.

Link to comment
Share on other sites

Me mennään taas salaa naimisiin ulkomaanmatkalla syyskuussa. Kukaan ei odota meidän sitä tekevän emmekä halua kenenkään epäilevänkään, joten emme ole hankkineet kihlasormuksia tai ylipäänsä kertoneet suunnitelmasta kenellekään. Näin ollen meille molemille tulee vain yhdet sormukset, tuntuu oikein kivalta vaihtoehdolta! Ostetaan sormukset kuitenkin Suomesta, ettei mene loma sormuksen perässä juoksemiseen  ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...