Jump to content
Naimisiin.info

Miten häissänne huomioidaan lapset?


salliska

Recommended Posts

Meillä on juhlapaikalla erillinen huone jonne laitetaan varmaankin värityskirjoja ja jotain muuta sälää jos keksii... Mutta muistan kyllä itsekin kun olin pieni että häissä viihtyi hyvin kun oli leikkikavereita, joten voi olla että nämä värityskirjat ovat lopulta aivan turhia. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

Ei tule meillekään leikkitätejä, puuhapusseja tai muuta vastaavaa (mutta ei myöskään kovin montaa lastakaan, ainakaan näillä näkymin). Sen sijaan tulee rennot kesäjuhlat kauniissa ja vehreässä pihapiirissä, jossa mahtuu leikkimään ja pelaamaan mielin määrin.

Meille tulee suunnilleen näin. Juhliin tulee 7 lasta, joista nuorin on 2. Siitä seuraavat 6,8 ja loput 10-12 v.

En näe tarpeelliseksi hirveätä ohjelma- ja puuhastelunurkkaa järjestää (eikä kyllä ole tilaakaan).

Luotan siihen että vanhemmat viihdyttävät/isommat osaavat jo olla. Pihalla on kylläkin leikkipuisto, jossa viihtyä.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häihimme tulee paljon lapsia kun pelkästään sisarusteni lapsia on hieman reilu 10. Häissämme ei siis nipoteta siitä, että lapsien pitäisi olla hiljaa ja paikoillaan. Mielestäni lapset tuovat omalla iloisuudellaan ihanaa eloisuutta ja rentoutta juhliin.

En ole vielä miettinyt tarkalleen, että mitä lapsille järjestelen, mutta tuskin mitään kovin suurta. Jotain pientä tehtävää sun muuta johonkin juhlapaikan huoneista. Voisi vaikka laittaa piirrettyjä pyörimään, tuoda leluja (mutta lelut pitää pitää huoneessa, ettei niitä saa viedä esim. pihalle), väritystehtäviä yms pientä mukavaa puuhastelua. Tosin lapset tuskin jaksavat kovin kauaa sisällä olla.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä on lapsille aivan oma huone, jossa leluja ja piirutusvälineitä sekä vanha VHS-soitin. Eikä se lasten ääni haittaa, onhan ne omatkin siellä osansa antamassa :) Ruokapuolessa sitten sen verran huomioitu, että käristyksen ja savulohen lisäksi tarjolla on niitä perinteisen tylsiä (?) lihapullia ja nakkeja. Alle 5-vuotiaita on reilusti juhlassa, joten uskon heille maistuu nämä ja mielikin pysyy täydellä vatsalla parempana.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minä printtasin netistä erilaisilta puuhasivustoilta tytöille ja pojille sopivia värityskuvia. Nippuna sitten lajittelevaan kopiokoneeseen, ja kanneksi askartelin tietokoneella hääaiheisen hauskan kannen jonka kopioin värilliselle paperille riippuen onko poika- vaiko tyttöaiheiset tehtävät sisällä. Kannessa oli kohta "Tämän hääaiheisen värityskirjan omistaa pieni taiteilija nimeltään:___________________" ja lapsi sai sitten värityskirjan mukaansa.

Meillä oli puuhahuone jossa palkattu lapsenvahti klo 21 saakka, värikyniä, dvd-leffoja, leluja jne jne. Tokihan lapset olivat juhlassa mukana miten halusivat, mutta yllättävän paljon värittelivät ja leikkivät ikäistensä kanssa. Pienimmät lähtivät sitten vanhempineen/hoitajan tullessa hakemaan oman aikataulunsa mukaisesti, isommat menivät myöhemmin nukkumaan juhlapaikan majoitustiloihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Luultavasti ei mitenkään, sillä meillä on suunnitelmissa lapsivapaat häät :).

Tosin juhlapaikka on sen verran iso, että siellä riittää kyllä huoneita myös lapsille jos niitä nyt jostain syystä päättäisimmekin kutsua. Luultavasti häihimme tulee kuitenkin vain pari lähes jo murrosikäistä serkkua, joten heitä varten emme varmaankaan ala pystyttelemään mitään pleikkahuoneita.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on juhlapaikassa koko yläkerta varattu lapsille, joita mitä luultavimmin tulee aikas paljon. Siellä on tv-ja dvd soitin sekä joitaki leffoja. LIsäks piirrustusvälineet ja jonkun verran leluja joita haen kotokotoa :)

Palkataan myös Mannerheimin lastensuojeluliitolta yks tai kaks hoitajaa, jotka sitten voi olla vahtimassa niitä lapsia jotka leikkii yläkerrassa ja sitten myös leikittämässä heitä. Hoitajia ei palkata kuitenkaan koko illaks, vaan muutamaks tunniks jotta lasten ei koko ajan tartte istua pöydän vieressä. Eri tilanne olis kesällä, jolloin lapset vois mennä ulos temmeltään, mutta talvella se on ehkä hieman hankalampaa.

Mun mielestä on ihanaa ku tulee paljon lapsia. Ne tuo aina sellaista elämää ja rentoutta :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ajatuksena olisi, että perheen pienimmille järjestetään hoitajat sekä oma tila, jossa touhottaa ja vouhottaa. Haluamme, että myös lapselliset voivat nauttia juhlastamme.

Tarkoituksena ei kuitenkaan missään nimessä ole lasten tuppaaminen yhteen huoneeseen, pois näkyvistä. Meidän mielestämme lapset kuuluvat hääjuhlaan, pieni mekkala ja kiljuntahan kuuluu vaan asiaan.:girl_smile: On kuitenkin varmasti hyvä järjestää muksuille jotain tekemistä, ettei aika käy liian pitkäksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä häät vasta 2013, joten en tiedä kuinka paljon lapsia on tulossa (=kuinka monella kaverilla on jo silloin pienokaisia).

Tällä hetkellä suvusta ja kaveripiiristä ei kovin montaa lasta löydy, ehkä 5kpl, mutta myös heille pitää järjestää kivat juhlat.

Ajatuksena olisi oma leikkitila lapsille, jossa lastenvahti. Leikkitilassa olisi myös oma "buffet" lapsille, limpparia, karkkia ja ehkä jotain pientä suolaista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä suunnitelmissa vapaamuotoinen hääjuhla vihkimisen jälkeen, jossa ensimmäisenä asiana jo se, että lapsien ei edes tarvitse yrittää pysyä hiljaa paikallaan vaan saavat tutkia taloa (tietenkin vanhempiensa ja talon henkilökunnan määrittelemissä rajoissa :girl_haha: ). Johonkin huoneeseen voisi juuri paperia ja puukyniä laittaa, jotta saavat vaikka piirrellä. Emme vielä ole varmoja juhlapaikasta, joten voi olla että juhlapaikalla itselläänkin on jotain viihdykettä lapsille tarjota. Minua itseäni ei haittaisi vaikka jossain huoneessa pyörisi lastenelokuvia koko ilta. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

lautapelejä, akuankan taskareita, värityskirjoja ja piirustus välineitä, mölkky, muovailuvahaa, pari lapsen vahtia, oma leikkitila yläkerrassa. ruokailuun on varattu possunfileen lisäksi lihapullia lasten takia, karkkibuffetista lapsetkin varmaan tykkää.

olen sitä mieltä (vaikka ei edes ole omia lapsia) että jos lapset viihtyy hyvin niin aikuisetkin viihtyy pitempään, kun ei tarvi niiden kiukuttelevien muksujen kanssa lähteä kotiin tappelemaan. meille kutsutaan noin 15 lasta, ikähaarukka 3vko-15vuotta

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa peräti 10 pikkulasta häihin, siis sen ikäisiä jotka eivät edes vielä syö tarjoiltavaa ruokaa. Lapsille tarkoitettu tila on aivan ruokasalin vieressä, joten sitä käytetään rauhoittumis/leikkitilana. Kun on näin paljon pieniä lapsia niin ei ole tarkoitus hankkia ketään erillistä vahtijaa, koska äitejäkin on sen verran että aina joku on paikalla. Vähän vanhempia lapsia on sitten noin 5, joten heitä varten laitetaan leluja, värityskirja yms.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ei mitenkään. hääinfoon laitoimme että emme järjestä lapsille ohjelmaa tai hoitajaa,vaan jokainen huolehtii itse lastensa viihtyvyydestä. toivomme että mahdollisimman moni jättää lapset kotiin (olisin halunnut lapsettomat häät, mutta jotenkin se ajatus ei koskaan päässyt toteutumaan kun kuitenkin oman tyttömme ja kummityttömme - morsiusneidot- haluamme mukaan meidän päiväämme..) oma tyttömmekin laitetaan kyllä hyvissä ajoin hoitajan luo nukkumaan.. ja meillä ei boolimaljoja tuoda pöytään ennen kuin nämä pienimmät on viety pois. tulossa on sen verran monta jotka pienessä hetkessä juovat liikaa (huono viinapää) ja käyttäytyvät sitten miten sattuu, tämä ei mielestäni ole pienille lapsille sopivaa. hehe, voi ne viinanhimoiset olla kiukkuisia jos vielä illalla 9 aikaankaan ei saa suun kostuketta ;) nii, on meillä siis viiniä ruuan kanssa kuitenki... sitä ei kukaan onneksi kisko kaksin käsin..

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä kutsussa ei edes tarvitse mainita sellaista, että lasten toivotaan poistuvan juhlasta illalla, sehän on vanhempien vastuulla eikö mielestäni siihen tarvitse hääparin puuttua! Tosin itse ymmärrän esim. sen, että kouluikäiset ovat juhlassa myöhempään jos vaan jaksavat tanssia ja touhuta.

Meidän häihin tulee 10 alaikäistä joista 6 on alle kouluikäistä, ja alkoholia kyllä tarjotaan ruokaviinien ja iltaboolin/oluiden/siidereiden muodossa, joten toivon kyllä että lapsiperheet tajuavat lähteä ajoissa pois :-)

Leikkinurkkausta olen ajatellut kyllä itsekin kun noita pieniä on noinkin "monta". Ja tämmöisiä juttuja:

- värityskuvia ja kyniä

- palapelejä

- kirjoja

- saippuakuplia

- tarroja

- jokin askartelu

- rusinoita ja maissinaksuja (niitä lasten suolattomia)

Olen päiväkodissa töissä ja olen tottunut siihen, että pienten lasten on todella vaikea keskittyä jos ei ole mukavaa tekemistä :) Istuminen paikallaan ei ole helppoa lapselle, enkä toivo että lapset juoksentelisivat sitten sisällä ympäriinsä varsinkin kun juhlatila on aika pieni! Ulkona kyllä on tilaa juosta kun juhlapaikka on keskellä metsää. Mitään sotkevaa en myöskään halua leikkinurkkaan, kuten muovailuvahaa tai vesivärejä.

Muokattu: , käyttäjä: _sinna_
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meidän iltapainotteiset häämme tulevat toivottavasti olemaan sekä perhejuhla, lastenjuhla että biletystäkin :girl_wink: Kutsujen suhteen toimimme niin, että kaverit saavat kutsun vain itselleen/pariskunnalle ja sukulaiset koko perheelle. Perheellisille kavereille laitamme kuitenkin tietoa, että jos haluavat ottaa lapsensa mukaan häihin, niin ottavat yhteyttä etukäteen hääpariin. Ideana siis se, että kaverit pääsisivät juhlimaan ilman jälkikasvua, mutta jos tämä ei innosta/onnistu (ei lapsenvahtia, lapsi ei ole tottunut muihin hoitajiin kuin vanhempiinsa, kyseessä pieni vauva, tms.) niin tottakai myös heidän lapsensa ovat tervetulleita. Omalla lapsellemme (häiden aikaan 4 v.) haluamme juhliin kavereita ja lapsille suunnattua tekemistä. Toisaalta haluamme myös itse pienen lapsen vanhempina päästä vähän bilettämäänkin kavereiden kanssa... Häiden kotisivuille tulee perheellisten osioon toive, että lapset poistuisivat juhlista viimeistään klo 22-23 (tämä siis ihan siksi että silloin tuodaan esille boolit ja alkaa aikuisten "disko"). Oma neitimme saa siis poikeustapauksissa valvoa tuonne noin klo 22 saakka, vaikka normaalisti mennään nukkumaan 20-21 välillä.

Hääjuhlassa tulee olemaan lapsille omat buffetti (alkuun vihanneksia ja naksuja kermaviilidipillä, pääruokana lihapullia, nauravia nakkeja, pastaa, muusia, tomaattikermakastiketta ja kermaviilidippiä sekä suklaalähde jälkiruokana), vaikka toki saavat ottaa aikuisille tarkoitetustakin buffetista ruokaa. Juomina lapsille on vettä, mehua, aprikoosin makuista kuplavettä ja maitoa. Lapsiperheille myös kuulutetaan jo heti ruokailun alkaessa, että lasten buffa on tarjolla ja että sinne voi siirtyä heti halutessaan. Hääkakut ovat tietenkin tarjolla kaikille. Jokaisen lapsen omalla paikalla on pieni puuhapussi, jonka sisältö on ikään ja mahdollisiin harrastuksiin sopeutettu. Bändi ei varsinaisesti soita lastenmusiikkia, mutta kaikki ovat kuitenkin tervetulleita tanssilattialle. Ainut lastenmusiikki tulee olemaan oman tyttären esittämä laulu ja häätanssimme loppuun soitettava Mustan kissan tango, jonka tanssimme yhdessä pikku neidin kanssa. Lasten pöytää ei ole vaan he istuvat perheidensä kanssa. Lapsiperheitä istuu varmaan jokaisessa pöydässä, mutta toki heidät pyritään sijoittelemaan niin, että lapset saavat vähän seuraa toisistaan/vanhemmat pystyvät parhaiten auttamaan pienimpiään/läsnä olevat isovanhemmat istuvat myös lähietäisyydellä/lapsista vähän välittävät aikuiset yksilöt on sijoitettu hieman kauemmaksi. Pääpöydässäkin istuu todennäköisesti neljä alle 5-vuotiasta, koska istumme yhdessä vanhempiemme ja sisarustemme perheiden kanssa. Ilmoittautumisen yhteydessä lapsiperheitä pyydetään ilmoittamaan tarvitsevatko he syöttötuolia ja ensimmäisinä ilmoittautuneet saavat ne tuolit, joita saamme haalittua kasaan.

Juhlapaikalla on myös lastenhoitovessa, jossa siis vaipanvaihto on mahdollista. Sinne tulee myös tuoli rauhoitettua imetyshetkeä varten, jos ei halua tai pysty salissa imettämään. Lisäksi leikkihuoneen läheisyydessä on pienet vessat, jotka merkitään "tytöille" & "pojille". Näissä luonnollisesti myös potat :grin: Nämä siis siksi eroteltu aikuisten käyttämistä vessoista, että leikki-ikäisen vessahätä ei välttämättä kauhean pitkää jonoa odottele :girl_haha: Leikkihuoneeseen on tulossa kyniä, paperia, värityskuvia, palapelejä, muutamia lautapelejä, kirjoja (myös sarjakuvia) ja palikoita/duploja/junarata omalle pöydälleen. Lisäksi vielä pehmopalloja, tyynyjä ja patjoja sekä mahdollisuus katsoa piirrettyjä. Naapurin kaksi nuorta toimivat leikkitäteinä viisi-kuusi tuntia. Lasten ei siis tarvitse mennä leikkihuoneeseen, vaan voivat halutessaan ottaa osaa varsinaisen hääjuhlan kaikkiin osioihin, mutta luulen että moni lapsi (ja ehkä vanhempikin) ilahtuu, jos esim. puheiden aikana on mahdollisuus tehdä välillä vähän muutakin kuin istua paikallaan ja "käyttäytyä nätisti" :girl_witch: Kaikki vieraat pääsevät myös askartelemaan vieraskirjan sijaan onnittelukortteja hääparille, joten askarteluosiokin on olemassa...

Link to comment
Share on other sites

Miehen mukaan raahataan meidän toinen telkkari ja dvd-soitin paikanpäälle ja läjä disneyn leffoja ym lasten leffoja joita saavat sitten katsoa. Lisäks paperia, kyniä ja väritystehtäviä.

Itsehän en olis huomioinut tämänkään vertaa, vaan antanu lasten olla siinä kaikessa mukana :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Itse en vielä tarkalleen ottaen tiedä, minkä verran lapsia meidän juhliin on tulossa, kun ei tuo sulho jaksa muistaa kaikkia serkkujensa lapsia. :D Mutta tosiaan, meidän juhlatilassa on erillinen huone, mikä ajateltiin antaa lasten käyttöön. :) Sinne sitten pientä puuhailtavaa, paperia ja kyniä yms. Jos lapsia vaikuttaisi tulevan runsaammin, ajateltiin että josko Mannerheimin Lastensuojeliiton kautta ottaisi muutamaksi tunniksi hoitajan/leikittäjän. Uskoisin että nämä lapset lähtevät myös ajoissa joko vanhempiensa tai mahdollisen hoitajan kanssa yöpuulle, kun illalla olisi tarkoitus kutsua lisää kavereita juhlimaan ja silloin alkoholia on sitten tarjolla, itse en ainakaan välitä lasten silmien edessä oikein juoda.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ollaan tultu nyt siihen tulokseen suunnittelujen myötä. Että lapsille tulee oma leikkitila yhteen huoneeseen, mihin leluja, piirustusvehkeitä, patjoja ja tyynyjä, telkkaria + dvd:itä.

Lisäksi sipsiä, popcornia, karkkipatukoita ja pillimehua. Sitten lapsille ajattelin koota pienet pussukat johon pientä tekemistä -> tytöille tyttöjen juttuja ja pojille poikien juttuja. Jotain samaakin kuitenkin kuten pienet tehtävävihkot, jotka tiimarista ostin 25senttiä kpl (oli joulukuosi päällä, mutta päällystin paperilla ja koristelin ääriviiva perhostarralla vaikka tuskin olisi lapsia haitannut), pieni pkt puuvärikyniä...

Ikähaitari lapsilla kuitenkin noin 1-vuodesta 12 vuoteen. 12 vuotiaalle ajattelin tehdä oman erityisen pussin, johon vähän jotain isompien tyttöjen juttuja kuten joku kiva lehti tms :)

Tää homma vaan yksinkertasesti tuntuu paisuvan käsistä kaikin puolin vaikka vain pienet häät tulossa ;))

Link to comment
Share on other sites

Guest Häät2011

Oletteko kattaneet pöydän lapsille eri tavalla kuin aikuisille?

Esimerkiksi viinilasiahan lapset eivät tarvitse. Entä ruokailuvälineet? Laitatteko tavalliset vai pienimmille pikkulusikat/haarukat? Vai ottavatko vanhemmat lapsilleen omat ruokailuvälineet mukaan?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille on tulossa kymmenkunta lasta, suurin osa kouluikäisiä (alle 5-vuotiaita näillä näkymin 1 :D).. Itse olen ajatellut huomioida lapset omalla menulla ja puuhanurkkauksella. Sinne piirustustehtävät, pelejä, leffoja, vähän herkkuja ym. tekemistä :) Olemme myös ajatelleet "palkkaavamme" jonkun tutun vähän katsomaan muksujen perään :) tietysti niin, että lapset ovat vanhempien omalla vastuulla (tämä "hoitaja" lähinnä vain katsoisi että leikit sujuu mahdollisimman rauhallisesti). Lisäksi olin ajatellut ulkopelejä, sillä juhlaväki tulee varmasti viettämään paljon aikaa ulkona.

Vaikka meillä ei olekaan lapsia, niin koen että lasten viihtyvyys kulkee aika lailla käsi kädessä vanhempien viihtyvyyden kanssa ja siksi haluamme että lapsille löytyisi tekemistä. Ja tunnen myös kaikki mukana juhlivat lapset sen verran hyvin, että heillä luultavimmin on vaihtovaatteet mukana ja römyävät loppujen lopuksi pihalla (eli puuhanurkkauskin saattaa loppujen lopuksi olla tyhjillään juhlien ajan :D)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...