Jump to content
Naimisiin.info

Kuka maksaa häänne?


Guest Aukeroinen

Recommended Posts

Meillä puolet häistä maksamme puolison kanssa, ja vanhempani maksavat toisen puolikkaan.

Milloinkaan en ole vanhempiani pyytänyt osallistumaan häihin, äitini vain ilmoitti joskus vuosi pari sitten (hyvissä ajoin ennen kihlautumista), että he voivat/haluavat osallistua tuleviin häihin samanlaisella panostuksella kuin millaisella summalla olivat osallistuneet pikkusiskon häihin. Toki olisimme saaneet itsekin maksettua häät, nyt sitten vaan voidaan kutsua enemmän sukulaisia sekä pitää juhlat aikaisemmin suunniteltua hienommassa paikassa.. ja voimme tehdä fancymman häämatkan.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Kumpikaan meistä ei ole siunaantunut pohattaperheeseen, joten itse "joudumme" kustantamaan. Ihan mielellään tässä yritetään säästää niin monta tonnia kuin vain ehdimme, ja osaan kustannuksista otamme lainan. Budjetti on, suunnitelma on, mutta tasaiset tulot eivät ole, joten saapi nähdä miten käy.. Tietenkin molempien vanhemmat ovat tarjoutuneet auttamaan rahallisestikin, mutta vain muutamia satasia, ja itse asetin ehdon että nekin rahat ovat sitten etukäteislahjoja.

Link to comment
Share on other sites

Molempien, sekä minun että sulhon vanhemmat ovat eronneet aika päivää sitten ja kaikilla on uudet puolisot/perheet, jotka kaikkien onneksi tulevat todella hyvin toimeen keskenään, eikä mitään katkeruutta tai kränää ole ainakaan minun silmieni alla ilmennyt. Eli siis juhlitaan esim. yhdessä heidän lapsenlapsensa syntymäpäivää samassa paikassa yms.. Paitsi minun isäni, joka ei sen kummemmin ole yhteyksissä, enkä koe että siinä mitään menettäisin. Alkki kun on.

Pyytämättä siis tuleva anoppi ja appiukko puolisoineen ovat ilmoittaneet varautuneensa ja ennakoineensa meidän menevän lähitulevaisuudessa naimisiin, eikä siis mitään maksuja ole tarvinut kysellä. Myöskin tiedän, että äitini, sekä mahdollisesti mummoni vaivihkaa osallistuu kustannuksiin. Eli maksajia on "kaksi" molemmilta puolilta.. Ja toki itse maksetaan myös. Näin ei kenellekkään jää maksettavaksi omaisuutta.

Ollaan myös siinä onnellisessa asemassa, että molempien äidit onneksi älyävät pysyä kaukana esim. vieraslistasta. Meillä ei maksajat vaikuta kutsuttavien määrään, juhlapaikan/pitopalvelun valintaan yms.. Minusta tämä on itsestäänselvyys. :)

Link to comment
Share on other sites

Kokonaisbudjetti oli 18 000e, joka siis sisälsi aivan kaiken häämatkasta sormuksiin. Minun vanhemmat antoi 2000e (saman kuin siskolle, tosin siskolla se oli 2/3 budjetista), sulhasen äiti maksoi bändin ja lisäbussin n. 1300e, sulhasen isä antoi 1000e. Lisäksi kaikki vanhemmat maksoi yhdessä maistraatin jälkeisen häälounaan, yht. 500e.

18 000 - 4800e = 13 200e, eli melko reippaasti jäi vielä itsellekin maksettavaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Molempien vanhemmat avittaa parilla tonnilla ja loput maksetaan itse. Sillä budjetilla sitten mennään ja kaikki tarkentuu kun tiedetään kuinka monta vierasta häihin tulee (ilmoittautumisen deadline ihan kohta). Eli ilmoittautuneiden määrä vaikuttaa siihen, mitä tarjoillaan ja kuinka paljon viinaksia roudataan.

Link to comment
Share on other sites

Guest Mrs loveth samson

Olemme johtava rahan lainaus. Tarvitsetteko rahoitus ja olisit pettynyt pankit. Me rahoittaa tarjoukset Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa ja Australiassa. Voimme järjestää minkä tahansa omaisuuden lainananto. Vuodesta puiteluottoja Ostotilauksen, laitteiden rahoitus, Home jälleenrahoituksen, Home Equity and Home osto laina, ja rakentaminen laina, että SFR, Multi Family, asuin-ja rahoitus, Warehouse rahoitus. Tarjoamme myös Turvallinen ja vakuudettomia lainoja: Perinteiset ja henkilökohtainen lainat yksityishenkilöille, kaupallinen termi lainoja keskisuurten ja suurten yritysten hankkeisiin, Small Business Administration (SBA) laina pienen mittakaavan yrityksille, Angel rahoitus-ja start-up yritysten lainoja; investointilainoja . Hinnat ja maksut oikaistu riskejä ja hyödyntää. Meidän liiketoimista päätökseen mahdollisimman pian. Käytettävissä olevat varat vaihtelevat 5000 ja 20 miljoonaa. Kiinnostuneet henkilöt / yritykset olisi Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja osoitteesta - [email protected]

Link to comment
Share on other sites

Äitini maksaa häät lukuunottamatta sormustani, jonka mies maksaa. Olen äidin pieni prinsessa ja ainut lapsi, joten hän halusi maksaa häät ja suostuin ilomielin, koska vastavalmistuneena yritämme säästää työelämän alkumetreillä rahaa asuntoon. :girl_smile:

Vaikka häät eivät ole omasta lompakostani pois, olen yrittänyt tehdä mahdollisimman edullisia ratkaisuja ja tehdä itse koristeluja, leipomuksia ym. Juhlapaikka on valittu myös edullisimmasta päästä ja sinne saa viedä omat juomat. 90 hengen häihin äidiltäni kuluu varmaankin 2500-3000e, mihin sisältyy siis ihan kaikki ruuista minun pukuun. Omatuntoni ei kestäisi ravintolahäitä toisen lompakolla ja tykkään askarrella eli hyvä näin.

Link to comment
Share on other sites

Me maksetaan häämme itse. Alustavaa budjettia on laadittu ja säästötalkoot aloitettu. Ei tulis mieleenikään pyytää keneltäkään rahaa häitä varten kun aikuisina ihmisinä itse olemme naimisiin päättäneet mennä ja juhlistaa sitä järjestämällä n.80 hengen pileet :D Toki jos niitä rahalahjoituksia jostain suunnasta ilmaantuu (mitä epäilen kyllä vahvasti :P), niin ei varmaan niitä kieltäydytä ottamaan vastaan mutta lähtökohtaisesti kaikki kustannetaan omasta taskusta :)

Link to comment
Share on other sites

En muista olenko vastannut mutta nyt vastaan.

Aloitimme hääsuunnittelun siltä pohjalta, että kustannamme koko juhlat aivan itse ja sen mukaan siis mennään. Viime syksynä varauduimme 6000€ summaan, mutta näyttää siltä että alle 5000€ päästään (toki pikkukrääsästä saa äkkiä lisäkuluja, mutta yritämme pidättäytyä kaikesta turhasta). Budjetin alitus johtuu siitä, ettemme näillä näkymin joudu maksamaan bändistä mitään, joihin alunperin oltiin budjetoitu tuo 1000€. Kuka sen maksaa, sitä en tiedä kun minulle ei olla kerrottu, mutta bändin vetäjä on enoni, joka minulle kohteliaimmin ilmoitti että meidän ei tarvitse heidän kustannuksista huolehtia pätkääkään. Vahva aavistus bändin maksamisesta viittaa vanhempiini ja sisaruksiini.

N. 100 aikuista kutsutaan plus heidän jälkikasvunsa. Suurimman osan kustannuksista vie toki pitopalvelu sekä alkoholi.

Meidän onni on se, että osaajia on suvussa niin paljon, että kaikki tapahtuu suurin piirtein puoli-ilmaiseksi. Äitini ompelee, entinen duunipaikkani hoitaa pitopalvelun, miehen asustus tutun kautta liiviä vaille kunnossa, kukat tutulta yms... Ainoa, mistä joudumme maksamaan ns. täyden hinnan, on juhlapaikka (450€ to-ma), sinne ei valitettavasti ollut ennalta kontakteja :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Maksamme omat häämme myös pääosin itse. Tässä vuoden verran ollaan kituutettu ja 3kk päästä on sitten h-hetki..

Isäni osallistui pukuni ostamiseen 150e (puku 300e) sekä lupasi hankkia Tallinnasta viinit (10x3l) sekä kuoharit alkuun.

Tietenkin kaikki tarjottu otetaan vastaan, mutta sillä idealla lähdimme suunnittelemaan häitämme, että juhlimme läheisten sukulaisten kesken niin,

että voimme myös itse lopulta pippalomme kustantaa..

Häihin uppoaa näillä näkymin n.4000e, johon ei sisälly häämatkaa..

Link to comment
Share on other sites

Meillä vanhempani maksavat koska kuulemma "morsiamen vanhemmat maksaa häät". Noh mikäs siinä sitten. Itse maksetaan nyt ainakin sormukset, hääyö ja mahdollinen häämatka. Periaatteessa nyt kuitenkin itse maksetaan, porukat kai maksaa meille takasin sitten häiden jälkeen. Miehen vanhemmatkin kai jotain maksaa.

Link to comment
Share on other sites

Itse maksamme. Uskoisin, että ainakin oma isäni haluaa osallistua joihinkin kuluihin, mutta lähdemme kuitenkin liikkeelle sillä ajatuksella, että itse maksamme. Budjettimme näin alkuun on noin 6000e ja varmastikin tulee tuosta vielä nousemaan, mutta tarkoitus on joka tapauksessa jäädä alle 10 000e. Budjettiimme ei sisälly häämatkaa (ainakaan vielä).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Me pyrimme maksamaan kaiken itse, jonka takia häiden toteutumiseen onkin vielä niin pitkä aika. Sulhasen vanhemmat, tai ainakin anoppi, tulee tahtomaan auttaa järjestelyissä luultavasti rahallisestikin, mutta olemme päättäneet, ettemme ota raha-apua vastaan, sillä se olisi epäreilua omia vanhempiani kohtaan, joilla ei sitä rahaa ole lainattavaksi asti, vaikka kuinka tahtoisivat auttaa... Katsotaan nyt sitten, miten menee.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...