Guest Sharon

Miten sujui hääpäivä laahuksellisen puvun kanssa ?

173 posts in this topic

Heips rouvat !

Itselläni vasta hääpäivä edessä päin. Ostin puvun jossa on kaunis laahus, mutta stressaan jo etukäteen tuleeko sen kanssa ongelmia.

Oliko sinulla ylösnostettava laahus (siis puvun taakse kiinnitettävä) vai piditkö laahusta käsilenkistä ylhäällä ? Oliko laahuksen kanssa hankaluuksia esim. tanssin aikana ? Entä missä kunnossa laahus oli juhlan jälkeen ja pysyikö ehjänä ? Kyllähän se väistämättä likaantuu, mutta kyselen nyt kuitenkin kokemuksia

Itse aioin aluksi ostaa laahuksettoman puvun, mutta sitten päätin kuitenkin toisin. Tuo se laahus pukuun kuitenkin huomattavasti enemmän näyttävyyttä

Share this post


Link to post
Share on other sites

-

Edited by Prue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Likaantui niin, ettei lähtenyt pesulassakaan puhtaaksi, mutta muuten ei ollut harmia. Pidin tanssin aikana lenkistä, mikä näytti vähän tyhmältä, kun laahus ei kuitenkaan ollut tarpeeksi iso laskeutuakseen nätisti, mutta viis nyt siitäkään. Kun enemmän innostuin, en enää pitänyt siitä edes kiinni, joten kyllä sitä välillä tallottiin.

Joistain puvuista - kuten omastani - voi myöhemmin leikata laahuksen pois, jos se menee pilalle. Niin aion tehdä, jos joskus myyn puvun tai itse käytän sitä jossain. Mutta puku kannattanee suojata etukäteen teflonsuihkeella - vai mitä lienee - joka estää pysyvän likaantumisen. Itse kuulin tästä vasta jälkikäteen.

Ota vain rohkeasti laahus, jos tekee mieli. Jos tunnelma on hyvä, laahus ei sitä taatusti rajoita.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei ! Minun puvustassi oli laahus kiinni vuotäröllä, korsetin alla, napeilla. Sen olisi siis saanut irti niinkuin alunperin piti ottaakin, mutta kokoillan se oli auki, likastui tosin aika paljon, mutta oli aikas mukavaa kulkea se auki, tanssiessa tietysti käsilenkissä. Hauskaa oli ja ne tahrat jotka eivät lähteneet pois pitävät muknaan muistoja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli laahus.. Ja koko alaosan päälle oli vieläpä ommeltu käsin rypytettyä organzaa (jos selitän liian vaikeasti niin kotisivuillamme on kyllä kuviakin). Kaikki meni ihan ok! Tai siis että ei mulla ainakaan ollut laahuksesta mitään haittaa. Kaaso huolehti, ettei kukaan tallonut päälle, jos oli paljon ihmisiä ympärillä  

Niin no tosin häävalssia ei tanssittu joten sitä en osaa kommentoida.. Mutta ei mulla kyllä likaantunut pahemmin? Talvihäät meillä oli ja paljon lunta, että ehkä sekin lievitti asiaa. Ja ehkä se oli tyyliltään sellanen ettei lika niin näkynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli keskikokoinen laahus ja se oli koko ajan alhaalla, paitsi tanssiessa. Lahus tuli sujuvasti perässä ja tarvittaessa vähän nostin helmaa. Laahuksen sai ylös ranteeseen laahuslenkillä. Laahus kyllä likaantui alapuolelta, mutta pysyi ehjänä. Laahuksessani oli alas asti kirjailut, eivätkä nekään rikkoutuneet. Minun kokemus laahuksesta oli positiivinen, enkä kokenut sitä kertaakaan taakaksi.

:-XVivy-Rouva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli laahus, jossa sormirenksu. Ei mulla ainakaan mitään ongelmia ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli laahus ja kieltämättä se oli hieman hankala välillä juhlapaikalla, kun sen päälle astuttiin ja se tarttui jonnekin kiinni. Mutta en sit jotenkin tajunnut pitää sitä ylhäälläkään paitsi häävalssin aikana (ja muiden tanssien) rannelenksusta. Tykkäsin laahuksesta, toihan se hieman näyttävyyttä koko pukuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laahus oli.  :D Siinä oli parit lenksut helmassa, että sitä voi kanniskella. En muista montaa kertaa niitä pidelleeni. Parit kerrat joku astui päälle, mutta eipä tuo mikään katastrofi ollut. Tosin mun laahus ei ollut mahdottoman pitkä. Ehkä jotain 30-40 cm. En tiedä kuinka hyvin se pesussa puhdistui, koska haen puvun vasta tänään.

Eli musta laahus oli ihan kiva, eikä mitenkään hankala.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvin meni...pidin laahusta sormilenkissä valssin aikana ja ulkona, muutoin laahus sai olla vapaana. Totta kai keräsi ruokapöydän ympäriltä kaikki ruoka- ja rasvatahrat itseensä, ettei ihan kaikki pesulassa lähtenyt puhtaaksi, mutta sehän on vain elämää.

Ainoa asia mikä kismitti oli se, että kirkon käytävän juuttimatto repeli laahuksen sauman ompeleet aika repaleisiksi, joten korjausta vaatii laahus, jos sitä joku vielä mielii käyttää. Kannattaa muutenkin olla tarkkana kirkossa, pukuni helmaan tuli rasvaa kirkon ovien saranoista jo heti kättelyssä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli pitkähkö laahus. Kirkossa se oli auki, juhlapaikkaan tultua nostettiin se takana olevaan nappiin kiinni. Tämä ei kauaa kestänyt laahuksen painoa ja lenksu repesi, joten loppupäivän kannoin laahusta hameen alla olevista lenksuista. "Virallisen" ohjelman jälkeen kyllästyin laahuksen kanniskeluun ja annoin laahuksen vaan tulla perässä. Kyllä olikin muuten sen näköinen seuraavana päivänä..  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli myös lyhyehkö laahus puvussani. Kirkossa se oli auki ja kaaso hoiteli laahuksen ojennukseen aina ennenkuin lähdettiin liikkeelle. Valokuvauksessa pidin myös laahuksen auki.

Juhlassa taas laahus taisi suurimman osan ajasta olla kiinni. Siinä oli pieni lenkki, josta sen sai puvun selkämyksen nappiriviin kiinni. Likaantuihan se tietysti (kuten puvun helma muutenkin), mutta kaikki tahrat lähti pesussa pois. Ja mistään kohtaa ei mennyt rikki, vaikka hetken aikaa laahuksen kanssa kävelin ulkonakin. Tanssiessa oli kiva, että laahuksen sai johonkin kiinni ilman, että sitä olisi pitänyt koko ajan käsin roikottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mhmm. Voikos sitä teflonsuihketta laittaa mihin pukukankaaseen tahansa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli talvihäät ja oltiin melkein koko ajan sisällä. Ulkonakin oli sopivan kuiva pakkaskeli, joten siistinä pysyi. Vähän jotain harmaata (pölyä?) vain jäi.

Me ei tanssittu, joten tosi koetukselle ei puvun käyttöominaisuudet joutunut.  :D Perässä taisi laahus koko illan laahata, en ehtinyt sitä erityisemmin edes huomata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millaisia kokemuksia teillä on irrotettavasta laahuksesta? Missä vaiheessa irrotitte laahuksen puvusta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olihan tuo aikas taiteilua...laahuksessa oli lenksukiinnitys, mutta eipä sitä sitten kuitenkaan kyennyt itse laittamaan kiinni taikka avaamaan, vaan tarvitsi apua sen kanssa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla oli suhteellisen pitkälaahus mutta laahuskaan ei tuottanut niin paljon ongelmia kun mun alushame/vanne joka valahteli kokoajan alaspäin ja sotkeentui jalkoihin.... mulla oli muutenkin tos leveä hame ja aika hankala.... mutta kestin sen koska puku oli niin hieno... en silti ois ottanut mitään muuta pukua. Niin ja laahuksen lenkit meni poikki kun mun yksi ystävä astui vahingossa helman päälle.... Loppuillan kannoin laahusta tai annoin sen vaan laahata lattialla(talvihäät sisätiloissa) En kyllä ollut loppuiltaa ravintolassa hääpuku päällä vaan vaihdon vähän rennompaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli aika lyhyt laahus, mutta kyllä sen jotenkin huomasi. Alttarilla mies astui kerran helman päälle, päivän aikana taas laahus keräisi itseensä vaikka mitä lattialta. Ilmeisesti onnistuin kuitenkin kävelemään mehutahran yli vaikka yritin kaikkea hämärää väistellä ja nostelin välillä helmaa. Suurin osa lähti onneksi irti liottamalla. Olin suojannut kangasta teflonsuihkeella ja ihan kohtalaisen siistinä pysyi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla oli kans laahus. En edes miettiny puvun likaantumista, koska tottakai se likaantuu, kun oli valkoinen. Sen verran mietein, että kunhan kirkkoon asti päästään puhtaan valkean puvun kanssa. Kirkossa laahus alhaalla ja suurimman osan juhlastakin, väliajoilla jouduin kantamaan kantolenkistä laahusta ettei kukaan astu päälle, sitten oli pari pikkutyttöä joiden mielestä oli ihana kantaa laahusta kun liikuin eteenpäin.. Toisen pikkutytön kommentti oli: "prinsessa, voiks sä näyttää mulle millanen alushame sulla on?" Niin me sitten mentiin vähän sivummalle =) Oli kiva olla prinsessa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli laahus ja päätin jo hyvissä ajoin, että muuten ei ole väliä, kunhan kirkkoon asti säilyy puhtaana. Sen jälkeen nautin päivästä enkä välittänyt, vaikka laahus laahasi maassa ja likaantui. Hyvin sen kanssa pärjäsi, vaikka tanssilattialla tahtoi vähän jäädä vieraiden jalkoihin. Minulla oli takana lenkki, johon laahuksen sai kiinni mutta ei se siinä pysynyt joten nostelin sitten tarpeen mukaan rannelenkistä laahusta ylös tanssiessa. Muuten nautin ihanasta puvusta, laahus oli ihana! Tosi likaiseksi se sitten tuli mutta aika hyvin lähti pesulassa, ei kylläkään täysin puhtaaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tahtoo kuulla lisää etenkin jos jollain on ollut sellanen erittäin lyhyt laahus, ikäänkuin puvun helman jatkuma ... Oliko se loppujen lopuksi ihan turha ja kuinka sen kanssa pärjäsi kun ei ylöskään voinut nostaa ja likaantuiko pahasti päältä yms. ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun puvussa oli aika pitkä laahus, jonka sai irti, koska se oli lenksu/nappi -systeemillä alaselässä kiinni. Mutta tosi vähän pidin sitä irti, esim. tanssiessa pidin sitä vain lenkistä kiinni. Silloin laahus ei ihan osunut maahan, mutta, koska oli niin pitkä, niin laskeutui nätisti.

Ja mitä siihen likaisuuteen tulee...Meidät siis vihittiin Sydneyssä ensin, joten siellä varoin laahusta aika kovasti. Nurmikon jälkiä siihen tuli, mutta se lähti pesulassa tosi hyvin puhtaaksi. Suomen juhlassa ajattelin, että puku saa olla pidetyn näköinen - ja sitä se sitten olikin! Olin se puku päällä baarissakin loppuyöstä, joten voitte uskoa mille se näytti! Helma ja laahus oli lähes polviin saakka MUSTA! Minusta tuo on ihana muisto koko juhlalle, joten antakaa hauskan juhlan näkyä puvuissanne, varsinkin jos se on jäämässä teille itsellenne muistoksi.

-OZ-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli pieni laahus ja se tuli perässä koko päivän. Vihkimisen jälkeen en varonut helmaa yhtään eikä se likaantunut pahemmin. Vain laahuksen vuori oli kamalan näköinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla sujui päivä laahuksen kanssa ihan mukavasti, vaikka laahus onkin nyt erittäin käytetyn näköinen! Mulla oli laahuksessa nappikiinnitys alaselkään. Tanssin alkamisen jälkeen kävimme kaasojen kanssa riisumassa laahukseni. Tämän jälkeen pukuuni jäi "pikku laahus" eli oikeastaan puku oli vaan takaa pikkasen pidempi. Senkin kanssa sujui hyvin eikä tarvinut kannatella. Tuossa pidemmässä laahuksessa mulla oli laahuksen keskivaiheilla lenkki ja lyhyessä laahuksen reunassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now