Jump to content
Naimisiin.info

Kihloihin ennen vanhempia sisaruksia


"hallitus"

Recommended Posts

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest mira

Sisarusten välillä kateutta tai vääryyden tunnetta voi syntyä vaikka mistä. Miksei sitten kihlajärjestyksestä. Aikuiset ihmiset, älkää nyt siitä loukkaantuko, jos pikkusisko ehtii ensin. Olkaa iloisia kihla-/hääparin puolesta :girl_smile:

Itselläni on kaveri, joka on sisaruksista nuorin, seurustellut pisimpään ja oli "ehtimässä ensin". Sitten isosisko paukkasi suhteeseen, kihloihin ja naimisiin ohi nuorempansa ja kaverini ruikutti, että "mulla olis ollu oikeus" ja miten epäreilua, että sisko, joka ei ole koskaan seurustellut, onkin jo rouviintunut. Kaverillani häät ovat myös tulossa, mutta paalupaikka meni jo.

Itse en ymmärrä moista. Miksi sisaruksilla pitäisi olla joku marssijärjestys? Eihän nuoremmat voi ikuisuuksia odotella, jos esikoinen ei ole elämässään siinä vaiheessa. Toisaalta esikoinen voi ehtiä ja varmaan monessa tapauksessa ehtii ensin. (Miten pitäisi menetellä, jos on kaksos/kolmossisarukset?)

Eikä kaikki kuninkaallisetkaan avioidu vanhimmasta nuorimpaan. Esim. Englannissa ja Tanskassa mentiin eri järjestyksessä. Ruotsissa taas pidettiin konservatiivisesti kiinni kruununperijän etuoikeudesta.

Mutta hei, mitä väliä?

Link to comment
Share on other sites

^ Ehkä ei, mut juuri tämän kokeneena en voi väittää, etteikö olis tullu vähän paha mieli.

Oletko ihan tosissasi? Miksi sitten viivyttelitte itse kihlauksen kanssa? Olisitte voineet varmistaa asian ja mennä itse heti kihloihin kun nuoremmat sisarukset ovat alkaneet seurustelemaan.

Link to comment
Share on other sites

^ Samaa mäkin mietin kuin Filippa. Tai siis, kuinka kauan sen pikkusisaruksen sitten pitäisi odottaa sitä isosisaruksen mahdollista kihlautumista? Siihen asti että on itse seurustellut vuoden? Kaksi vuotta? Viisi? Kymmenen? Päteekö sama myös kavereihin, vai ainoastaan sisaruksiin? Saako kaveri mennä nopeasti kihloihin ja naimisiin, mutta sisarus ei?

Ja tää ei siis oikeasti ole mitään vittuilua, vaan mielenkiinnosta kysyn että miten asian ajattelet. Kun mun mielestä vaan on jokseenkin absurdia, että pitäisi odotella siltä varalta että isosisarus pahastuu omasta kihlauksesta. Totta kai on eri asia, jos sisarus vaikka länttää hääpäivän viereiselle viikonlopulle (kyllä mä pahastuisin jos mun sisarukset olisi esimerkiksi päättäneet yhtäkkiä, kun meidän hääpäivästä oli heille jo kerrottu, menn naimisiin just viikkoa ennen - ihan vaan koska en usko että kauempana asuvat sukulaiset jaksaisi matkustaa kahtena viikonloppuna peräkkäin), mutta en vaan keksi mistä voisi pahastua siinä, että pikkusisarus menee ennen isoasisarusta kihloihin.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä minusta sekä sisarusten että hyvien ystävien kannattaa vähän suunnitella häiden ajankohtaa. Tietysti kihlaus on aivan eri asia, kun se on vain kahden välinen sopimus. Mutta kyllä minulta menisi maku esim. jos kaksi hyvää ystävääni samasta kaveriporukasta menisi aivan peräkkäin (suuresti juhlien) naimisiin. Minusta jokaisella on oikeus olla halutessaan vuorollaan se prinsessa ja kaiken huomion keskipiste. Minusta oli ihanaa kun kerroin häistäni kavereille, niin ruvettiin heti miettimään milloin olisi hyvä pitää sitten niistä seuraavat että ehditään toipua :D Ja kyllä toivoisin veljeni odottavan häitään ainakin ensi kesään, että saan äidin kokonaan itselleni omien hääjärjestelyjen ajaksi.

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Itse näkisin sen niin että ei perheessä yleensä ole mitään "oikeaa järjestystä" (poikkeuksena juuri ne kuninkaalliset), mutta koin itse nahassani nuorempana sisaruksena isosiskoni kateuden josta aiheutui vähän riitaakin. Tilanne on siis se että hänellä on avomiehensä kanssa lapsi ja yhteinen vastavalmistunut koti, mutta mies ei aio avioitua kun taas sisareni haluaisi naimisiin vaikka maistraatissa kahdestaan. Joten kyllähän siinä pieni kateudenpeikko nosti päätään jossain vaiheessa kun hän auttoi kaason ominaisuudessa meitä hääjärjestelyissä. Toisaalta ymmärrän häntä esim. juridisista syistä ja lapsen turvan myötä, mutta toisaalta taas tiedän heidän olleen paljon vakavammin sitoutuneina parisuhteeseensa jo pitkään. Hankalia asioita, mutta ei niitä kannata liikaa alkaa miettimään ja jättäytymään jälkeen jos sattuukin olemaan nuorimmainen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli oikeastaan aivan samanlainen tilanne kuin NeNNillä. Itse olimme suunnitelleet kihloja jo piiiitkän aikaa, kun nuorempi sisko hyvin lyhyen seurustelun jälkeen meni kihloihin. Uutinen tuli täytenä yllätyksenä ja viivytti meidän kihloihin menoa sitten vielä entisestään. Se ehkä siinä harmittikin eniten.

Mutta jokainen tosiaan etenee omalla tahdillaan. Me ollaan ilmeisesti vaan vähän "hitaampia" näissä asioissa.:)

Link to comment
Share on other sites

Nopeat syävät hitaat, varsinkin jos olitte tosiaankin suunnitelleet kihloihin menoa jo piiitkään niin se on voinut ulkopuolisesta vaikuttaa että hommasta ei tule pitkään aikaan valmista :girl_smile: Tietenkin he olisivat voineet KYSYÄ teiltä, että oletteko mahdollisesti menossa kihloihin vai ei, mutta sekin olisi ollut hieman kiusallista jos ette sitten olisikaan olleet menossa (tai vain toinen olisi ollut jne).

Link to comment
Share on other sites

Lähinnä meillä tuo viivyttely johtui rahan puutteesta. Naimisiin menosta oltiin kyllä puhuttu ja periaatteessa sovittukin jo aiemmin, mutta tosiaan tuo virallinen kihlautuminen otti oman aikansa.. Sitten kun muuten oltiin valmiina ostamaan sormukset, niin sisko ehti oman kihlautumis-uutisensa kanssa ensin. Ja tiedän, että ei hän edes varmasti ollut ajatellut koko asiaa, eikä toki olisi tarvinnutkaan, kun itsepähän tosiaan viivyteltiin.:D

Hääajankohdan (ja yleensäkin sen asian, että ollaan lähiaikoina naimisiin menossa) "julkistamisen" kanssa kävi itseasiassa vielä aikalailla sama homma, kun sisko juurikin samana päivänä ehti ensin ilmoittaa erään oman suuren uutisena. Eikä voitu sit tietenkään silloin kertoa näistä meidän aikeista, ettei olisi vaikuttanut siltä, että oltaisi haluttu viedä siskon uutiselta hohtoa.. Mutta eipä sisko nyt sitäkään olisi voinut tietää.:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Enpäs ollut ajatellut koko asiaa ennen tämän ketjun lukemista. Itse olen siis kihlautunut ennen isoveljeäni, eikä silloin tullut mielenkään että olisin tekemässä jotain "väärää". En tosin usko että veljeni on siitä herneitä vetänyt nenään, tuskin on edes itse tiennyt että olisi olemassa joku kihlautumisjärjestys. Minä ja avopuolisoni mentiin kihloihin syksyn aikaan, ja veljeni kihlautui silloisen tyttöystävänsä kanssa seuraavana kesänä. Ovat siis jo eronneet, eivät ehtineet naimisiin asti.

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni meistä keskimmäinen kihloihin naimisiin ennen vanhinta. Hyvä että meni, keskimmäinen ehti jäädä jo leskeksikin ennen kuin meistä vanhimmainen pääsi kihloihin ja naimisiin asti. Että ihan turhaan viivyttelemään mitään sisarusten takia. Oma tahti on se paras tahti ihan kaikille.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Jos minä nuorimpana olisin jäänyt odottelemaan että isommat ehtii ensin, olisin ikuisesti ilman sormusta.

Kaksi vanhinta sisarustani (ikäeroa minulla heihin yli 10 vuotta) ovat seurustelleet tahoillaan jo molemmat yli 15 vuotta, talolainat ja lapset mukaanlukien, on koirat, autot yms... mutta sormuksia ei vaan näy eikä kuulu. Kolmannella sisaruksellani ei sen sijaan oikein koskaan ollut mitään pitkäkestoista suhdetta.

Minun ukkoni kosi neljän vuoden seurustelun jälkeen, ja nyt syksyllä marssitaan sitten alttarille. Vanhin siskoni kieltämättä myönsi olevansa hieman "kateellinen" kun oma ukkonsa ei kosi. Mutta vikahan ei ole minun ja sisko kaikesta huolimatta on onnellinen puolestamme. Eli ei tässä nykypäivänä ainakaan mitään omituista ole.

Äiti puolestaan on ikionnellinen kun hänen yksi neljästä lapsestaan menee vihdoin naimisiin.

Link to comment
Share on other sites

Ei minusta kuulu loukkaantua. Enka oikein ymmarra sitakaan, etta sisaruksen tai tuttavan lahiviikoille (tai edes samalle kesalle) ajoittuvat haat olisivat itselta pois. Painvastoin.

Meidan tilanne oli se, etta menimme noin viiden vuoden seurustelun jalkeen kihloihin ja suunnittelimme haita parin vuoden paahan. Miehen sisko meni sitten - siina vaiheessa viela aika tuoreen miesystavan kanssa - kihloihin, ja he paattivat menna naimisiin vuotta ennen meita. Emme siita loukkaantuneet, vaikka vahan kiireelliselta se vaikutti. Lopulta mekin sitten aikaistimme haitamme ja menimme vihille kaksi viikkoa miehen siskon jalkeen - tama osoittautui parhaaksi ratkaisuksi siksi, etta miehen koko laajempi suku asuu eri maassa, eli nyt saivat sedat ja tadit kahdet haat yhden hinnalla. Siita tuli hyvat muistot, kun haitten valilla jarjestettiin sitten muitakin perhekokoontumisia ja -pippaloita. Ja miehen sisko napparana neitina jarjesti meille alennuksia eri firmoista (esim tuolihuppujen ja limusiinien vuokra) mainitsemalla, etta suvussa on kahdetkin haat melkein paallekkain.

Link to comment
Share on other sites

Meidän perheessä pikkuveli meni ensin kihloihin, häitä ei ole vielä ollut. Nyt minä olen kihlautunut ja hääpäivä on päätetty. Isosisko ei ole kihloissa, vaikka onkin seurustellut jo pitkään. Minun mielestä nämä on henkilökohtaisia valintoja, joita ei tarvitse kysä sisaruksilta. Toki ei suunnittelisi häitä ensi vuodelle, jos tietäisin että veljeni on suunnittelemassa häitä samalla vuodelle.

Link to comment
Share on other sites

Mun isosisko on seurustellut 18 vuotta ilman kihlausta. Kun tapasin oman poikaystäväni, me mentiin neljän vuoden jälkeen kihloihin ja nyt kesällä on häät, seurustelua takana siis naimisiin mennessä kuusi vuotta. Ei olis tullut mitään, jos olisin jäänyt odottelemaan sisareni kihlautumista ensin. ^_^

Jokainen menee kihloihin silloin kun itsestä hyvälle tuntuu ja etenee sitten omalla tahdilla. Kaikki eivät edes mene naimisiin, mitenkäs silloin pitäisi sen odottelun kanssa tehdä? Ei siitä minusta kenenkään pitäisi pahastua. Ihmiset ja parisuhteet on niin erilaisia, eikä kenenkään muun häät nyt varmaan ole itseltä pois mistään. Sen sijaan pahastuisin jos joku yrittäis kaapata meidän häävieraat tahallaan, järjestämällä häät samalle päivälle, kun jo tietää meidän häistä. :o

Link to comment
Share on other sites

Pikkusiskoni meni naimisiin kesällä 2010 ja minä menen helmikuussa 2013. Itselläni ei ollut mitään ongelmaa asian kanssa, mutta minusta oli tosi outoa, kun ihmiset kyselivät eikö minua harmita kun pikkusisko ehtii ensin. Sisko oli seurustellut häiden aikaan 5 vuotta, ja me kaksi.

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä on vähän hassua jos vanhemmat/kauemmin seurustelleet sisaret vetää herneet nenään siitä että nuorempi/lyhyemmän ajan seurustellut sisar menee naimisiin ennen häntä.

1. Jos ei halua tällaista tilannetta, menkööt naimisiin heti oman seurustelun alettua.

2. Jokainen parisuhde on erilainen, toiset ovat heti valmiita astumaan avioon, toisilla se kestää useamman vuoden.

3. Mikä vanhempi/kauemmin seurustellut sisar on vaikuttamaan siihen miten toinen menee naimisiin.

-tämähän voisi pahimmillaan johtaa siihen ettei toinen pääse ikinä naimisiin.

-tämä vaikuttaisi myös toisen aviopuolison sisarusten mahdollisiin parisuhteisiin ja naimisiinmenoihin jos siellä ajateltaisi samalla tavalla.

Eikai se nyt naimisiinmenevän parin ongelma ja este ole jos toiset ei ole maimisissa??

Jos meillä ajateltaisiin näin, en varmaan pääsisi ikinä naimisiin, eikä olisi siskonikaan päässyt.

Edited by Flik
Link to comment
Share on other sites

Pakko kyllä myöntää, että olisi ehkä pikkuisen "harmittanut" jos oma pikkusisko olisi ehtinyt ensin kihloihin ja naimisiin, vaikka tiedän kyllä hyvin ettei siihen ole mitään järkevää syytä. Kai sitä sisarusten välillä aina on pieni kilpailuasetelma? Mutta uskoisin että tuo olisi minun kohdalla ollut varsin ohimenevä tunne ja asian olisi hyväksynyt nopeasti enkä todellakaan olisi siitä mitään draamaa saanut aikaiseksi. Mun mielestä tilanne ois aika hyvin verrattavissa siihen kun se pikkusisko meni kasvamaan pitemmäksi kuin minä, aluksi ärsyttä mutta minkäs teet, äkkiä siihen tottui :D Olen samaa mieltä monen muun kanssa siitä ettei ole mitään järkeä "odottaa" että joku ehtii kihloihin ensin, siinähän voi mennä ikuisuus?

Sen sijaan se, että hyvän kaverin tai sen sisaruksenkin häät olisi samana kesänä, ei haittaisi minua ollenkaan. Kivahan se olisi yhdessä intoilla ja suunnitella kaikkea :D Ehkä ihan viikon välein ei olisi kiva juhlia, ja saattaisi harmittaa jos joku myöhemmin seurustelun aloittanut/kihlautunut ilmoittaisi pitävänsä häät juuri ennen omia, mutta muuten en niin välitä huomiosta että minun pitäisi saada olla kesän ainoa morsian.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...