Jump to content
Naimisiin.info

Rahanmeno ja miltä tuntui jälkeenpäin


Cathi

Recommended Posts

Heips!

Tässä häitä suunnitellessa aina hetkittäin hirvittää rahanmeno. Nyt muutama kysymys rouviintuneille:

- paljonko loppuen lopuksi meni rahaa häihin?

- tuntuiko jälkeenpäin rahanmeno järkevältä vai kaduttiko "rahan tuhlaus"?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä meni aivan liikaa rahaa häihin, päivään joka meni niin ja näin .... Ei ollut semmosta mitä oli kuvitellut, pää-asia että naimisiin pääsi jne. ja olihan sitä romanttistakin tunnelmaan, mutta kyllä nyt jälkikäteen jos saisin järjestää häät uudelleen niin järjestäisin PALJON PALJON vaatimattomammat häät. Sellaiset kelpaisi minulle vallan mainiosti, pääsisi paljon vähemmällä rahalla ja vaivalla ja tulos olisi silti sama.

Kyllä tyhmä oli suoraan sanoen kun piti intoutua järjestämään sellasia häitä, ei nyt sinänsä kaduta, mutta eihän siinä hääpäivään käytettävällä rahalla olekkaan mitään tekemistä järjen kanssa ... Mihinkä muihin juhliin tulee pistettyä tuhansia euroja rahaa, ei mihinkään.

Link to comment
Share on other sites

Rahaa meni kaikki mukaanlukien (myös jälkijutut kuten pesulamaksut, valokuvat jne) noin 6800 euroa. Vieraita oli 101, joista 80 aikuista. Pidettiin ravintolahäät joten viinaksia ei tarjottu alkumaljaa ja ruokaviinilasillista lukuunottamatta.

RAhanmeno ei harmita tippaakaan. Säästettiin siinä missä voitiin mutta ei nuukailtu missään mitä haluttiin. Saimme juuri sellaisen päivän kuin tahdoimmekin. Mikään ei mennyt vikaan, kaikki onnistui suunnitelmien mukaan ja meillä sekä vierailla oli hauskaa. Nautimme päivästämme suuresti. Se oli mitä ihanin, romanttisin ja hauskin ja tekisin saman uudestaan jos olisin naimisiin menossa ja häitä suunnittelemassa

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni suurinpiirtein 7000 euroa rahaa. Vieraita oli n. 120. Tuo summa ei sisällä häämatkaa ja sormusta eikä pesulalaskuja yms. Pääpiirteet kylläkin. Kyllähän sitä varmaan olisi vähemmälläkin selvitty, mutta turhaa tässä on enää jossitella!

Link to comment
Share on other sites

Guest Eshter

Meillä meni jotain 8000 eur, joka musta on mielettömän paljon. Siitä kuitenkin noin kolmannes oli sormukset (meillä loppuelämän), kolmannes juhlapaikka, ruuat ja juomat ja yksi iso osa oli valokuvaus (kannatti maksaa).

Saimme kuitenkin häälahjaksi niin paljon rahaa, että saimme yli puolet kulutetusta rahasta takaisin.

Jos valitsisin uudelleen, jättäisin juhlat järkkäämättä ja nauttisin kahdestaan. Naimisiinmeno oli lopulta hyvin henkilökohtainen ja kahdenkeskinen asia. (Mutta yhä satsaisin sormuksiin ja kuvaajaan sekä omaan syömiseen ja juomiseen.)

Link to comment
Share on other sites

Meillä kului rahaa ihan valtavasti. Mutta olemme niin onnellisia siitä, että kaikki sujui niin hyvin ja vieraat viihtyivät, etten lähtisi mistään edes jälkeen päin tinkimään.  

Veit sanat suustani, hiini! Satsasin tuhansia euroja elämäni onnellisimpaan päivään eikä kaduta! Rahalla ei ole minulle niin suurta merkitystä elämässä, että sen "tuhlaamista" edes viitsisin jälkeenpäin murehtia. Pääasia, että olemme onnellisia ja saimme unelmiemme häät  

Link to comment
Share on other sites

Guest mamal

Hiinin tavoin voin vastata, että rahaa meni mielettömiä määriä. Kukaan ei varmaan etukäteen arvannut ttä sitä menisi näin paljon, mutta mistään ei tingitty. kaikki oli täydellistä; vieraat viihtyivät ja vieläkin huokailen muistelen suurta päiväämme ja sitä seurannutta häämatkaa. Suuri asia on toki se, että juuri mitään ei maksettu itse vaan juhlat menivät vanhempani piikkiin. Ehkä harmittaisi jos olisi itse maksanut kaiken. Tosin epäilen sitäkin, häät ovat minulle niin iso ja tärkeä asia että mieleläni maksaisin jotain häälainaa muutaman vuoden jos olisin saanut mieleiseni juhlat!

Link to comment
Share on other sites

Guest Tuulia_

Meillä meni 100 hengen juhliin noin 3500 euroa. Ei mielestämme jouduttu tinkimään mistään sellaisesta, millä oikeasti olisi ollut väliä, vaikka silloin häiden aikaan jotkut asiat tuntui, että "mutta kun yleensä kaikilla muillakin on hienot hääautot ja upeat hääkakut leipomosta ja kalliit ostopuvut ja ja ja...". Ei olla sen kummemmin murehdittu, menikö sitä rahaa vähän vai paljon, kiva vaan, että meni "vähemmän" kuin keskimäärin ihmisillä häiden järjestämiseen, koska me on sille rahalle keksitty muutakin käyttöä. Häät nyt on vaan häät, yksi päivä elämässä, vaikkakin ainutlaatuinen. Itse ainakin menin naimisiin sen loppuelämän takia, en yhden päivän.  :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni arvioitua vähemmän. Ei edes tehty tarkkoja laskelmia. Silti häihin upposi ihan riittävästi rahaa, mutta koska "muilla on mennyt enemmän", ei meitä harmita yhtään. Mielestämme ei tingitty mistään, vaikka häämme tuskin olivatkaan mitkään "normihäät". Ei tanssia, viinaa tai juurikaan ohjelmaa...

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli ravintolahäät Helsingissä, joten tiedossa oli, että halvalla emme pääse. Olimme varautuneet viisinumeroiseen summaan, mutta "loppulasku" kuitenkin yllätti meidät positiivisesti, vaikka emme tinkineet mistään meille oleellisesta (mutta HUOM! meillä ei ollut hääkarkkeja, lehteä, kalliita koristeluita tms.) ja myönnettäköön, että meillä oli satumaista tuuriakin: löysin mm. unelmien hääpuvun 80% alennuksesta Italiasta ja ammattivalokuvaajatuttavamme tarjoutui kuvaamaan häämme pilkkahintaan (osallistuakseen kansainväliseen hääkuvakilpailuun). Ravintolassa tarjosimme vieraille valko- ja punaviiniä ruoan kanssa (edes kaikki varaamamme määrä ei mennyt), muut juomat vieraat saivat ostaa baarista (tämä ei tuntunut olevan ongelma kenellekkään).

Häät olivat meille tärkeät ja halusimme panostaa meille tärkeisiin asioihin, budjettia emme missään vaiheessa itseasiassa edes tehneet. Vanhempani tarjoutuivat maksamaan leijonanosan kuluista ja loput maksoimme itse. Rahanmeno ei kaduta tippaakaan, se oli sen arvoista.

Link to comment
Share on other sites

En ole uskaltanut laskea loppusummaa... Rahaa kului jotenkin tasaisesti n. puolen vuoden ajan (puku, kengät, kutsut ja sormukset etukäteen, valokuvaaja, kukkakaupan lasku, pesula ja kiitoskortit jälkikäteen) eli rahanmeno ei sen takia tuntunut niin pahalta. Enkä kyllä vaihtaisi yhtään mitään, päivä oli täydellinen.

Link to comment
Share on other sites

En edes uskalla laskea yhteen miten valtava summa rahaa meni... mutta kaiken tekisin uudelleen. Päivä oli uskomattoman ihana, täydellinen ja vierailta on tullut hurjasti kiitoksia ja kehuja. Me ei tingitty mistään ja sen huomaa vieraiden kiitoksista, nyt aletaan säästämään jotakin toista mukavaa juttua varten  

Link to comment
Share on other sites

En ole laskenut tarkalleen, mutta veikkaisin että maksoimme jotain n. 2500 euroa noin 50-60 hengen iltabileistä (ei sisällä häämatkaa tms, vaan itse juhlien kustannukset). Siitä summasta en kadu senttiäkään, päinvastoin jos tekisin homman uudelleen niin käyttäisin vähän enemmän rahaa siihen että joutuisin itse tekemään vähän vähemmän. Olin nimittäin todella ylityöllistetty (mm. laitoin kaikki ruuat), mikä ikävä kyllä vaikutti koko päivän fiiliksiin. Hyvät bileet kyllä saatiin tälläkin budjetilla, mutta hintana oli se että tuli järjetön kiire enkä ehtinyt esim. kunnolla laittautua (morsiamen pukeutuminen, meikkaaminen, kampaaminen yhteensä 15 minuuttia...).

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni rahaa jotain päälle 8000 euroa. Tämä summa sisältää myös sormuksen ja häämatkan. Sulhasen kanssa ei harmita yhtään, että tuhlasimme rahaa noin paljon. Päivästä tuli ikimuistoinen, jota muistelemme hymyssäsuin. Vieraat viihtyivät ja kaikki meni yli odotusten. Sormuskin on juuri sellainen, että kerra elämässä....

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei rahaa mennyt mitenkään kohtuuttomasti ja pienet bileet pidettiinkin. No jotain 5000e kuitenkin mutta siinä onkin sitten myös sormukset mukana. Itse maksettiin kaikki ja ei harmita. Harmittaisi todella vaikka kuinka upeat juhlat olisi ollut jos olisi maltaita maksaneet. Ja harmittaisi siltikin vaikka olisikin mennyt jonkun muun pussista. Musta vaan järjetöntä laittaa yhteen päivään mielettömiä summia vaikka päivä olisi ollutkin aivan ihana. Halvemmallakin saa juhlat järjestettyä eikä ne vieraat muista jälkeenpäin kuitenkaan kuin sen tunnelman eikä kaikkia häälehtiä tms. Ennemmin silläkin rahalla tekee sitten jotain muuta. Mutta tää on vaan mun mielipide. Jollekkin toiselle se on ihan toisin päin  ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest pallero

viisinumeroinen summa upposi, eikä kaduta pätkääkään ;D hääpäivän kaltainen kokemus ei ole rahan arvolla mitattavissa, menisin uudestaan naimisiin (saman miehen kanssa ;D) vaikka ensi viikolla 8)

Link to comment
Share on other sites

Guest _morsian_05

Rahaa meni enemmän kuin budjetoitiin, mutta oli kaikki sen arvoista. Ei kaduttanut yhtään, meillä kun tuo budjetti oli ihan sopivan suuruinen 4 numeroinen luku.

Link to comment
Share on other sites

Rahaa häihin meni noin 6000 euroa, vieraita oli hieman alle 60. Summa tuntui aivan sopivalta, ja vaikka etukäteen harmittelin suuria summia jotka menivät bändien palkkaamiseen, jälkeenpäin olisin maksanut vaikka tuplat, koska heidän esiintymisensä todellakin toivat juhliin tunnelmaa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä rahaa meni lopulta hieman alle 9000 euroa n. 130 hengen häihin, joka oli ehkä enemmän kuin kuvittelin alkuun, mutta mistään en lähtisi tinkimään! Tuossa summassa ei tosin ole vielä häämatkaa, mutta se on sen ajan murhe! Saimme tuolla rahalla niin monelle ikimuistoisen päivän ja erityisesti meille itselle jäi pelkkiä ihania muistoja hääpäivästämme!

Link to comment
Share on other sites

Guest netkissa

En tiedä koko summaa koska juhlapikan ja ruoan lasku meni suoraan vanhemmilleni, mutta voin sanoa että hotellihuone vi***taa. Kaupungissa oli vähän muutakin tapahtumaa ja hotelli kiskoi tietenkin korkeampaa hintaa. Ja sitten huone on, no, siisti, mutta erittäin kulunut. Pussilakanassakin oli reikä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Grenada

No joo, rahaa meni lievästi sanottuna paljon 40 hengen häihin....siinä reippaat 7000 euroa itse häihin ja nyt syksyllä tekemäämme häämatkaan parituhatta euroa....ylitti kyllä villeimmätkin kuvitelmamme.....mutta häämme olivat mahtavat. Ei siis kaduta yhtään

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...